Κλασική Socotra

Κλασική Socotra

Ταξίδι σε ένα ζωντανό μουσείο προϊστορίας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
11-18 Απριλίου 2023
24-31 Οκτωβρίου 2023
Οκτώβριο - Μάιο, open αναχωρήσεις semi guided
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
8 Ημέρες
Κλασική Socotra
Τιμή από €2080
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2080 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Σοκότρα, είναι μία χώρα μαγική, βγαλμένη λες από την προϊστορική εποχή, ένα λείψανο τραχιού εδάφους που ξέμεινε πίσω μετά την αποκοπή της αραβικής χερσονήσου από την Αφρική πριν 20 εκατομμύρια χρόνια.

Χαρακτηρίζεται ως το πιο απόκοσμο νησί του κόσμου και όχι άδικα. Το ορεινό ανάγλυφο, οι άνεμοι, το ξηρό κλίμα και οι τροπικές θερμοκρασίες, δημιούργησαν μοναδικές κλιματικές συνθήκες, τέτοιες ώστε η εξέλιξη της ζωής επάνω της να ακολουθήσει ασυνήθιστους δρόμους ειδογέννεσης, οδηγώντας στην ανάπτυξη μοναδικών ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα 4 νησιών και 2 βραχονησίδων που εμφανίζονται ως προέκταση του Κέρατος της Αφρικής 240 χλμ ανατολικά του. Η τοποθεσία είναι παγκόσμιας σημασίας λόγω της βιοποικιλότητάς της με πλούσια και ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα: το 37% των 825 φυτικών ειδών της Σοκότρα, το 90% των ειδών ερπετών και το 95% των ειδών σαλιγκαριών της ξηράς δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο! Το μέρος φιλοξενεί επίσης σημαντικούς παγκόσμιους πληθυσμούς πουλιών ξηράς και θάλασσας (192 είδη πουλιών, 44 από τα οποία αναπαράγονται στα νησιά ενώ 85 είναι τακτικοί μετανάστες), συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού απειλούμενων ειδών όπως ο Αιγυπτιακός Γύπας. Η θαλάσσια ζωή της Socotra είναι επίσης πολύ ποικιλόμορφη, με 253 είδη κοραλλιών που κατασκευάζουν υφάλους, 730 είδη παράκτιων ψαριών και 300 είδη καβουριών, αστακού και γαρίδων. Όλα αυτά οδήγησαν στο να χαρακτηρίζεται το σύμπλεγμα των νησιών και ως Γκαλαπάγκος του Ινδικού Ωκεανού. Ένα από τα εντυπωσιακά και πιο χαρακτηριστικά δέντρα της Σοκότρα είναι το Dragon Blood tree. Περιέχει μια κόκκινη ρητίνη που αποκαλούνταν «αίμα του δράκου» και χρησίμευε για φάρμακο διαθέτοντας ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες.

Ανήκει στην Δημοκρατία της Υεμένης, απέχει όμως 400 χλμ ώστε να μην έχει επηρεαστεί από τον εμφύλιο πόλεμο, διατηρώντας μια παράξενη αίσθηση ειρήνης και ηρεμίας. Η κύρια πηγή εσόδων του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό.

Το 2008 ολόκληρο το Αρχιπέλαγος της Σοκότρα, εντάχθηκε στην λίστα μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Με το πρόγραμμα που ακολουθούμε επιχειρούμε μια σε βάθος γνωριμία και επαφή με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού, επιλέγοντας να κατασκηνώνουμε σε μοναδικά σημεία απαράμιλλης ομορφιάς και εξαντλώντας έτσι όλο τον διαθέσιμο χρόνο μας, στην αγκαλιά της φύσης.


