Trekking Hellas logo

Περού

Περού

Ταξίδι στη πιο συναρπαστική χώρα της Νοτίου Αμερικής!

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
14 ημέρες
Περού
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 0 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Περού! Μια χώρα με ιστορία χιλιετιών, με πυκνές ζούγκλες και μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς. Πρόκειται για την πιο συναρπαστική χώρα της Νοτίου Αμερικής!

Είναι γνωστό για την εκπληκτική ποικιλία τοπίων. Παράκτια οικοσυστήματα, έρημοι, πανύψηλα βουνά, πυκνές ζούγκλες, πανέμορφες ιστορικές πόλεις και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία από αρχαίους πολιτισμούς.

 

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Αθήνα – Λίμα

Ενδεικτική Πτήση Αθήνα – Λίμα

 • Αθήνα – Άμστερνταμ, KLM, KL 1572, 06:00 – 08:35 (διάρκεια πτήσης 3ω35λ)
 • Άμστερνταμ – Λίμα, KLM, KL 743, 12:35 – 19:05 (διάρκεια πτήσης 12ω30λ)

Μεταφορά στο ξενοδοχείο Britania Miraflores 3* για διανυκτέρευση.

Κρουαζιέρα νησιά Ballestas

Δίωρη κρουαζιέρα με σκάφος στα νησιά Ballestas τα οποία αποκαλούνται και ως Γκαλαπάγκος του Περού. Εξερευνώντας τις βραχώδεις ακτές τους, σπηλιές και αψίδες θα μπορέσουμε να δούμε θαλάσσιους ελέφαντες, πιγκουίνους και δεκάδες είδη από θαλασσοπούλια.

Επιστρέφοντας αναχωρούμε αμέσως για την Nazca (214 χλμ, 4 ώρες) για μια μεσημεριανή πτήση με μικρό αεροπλάνο, πάνω από τις φημισμένες γεωγλυφικές φιγούρες και γραμμές οι οποίες κατασκευάστηκαν από το 500 π.Χ. μέχρι το 500 μ.Χ.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το νεκροταφείο Chauchilla στην κοντινή έρημο, όπου θα δούμε τάφους και μούμιες της προ-Ίνκας εποχής.

Το βράδυ με νυχτερινό πολυτελές πούλμαν θα πάμε στην Arequipa (570 χλμ, 10 ώρες), σε μια διαδρομή που διαρκεί 10 ώρες.

Λίμα

Πρωινή ξενάγηση στην Λίμα. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την αρχαία, την αποικιοκρατική και την σύγχρονη Λίμα.

Η περιήγηση ξεκινάει με την αρχαία πυραμίδα Pucllana, σε έναν υπέροχο τελετουργικό και αρχαιολογικό χώρο του 4ου αιώνα. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη του ιστορικού κέντρου με περισσότερα από πενήντα μνημεία και αποικιακά κτίρια.

Θα γίνει ακόμη επίσκεψη στο μουσείο χρυσού, θα εξερευνήσουμε υπόγειες κατακόμβες και θα επισκεφθούμε παραδοσιακές γωνιές της Λίμα.

Το απόγευμα αναχωρούμε με πούλμαν της γραμμής για το Parakas (260 χλμ 3,5 ώρες). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Gran Palma 3*.

Arequipa

Φτάνουμε το πρωί στην Arequipa και αμέσως ξεκινάμε για μια γνωριμία με την πόλη. Θα επισκεφθούμε το τεράστιο μοναστικό συγκρότημα Santa Catalina, τον κεντρικό καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία, το σημείο πανοραμικής θέας Yanahuara και άλλα. Απόγευμα ελεύθερο για να περιπλανηθούμε μόνοι μας στην πλούσια αγορά της, τα εστιατόρια με την ζωντανή μουσική, καφέ, κ.ά. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Majestad Boutique 3*, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Plaza de Armas και ιδανικό σημείο εξορμήσεων στην πόλη.

