Trekking Hellas logo

Βιετνάμ & Καμπότζη (3 - 19 Δεκεμβρίου 2022)

Βιετνάμ & Καμπότζη (3 - 19 Δεκεμβρίου 2022)

Οδοιπορικό στα μονοπάτια της Ινδοκίνας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Βιετνάμ : 03 – 16 Δεκεμβρίου. Καμπότζη : 16 – 19 Δεκεμβρίου .
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Βιετνάμ : 14 ημέρες. Καμπότζη : 4 ημέρες.
Βιετνάμ & Καμπότζη (3 - 19 Δεκεμβρίου 2022)
Τιμή από €1700
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1700 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Tο Βιετνάμ είναι μία χώρα μαγική, γεμάτη αντιθέσεις. Περιλαμβάνει εξωτικούς κόλπους με χιλιάδες βραχονησίδες, γραφικά και συνάμα απομονωμένα χωριά σχεδόν «χαμένα» ανάμεσα σε τροπικά δάση και καταπράσινους ορυζώνες, πολύβουες πόλεις, αυτοκρατορικές παγόδες, δαιδαλώδη δέλτα και κανάλια ποταμών, εξωτικές παραλίες και νησιά. Τέλος περιλαμβάνει μία συγκλονιστική ιστορία χιλιάδων ετών, πεντανόστιμη κουζίνα και ίσως τους πιο φιλικούς ανθρώπους που συναντήσαμε ποτέ στα ταξίδια μας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ακολουθά μεγάλα τμήματα της πορείας του διάσημου « Ho Chi Minh trail». Ξεκινώντας από το νότιο κομμάτι της χώρας, θα εξερευνήσουμε τα αμέτρητα κανάλια και τις πλωτές αγορές του δέλτα του ποταμού Mekong και θα κυλιστούμε στα τούνελ Cu Chi των θρυλικών Βιετκόγκ.

Το ταξίδι μας θα συνεχίσει στο κεντρικό κομμάτι του Βιετνάμ όπου θα ταξιδέψουμε στο χρόνο στην «απαγορευμένη» αυτοκρατορική πόλη του Hue ενώ στο μαγευτικό Hoi An θα περπατήσουμε σε γραφικά σοκάκια, θα δούμε αρχαία σπίτια και θα έρθουμε πιο κοντά με τους ντόπιους των τριγύρω χωριών. Το οδοιπορικό μας θα τελειώσει στο βορά όπου θα κωπηλατήσουμε στο μαγευτικό κόλπο του Ha Long ενώ στη Sa Pa θα σκαρφαλώσουμε στην κορυφή της Ινδοκίνας στο όρος Fansipan και θα ανακαλύψουμε την καθημερινή ζωή των ορεσίβιων φυλών Hmong & Dzay. Τέλος θα περιπλανηθούμε στα δρομάκια της «παγκόσμιας πρωτεύουσας του φαγητού», στο πολύβουο Hanoi. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βιετνάμ αλλά και τα λιγότερο γνωστά, όπως το ορεινό Mai Chau, η επαρχία Ninhi Binhi και το δέλτα του ποταμού Mekong, συνδυάζει ισορροπημένα πολιτιστικά στοιχεία με συμμετοχή σε εύκολες υπαίθριες δραστηριότητες και μονοήμερες εξορμήσεις που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου, ακόμη και μακριά από την πολυκοσμία των κλασικών διαδρομών.

Ένα γεμάτο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους «νέους στην ψυχή» που αγαπούν την ιστορία και τον πολιτισμό, τη φύση και την γαστρονομία αλλά κυρίως την παρέα και την εξερεύνηση και επιθυμούν να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για το Βιετνάμ.

Για όσους το επιθυμούν, μετά το τέλος του ταξιδιού στο Βιετνάμ ακολουθεί προαιρετική επέκταση 4 ημερών στην Καμπότζη. Εκεί θα ταξιδέψουμε στο χρόνο στα απομεινάρια του βασιλείου των Khmer και θα πεζοπορήσουμε στο ιερό βουνό Phnom Kulen.