Highlights

• Ταξίδι στην πιο απόκοσμη περιοχή του κόσμου
• Ολόκληρο το Αρχιπέλαγος της Σοκότρα είναι ενταγμένο στη λίστα μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO
• Το 37% των 825 φυτικών ειδών της Σοκότρα, το 90% των ειδών ερπετών και το 95% των ειδών σαλιγκαριών της ξηράς δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο!
• Να κάνουμε πορείες σε δάση με δέντρα απίστευτων μορφών, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη
• Να δούμε από κοντά τα δέντρα Dragon Blood, των οποίων η κόκκινη σαν αίμα ρητίνη έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και να παρακολουθήσουμε βεδουίνους να συλλέγουν τη ρητίνη τους
• Να αφουγκραστούμε τους ήχους και τη γαλήνη της φύσης κατασκηνώνοντας σε μοναδικά τοπία, ερημικές παραλίες και οροπέδια
• Να περιπλανηθούμε σε μια περιοχή με ελάχιστους τουρίστες, όπου φτάνει μόνο μια πτήση την εβδομάδα και διαθέτει ελάχιστα ξενοδοχεία μόνο γύρο από των πρωτεύουσα
• Να εξερευνήσουμε δυο από τα πολλά σπήλαια του νησιού, μερικά από τα οποία ξεπερνούν σε βάθος τα 3 χλμ
• Να ανέβουμε ξυπόλυτοι σε μεγάλους αμμόλοφους απολαμβάνοντας την υφή της ψιλής άμμου και την πανοραμική θέα από την κορυφή τους
• Να κάνουμε μπάνιο σε καταπληκτικές τροπικές παραλίες και σε φυσικές πισίνες γλυκού νερού
• Να εξερευνήσουμε τον κοραλλιογενή ύφαλο του θαλάσσιου πάρκου Dihamri

Ημέρα 1η
Πτήση Abu Dhabi – Σοκότρα, Delisha Beach
Ημέρα 2η
Qalansyia, υγροβιότοπος Detwah
Ημέρα 3η
Shua’ab beach, Οροπέδιο Dixsam
Ημέρα 4η
Σπήλαιο Dagub – Amaq
Ημέρα 5η
φαράγγι Difarhu - προστατευόμενη περιοχή Homhil
Ημέρα 6η
Wadi Kalison – Arher Beach
Ημέρα 7η
Σπήλαιο Huq – Θαλάσσιο Πάρκο Dihamri – Hadibo
Ημέρα 8η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Ημέρα 1η (Τρίτη) Πτήση Abu Dhabi – Σοκότρα, Delisha Beach

Πτήση από το Abu Dhabi για το αεροδρόμιο της Socotra. Η συγκεκριμένη πτήση γίνεται μια φορά την εβδομάδα και δεν έχει σταθερή ημέρα και ώρες πτήσεων κάθε εποχή.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην πρωτεύουσα Hadibo και παραλαβή των δωματίων. Μεσημεριανό φαγητό και απογευματινή εκδρομή στην ακτή Delisha, η οποία αποτελείται από παρθένα λευκή άμμο και προσφέρεται για χαλαρωτικό κολύμπι τόσο στη θάλασσα όσο και σε μια λιμνοθάλασσα γλυκού νερού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο Summer Land για δείπνο και διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο.

Ημέρα 2η Qalansyia, υγροβιότοπος Detwah

Αναχώρηση οδικά για την βορειοδυτική άκρη της Σοκότρα, το όμορφο ψαροχώρι Qalansyia. Οι γοητευτικές εικόνες από τα παραδοσιακά σπίτια και τα στενά σοκάκια, συμπληρώνονται με εικόνες ψαροκάικων να πλέουν στο νερό ή τραβηγμένα στην ακτή, τις ψαριές των ψαράδων και παιδιών να παίζουν.
Κοντά στο χωριό θα επισκεφθούμε την λιμνοθάλασσα Detwah, μια παράκτια λιμνοθάλασσα η οποία φημίζεται για το εντυπωσιακό της τοπίο αλλά κυρίως για την πλούσια πανίδα που φιλοξενεί, γεγονός που οδήγησε να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας υγροβιότοπου διεθνούς σημασίας Ramsar ενώ έχει χαρακτηριστεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελείται από μια παλιρροιακή είσοδο ανοιχτή στη θάλασσα, περιβάλλεται από αμμόλοφους και βράχους από ασβεστόλιθο και γρανίτη ύψους 400 μέτρων. Θεωρείται σημαντική περιοχή ωοτοκίας και σίτισης για υδρόβια πτηνά, με 32 είδη να έχουν καταγραφεί εδώ. Ο απειλούμενος Ασπροπάρης και ο ευάλωτος κορμοράνος Socotra Phalacrocorax nigrogularis αναπαράγονται στην τοποθεσία.

