Νορβηγία 11-20 Ιουλίου 2023

Νορβηγία 11-20 Ιουλίου 2023
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
11-20 Ιουλίου 2023*
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
10 ημέρες
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
6-8 άτομα
Νορβηγία 11-20 Ιουλίου 2023
Τιμή από €2150
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2150 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Νορβηγία έχει ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, γεμάτο με αμέτρητα φιόρδ, λίμνες και βουνά. Η μεγάλη ακτογραμμή στα δυτικά επηρεάζεται από το ρεύμα του κόλπου έτσι ώστε ακόμη και κατά την διάρκεια της πολικής νύχτας να είναι συνηθισμένες θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν.

Διαθέτει το 4ο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, με ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθολική υγειονομική περίθαλψη και άριστα οργανωμένες υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι μονίμως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις  στον Δείκτη Παγκόσμιας Ευτυχίας, τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής, τον Δείκτη Δημόσιας Ακεραιότητας και τον Δείκτη Δημοκρατίας, ενώ έχει και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο.

Με το συγκεκριμένο ταξίδι επιχειρούμε μια γνωριμία με τα πλέον αντιπροσωπευτικά μέρη της βόρειας Νορβηγίας, από το Βόρειο Ακρωτήριο μέχρι τα νησιά Lofoten. Θα κάνουμε πορείες σε κορφές και όμορφες παραλίες και θα παρατηρήσουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου.

Ημέρα 1η
Πτήση για Alta μέσω Όσλο
Ημέρα 2η
Βόρειο Ακρωτήριο
Ημέρα 3η
Alta – Svensby
Ημέρα 4η
Tromso – Sommaroy
Ημέρα 5η
Polar Park, Bogen
Ημέρα 6η
Κορυφή Floya (Πύλη του Διαβόλου) – Henningsvaer
Ημέρα 7η
Μουσείο Βίκιγκ, πορεία στην Kvalvika Beach
Ημέρα 8η
Ανάβαση στην κορυφή Reinebringen, χωριό Å
Ημέρα 9η
Πλοίο για Bodo, πτήση Όσλο
Ημέρα 10η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση για Όσλο - Alta

Πτήση Αθήνα – Όσλο και Όσλο – Alta. Προτεινόμενες πτήσεις με την Aegean μέχρι το Όσλο με ώρα αναχώρησης 12:00 και άφιξης 14:50, και το βράδυ με τη Norwegian μέχρι την Alta (19:45 – 22:49), όπου μας περιμένει ο συνοδός για να μας μεταφέρει για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Βόρειο Ακρωτήριο

Αναχώρηση το πρωί για το Βόρειο Ακρωτήριο “Nord Kap Globus”, το βορειότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε διάφορες πορείες και να επισκεφθούμε το θεματικό πάρκο του ακρωτηρίου, που περιλαμβάνει έκθεση, αίθουσα προβολής με θέμα «Οι 4 εποχές στο βόρειο ακρωτήριο» και κατάστημα αναμνηστικών με καφέ. Στον υπαίθριο χώρο υπάρχει το γλυπτό Globe, ένα σύμβολο και σημείο αναφοράς του Βόρειου Ακρωτηρίου. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο χωριό Skarsvag για διανυκτέρευση σε cottages των 2 ή 3 ατόμων. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου που στο συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος μένει ψηλά στον ορίζοντα ακόμη και τα μεσάνυχτα.

Συνολική διαδρομή ημέρας 250 χλμ, 4 ώρες οδήγηση.

Alta – Svensby

Οδήγηση από την ίδια διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην Alta, όπου θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο πετρογλυφικών. Σε τρεις διαφορετικές περιοχές εντοπίστηκαν τυχαία, καθώς ήταν καλυμμένα με βρύα, περίπου 6.000 φιγούρες ηλικίας 2 έως 6 χιλιάδων ετών, μέρος των οποίων θα επισκεφθούμε. Η περιοχή είναι ενταγμένη στην λίστα μνημείων UNESCO

Στη συνέχεια αναχωρούμε με κατεύθυνση το Tromso, ακολουθώντας την βόρεια διαδρομή η οποία περνάει δυο φιόρδ με πλοίο. Διανυκτέρευση στο χωριό Svensby σε δυο διαμερίσματα 5 δωματίων, με μπάνιο και κουζίνα όπου μπορούμε να μαγειρέψουμε ή να ψήσουμε στο διαθέσιμο BBQ.

