Trekking Hellas logo

Νορβηγία

Νορβηγία

Στα μαγικά φυσικά τοπία της Νορβηγίας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
05 - 15 Ιουλίου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 Ημέρες
Νορβηγία
Τιμή από €2470
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2470 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Νορβηγία καταλαμβάνει όλη τη δυτική και βόρεια πλευρά της Σκανδιναβικής χερσονήσου, συνορεύοντας ανατολικά ακόμη και με την Ρωσία. Έχει ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, γεμάτο με αμέτρητα φιόρδ, λίμνες και βουνά. Η μεγάλη ακτογραμμή στα δυτικά επηρεάζεται από το ρεύμα του κόλπου έτσι ώστε ακόμη και κατά την διάρκεια της πολικής νύχτας να είναι συνηθισμένες θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν.

Διαθέτει το 4ο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, με ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθολική υγειονομική περίθαλψη και άριστα οργανωμένες υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι μονίμως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις  στον Δείκτη Παγκόσμιας Ευτυχίας, τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής, τον Δείκτη Δημόσιας Ακεραιότητας και τον Δείκτη Δημοκρατίας, ενώ έχει και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο. Έχει δε το τέταρτο υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα που βοηθάει η μεγάλη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Με το συγκεκριμένο ταξίδι επιχειρούμε μια γνωριμία με τα πλέον αντιπροσωπευτικά μέρη της Νορβηγίας. Θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Bergen και στο φιόρδ Naeroyfjord, θα ανέβουμε σε εντυπωσιακές κορφές του συμπλέγματος νησιών Lofoten, θα φτάσουμε μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο και θα καταλήξουμε στο Tromso, το οποίο τον 19ο αι. αποκαλούνταν ως “Παρίσι του Βορρά”.

               Το σύμπλεγμα των νησιών Λοφότεν δε το οποίο αποτελεί από μόνο του έναν φημισμένο τουριστικό προορισμό, συγκεντρώνει αυτά και πολλά ακόμη από τα χαρακτηριστικά της χώρας, έντονο ανάγλυφο γεμάτο με απόκρημνες κορυφές, λίμνες, καταρράκτες, βραχώδεις ακτές αλλά και παραδοσιακά ψαροχώρια, με τις χαρακτηριστικές Νορβηγικές κατοικίες rorbu, μερικές από τις οποίες έχουν μετατραπεί σε τουριστικά καταλύματα.

 

Ημέρα 1η
Ημέρα 2η
Tromso
Ημέρα 3η
Narvik
Ημέρα 4η
Lofoten
Ημέρα 5η
Νησιά Vestagyua & Flakstadoya
Ημέρα 6η
Ανάβαση στην κορυφή Tindstinden, χωριό Α
Ημέρα 7η
Κορυφή Reinebringen, πλοίο προς Bodo
Ημέρα 8η
Πτήση Bergen
Ημέρα 9η
Φιόρδ Naeroyfjord & Flam train
Ημέρα 10η
Κοιλάδα Husela
Ημέρα 11η
Πτήση επιστροφής στην Ελλάδα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Αθήνα - Tromso

Πτήση Αθήνα – Tromso με προτεινόμενες πτήσεις με την SAS με αναχώρηση από την Αθήνα στις 12:40 μέσω Κοπεγχάγης με άφιξη στο Tromso (Τρούμσε) στις 18:15 το βράδυ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Enter Amelie Hotel 4*, για διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Το Τρούμσε είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας και η 3η μεγαλύτερη βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Αποτελεί πολιτιστικό κόμβο για την περιοχή, με πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ, πανεπιστήμια, κ.ά. Είναι η πρωτεύουσα της Αρκτικής και το μέρος όπου παρατηρεί κάποιος τον ομορφότερο Ήλιο του Μεσονυχτίου (από 20/5 έως 22/7).

Σημείωση: Όλη η Βόρεια Νορβηγία και μέχρι να πετάξουμε από το Bodo, βρίσκεται στον βόρειο Αρκτικό Κύκλο, γεγονός που σημαίνει ότι την εποχή του ταξιδιού ο ήλιος θα διαρκεί 24 ώρες, ο λεγόμενος “Ήλιος του Μεσονυχτίου.”