Ημέρα 1η, 03 Δεκεμβρίου
Αναχώρηση για Βιετνάμ
Ημέρα 2η, 04 Δεκεμβρίου
Άφιξη στο Βιετνάμ, Ho Chi Minhi city.
Ημέρα 3η, 05 Δεκεμβρίου
Εκδρομή στο δέλτα του ποταμού Mekong.
Ημέρα 4η, 06 Δεκεμβρίου
Τούνελ Cu Chi, Eσωτερική πτήση για Da Nang, Hoi An.
Ημέρα 5η, 07 Δεκεμβρίου
Εκδρομή kayaking στα κανάλια του Ηoi An
Ημέρα 6η, 08 Δεκεμβρίου
Εκδρομή στους ναούς My Son.
Ημέρα 7η, 09 Δεκεμβρίου
Απαγορευμένη πόλη Hue.
Ημέρα 8η, 10 Δεκεμβρίου
Εσωτερική πτήση για Hanoi, ναός Λογοτεχνίας.
Ημέρα 9η, 11 Δεκεμβρίου
Mai Chau, Ποδηλασία σε ορεσίβια χωριά
Ημέρα 10η, 12 Δεκεμβρίου
Πεζοπορία σε ορεινά χωριά λευκών Thai.
Ημέρα 11η, 13 Δεκεμβρίου
Επαρχία Ninh Binh, Εθνικός δρυμός Cuc Phuong
Ημέρα 12η, 14 Δεκεμβρίου
Κρουαζιέρα στον κόλπο Ha Long.
Ημέρα 13η, 15 Δεκεμβρίου
Επιστροφή στο Hanoi.
Ημέρα 14η, 16 Δεκεμβρίου
Αναχώρηση για Ελλάδα ή Καμπότζη.
Ημέρα 15η, 17 Δεκεμβρίου
Ξενάγηση στο Angkor Wat & Angkor Thom.
Ημέρα 16η, 18 Δεκεμβρίου
Προαιρετική πεζοπορία στο Phnom Kulen
Ημέρα 17η, 19 Δεκεμβρίου
Επιστροφή στην Ελλάδα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Αναχώρηση για Βιετνάμ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το μακρινό & μαγευτικό Βιετνάμ με πτήση της Scoot Airlines!

Άφιξη στο Βιετνάμ, βόλτα στο Ho Chi Minhi City.


Άφιξη στo Ho Chi Minhi city ή μάλλον Saigon, όπως προτιμούν να αποκαλούν οι ντόπιοι. Μετά την αναγκαίες διατυπώσεις, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται στo κέντρο της πόλης . Ακολουθεί βόλτα και επίσκεψη στη δαιδαλώδη αγορά Ben Thanh, ένα μοναδικό μέρος για να κάνουμε τις καθιερωμένες αγορές που «επιβάλλονται» σε κάθε ταξίδι ενώ το βράδυ θα πάμε φια φαγητό σε ενα απο τα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης και να μυηθούμε στα μυστικά ίσως της καλύτερης κουζίνας παγκοσμίως. Η διαμονή μας θα γίνει  στο ξενοδοχείο 4* Central Palace σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.(Π)

Eκδρομή στο δέλτα του ποταμού Mekong.

Σήμερα ταξιδεύουμε νότια για την επαρχία Tien Giang ώστε να βρεθούμε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού Mekong. Στην προβλήτα του Cai Be θα πάρουμε τα ξύλινα βαρκάκια μας και θα διασχίσουμε τον ποταμό μέσα από πλωτές αγορές και τοπικά προϊόντα να κρέμονται δεξιά και αριστερά. Αποβιβαζόμαστε στο νησί Tan Phong, όπου με τα ποδήλατα μας, ετοιμαζόμαστε για μια μοναδική περιήγηση μέσα από μικρά χωριά ενώ στον δρόμο θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούμε τις τοπικές οικογένειες και να δούμε τα παραδοσιακά τους προϊόντα. Η εκδρομή μας θα ολοκληρωθεί σε ένα σπίτι ντόπιων παρέα με τους οποίους θα απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα με σπεσιαλιτέ του Mekong Delta! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Saigon για ελεύθερο χρόνο. Η διαμονή μας θα γίνει  στο ξενοδοχείο 4* Central Palace σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό. (Π, Μ).