Συνολική διαδρομή ημέρας 470 χλμ, 7 ½ ώρες.

Tromso – Sommaroy

Συνεχίζουμε με το πρωινό φέρρυ να περάσουμε το φιόρδ και σύντομα φτάνουμε στο Tromso (56 χλμ, 1 ½ ώρες). Πριν την πόλη θα σταματήσουμε για να κάνουμε μια κυκλική πορεία ανάβασης στον λόφο Storsteinen (φτάνει και τηλεφερίκ). Η συνολική διαδρομή είναι 5,5 χλμ, με ΥΔ 400 μ και διαρκεί περίπου 2 ώρες προσφέροντας μια πανοραμική θέα του Tromso από την κορυφή.

Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο Tromso για να το δούμε και αν θέλουμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα μουσεία του, να κάνουμε ψώνια ή να απολαύσουμε ένα καφέ.

Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το χωριό Sommaroy (60 χλμ, 1 ώρα) στα δυτικά, ένα σύμπλεγμα πανέμορφων νησιών και λόφων με όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*, σε δυο cottages με μπάνιο και κουζίνα. Πρόκειται για ένα ιδανικό σημείο να χαλαρώσουμε παρατηρώντας τον ήλιο του μεσονυχτίου.

Polar Park, Bogen

Το πρωί θα κάνουμε μια πορεία ανάβασης στον λόφο πάνω από τον οικισμό, που μας προσφέρει μια πανοραμική θέα προς τα νησάκια και την γύρο περιοχή.

Στη συνέχεια, οδηγώντας νότια, θα κάνουμε στάση για μια επίσκεψη στο Polar Park, ένα φυσικό πάρκο άγριας αρκτικής ζωής που εκτείνεται σε μια έκταση 1100 στρεμμάτων μέσα στο δάσος. Θα μπορέσουμε να δούμε από κοντά ζώα όπως αρκούδες, λύκους, άλκες, πολικές αλεπούδες, λύγκα και άλλα να κυκλοφορούν σε ημιελεύθερη κατάσταση σε μεγάλες περιφραγμένες εκτάσεις. Συνεχίζοντας μα κατεύθυνση προς τα Lofoten, θα διανυκτερεύσουμε στο χωριό Bogen, σε δυο διαμερίσματα 6 δωματίων με μπάνιο και κουζίνα

Συνολική διαδρομή ημέρας 260 χλμ, 4 ώρες οδήγηση.

Κορυφή Floya (Πύλη του Διαβόλου) – Henningsvaer

Οδήγηση μέχρι το χωριό Svolvaer (220 χλμ, 3 ½ ώρες), την πρωτεύουσα των Lofoten. Πάνω από το χωριό θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στο βουνό Floya με υψόμετρο 590 μέτρα που δεσπόζει πάνω από το Svolvaer προσφέροντας μια καταπληκτική πανοραμική εικόνα της πόλης και των νησιών. Κατά την πορεία μας θα επισκεφθούμε την “Πύλη του Διαβόλου” (Devil’s Gate – Djevelporten) και όποιος δεν έχει υψοφοβία και θέλει μπορεί να ανέβει επάνω. Η διαδρομή καλύπτει υψομετρική διαφορά 580 μέτρα και διαρκεί 3 με 4 ώρες. Το απόγευμα καταλήγουμε για διανυκτέρευση στο γραφικό χωριό Henningsvaer.

Η διαμονή θα γίνει σε τρία cottages με μπάνιο και κουζίνα.

Μουσείο Βίκιγκ, πορεία στην Kvalvika Beach

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στα Lofoten, θα επισκεφθούμε το μουσείο Lofotr Viking Museum, ένα υπαίθριο μουσείο που δείχνει την ζωή των Βίκινγκς, με μια ρεπλίκα από κατοικία εποχής. Εδώ έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε παραδοσιακό μεσημεριανό των Βίκινγκς από αρνί σούπα, μαγειρεμένο στην φωτιά εκείνη τη στιγμή (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή).

Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τις παραλίες Haukland Beach και Uttakleiv Beach, πριν πάμε για μια απογευματινή πορεία στην απομονωμένη παραλία Kvalvika. Το μονοπάτι ανηφορίζει μέχρι ένα διάσελο και μετά κατηφορίζει μέχρι την παραλία, σε μια απόσταση 2,2 χλμ και ΥΔ 165 μ. που διαρκεί 1 ½ ώρα για κάθε διαδρομή.

Στη συνέχεια καταλήγουμε για διανυκτέρευση σε σαλέ με δωμάτια, μπάνιο και κουζίνα.

Ανάβαση στην κορυφή Reinebringen, χωριό Å

Παίρνουμε το πρωινό που ετοιμάζουμε μόνοι μας στις κουζίνες των σαλέ και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο χωριό Reine (18 χλμ, 25’). Από ένα χτιστό μονοπάτι με 1800 σκαλοπάτια  θα κάνουμε ανάβαση στην κορυφή Reinebringen (ΥΔ 350 μ.), μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 1 με 1½ ώρα ανάλογα με την φυσική κατάσταση της ομάδας. Καταλήγουμε σε μια κορυφή καταπληκτικής θέας προς τα φιόρδ, τις λίμνες, τα νησιά και τα χωριά Reine και Hamnoy.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο γραφικό χωριό Å (10 χλμ, 15’), όπου μπορούμε να πάρουμε το μεσημεριανό φαγητό και αν θέλουμε να κάνουμε μια απογευματινή πορεία στην κοντινή λίμνη Agvatnet ή τις βραχώδεις ακτές νότια του χωριού.

Το απόγευμα επιστρογή στο κατάλυμά μας για να ετοιμάσουμε το βραδινό μας φαγητό και να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας την θέα της θάλασσας.

Πλοίο για Bodo, πτήση Όσλο

Μεταβαίνουμε στο λιμάνι του Moskenes για να πάρουμε το πλοίο και να περάσουμε στο Bodo. Το ίδιο απόγευμα με πτήση της Norwegian θα πετάξουμε στο Όσλο με ώρα αναχώρησης 19:30 και άφιξης 21:00

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο αεροδρόμιο, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς το πρωί θα πάρουμε την πτήση της Aegean για Αθήνα με ώρα αναχώρησης 06:30 και άφιξης 11:15.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
385.207 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
περίπου 5.5 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Νορβηγική κορώνα (ισοτιμία Φεβρουαρίου 2022, 1 € = 10,06 ΝΟΚ)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
Θερινή ώρα (+ 2 ώρες από Γκρίνουιτς -1 ώρα από Ελλάδα)

Highlights

 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ
 • Καθημερινές εξερευνήσεις στα ομορφότερα τοπία και αξιοθέατα κάθε περιοχής
 • Αναβάσεις σε εντυπωσιακές κορυφές των Lofoten
 • Διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα τύπου rorbu και άλλα, τα περισσότερα με εξοπλισμένη κουζίνα που μας επιτρέπει να προετοιμάζουμε οικονομικά γεύματα
 • Διαμονή και εξορμήσεις σε τοποθεσίες που προσφέρονται για παρατήρηση του ήλιου του μεσονυχτίου
 • Επίσκεψη σε αντιπροσωπευτικά μουσεία διαφόρων περιόδων και θεμάτων, για να αντιληφθούμε τον τρόπο ζωής και την ιστορία της περιοχής

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 11 έως 20 Ιουλίου 2023*

   

  * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για έτοιμες ομάδες 5-8 ατόμων, οποιαδήποτε ημερομηνία την περίοδο  από Ιούνιο  έως Σεπτέμβριο κάθε χρόνο

Κόστος συμμετοχής

 • 2.150 € για 7-8 άτομα

 • 2.380 € για 6 άτομα

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην Φόρμα Συμμετοχής, και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την φόρμα στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Ένα άλλο ποσό 500 € θα πρέπει να σταλεί 2 μήνες πριν την αναχώρηση και η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με minibus 8 + 1 θέσεων. Το μικρό μέγεθος του γκρουπ εξασφαλίζει ευελιξία κινήσεων και προσωποποιημένης διαχείρισης της ομάδας. 

Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και πρέπει αυτά να εκδοθούν όταν οριστικοποιηθεί το γκρουπ. Οι πτήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές καθώς δεν έχουν γίνει κρατήσεις εισιτηρίων. Και καθώς οι τιμές των αεροπορικών ανεβαίνουν δραματικά όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες των πτήσεων, ο προγραμματισμός θα πρέπει να γίνει έγκαιρα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

  

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται κυρίως σε cottages, διαμερίσματα ή παραδοσιακά σπίτια τύπου Rorbu. Σε όλα τα καταλύματα υπάρχουν δωμάτια με 2 κρεβάτια, κοινό μπάνιο, σαλόνι και κουζίνα.

Οι δυο διανυκτερεύσεις γίνονται σε ξενοδοχεία 3*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Τα σπίτια διαθέτουν κουζίνα που μας δίνει τη δυνατότητα να μαγειρεύουμε το φαγητό μας και να το απολαμβάνουμε σε παρεΐστικο κλίμα.

 

Διατροφή

Το φαγητό σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού δεν περιλαμβάνεται στην τιμή, εκτός μόνο από τα δυο πρωινά στα ξενοδοχεία όπως φαίνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Τα γεύματα μπορεί να γίνονται είτε σε εστιατόρια, είτε με πρόχειρα σνακ, είτε μαγειρεύοντας στις κουζίνες όσων καταλυμάτων τις διαθέτουν.

 

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια ουσιαστική επιβράβευση προς κάποιον συνεπή συνοδό που έχει υπερβάλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν στους συμμετέχοντες, βοηθάει τον συνοδό να απολαύσει περισσότερο την εργασία του και να διατηρήσει το κέφι και την ενεργητικότητά του

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Θεωρώντας επιβεβλημένη την ταξιδιωτική ασφάλιση, συμπεριλάβαμε στο κόστος του ταξιδιού ταξιδιωτική ασφάλεια SILVER, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Καθώς όμως το κόστος της ασφάλισης εξαρτάται από την ηλικία του συμμετέχοντα, έχουμε συμπεριλάβει το κόστος της πρώτης κατηγορίας, όσων δηλαδή είναι έως 55 ετών. Οι άνω των 55 και έως 85 ετών, θα πληρώσουν μια έξτρα χρέωση ανάλογη με την ηλικία τους.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις καλύψεις του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις του προγράμματος SILVER

Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas - Ταξιδιωτική Ασφάλιση

 

Έξτρα ποσά ασφάλισης για τους άνω των 55 ετών

Ηλικίες 56-64 ετών: έξτρα 14 €

Ηλικίες 65-70 ετών: έξτρα 42 €

Ηλικίες 71-85 ετών: έξτρα 70 €

Εξοπλισμός

 • Παπούτσια πεζοπορίας αδιάβροχα
 • Παπούτσια αθλητικά
 • Ισοθερμικά μπλουζάκια (λεπτά, μεσαία)
 • Μπλούζα fleece
 • Μπουφάν fleece
 • Αδιάβροχο μπουφάν & παντελόνι
 • Σκούφο προαιρετικά
 • Γάντια (προαιρετικά)
 • Σακίδιο ημέρας 30 λιτ
 • Μαλακό σάκο μεταφοράς 60 λίτρων

Σημείωση: Επειδή ο χώρος στο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούμε είναι περιορισμένος, θα πρέπει η αποσκευή σας να μην είναι σκληρή βαλίτσα, αλλά ένας μαλακός σάκος και συνιστούμε να πάρετε μαζί σας τα εντελώς αναγκαία πράγματα ώστε να μην έχουν πολύ όγκο.

Νορβηγία 11-20 Ιουλίου 2023

Κόστος από €2150

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.