Tromso

Το πρωί ξεκινάμε τις βόλτες μας στο Tromso. Θα επισκεφθούμε το ενυδρείο Polaria που φιλοξενεί φώκιες (οι 2 είναι γενειοφόρες) σε ένα μεγάλο ενυδρείο και άλλα μικρότερα ψάρια της Αρκτικής ενώ έχει και πανοραμικό σινεμά προβολών της θαλάσσιας ζωής του αρκτικού κύκλου.

Το βράδυ θα ανέβουμε με τελεφερίκ στην κορυφή Storsteinen επάνω από την πόλη απ’ όπου έχουμε πανοραμική θέα προς την πόλη και θα απολαύσουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου να κινείται παράλληλα με τον ορίζοντα μέχρι να αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι.  «Νυχτερινή» πορεία επιστροφής και διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Narvik

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Narvik (232 χλμ, 3,5 ώρες) κάνοντας στάσεις στην διαδρομή για να θαυμάσουμε το αρκτικό τοπίο. Σε μια από τις στάσεις μας θα επισκεφθούμε το Polar Park, ένα πάρκο άγριας ζωής όπου φιλοξενούνται άγρια ζώα της Αρκτικής φύσης όπως λύκοι, αρκούδες, λύγκες, ελάφια, τάρανδοι, άλκες, κ.ά.

Το απόγευμα φτάνουμε στο Narvik και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο Scandic Narvik 4* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το πολεμικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην μάχη του Νάρβικ και την περίοδο της Γερμανικής κατοχής από το 1940 έως 1945.

Lofoten

Αναχωρούμε για τα Lofoten και το χωριό Svolvaer (220 χλμ, 3 ώρες), όπου και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο Svinoya Rorbuer, σε μια κατοικία με 4 δωμάτια και ένα έξτρα δωμάτιο. Το κατάλυμα είναι τύπου rorbu, το στυλ των παραδοσιακών κατοικιών των ψαράδων της Νορβηγίας, χτισμένες σε βραχώδεις ακτές, με την μια πλευρά του σπιτιού να στηρίζεται στον βράχο και την άλλη σε στύλους που προσφέρουν πρόσβαση στην θάλασσα.

Το απόγευμα πορεία ανάβασης στην κορυφή Floya με υψόμετρο 590 μέτρα που δεσπόζει πάνω από την πόλη προσφέροντας μια καταπληκτική πανοραμική εικόνα της πόλης και των νησιών. Κατά την πορεία μας θα επισκεφθούμε την “Πύλη του Διαβόλου”(Devil’s Gate – Djevelporten). Η διαδρομή καλύπτει υψομετρική διαφορά 580 μέτρα και διαρκεί 3 με 4 ώρες.

Νησιά Vestagyua & Flakstadoya, κορυφή Ryten

Συνεχίζουμε νότια και στο νησί Vestagyua θα επισκεφθούμε το μουσείο Lofotr Viking, ένα υπαίθριο μουσείο που δείχνει την ζωή των Βίκινγκς, με μια ρεπλίκα από κατοικία εποχής. Συνεχίζοντας νότια θα επισκεφθούμε τις παραλίες Haukland Beach και Uttakleiv Beach ενώ νοτιότερα θα κάνουμε πορεία ανάβασης στην κορυφή Ryten (543 μ) απ’ όπου έχουμε θέα προς την παραλία Kvalvika. Το απόγευμα καταλήγουμε στο χωριό Sund όπου και θα διανυκτερεύσουμε στο Lofoten Cabins Sund. Η διαμονή μας θα γίνει σε δυο σαλέ 2 υπνοδωματίων με μπάνιο και κουζίνα (στο ένα δωμάτιο θα κοιμηθούν 3 άτομα

Ανάβαση στην κορυφή Tindstinden , χωριό Α

Πρωί οδηγάμε μέχρι το χωριό Sorvagen (23 χλμ, 30 λ) απ’ όπου θα ξεκινήσουμε για μια πορεία ανάβασης στην κορυφή Tindstinden σε υψόμετρο 490 μ. Η ανάβαση διαρκεί 3 ώρες και προσφέρει καταπληκτική θέα προς το ακρωτήρι και τις λίμνες γύρο της.  Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, θα επισκεφθούμε το χωριό Α (προφέρεται «Ο» και σημαίνει «ρυάκι»), όπου μπορούμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα μουσεία ψαράδων και να φάμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να κάνουμε μια πορεία δίπλα στην λίμνη Agvatnet. Επιστροφή για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο

Κορυφή Reinebringen, πλοίο προς Bodo

Μεταβαίνουμε στο διπλανό χωριό Hamnoy (17 χλμ, 20’) για να πραγματοποιήσουμε ανάβαση στην κορυφή Reinebringen (510 μ.) Η ανάβαση διαρκεί 3 ώρες μέχρι να ανέβουμε από τα 1566 πέτρινα σκαλοπάτια που θα μας φέρουν σε ένα σημείο καταπληκτικής θέας προς τα νησιά και τα χωριά Reine και Hamnoy.