Τούνελ Cu Chi, εσωτερική πτήση για Da Nang, Ηoi An.

Το οδοιπορικό μας σήμερα προς την πιο όμορφη πόλη του Βιετνάμ, το γραφικό Hoi An, με μία σύντομη εσωτερική πτήση προς το αεροδρόμιο του Da Nang. Πριν την πτήση μας,  θα επισκεφθούμε το μουσείο του πολέμου και τις διάσημες σήραγγες Cu Chi, ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που ξεκίνησε το 1948 για να προστατεύσει τους αντάρτες του Viet Cong από την εισβολή του στρατού των Η.Π.Α. Ένα μέρος με ιδιαίτερη τόσο τοπική όσο και διεθνή σημασία. Οι συγκεκριμένες σήραγγες χρησίμευσαν ως διαμερίσματα, χώροι επικοινωνίας και εφοδιασμού, καθώς και ως νοσοκομεία ή καταστήματα τροφίμων. Η περιήγηση μας ς θα μας βοηθήσει να νιώσουμε, να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και την αντοχή & ανθεκτικότητα του κράτους του Βιετνάμ, που έμεινε αψεγάδιαστος μέσα στον σκληρό πολέμο που πέρασε. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στο άλλοτε ψαροχώρι του 15ου αιώνα το οποίο πλέον  αποτελεί διατηρητέο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO  εξαιτίας των παραδοσιακών κίτρινων σπιτιών. Πρόκειται για μια μαγευτική πόλη, γνωστή ως πόλη των φαναριών, που θα μας καταπλήξει με τις γραφικές εικόνες των πολύχρωμων σπιτιών, τα σοκάκια, τα κανάλια και τις γέφυρες. Με το που τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας στο κεντρικό ξενοδοχείο Mulberry Silk Eco. θα βγούμε για βόλτα ώστε να θαυμάσουμε και να φωτογραφήσουμε τα αμέτρητα αρχαία σπίτια και μνημεία αλλά και τα γραφικά σοκάκια τα οποία διακοσμούνται με φωτεινά φαναράκια δίνοντας μία διαφορετική  αίσθηση. (Π)

Εκδρομή καγιάκ στα κανάλια του Hoi An.

Σήμερα θα  εξερευνήσουμε την υπέροχη εξοχή γύρω από το Hoi An. Τα αμέτρητα κανάλια, που υπάρχουν εκεί, είναι ζωτικής σημασίας για τους χωρικούς, που εξαρτώνται από την αλιεία για τον βιοπορισμό τους. Και τι καλύτερος τρόπος να το κάνουμε από το να επιβιβαστούμε σε διθέσια καγιάκ και να περιπλανηθούμε στα τοπικά ψαροχώρια Κim Bong and Duy Vinh  με τα δαιδαλώδη κανάλια και να μάθουμε περισσότερα για την ζωή των ντόπιων. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Hoi An και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο απόγευμα για βόλτα στις αγορές. Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο Mulberry Silk Eco.

Διάρκεια εκδρομής : 4 ώρες / 13 χλμ.(Π)

Εκδρομή στους ναούς My Son.

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο 14ο αιώνα και θα ανακαλύψουμε τα απομεινάρια του βασιλείου των Cham, με καταγωγή από την Ινδία, οι οποίοι μεγαλούργησαν με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους να είναι εμφανής σε διάφορα σημεία της ΝΑ Ασίας όπως το Angkor Wat στη γειτονική Καμπότζη. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Hoi An και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο απόγευμα για βόλτα στις αγορές. Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο Mulberry Silk Eco.