Colca Canyon

Αναχωρούμε για το φημισμένο Colca Canyon, με τουριστικό πούλμαν ενταγμένοι σε γκρουπ και άλλων τουριστών. Αν ο αριθμός των συμμετεχόντων στην εκδρομή είναι πάνω από 15 άτομα, τότε η μετακίνηση αυτή θα γίνει με ιδιωτικό πούλμαν. Προαιρετική επίσκεψη για μπάνιο σε θερμές πηγές. Διανυκτέρευση στο Chivay στο Hotel Mamayacchi 3*.

Φαράγγι Colca-Cruz del Condor

Πρωινή εκδρομή στο φημισμένο φαράγγι Colca, και επίσκεψη στο Cruz del Condor, ένα σημείο θέας όπου μπορούμε να δούμε κόνδορες. Επιστρέφουμε στο Chivay και στη συνέχεια με τουριστικό λεωφορείο της γραμμής αναχωρούμε για το Puno, στην Λίμνη Τιτικάκα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Sol Plaza Hotel 3*.

Λίμνη Τιτικάκα

Ολοήμερη εκδρομή στην λίμνη Τιτικάκα. Αρχικά θα επισκεφθούμε κάποιο από τα πλωτά νησάκια Uros και στη συνέχεια το νησί Taquile. Περπατώντας επάνω στο νησί θα επισκεφθούμε κάποιο από τα χωριά του και θα καταλήξουμε στην πλατεία με το κέντρο χειροτεχνίας για να θαυμάσουμε τα μοναδικά πλεκτά και κεντητά χειροτεχνήματα που παράγουν οι κάτοικοι του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κλωστοϋφαντουργική τέχνη των κατοίκων του νησιού, έχει ενταχθεί από την Unesco στον κατάλογο των παγκόσμιων μνημείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Πραγματικά στο εκθετήριο του τοπικού συνεταιρισμού, θα διαπιστώσετε μόνοι σας την καταπληκτική τέχνη και μοναδικά σχέδια που παράγουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, άντρες και γυναίκες. Μεσημεριανό φαγητό σε εστιατόριο του νησιού.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Puno για διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο.

Αρχαιολογικός χώρος του Silustani

Αναχωρώντας για το αεροδρόμιο θα κάνουμε μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Silustani, ένα νεκροταφείο της προ-ίνκας περιόδου με χτιστούς τάφους μοναδικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια πετάμε για το Κούζκο. Φτάνοντας μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη. Διαμονή στο ξενοδοχείο Loreto Boutique Hotel ή άλλο παρόμοιο 3*.

Cusco

Το πρωινό είναι αφιερωμένο στην γνωριμία με το Cusco, την πολιτιστική πρωτεύουσα του Περού. Η ξενάγηση θα γίνει με λεωφορείο που θα επιβαίνουν και άλλοι τουρίστες, μέχρι 20 άτομα συνολικά. Επίσκεψη και ξενάγηση στον κεντρικό καθεδρικό ναό, το μοναστήρι Qoricancha, το φρούριο Saqsaywoman, το ναό Quenqo, το Puka Pukara και το Tambomachay. Διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Αρχαιολογικό χώρο Moray-αλατωρυχεία Maras-Ollantaytambo

Αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Moray και τα αλατωρυχεία Maras της εποχής των Ινκας. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Ollantaytambo, αρχαιολογικό χώρο της εποχής των Ίνκας.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Alberque 3*.

Macchu Picchu

Με τρένο θα μεταφερθούμε στο 104 χλμ της διαδρομής προς Macchu Picchu, όπου θα ξεκινήσουμε για να περπατήσουμε το τελευταίο σκέλος του περίφημου Inca Trail. Το μονοπάτι περνάει από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της διαδρομής, όπως τα Chachabamba, Wiayhuayna, και την φημισμένη Sun Gate Inti Punku. Η πορεία μας διαρκεί 5 ώρες και καταλήγει στο Macchu Picchu, το οποίο όμως δεν θα επισκεφθούμε σήμερα. Αν ωστόσο έχουμε διαθέσιμο χρόνο, μπορούμε να επισκεφθούμε την φημισμένη Inca Bridge, μια γέφυρα της εποχής των Ίνκας σε ένα απόκρημνο μονοπάτι με καταπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού. Στη συνέχεια με λεωφορείο κατεβαίνουμε στον οικισμό Aquas Callientes (σημαίνει θερμά νερά) για διανυκτέρευση. Μεσημεριανό φαγητό σε πακέτο και βραδινό στο ξενοδοχείο παρέχονται. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hatun Inti 3*.