Συνεχίζουμε μέχρι το λιμάνι Moskenes να πάρουμε το πλοίο στις 14:45 για να περάσουμε στο Bodo, όπου θα φτάσουμε στις 18:00. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στα δωμάτια. Βραδινό φαγητό στην πόλη. Αργότερα αναχωρούμε για να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή. Σε ένα στενό θαλάσσιο κανάλι που ενώνει το φιόρδ Skjerstad με τη θάλασσα, οι παλιρροιακές κινήσεις τεράστιων όγκων νερού κάθε 6 ώρες δημιουργούν μεγάλες δίνες που μπορεί να φτάσουν σε διάμετρο τα 10 μέτρα και βάθος 5 μέτρα. Ακριβώς πάνω από το στενό πέρασμα του καναλιού υπάρχει οδική γέφυρα από την οποία θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε το φαινόμενο την κατάλληλη ώρα η οποία την ημέρα της δικής μας επίσκεψης είναι στις 22:12 που η ροή έχει την μεγαλύτερη ένταση. Ιδιαίτερα την ημέρα αυτή το φαινόμενο είναι πολύ έντονο καθώς δυο ημέρες αργότερα έχουμε πανσέληνο και έχει την μέγιστη ένταση. Διαμονή στο ξενοδοχείο Thon Hotel Nordlys Bodo 4* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό

Πτήση Bergen

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας προς το Bergen με ώρα αναχώρησης 08:15 και άφιξης 09:50.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο παραλαμβάνουμε το mini bus και αναχωρούμε για την πόλη. Το Bergen είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας με 280.000 κατοίκους, ιδρύθηκε το 1020 ΜΚΧ και είναι γνωστό ως η «πόλη των επτά βουνών». Θεωρείται η πρωτεύουσα των τεχνών δρόμου.  Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στην γνωριμία μας με την πόλη. Θα περιηγηθούμε στην παλιά αποβάθρα, την Μπρύγκεν, γεμάτη από ξύλινα παραδοσιακά κτίρια, που περιλαμβάνεται στην λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Συνεχίζουμε σεργιανίζοντας στα δρομάκια, τις ψαροταβέρνες και τα καφέ της γραφικής πόλης.

Διαμονή στο ξενοδοχείο Zander K Hotel 4* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό

Φιόρδ Naeroyfjord & Flam train

Αναχωρούμε για το χωριουδάκι Gudvangen (147 χλμ, 2,5 ώρες) το οποίο βρίσκεται στο φιόρδ Naeroyfjord. Το φιόρδ είναι ενταγμένο στην λίστα μνημείων της φύσης από την UNESCO. Στις 12:00 ξεκινάμε για μια κρουαζιέρα μέχρι το χωριό Flam, μια διαδρομή που διαρκεί 2 ώρες και μας προσφέρει μοναδικές εικόνες της άγριας φύσης. Στο χωριό έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε και ίσως να δούμε το μουσείο τρένων δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, πριν πάρουμε το τρένο που αναχωρεί στις 15:20 ακολουθώντας την φημισμένη σιδηροδρομική γραμμή του Flam. Το τμήμα της γραμμής μέχρι το Mydral έχει μήκος 20 χλμ και είναι μια από τις πιο επικλινείς γραμμές κανονικού πλάτους στον κόσμο, αφού έχει ΥΔ 864 μ. Από εκεί συνεχίζουμε με άλλο τρένο μέχρι τον σταθμό Voss, όπου φτάνουμε στις 17:58. Στη συνέχεια με το mini bus αναχωρούμε για το χωριό Eidfjord (70 χλμ, 70’) για διαμονή στο ξενοδοχείο Fossli Hotel σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς πάνω από ένα φαράγγι με τον καταρράκτη Voringfossen, ένας από τους μεγαλύτερους της Νορβηγίας με ύψος πτώσης 163 μ.