Διανυκτέρευση με σκηνές στην παραλία Detwah και βραδινό φαγητό στην κατασκήνωση.

Ημέρα 3η Shua’ab beach, Οροπέδιο Dixsam

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε πίσω στο χωριό Qalanis όπου με βάρκα θα αναχωρήσουμε για την παραλία Shuaab. Η βάρκα περιπλέει απόκρημνες ακτές σε μια θάλασσα που συνήθως είναι ήρεμη αφού κοιτάζει δυτικά που σπάνια φυσάει και είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε ομάδες Μακρύρρυγχων Στροφοδέλφινων, διάσημα για τις ακροβατικές τους επιδόσεις με εναέρια περιστροφικά άλματα, να ακολουθούν τη βάρκα.

Φτάνοντας στην παραλία θα βγούμε για εξερεύνηση, περπατώντας στην λευκή ψιλή άμμο ή στις πλαγιές μαγκρόβιων που την περιβάλλουν. Εδώ μπορούμε επίσης να κολυμπήσουμε στα πεντακάθαρα νερά που αυτή την περίοδο έχουν μέση θερμοκρασία 24ο C.
Επιστρέφοντας με τη βάρκα στο χωριό θα πάρουμε το γεύμα μας και θα οδηγήσουμε στο οροπέδιο Dixsam. Το οροπέδιο είναι γνωστό για τα ενδημικά δέντρα Dragon Blood, μια από τις δυο περιοχές της Σοκότρα που υπάρχουν σε τόσο υψηλές συγκεντρώσεις. Η ρητίνη των δέντρων αυτών έχει κόκκινο χρώμα σαν αίμα (που καθόρισε και το όνομά τους), έχει ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες και συλλέγεται από τους κατοίκους της Σοκότρα για χρήση και εμπορία. Τα κλαδιά τους είναι σπογγώδη, ινώδη και εύθραυστα και πλέον απειλούνται σοβαρά μετά από την είσοδο κατσικών στο νησί, αφού τρώνε τα νεαρά δέντρα πριν προλάβουν να μεγαλώσουν, όταν ακόμη έχουν τη μορφή τρυφερού θάμνου. Στο οροπέδιο υπάρχουν φαράγγια, σπήλαια και σπηλιές που κατοικούνται από βεδουίνους, μερικά από τα οποία θα εξερευνήσουμε.
Στο σημείο θέας Shebahon βλέπουμε μια υπέροχη θέα προς το φαράγγι Daerhu με τους ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς του. Θα κατέβουμε με το αυτοκίνητο μέχρι τον πυθμένα του φαραγγιού για μεσημεριανό γεύμα και έναν εύκολο περίπατο και ίσως να κολυμπήσουμε στις πισίνες γλυκού νερού που θα συναντήσουμε εδώ.

Δείπνο και διανυκτέρευση με σκηνές στο δάσος Fermhin, ένα δάσος δέντρων Dragon Blood, Bottle Tree και άλλων

Ημέρα 4η Σπήλαιο Dagub - Amaq

Ταξιδεύουμε στα νότια του νησιού, με επισκέψεις σε χωριά της διαδρομής. Πρώτος προορισμός μας είναι η παραλία Amaq όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε στα καθαρά νερά του Ινδικού Ωκεανού. Για μεσημεριανό γεύμα θα πάμε στο σπήλαιο Dagub, το οποίο έχει θέα σε διάσπαρτα παραδοσιακά χωριά από κάτω. Το ίδιο το σπήλαιο παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν πολλοί σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικρές λίμνες νερού που έχουν σχηματιστεί στον βράχο με την πάροδο του χρόνου.

Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στους κολοσσιαίους αμμόλοφους του Hayf και του Zahek που μετατοπίζονται διαρκώς από τους εποχιακούς ανέμους της Σοκότρα.

