Νησιά Φερόε, 7-13 Αυγούστου 2023

Νησιά Φερόε, 7-13 Αυγούστου 2023

Στα μυστηριώδη νησιά του Β. Ατλαντικού

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
7 - 13 Αυγούστου 2023
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
7 ημέρες
Νησιά Φερόε, 7-13 Αυγούστου 2023
Τιμή από €1950
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1950 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Τα νησιά Φερόε, είναι ένα αρχιπέλαγος 18 νησιών ηφαιστειακής προέλευσης, 17 από τα οποία κατοικούνται. Το 2006 χαρακτηρίστηκαν από το National Geographic ως ο πιο ελκυστικός προορισμός του κόσμου. Προσελκύουν φωτογράφους από όλο τον κόσμο διαθέτοντας ένα καταπληκτικό τοπίο με εξαιρετικά παιχνίδια φωτός, θαλασσοδαρμένες απόκρημνες ακτές και κορυφές μέχρι το υψόμετρο των 882 μέτρων. Το τοπικό όνομά τους σημαίνει «νησιά των προβάτων» διαθέτοντας μεγαλύτερο αριθμό προβάτων από ότι κατοίκους.

Ανήκουν στην Δανία, είναι όμως μια αυτοδιοικούμενη περιοχή με κοινοβουλευτική δημοκρατία και λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις για όλα τα θέματα.

Οι κάτοικοι είναι απόγονοι των Βίκινγκ και μιλούν μα από τις πιο σπάνιες γλώσσες στην Ευρώπη, συγγενή της Ισλανδικής και της παλαιάς Νορβηγικής.

Οι λιγοστοί κάτοικοι είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους και συχνά δεν αισθάνονται την ανάγκη να κλειδώσουν το σπίτι τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φυλακές.

Ημέρα 1η
Πτήση προς τα νησιά Φερόε, πορεία στην Slave Cliff
Ημέρα 2η
Κρουαζιέρα και πορείες στο νησί Mykines
Ημέρα 3η
Road trip σε μια σειρά νησιών και ανάβαση στην κορυφή Slaettaratindur (882 μ)
Ημέρα 4η
Ανάβαση στην κορυφή Villingadalsfjall (841 μ) και το βορειότερο ακρωτήριο όλων των νησιών
Ημέρα 5η
Εξερεύνηση στο νησί Kalsoy και πορεία στον φάρο Kallur
Ημέρα 6η
Ελεύθερη ημέρα στην πρωτεύουσα Torshvan
Ημέρα 7η
Πτήση επιστροφής στην Ελλάδα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση προς τα νησιά Φερόε, Slave Cliff

Πτήση για τα νησιά Φερόε το πρωί, με ώρα άφιξης λίγο μετά το μεσημέρι. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο θα παραλάβουμε το 9θέσιο βανάκι μας με το οποίο θα μετακινούμαστε στα νησιά Φερόε και θα πάμε για να κάνουμε μια πορεία δυο ωρών στο ακρωτήριο Traelanipan και τις φημισμένες ακτές Slave Cliff, ύψους 142 μέτρων. Από αυτό τον βράχο οι Βίκινγκς έριχναν στη θάλασσα τους σκλάβους που ήθελαν να τιμωρήσουν. Σήμερα προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα προς τις απόκρημνες ακτές, τον μυτερό βράχο «Δάχτυλο του Τρολ», και την λίμνη Sorvagsvatn. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Bosdalafossur που διοχετεύει τα νερά της λίμνης προς την θάλασσα.

Τέλος, μεταφερόμαστε στο χωριό Stykki, για διαμονή σε μια τουριστική κατοικία με 6 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια και  κουζίνα όπου μπορούμε να μαγειρέψουμε μόνοι μας.

Νησί Mykines

Αναχώρηση με πλοίο για το νησί Mykines, όπου φτάνουμε μετά από 50 λεπτά, στο μοναδικό χωριό του νησιού, το ομώνυμο Μίκινες με 16 μόλις κατοίκους. Το νησί φιλοξενεί πολλά είδη από εκατοντάδες χιλιάδες θαλασσοπούλια, μεταξύ των οποίων δυο από τις μεγαλύτερες αποικίες πουλιών puffin στον κόσμο.

Οι ακτές του νησιού έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχή υψηλής σημασίας για τα πουλιά από την Birdlife International. Εδώ φωλιάζουν διάφορα είδη από θαλασσοπούλια, θαλασσοκόρακες, Φρατέκουλες του Ατλαντικού (puffin) και άλλα. Το νησί δεν έχει δρόμους και θα το εξερευνήσουμε με τα πόδια. Πεζοπορώντας θα φτάσουμε μέχρι το δυτικότερο άκρο του  όπου βρίσκεται το μικρό νησάκι Mykines Holmur.

