Trekking Hellas logo

Μαρόκο, Άτλαντας

Μαρόκο, Άτλαντας

Γύρος Μαρόκου & Ανάβαση στον Άτλαντα (4.167 μ)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μάϊος - Δεκέμβριος
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 Ημέρες
Μαρόκο, Άτλαντας
Τιμή από €1600
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1600 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Το Μαρόκο συνδυάζει εικόνες, γεύσεις και χρώματα ανατολής με Ευρωπαϊκές επιρροές και συνήθειες. Με το πρόγραμμα αυτό επιχειρούμε μια ολοκληρωμένη, στο μέτρο του εφικτού, γνωριμία με την χώρα, καθώς θα επισκεφθούμε τις σημαντικότερες πόλεις, φυσικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως,  Ait Ben Haddu,  Ouarzazate, φαράγγια Dades και Todra, Κεδρόδασος Ifran, Fes, Meknes, Rabat, Καζαμπλάνκα, Essaouira και το πολύβουο Μαρακές. Θα χαθούμε στα στενά σουκ των ιστορικών κέντρων, αρκετά από τα οποία είναι ενταγμένα στην λίστα μνημείων της UNESCO

Και για όσους αναζητούν την δράση θα έχουν τη δυνατότητα μιας ανάβασης στην κορυφή του Άτλαντα. Η οροσειρά του Άτλαντα (όπως και ο Ατλαντικός ωκεανός) πήρε το όνομά της από τον μυθικό Άτλα, τον Τιτάνα της Ελληνικής μυθολογίας που μετά την Τιτανομαχία τιμωρήθηκε στο δυτικό άκρο της γης να κρατάει στους ώμους του την γη.

Η ψηλότερη κορυφή του βουνού ονομάζεται Toubkal και σημαίνει «Ψηλό Βουνό», με υψόμετρο 4.167 μ.

Στην διάρκεια του ταξιδιού θα βρεθούμε σε μεγάλες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, από την κορυφή του βουνού όπου πιθανόν βρεθούμε και σε θερμοκρασίες κοντά ή και κάτω από το μηδέν, μέχρι την Ouarzazat όπου η θερμοκρασία του Μαΐου μπορεί να ξεπεράσει τους 30ο C.

 

Ημέρα 1η
Πτήση στο Marrakesh
Ημέρα 2η
Ανάβαση στο καταφύγιο Neltnet (2.315 μ)
Ημέρα 3η
Ανάβαση στην κορυφή Toubkal (4.167 μ)
Ημέρα 4η
Κατάβαση, Ait Ben Haddu, Ouarzazate
Ημέρα 5η
Σαχάρα, Φαράγγια Dades και Todra, Midelt
Ημέρα 6η
Κεδρόδασος Ifran, Fes
Ημέρα 7η
Meknes, Rabat
Ημέρα 8η
Casablanca, Essaouira
Ημέρα 9η
Marrakesh
Ημέρα 10η
Marrakesh
Ημέρα 11η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση στο Marrakesh

Πτήση Αθήνα – Marrakech. Περιπλάνηση στην τεράστια αγορά του και τα σουκάκια της πόλης. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο

Ανάβαση στο καταφύγιο Neltnet (2.315 μ)

Αναχώρηση για το χωριό Aroumd, σε υψόμετρο 1.900 μ. Πορεία προς το χωριό Sidi Chamarouch σε υψόμετρο 2.315 μ. Συνέχιση της πορείας μέχρι το καταφύγιο Neltnet, σε υψόμετρο 3.200 μ. Συνολική διάρκεια πορείας 5 ώρες. Διαμονή σε αντίσκηνα κοντά στο καταφύγιο. Πλήρης διατροφή περιλαμβάνεται.

Ανάβαση στην κορυφή Toubkal (4.167 μ)

Ανάβαση στην κορυφή Toubkal (υψόμετρο 4.167 μ), την ψηλότερη κορυφή του Άτλαντα και της βορειοδυτικής Αφρικής. Η ανάβαση δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και έχει υψομετρική διαφορά 960 μέτρα. Η πορεία είναι 14 χλμ και διαρκεί περίπου 7-8 ώρες μαζί με την επιστροφή. Επιστροφή το απόγευμα στο καταφύγιο ή τις σκηνές για διανυκτέρευση. Πλήρης διατροφή περιλαμβάνεται. Για όσους δεν επιθυμούν την ανάβαση στην κορυφή του Άτλαντα, τη σημερινή ημέρα θα πετάξουν στο Marrakesh. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση

Κατάβαση, Ait Ben Haddu, Ouarzazate

Για την ομάδα του βουνού, κατάβαση μέχρι το χωριό Imlil (4 ώρες). Για όσους έφτασαν την πρηγούμενη, μεταφροά τους μέχρι το Imlil, παραδοασιακό ορεινό Βερβέρικο χωριό. Μεσημεριανό φαγητό Βερβέρικης κουζίνας. Στη συνέχεια όλη μαζί η ομάδα οδικά προς το οχηρό Ait Ben Haddu, μνημείο της UNESCO. Το οχυρό διαχρονικά χρησιμοποιείται ως σκηνικό διάσημων ταινιών όπως ο Λώρενς της Αραβίας, ο Μονομάχος, ο Τελευταίος Πειρασμός, Αλέξανδρος, και πολλές άλλες. Στη συνέχεια άφιξη στην Ouarzazate, την πρωτεύουσα των κινηματογραφικών παραγωγών του Μαρόκου