Δείπνο και διανυκτέρευση με σκηνές στην παραλία Amaq ή τους αμμόλοφους Zahek.

Ημέρα 5η φαράγγι Difarhu - προστατευόμενη περιοχή Homhil

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την βορειοανατολική πλευρά του νησιού και το φαράγγι Difarhu όπου μπορούμε να δούμε παραδοσιακά χωριά και φυσικές πισίνες νερού στο κάτω μέρος του φαραγγιού. Το ασυνήθιστο ενδημικό δέντρο Socotran Desert Rose προσκολλάται σε πολλά σημεία στους τοίχους του φαραγγιού, ένα ακόμη είδος δέντρου που υπάρχει μόνο στην Σοκότρα.
Η βλάστηση εδώ είναι καταπράσινη και υπάρχουν πολλά πουλιά, όπως ο σπάνιος Ασπροπάρης. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη λιμνοθάλασσα Qaria, η οποία είναι must για τους λάτρεις των πουλιών, καθώς είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα στο Socotra και προσελκύει μεταξύ άλλων Φλαμίγγο και ερωδιούς. Γεύμα κάτω από τους φοίνικες δίπλα στη λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την προστατευόμενη περιοχή Homhil, απολαμβάνοντας τα υπέροχα τοπία βαθιών χαραδρών και πεδιάδων στη διαδρομή. Μόλις φτάσουμε στο Homhil, μπορούμε να περπατήσουμε σε ένα από τα μονοπάτια που μας οδηγεί σε μια φυσική πισίνα με θέα προς τα χωριά κάτω στην πεδιάδα και τη θάλασσα. Το Homhil φιλοξενεί επίσης πολλά ενδημικά δέντρα όπως τα Bottle Tree, αλλά και αρπακτικά πουλιά.

Δείπνο κάτω από λιβάνια και διανυκτέρευση με σκηνές στο Homhil

Ημέρα 6η Wadi Kalison – Arher Beach

Σήμερα οδηγώντας στο Wadi Kalison, περνάμε την ημέρα μας κολυμπώντας και αργότερα το απόγευμα με το αυτοκίνητο θα πάμε στο Arher, ένα σημείο συνάντησης γλυκού νερού από το βουνό και αλμυρού νερού από τον ωκεανό. Το Arher φιλοξενεί επίσης έναν άλλο υπέροχο αμμόλοφο από λευκή ψιλή άμμο που ξεπερνάει το ύψος των 100 μ. Εάν αισθάνεστε σε καλή φόρμα, μπορείτε να σκαρφαλώσετε στον αμμόλοφο για μια θέα που πραγματικά αξίζει τον κόπο. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο για κολύμπι και εξερεύνηση αυτής της τοποθεσίας.

Δείπνο και διανυκτέρευση με σκηνές στο Arher.

Ημέρα 7η Σπήλαιο Huq – Θαλάσσιο Πάρκο Dihamri - Hadibo

Ξεκινάμε νωρίς και οδηγούμε στη βάση του σπηλαίου Huq. Από μονοπάτι ανηφορίζουμε μέχρι το σπήλαιο, μια διαδρομή που διαρκεί 1 ½ ώρα. Το ίδιο το σπήλαιο έχει μήκος πάνω από 3 χιλιόμετρα και είναι από τα μεγαλύτερα και σίγουρα το πιο διάσημο της Σοκότρα. Διαθέτει μεγάλες αίθουσες γεμάτες με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και άλλους κρυσταλλικούς σχηματισμούς, ενώ κρύβει και αρχαιολογικό παρελθόν αφού βρέθηκαν κεραμικά θραύσματα και ξύλινες πινακίδες με Αραμαϊκές επιγραφές που χρονολογούνται στον 3ο αι. ΜΚΧ. Η εξερεύνηση του εσωτερικού απαιτεί φακούς και χρειάζεται 40’ πορείας μέχρι την πισίνα νερού στο βάθος του.
Στη συνέχεια οδηγούμε στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή του Dihamri που φιλοξενεί έναν από τους πλουσιότερους κοραλλιογενείς υφάλους του αρχιπελάγους. Υπάρχουν πολλά θαλάσσια ζώα που μπορεί κανείς να δει κάνοντας snorkeling ή καταδύσεις με φιάλες, όπως: παπαγαλόψαρο, χέλι, σαλάχι, αχινοί, κ.ά. Στην περιοχή υπάρχει διαθέσιμος καταδυτικός εξοπλισμός προς ενοικίαση.
Υπενθυμίζουμε μόνο ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη και δεν πρέπει να αγγίζουμε τα κοράλλια, καθώς αυτό θα προκαλούσε μη αναστρέψιμη ζημιά.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Hadibo για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Summer Land.