Η συνολική διάρκεια της πορείας είναι 3 ώρες έχοντας χρόνο για φωτογράφιση πουλιών ή κάνοντας πικνίκ. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο λιμάνι του Σόρβαγκουρ και από εκεί μεταβαίνουμε στο χωριό Γκασανταλούρ (Gasadalur) με τον εντυπωσιακό καταρράκτη Mulafossur. Στην επιστροφή θα κάνουμε πορεία μιας ώρας στο παλαιό μονοπάτι του ταχυδρόμου.  Διανυκτέρευση στο ίδιο κατάλυμα.

 

Σημείωση: Η εκδρομή στο νησί Μίκινες επηρεάζεται σημαντικά από τον καιρό. Τόσο το δρομολόγιο του πλοίου, όσο και η πεζοπορία στο νησί είναι πιθανό να μην επιτρέπονται. Σε περίπτωση ανάγκης το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί ανάλογα.

Ανάβαση στην κορυφή Slaettaratindur (882 μ.)

Μετάβαση στο νησί Στρέϊμοϊ και επίσκεψη στο χωριό Tjornuvik για να δούμε τους βράχους Risin και Kelingin (Γίγαντας και Μάγισσα). Συνεχίζουμε προς το νησί Εστουροϊ και μετά το χωριό Eidi θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στο ψηλότερο βουνό των νησιών, το Slaettaratindur, με υψόμετρο 882 μ. ένα όνομα που σημαίνει «επίπεδη κορυφή». Η ανάβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες σε μια υψομετρική ανάβαση 500 μ. και προσφέρει πανοραμική θέα προς τα άλλα νησιά και τα φιόρδ.

Συνεχίζοντας καταλήγουμε στο γραφικό χωριουδάκι Gjogv με το φυσικό λιμάνι και προαιρετική πορεία. Το απόγευμα καταλήγουμε στο βορειότερο νησί Βίντοϊ και το βορειότερο χωριό Vidareidi για διανυκτέρευση στο Hotel Nord με πρωινό και βραδινό φαγητό.

Ανάβαση στην κορυφή Villingadalsfjall (841 μ)

Πορεία στο βορειότερο ακρωτήριο όλων των νησιών και ανάβαση στις κορυφές Villingadalsfjall (841 μ) και Nakkurin (754 μ). Η πορεία διαρκεί περίπου 5 ώρες και έχει υψομετρική ανάβαση +670 μ. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, αξίζει η παραμονή στην κορυφή για να απολαύσουμε τη θέα. Επιστροφή το απόγευμα για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Νησί Kalsoy και πορεία στον φάρο Kallur

Με το λεωφορείο θα μεταφερθούμε στο νησί Bordoy και το λιμάνι Klaksvik, για να περάσουμε με φέρρυ στο νησί Kalsoy. Διασχίζοντας το νησί θα φτάσουμε στο χωριό Trollanes όπου θα κάνουμε πορεία μέχρι τον φάρο Kallur, που προσφέρει καταπληκτική θέα προς τις απόκρημνες ακτές των νησιών. Επιστρέφοντας θα περάσουμε πάλι στο Klaksvik και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Torshavn για διανυκτέρευση στο Hotel Djurhuus 3* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Torshvan

Ελεύθερη ημέρα στην πρωτεύουσα Torshvan. Προτείνουμε επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης και την παλαιά πόλη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Κοπεγχάγη με ώρα αναχώρησης 20:40 και άφιξης 23:45

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Comfort Hotel 3* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό

Πτήση επιστροφής στην Ελλάδα

Πτήση για Ελλάδα με ώρα αναχώρησης 08:25 και άφιξης 12:40.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
1.399 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
52.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Δανέζικη Κορώνα (DKK) με ισοτιμία 1€ = ~ 7,45 DKK (Μάρτιος 2023)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
-2 ώρες από Ελλάδα

Highlights

 • Ολοκληρωμένη γνωριμία με τα νησιά Φερόε και τα αξιοθέατά τους, τον παράδεισο των περιπατητών και των ορνιθολόγων
 • Εξερεύνηση των κυριότερων νησιών και καθημερινές πεζοπορίες
 • Εντυπωσιακά τοπία και κορυφές βουνών που κόβουν την ανάσα
 • Πορεία 5 ωρών στο βορειότερο ακρωτήριο όλων των νησιών,
 • Πολύχρωμα χωριά με οροφές κατοικιών από γρασίδι (turf houses)
 • Η ευγένεια των κατοίκων και η ασφάλεια που αποπνέει μια περιοχή χωρίς φυλακές

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 7-13 Αυγούστου 2023*

  * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για έτοιμες ομάδες άνω των 5 ατόμων, οποιαδήποτε ημερομηνία την περίοδο από αρχές Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου

Τιμές

 • 1.950 € για 6-8 άτομα  

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την Δήλωση Συμμετοχής στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 € και η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Η προκαταβολή και η εξόφληση να σταλεί στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE.