Η πόλη βρίσκεται στο πέρασμα των καραβανιών προς την έρημο και διατηρεί μια χαρακτηριστική βερβέρικη αρχιτεκτονική

Σαχάρα, Φαράγγια Dades και Todra, Midelt

Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου. Οδήγηση ανατολικά κάνοντας στάσεις σε χωριά και αξιοθέατα της διαδρομής. Πεζοπορία στο φαράγγι Dades. Διανυκτέρευση στο χωριό Midelt

Κεδρόδασος Ifran, Fes

Επίσκεψη στο φημισμένο Κεδρόδασος του Ifran. Άφιξη στη Fes και διαμονή στην παλαιά πόλη. Βόλτες στα στενά σουκ, τα αξιοθέατα και την αγορά της Fes. Επίσκεψη στα αρχαία βυρσοδεψεία, όπως το Chouara με ηλικία 1000 ετών

Meknes, Rabat

Επίσκεψη στη Meknes, μια από τις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου.Περιπλάνηση στην Medina του Meknes (μνημείο UNESCO). Άφιξη στο Ραμπάτ. Επίσκεψη στο φρούριο Kasbah des Oudayas. Περιπλάνηση στην παλαιά Μεντίνα (μνημείο UNESCO)

Casablanca, Essaouira

Στάση για επίσκεψη της Καζαμπλάνκα, της μεγαλύτερης πόλης του Μαρόκου. Άφιξη στην Essauira και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο τύπου riad στο κέντρο της παλαιάς Μεντίνας. Η παλαιά Μεντίνα στο τοιχισμένο μέρος της πόλης περιλαμβάνεται στην λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Marrakesh

Πρωινό ελεύθερο στην Essauira. Το μεσημέρι επιστροφή στο Marrakesh. Περιπλάνηση στην παλαιά Medina (μνημείο UNESCO).

Marrakesh

Πρωινή επίσκεψη στην πλατεία Jamaa El Fna με το μεγαλύτερο παζάρι του Μαρόκου με γητευτές φιδιών, χορευτές, μουσικούς και άλλες εκδηλώσεις λαϊκού θεάματος που οδήγησε στο να ενταχθεί στην λίστα άυλης κληρονομιάς από την UNESCO. Απόγευμα ελεύθερο στην αγορά της πόλης

Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
446.550 τ.χλμ.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
36,3 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ντιράμ (MAD). Ισοτιμία 1€ = 10,67 MAD
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT+1 (Διαφορά ώρας με την Ελλάδα - 2 ώρες)

Κόστος συμμετοχής

Υπό προγραμματισμό ημερομηνιών και κόστους

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με minibus ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας,. Στην διάρκεια της ανάβασης οι αποσκευές, τρόφιμα, κλπ,  μεταφέρονται με μουλάρια μέχρι το σημείο διανυκτέρευσης. Ο καθένας μεταφέρει μόνο ένα σακίδιο ημέρας με τον αναγκαίο εξοπλισμό της πορείας.

Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Την έκδοσή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει μόνος του, ή να την αναθέσει στο γραφείο μας. Ρωτήστε μας για τις διαθέσιμες επιλογές.

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις γίνεται σε ξενοδοχεία σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Η διαμονή στο βουνό γίνεται στο μοναδικό ορειβατικό καταφύγιο της διαδρομής, ή σε αντίσκηνα δίπλα στο καταφύγιο, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας και την διαθεσιμότητα κρεβατιών στο καταφύγιο.

 Διατροφή

Στην διάρκεια της ανάβασης περιλαμβάνεται πλήρης διατροφή που ετοιμάζουν οι τοπικοί συνεργάτες μας. Στις πόλεις περιλαμβάνεται μόνο το πρωινό στα ξενοδοχεία

 Ανάβαση

Η ανάβαση στην κορυφή το καλοκαίρι είναι συνήθως πολύ προσιτή, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να προκύψουν καταιγίδες με θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από το μηδέν.

Η μόνη δυσκολία κατά την ανάβαση εντοπίζεται στην προσαρμογή του οργανισμού στο υψόμετρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο ρυθμός ανάβασης είναι αργότερος από ότι περιμένει κάποιος να καλύψει την συγκεκριμένη υψομετρική διαφορά.

 Ασφάλεια / ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει επέμβαση ασθενοφόρου και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Στην ιστοσελίδα μας εκεί όπου γίνεται η παρουσίαση του ταξιδιού, μπορείτε να ακολουθήσετε το σχετικό λινκ και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Εξοπλισμός

Μαρόκο, Άτλαντας

Γύρος Μαρόκου & Ανάβαση στον Άτλαντα (4.167 μ)

Κόστος από €1600

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.