Ημέρα 8η (Τρίτη) Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το Abu Dhabi.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
3.796 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
60.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ριάντ Υεμένης (ισοτιμία Ιουλίου 2022, 1 € = 261.04 YER)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT + 3 (ίδια ώρα με την Ελλάδα)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

11-18 Απριλίου    2023
24-31 Οκτωβρίου 2023

* Η κάθε έτοιμη ομάδα 8+ ατόμων, μπορεί να ζητήσει και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία αναχώρησης, με Έλληνα συνοδό.

Κόστος συμμετοχής

Τιμές με Έλληνα συνοδό
• 2.510€/ άτομο, για 12 άτομα
• 2.590€/ άτομο, για 10-11 άτομα
• 2.700€/ άτομο, για 8-9 άτομα

Τιμές semi-guide
• 2.080€/ άτομο, για 4+ άτομα
• 2.230€/ άτομο, για 2 άτομα
• 3.240€/ άτομο, για 1 άτομο

Διαφορά μονόκλινου
185 € διαφορά μονόκλινου (και στο αντίσκηνο)

 

Σημείωση 1: Για την έκδοση της βίζας εισόδου απαιτείται διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού, και το διαβατήριο να μην έχει σφραγίδα εισόδου στο Ισραήλ.

Σημείωση 2: Για την είσοδο στην Σοκότρα απαιτείται PCR test το πολύ 72 ωρών από την ώρα άφιξης στην Σοκότρα.

Σημείωση 3: Η έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων υπόκεινται στην διαθεσιμότητα και τις τιμές που ισχύουν την στιγμή της έκδοσής τους. Ο πολύ έγκαιρος προγραμματισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξασφάλιση θέσεων και καλής τιμής. Διαφορετικά, ενδεχομένως δεν θα είναι διαθέσιμες οι πτήσεις πάνω στις οποίες σχεδιάστηκε το ταξίδι και ίσως χρειαστεί να μετατοπιστεί η αναχώρηση σε άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες.

Βαθμός Δυσκολίας

  • 3/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

• Καλή φυσική κατάσταση
• Κατάλληλος εξοπλισμός

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται εδώ και να στείλετε μια προκαταβολή 1.500 € με το οποίο ποσό θα πληρωθούν και τα αεροπορικά εισιτήρια από Abu Dhabi μέχρι Σοκότρα. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα υπόλοιπα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν.

Γενικές πληροφορίες

Πτήσεις
Οι πτήσεις από Αθήνα μέχρι Abu Dhabi δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, ωστόσο περιλαμβάνεται η πτήση εισόδου στο νησί, Abu Dhabi – Socotra. Η πτήση αυτή γίνεται μια φορά την εβδομάδα και τη στιγμή του σχεδιασμού του ταξιδιού είχε κόστος 860 $. Αλλαγή σε αυτό το κόστος, θα επηρεάσει ανάλογα και την τιμή πώλησης του ταξιδιού. Το σκέλος Αθήνα – Abu Dhabi έχει διάφορες επιλογές κόστους και πτήσεων, είτε με απευθείας πτήσεις, είτε μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Επικοινωνήστε μαζί μας να δούμε τις διαθέσιμες επιλογές.

Μετακινήσεις
Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με Τζιπ Land Cruiser ή άλλο παρόμοιο (4 άτομα / όχημα), καθώς μεγάλα σκέλη της διαδρομής είναι δύσβατοι χωματόδρομοι.