Κατά την διαδικασία μεταφοράς ή κατάθεσης χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και το όνομα του ταξιδιού.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με minibus 8 + 1 θέσεων. Το μικρό μέγεθος του γκρουπ εξασφαλίζει άριστη εξυπηρέτηση από τον συνοδό και ευελιξία κινήσεων και επιλογών. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες

Διαμονή

Η διαμονή τις 2 πρώτες νύχτες γίνεται σε μια τουριστική κατοικία με 6 δωμάτια μονά, διπλά ή twin, 3 μπάνια και κουζίνα. Οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις γίνονται σε ξενοδοχεία όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

 Διατροφή

Τις δυο νύχτες στο ξενοδοχείο Nord, το βραδινό φαγητό περιλαμβάνεται στην τιμή.  Τις δυο νύχτες διαμονής στην τουριστική κατοικία δεν περιλαμβάνεται κανένα φαγητό, υπάρχει όμως κουζίνα και μπορούμε να το μαγειρέψουμε μόνοι μας. Το κόστος ενός πιάτου στα εστιατόρια κυμαίνεται από 20 έως 60 €

Καιρός

Την περίοδο του ταξιδιού μας κατά κανόνα οι θερμοκρασίες δεν θα είναι χαμηλότερες από 6ο C, ενώ η ανώτερη θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 25ο C. Ωστόσο οι πιθανότητες βροχής ή/και δυνατού αέρα είναι αυξημένες, οπότε θα πρέπει να έρθετε κατάλληλα προετοιμασμένοι με αδιάβροχο για εσάς και κάλυμμα για το σακίδιο

Αλλαγή προγράμματος

Ο συνοδός του γραφείου μας ή ο τοπικός οδηγός έχουν την ευχέρεια να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν οι καιρικές ή άλλες τοπικές συνθήκες (απεργίες, πολιτικές αναταραχές, κ.ά.) το επιβάλουν, με κύριο κριτήριο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος  και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Οποιαδήποτε κόστος προκύψει από τέτοιου είδους αλλαγές καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια ουσιαστική επιβράβευση προς κάποιον συνεπή συνοδό που έχει υπερβάλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν στους συμμετέχοντες, βοηθάει τον συνοδό να χαίρεται με την εργασία του και να διατηρεί το κέφι και την ενεργητικότητά του

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € και για κάποιες από τις καλυπτόμενες καλύψεις συμπεριλαμβανομένου του covid-19

Το πρόγραμμα καλύπτει ηλικίες έως 70 ετών, ενώ για ηλικίες από 70 έως 80 ετών απαιτείται ένα πρόσθετο ποσό, ζητείστε μας πληροφορίες.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Σημείωση: Η έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων υπόκεινται στην διαθεσιμότητα και τις τιμές που ισχύουν την στιγμή της έκδοσής τους. Ο πολύ έγκαιρος προγραμματισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξασφάλιση θέσεων και καλής τιμής. Διαφορετικά, ενδεχομένως δεν θα είναι διαθέσιμες οι πτήσεις πάνω στις οποίες σχεδιάστηκε το ταξίδι και ίσως χρειαστεί να μετατοπιστεί η αναχώρηση, η επιστροφή και ίσως η διάρκεια του ταξιδιού.

Εξοπλισμός

 • Παπούτσια πεζοπορίας αδιάβροχα
 • Παπούτσια αθλητικά
 • Ισοθερμικά μπλουζάκια (λεπτά, μεσαία)
 • Μπλούζες fleece σε διάφορα πάχη
 • Μπουφάν fleece
 • Αδιάβροχο τζάκετ και παντελόνι
 • Μαγιό & πετσέτα για τις θερμές πηγές
 • Σακίδιο ημέρας 30 λιτ που θα είναι η χειραποσκευή στις πτήσεις
 • Μαλακό σάκο μεταφοράς

Νησιά Φερόε, 7-13 Αυγούστου 2023

Στα μυστηριώδη νησιά του Β. Ατλαντικού

Κόστος από €1950

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.