Macchu Picchu-Huayna Picchu-Cusco

Πολύ νωρίς το πρωί ανεβαίνουμε ξανά στο Macchu Picchu για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Αμέσως μετά θα κάνουμε ανάβαση στην κορυφή Huayna Picchu που βρίσκεται πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο. Το απόγευμα με τρένο αρχικά και με λεωφορείο στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Cusco.

Cusco-Λίμα-Άμστερνταμ

Πρωινό ελεύθερο στο Cusco. Το απόγευμα πτήση για Λίμα και παραμονή στο αεροδρόμιο για την διεθνή πτήση

Επιστροφή: Ενδεικτική Πτήση Λίμα – Άμστερνταμ (KLM, KL744, 21:05 – 14:55+1, διάρκεια πτήσης 11ω50λ).

Πτήση Άμστερνταμ – Αθήνα

Άφιξη στο Άμστερνταμ στις 14:55. Παραμονή στο αεροδρόμιο 6 ώρες.

Πτήση Άμστερνταμ – Αθήνα (KLM, KL1581, 20:55 – 01:05, διάρκεια πτήσης 3ω10λ).

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επεκτείνουν το ταξίδι τους με επίσκεψη στην ζούγκλα του Αμαζονίου. Σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Ελεύθερη ημέρα στο Κούζκο για βόλτες και ψώνια. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν ημερήσια προαιρετική εκδρομή με ανάβαση στο βουνό Rainbow Mountain.

Πτήση Cusco – Puerto Maldonado

Πρωινή πτήση Cusco – Puerto Maldonado. Με βάρκα συνεχίζουμε στον παραπόταμο του Αμαζόνιου Madre de Dios για την ζούγκλα. Διαμονή στο Eco Amazonia Lodge.

Ζούγκλα

Ολοήμερο πρόγραμμα στην ζούγκλα.

Puerto Maldonado-Λίμα-Παρίσι

Επιστροφή στο Puerto Maldonado και απογευματινή πτήση για την Λίμα, με αναχώρηση στις 17:19 και άφιξη στις 18:51.

Παραμονή στο αεροδρόμιο για την διεθνή μας πτήση.

Πτήση Λίμα-Παρίσι (Air France AF 483, 21:50-16:20+1, διάρκεια πτήσης 12ω 30λ).

Πτήση Παρίσι – Αθήνα

Άφιξη στο Παρίσι το απόγευμα στις 16:20

Πτήση Παρίσι – Αθήνα (Air France AF 1032, 20:45-00:55+1, διάρκεια πτήσης 3ω10λ).

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
1.285.216 τ.χλ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
32,16 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Νέο Σολ (ΡΕΝ)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
Παγκόσμια ώρα (UTC) μείον 5 ώρες. Διαφορά με Ελλάδα, μείον 7 ώρες

Κόστος συμμετοχής

Ενδεικτικές Τιμές χωρίς Αμαζόνιο (χωρίς αεροπορικό ανά άτομο)

11+ άτομα:  2.240€
8-10 άτομα: 2.600€
6-7 άτομα:   2.760€

 

Ενδεικτικές Τιμές προγράμματος με Αμαζόνιο (χωρίς αεροπορικό ανά άτομο)