Διαμονή
Η διαμονή στην πόλη θα γίνεται στο ξενοδοχείο Summer Land 4* (πολύ καθαρό αλλά με τις εντελώς βασικές παροχές) σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Στις κατασκηνώσεις η διαμονή θα γίνεται σε σκηνές σε οργανωμένο χώρο με χτιστές τουαλέτες. Στην κάθε σκηνή υπάρχει στρώμα, μαξιλάρι και σεντόνι, και ο καθένας παίρνει μαζί του τον προσωπικό υπνόσακο. Στα camp δεν υπάρχουν διαθέσιμα ντους και για τον λόγο αυτό θα κάνουμε συχνά στάσεις για μπάνιο σε φυσικές πισίνες γλυκού νερού ή στη θάλασσα, όπου η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 24ο C.

Διατροφή
Η διατροφή περιλαμβάνει 3 γεύματα ημερησίως τα οποία ετοιμάζει το προσωπικό του τοπικού μας συνεργάτη. Μαγειρεύουν για εμάς σε μέρη με απαράμιλλη φυσική ομορφιά (φαράγγια, παραλίες, βουνά κτλ) και θα τρώμε στο σκιά λιβανιών ή δρακόδενδρων. Το μεσημεριανό φαγητό συνήθως το παίρνουμε πρόχειρα, χωρίς πολλές ανέσεις, ενώ για το βραδινό θα έχουμε πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια. Τις ημέρες διαμονής στο ξενοδοχείο, παίρνουμε πρωινό εκεί.

Φόρτιση μπαταριών
Υπάρχει η δυνατότητα να φορτίζουμε μπαταρίες κάμερας ή κινητού στα αυτοκίνητα. Πάρτε μαζί σας το κατάλληλο τροφοδοτικό αυτοκινήτου.

Ασφάλεια / ασφάλιση
Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις.
Ακολουθείστε το παρακάτω λινκ για να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό μας σύμβουλο και να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.
Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas - Ταξιδιωτική Ασφάλιση (addvalue.gr)

Κλίμα
Το κλίμα του νησιού είναι τροπικό ερημικό και ημι-ερημικό, με μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος 18ο C. Κλιματικά χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες τις παράκτιες πεδιάδες, στο ασβεστολιθικό υψίπεδο με φαράγγια, σπηλιές και καρστικά σπήλαια και στον ορεινό όγκο Haggier. Η προτεινόμενη περίοδος για ταξίδια στη Σοκότρα είναι οι μήνες από Οκτώβριος έως Μάιο, με καλύτερους μήνες τον Οκτώβριο και τον Απρίλιο.

Εξοπλισμός

• Σάκος τύπου duffel (όχι σκληρή βαλίτσα)
• Σακίδιο ημέρας 30-40 λίτρων για τις ημερήσιες πορείες και δραστηριότητες.
• Παπούτσια πεζοπορίας να καλύπτουν τον αστράγαλο και παπούτσια αθλητικά.
• Σαγιονάρες λεπτές πλαστικές
• Κάλτσες πεζοπορίας
• Υπνόσακο καλοκαιρινό με μικρό όγκο
• 2 ισοθερμικά μπλουζάκια κοντομάνικα
• Μπλούζα λεπτή τύπου fleece ή μερινό
• Παντελόνι πεζοπορίας
• Αντιανεμικό ή αδιάβροχο παντελόνι λεπτό
• Αδιάβροχο τζάκετ (ιδανικά διαπνέον)
• Εξοπλισμός μπάνιου (μαγιό, πετσέτα)
• Καπέλο για τον ήλιο & μαγιό
• Είδη ατομικής υγιεινής (πράσινο σαπούνι, κλπ) και προσωπικό φαρμακείο 
• Αντηλιακό & αντικουνουπικό
• Φορτιστή αυτοκινήτου για μπαταρίες κάμερας ή κινητού

Κλασική Socotra

Ταξίδι σε ένα ζωντανό μουσείο προϊστορίας

Κόστος από €2080

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.