Απαγορευμένη πόλη Hue

Σήμερα συνεχίζουμε προς το Hue, την τελευταία αυτοκρατορική πόλη του Βιετνάμ που οικοδομήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Nguyen. Παρέα με την βοήθεια τον τοπικού μας ξεναγού, θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς αυτοκρατορικούς τάφους, τις αρχαίες παγόδες, τους πανέμορφους κήπους και τα ερείπια της «απαγορευμένης πόλης». Επίσης θα επισκεφτούμε τον βασιλικό τάφο Tu Duc του Khai Dinh, γνωστός για τους μεγαλύτερους χτιστούς δράκους του Βιετνάμ, οι οποίοι σχηματίζουν τους πλευρικούς τοίχους που οδηγούν σε αυτόν. Το βράδυ θα είναι ελεύθερο για βόλτα και φαγητό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Sông Hương, γνωστό και ως «ποταμό των αρωμάτων», από τις ορχιδέες που ρίχνουν τα φύλλα τους στον ποταμό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στο κεντρικό ξενοδοχείο Eldora 4* [i]σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό.(Π)

Εσωτερική πτήση για Hanoi, ναός Λογοτεχνίας

Σήμερα κινούμαστε ακόμα πιο βόρεια, στο πολύβουο Hanoi, μια μοναδική πόλη που θα μας χαρίσει αξέχαστες εικόνες και ακόμα πιο αξέχαστες γεύσεις αφού θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα του φαγητού! Αφού φτάσουμε, θα κάνουμε μια στάση για ξενάγηση στο ναό της λογοτεχνίας ο οποίος λειτούργησε ως το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ από το 1070. Η υπόλοιπη ημέρα μας είναι ελεύθερη για βόλτα στις υπαίθριες αγορές (Π).

Μai Chau, ποδηλασία στην ομώνυμη κοιλάδα.

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην καρδιά της κοιλάδας Mai Chau. Μία περιοχή σχεδόν άγνωστη και ανέγγιχτη από τα τουριστικά πλήθη. Αφού ξεκουραστούμε μετά απο μια οδική διαδρομή 4 ωρών, θα εξερευνήσουμε πεζοπορώντας την ομώνυμη κοιλάδα γύρω από την οποία έχουν εγκατασταθεί αρκετές ορεσίβιες φυλές και εθνοτικές ομάδες όπως οι λευκοί Thai γνωστοί για τις ιδιαίτερες φορεσιές τους και την ξεχωριστή κουλτούρα τους. Μετά την άφιξη, θα πάρουμε μεσημεριανό μαζί και το απόγευμα θα βγούμε για μια αναγνωριστική ποδηλατική και για όσους το επιθυμούν, ακολουθεί μία εύκολη ποδηλατική βόλτα 2 ωρών (7 χιλιόμετρα) Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στο χωριό Van, όπου θα φιλοξενηθούμε σε κοινόχρηστο δωμάτιο από μια τοπική οικογένεια στο σπίτι τους (βασικές παροχές, κοινόχρηστες τουαλέτες). Πρόκειται για μια μοναδική  ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας φέρει κοντά με τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής (Π,M,Β) 

Διάρκεια ποδηλασίας: 2 ώρες, 7 χιλιόμετρα

Mai Chau, πεζοπορία σε ορεσίβια χωριά λευκών Thai

Μετά το πρωινό μας θα πεζοπορήσουμε σε ορεσίβια χωριά λευκών Thai και καταπράσινους ορυζώνες με προορισμό το χωριό Mai Hich όπου θα φτάσουμε μετά από μια πεζοπορία 8 χιλιομέτρων (3 ώρες). Eκεί θα πάρουμε μεσημεριανό με μια τοπική οικογένεια και θα μάθουμε περισσότερα για την τοπική ζωή και την καθημερινότητα τους. Επιστροφή στο Mai Chau το απόγευμα και βόλτα στο χωριό.

(Π,Μ,Β)

Ninhi Binhi, εθνικός δρυμός Cuc Phuong

Σήμερα θα ταξιδέψουμε προς την επαρχία Ninh ανγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, χάριν στο μαγευτικό τοπίο από ασβεστολιθικές
κορυφές των οποίων οι κατακόρυφοι τοίχοι ανοίγουν απότομα πάνω από την γύρω γη και το νερό, τους ορυζώνες και τα ποτάμια. Προορισμός μας ο παλαιότερος  εθνικός δρυμός του Βιετνάμ Cuc Phuong, ένα μοναδικό οικοσύστημα στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 250 είδη σπάνιων θηλαστικών, αμφίβιων και ερπετών όπως και 300 είδη άγριων πτηνών ενώ υπάρχουν και 2000 είδη σπάνιων φυτών. Αργότερα θα μεταφερθούμε στην κοιλάδα Tam Coc για να ανέβουμε (500 σκαλιά) στο σημείο θέασης Hang Mua και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς την ομώνυμη κοιλάδα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο Ninh Binh hidden charm όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δίκλινα δωμάτια.