11+ άτομα:  2.930€
8-10 άτομα: 3.425€
6-7 άτομα:   3.685€

Γενικές πληροφορίες

Στο ταξίδι μας στο Περού, επισκεπτόμαστε τα πλέον αντιπροσωπευτικά μέρη και αξιοθέατά του. Περιηγούμαστε στην πρωτεύουσά του Λίμα, με τα θέατρα, τα μουσεία και θαυμάζουμε την εκπληκτική αρχιτεκτονική της. Επισκεπτόμαστε το αποικιακό Κούζκο, τον “ομφαλό της γης. Ανεβαίνουμε στο εμβληματικό Μάτσου Πίτσου, την “χαμένη πόλη” των Ίνκα που έως το 1911 παρέμενε κρυμμένη πάνω από την κοιλάδα Ουρουμπάμπα. Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να να επισκεφτούμε τη φημισμένη Λίμνη Τιτικάκα, την αρχαία λίμνη της Νοτίου Αμερικής που βρίσκεται στο μεγαλειώδες υψόμετρο των 3.812 μέτρων. Ανακαλύπτουμε κρυφές γωνιές, περπατάμε σε ένα τμήμα του φημισμένου Inca trail, ανεβαίνουμε στην κορυφή του επιβλητικού όρους Χουάινα Πίτσου στα 2.693 μέτρα. Εξερευνούμε την ζούγκλα του εμβληματικού Αμαζονίου. Κάνουμε κρουαζιέρα στα νησιά Μπαλέστας, πετάμε πάνω από τις γεωγλυφικές φιγούρες της Νάζκα και θα θαυμάσουμε κόνδορες στο φαράγγι Κόλκα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στοιχειώδης φυσική κατάσταση

Εξοπλισμός

Σε γενικές γραμμές θα χρειαστείτε άνετα ρούχα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και παντελόνια (για προστασία από τσιμπήματα κουνουπιών), μέτρια ή και ζεστά ρούχα για τα υψόμετρα, παπούτσια πεζοπορίας. Καλό είναι αναχωρώντας για το ταξίδι σας να πάρετε μαζί σας τα ελάχιστα απαραίτητα είδη και εξοπλισμό, καθώς είναι σίγουρο ότι επιτόπου θα κάνετε πολλά ψώνια και πιθανόν δεν θα έχετε χώρο να μεταφέρετε στην επιστροφή σας.

 • Σακίδιο ημέρας 25-30 λίτρων με αδιάβροχο κάλυμμα
 • Duffel bag για την μεταφορά του υπόλοιπου ρουχισμού και εξοπλισμού σας
 • Παπούτσια πεζοπορίας και αθλητικά
 • Κάλτσες πεζοπορίας
 • Μακρυμάνικα μπλουζάκια
 • Μακριά παντελόνια
 • Ρούχα πεζοπορίας
 • Αδιάβροχο τζάκετ και παντελόνι
 • Αντηλιακό με δείκτη 50+
 • Καπέλο για τον ήλιο
 • Είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, υγρά μαντηλάκια, κλπ)
 • Γυαλιά ηλίου
 • Μπατόν (πρέπει απαραίτητα να έχουν προστατευτικό άκρο)
 • Ατομικό φαρμακείο

Περού

Ταξίδι στη πιο συναρπαστική χώρα της Νοτίου Αμερικής!

Κόστος από €0

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

FAQs

Με μια ματιά

Έκταση: 1.285.216 τ.χλ (10 φορές την έκταση της Ελλάδας)

 

Πληθυσμός: 32,16 εκατομμύρια

 

Πρωτεύουσα: Λίμα (8 εκ. κάτοικοι)

 

Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία

 

Γλώσσα: Ισπανικά (80%), Κέτσουα (16,5%), Αϊμάρα, κ.ά.