Κοιλάδα Husedal

Οδηγούμε μέχρι το χωριό Kinsarvik (46 χλμ, 50’) για μια πορεία 6 ωρών στην κοιλάδα Husedal που φιλοξενεί μια σειρά από τέσσερεις ακόμη εντυπωσιακούς καταρράκτες, τους Tveitafossen, Nyastolfossen, Nykkjesoyfossen, και Sotefossen στο επάνω μέρος της διαδρομής.

Καθώς η επιστροφή γίνεται από το ίδιο μονοπάτι υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε το πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Το μονοπάτι μέχρι τον καταρράκτη Sotefossen που είναι ο ψηλότερος, θέλει πορεία 13 χλμ μαζί με την επιστροφή και 665 μ ΥΔ ανάβασης

Το βράδυ επιστρέφουμε στο Bergen (152 χλμ, 2ω20’) για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Radisson Blue Royal Hotel 4* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό

Πτήση επιστροφής στην Ελλάδα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω Κοπεγχάγης, με ώρα αναχώρησης 13:35 και άφιξης στην Αθήνα 20:30

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
385.207 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
5.415.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Νορβηγική κορώνα (ΝΟΚ) (ισοτιμία 1€ = 10,06 ΝΟΚ)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT+2 (Διαφορά με την Ελλάδα - 1 ώρα)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

  • Ιούλιος:        05-15
  • * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για ομάδες 5-8 ατόμων, οποιαδήποτε ημερομηνία την περίοδο  από Ιούνιο  έως Σεπτέμβριο

Κόστος συμμετοχής

τιμή χωρίς αεροπορικά:            

2.470 € για 7-8 άτομα

2.780 € για 6 άτομα

620 € διαφορά μονόκλινου

 

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις γίνονται με minibus 9 θέσεων. Με τον τρόπο αυτό έχουμε απολύτως ελεύθερο πρόγραμμα ώστε να κάνουμε αλλαγές ανάλογα με την διάθεση και τις επιθυμίες μας. Σημειώστε ωστόσο ότι ο χώρος αποσκευών στο mini bus είναι μικρός, και ως εκ τούτου θα πρέπει να πάρουμε τα ελάχιστα απαραίτητα, εκτιμώντας ένα συνολικό όγκο αποσκευής 60 λίτρων. Η αποσκευή θα πρέπει να είναι μαλακός σάκος τύπου duffel bag και όχι σκληρή βαλίτσα.

Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, η οποία θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία έκδοσής τους. Αυτή τη στιγμή το κόστος τους είναι περίπου 600 - 700 ευρώ.

 

Διαμονή

Η διαμονή στα ξενοδοχεία 4* γίνεται σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Στην περιοχή των Lofoten η διαμονή γίνεται σε διαμερίσματα ή παραδοσιακά σπίτια τύπου Rorbu, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με κοινό μπάνιο στο κάθε σπίτι ή διαμέρισμα, και δεν περιλαμβάνουν πρωινό.

 

Διατροφή

Το φαγητό σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού δεν περιλαμβάνεται στην τιμή. Περιλαμβάνονται μόνο τα 7 πρωινά στα ξενοδοχεία όπως φαίνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Τα διαμερίσματα και τα σπίτια ωστόσο στα Lofoten όπου δεν προσφέρεται πρωινό, διαθέτουν κουζίνα όπου μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας το πρωινό ή το δείπνο. Το βραδινό φαγητό μπορεί να γίνεται είτε σε εστιατόρια.

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει επέμβαση ασθενοφόρου και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Στην ιστοσελίδα μας εκεί όπου γίνεται η παρουσίαση του ταξιδιού, μπορείτε να ακολουθήσετε το σχετικό λινκ και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν

 

Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για το συγκεκριμένο ταξίδι, τις ημερομηνίες και τις υπηρεσίες που περιγράφονται. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα να υλοποιηθεί το ταξίδι με όποιες αλλαγές ζητηθούν και για μικρές έτοιμες ομάδες 6 έως 8 ατόμων, με οποιαδήποτε επιθυμητή αλλαγή των υπηρεσιών αναβάθμιση ξενοδοχείων, μεταφορικών μέσων, πλήρη διατροφή, κ.ά., ή και το αντίστροφο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Εξοπλισμός

Νορβηγία

Στα μαγικά φυσικά τοπία της Νορβηγίας

Κόστος από €2470

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.