 

Θρησκεία: Καθολικοί (90%)

 

Νόμισμα: Νέο Σολ (ΡΕΝ), ισοτιμία Αυγούστου 2019 είναι 1€ = S/. 3,70. Πιο αποδεκτό ξένο νόμισμα όμως είναι το δολάριο με ισοτιμία 1$ = S/. 3,37

 

Ζώνη ώρας: Παγκόσμια ώρα (UTC) μείον 5 ώρες. Διαφορά με Ελλάδα, μείον 7 ώρες

 

Βίζα: Δεν απαιτείται.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η διαμονή στις πόλεις θα γίνει σε ξενοδοχεία 3*, με βασικά κριτήρια επιλογής την καθαριότητα και την ασφάλεια, και επιπροσθέτως την θέση του ξενοδοχείου κοντά στα κέντρα των πόλεων. Η τιμές αφορούν για διαμονή σε δίκλινα δωμάτια. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί μονόκλινο δωμάτιο θα υπάρχει ανάλογη επιβάρυνση

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του ταξιδιού, καθώς εξαρτώνται από την ημέρα έκδοσης. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι πτήσεις που αναφέρονται στο παρόν πρόγραμμα είναι οι προτεινόμενες, χωρίς ωστόσο να είναι και δεσμευτικές. Εφόσον κάποιος από δική του έρευνα εντοπίσει κάποιες βολικότερες ή και οικονομικότερες πτήσεις, πολύ ευχαρίστως να εξετάσουμε την δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος σε αυτές.

Ορισμένες τοπικές μετακινήσεις γίνονται με πολυτελή πούλμαν ιδιωτικών εταιρειών. Μια τέτοια μετακίνηση είναι νυχτερινή, σε ευρύχωρα καθίσματα (3 καθίσματα στην κάθε σειρά), με ανάκληση και θέση ποδιών έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε κατά την διαδρομή. Με τον τρόπο αυτό, αφενός εξοικονομούμε χρόνο, αφετέρου χρήματα, μιας και τη νύχτα αυτή δεν θα χρησιμοποιήσουμε ξενοδοχείο

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Το Περού βρίσκεται στο Νότιο Ημισφαίριο, ακριβώς κάτω από την γραμμή του ισημερινού και περιλαμβάνει τρεις ζώνες, την παράκτια ζώνη, την ορεινή και την ζούγκλα.

Η παράκτια ζώνη έχει μήκος 2.500 χλμ με μέγιστο πλάτος τα 200 χλμ (στον βορά) και ελάχιστο 40 χλμ (στον νότο). Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού βρίσκεται στα νότια αυτής της ζώνης.

Η ορεινή ζώνη αποτελείται από τμήμα της μεγαλύτερης οροσειράς του κόσμου, την κορδιλιέρα των Άνδεων, με την ψηλότερη κορυφή να φτάνει σε υψόμετρο 6.768 μ.

Η ζούγκλα εκτείνεται στα βορειοανατολικά και αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης ζούγκλας του κόσμου, της ζούγκλας του Αμαζονίου, η λιγότερο κατοικημένη περιοχή του Περού.

ΚΛΙΜΑ

Το κλίμα του Περού επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες (ζούγκλα, Άνδεις, ρεύματα Χούμπολτ), παρουσιάζοντας τεράστια ποικιλομορφία μικροκλιμάτων που περιλαμβάνουν 28 από τους 32 κλιματικούς τύπους που συναντώνται παγκοσμίως.

 

Το κλίμα στην παράκτια ζώνη από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο (χειμώνας) είναι η πιο κρύα περίοδος. Την περίοδο του καλοκαιριού, από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο, την ημέρα κάνει ζέστη και ο ουρανός είναι καθαρός, όμως το βράδυ μπορεί να έχει ψύχρα. Οι βροχές είναι λίγες και δεν ξεπερνούν τα 150 χιλιοστά το χρόνο.

 

Το κλίμα των Άνδεων χαρακτηρίζεται από δύο χωριστές εποχές, την περίοδο των βροχών και την ξερή περίοδο. Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, με συχνές και έντονες βροχοπτώσεις μικρής συνήθως διάρκειας, κυρίως τα απογεύματα. Η θερμοκρασία παρόλο που είναι καλοκαίρι δεν είναι ζεστή, λόγω του υψομέτρου.

 

Την στεγνή περίοδο έχει καθαρό ουρανό με δροσερές θερμοκρασίες.

 

Σε γενικές γραμμές καμία από τις εποχές του έτους δεν είναι απαγορευτική για να επισκεφθεί κανείς το Περού, με την κάθε περιοχή να έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με την εποχή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο τομέας των υπηρεσιών προσφέρει περισσότερο από το 50% του ΑΕΠ στην χώρα και απασχολεί ένα ανάλογο ποσοστό ενεργού πληθυσμού.

 

Η βιομηχανία, τα ορυχεία και οι κατασκευές παρέχουν το 1/3 της παραγωγής και απασχολεί το 15% του ενεργού πληθυσμού

 

Η γεωργία και η κτηνοτροφία προσφέρει λιγότερο από το 15% του ΑΕΠ, απασχολεί όμως το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού.

ΑΓΟΡΑ

Στην αγορά του Περού θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης, υφαντά, μάλλινα, κλπ

 

Σημειώστε ότι απαγορεύεται αυστηρά να εξάγετε αντικείμενα της Προκολομβιανής περιόδου, ακόμη και αν μπορέσετε να τα αγοράσετε σε ορισμένες περιοχές.

 

Επίσης δεν είναι καλή ιδέα να πάρετε μαζί σας φύλα κόκας, παρόλο που δεν απαγορεύεται συγκεκριμένα, ενώ εντός της χώρας πωλούνται νόμιμα για να κάνει κάποιος ρόφημα ή να τα μασήσει. Καταπληκτική αγορά διαθέτει το Κούσκο και η Αρεκίπα, με καταστήματα για όλα τα γούστα. Προσοχή χρειάζεται στην ποιότητα των μάλλινων, ιδιαίτερα όσων είναι κατασκευασμένα με μαλλί από baby Apaka.

ΥΓΕΙΑ

Τα μεγάλα υψόμετρα στις διαδρομές trekking και στις τουριστικές περιοχές του Περού (Cusco, Τιτικάκα, κ.ά), είναι η κυριότερη πηγή προβλημάτων υγείας στο Περού. Προκαλούν μια αίσθηση αδυναμίας, πονοκεφάλους, ακόμη και εμετούς, ως συνέπεια της χαμηλής περιεκτικότητας του αέρα σε οξυγόνο. Για τον λόγο αυτό στο πρόγραμμά μας συμπεριλάβαμε δραστηριότητες εγκλιματισμού, ενώ ο συνοδός θα σας δώσει περεταίρω οδηγίες για αποτελεσματικότερη προσαρμογή. Το νερό του δικτύου δεν είναι καλό να το πίνετε, παρά πίνετε μόνο εμφιαλωμένο ή βρασμένο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ / ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στις πόλεις απαιτείται κάποια προσοχή στις κλοπές, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα καλό είναι να τα φυλάτε σε εσωτερικό πορτοφόλι.

Καθώς το ταξίδι περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις και δραστηριότητες όπου είναι πιθανά διάφορα απρόοπτα (καθυστερήσεις, ακυρώσεις πτήσεων, ατύχημα, κλπ), κρίνουμε αναγκαία μια ασφαλιστική κάλυψη που να καλύπτει τόσο προβλήματα υγείας, όσο και προβλήματα μεταφορών, ακυρώσεων πτήσεων, κ.ά. Επικοινωνήστε με τον αρχηγό της εκδρομής για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ό,τι αναγράφεται παραπάνω στη στήλη "Εξοπλισμός".

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα συμμετοχής και με την κατάθεση προκαταβολής ποσού 500 ευρώ. Εφόσον οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και το τελικό κόστος, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις περαιτέρω ενέργειες έκδοσης αεροπορικών και άλλες κρατήσεις.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναλάβουμε την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων απαιτείται η προπληρωμή τους με την κράτηση.

BENEFICIARY NAME: OUTDOORS TRAINING IKE
BANK NAME: ALPHA BANK
ACCOUNT NUMBER: 796002002013550
IBAN: GR1001407960796002002013550
SWIFT CODE: CRBAGRAA

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.