Διάρκεια οδήγησης : 150 χλμ, 4 ώρες.

(Π, Μ)

Κρουαζιέρα με διαμονή στο κόλπο Ha Long.

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Tuan Chau όπου και θα επιβιβαστούμε σε κρουζερόπλοι για την διήμερη κρουαζιέρα μας στον κόλπο του Halong. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή για το θεαματικό σκηνικό από ασβεστολιθικούς σχηματισμούς που προσφέρει, περιλαμβάνοντας πάνω από 1.600 νησιά, η πλειοψηφία των οποίων είναι ακατοίκητα και ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι. Το απόγευμα, θα εξερευνήσουμε τα σπήλαια Dar & Bright με καγιάκ. Επιστροφή στο πλοίο όπου και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του κόλπου στο κατάστρωμα, κάτω από τα αστέρια. Η διαμονή μας θα γίνει σto κρουαζιερόπλοιo 4* Orchid trendy σε deluxe δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα τα εξωτικά νησιά του Halong ενώ περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. (Π, Μ, Δ)

Διάρκεια οδήγησης : 170 χλμ, 3 ώρες.

Καγιάκ στον κόλπο Lan Ha, επιστροφή στο Hanoi.

Η ημέρα μας ξεκινάει με ένα πολύ ελαφρύ πρωινό και μάθημα tai chi με το ξημέρωμα στο κατάστρωμα του πλοίου. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε σε και πάλι σε καγιάκ για πρωινή βόλτα στον λιγότερο γνωστό κόλπο Lan Ha. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε και πάλι στο Ανόι όπου θα επισκεφτούμε το  ναό της λογοτεχνίας και 1ο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ το οποίο χτίστηκε το 1070 αφιερωμένο στον Κομφούκιο. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για βόλτα στο Hanoi (Π).

Αναχώρηση για Ελλάδα ή Καμπότζη.

Σήμερα δυστυχώς αποχαιρετάμε το Βιετνάμ! Για όσους συνεχίσουν μαζί μας προς Καμπότζη, θα πετάξουμε το απόγευμα για το αεροδρόμιο της Siem Reap. Άφιξη το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και ελεύθερο βράδυ για βόλτα. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο 4* Amber Angor & Spa.

Ξενάγηση στο Angkor Wat & Angkor Thom.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη αρχιτεκτονική του βασιλείου των Xμερ  οι οποίοι έφτασαν στο απόγειο τους τον 12ο αιώνα μ. Χ.. Η περιπλάνηση μας θα ξεκινήσει με την άλλοτε πρωτεύουσα και οχυρωμένη πόλη των Χμερ, το Amghor Thom. Εδώ θα ξεναγηθούμε στον εντυπωσιακό ναό Bayon, ο οποίος αποτελείται από 54 πύργους, στο ναό Baphuon και στην αυλή των ελεφάντων. Αργότερα, θα επικεφτούμε τη μεγαλύτερη θρησκευτική κατασκευή στον κόσμο, τον μοναδικό ναό Angkor Wat. Γνωστή ως η «πόλη των ναών», είναι ένα συγκρότημα περισσότερων από 100 ναών με έκταση που ξεπερνάει τα 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα!

Προαιρετική πεζοπορία στο Phnom Kulen.

Σήμερα ταξιδεύουμε βόρεια, στο εθνικό δρυμό Phnom Kulen. Εκεί βρίσκεται το πιο πιο ιερό βουνό της Καμπότζης μέσα σε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο με φυσικούς καταρράκτες, άγρια ζούγκλα και τροπικά δάση. Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει  στην είσοδο του δρυμού με τοπικό ξεναγό με αρκετές στάσεις σε κρυμμένους ναούς όπως ο Sra Damrei με τους χαρακτηριστικούς πέτρινους ελέφαντες. Αργότερα θα συνεχίσουμε προς τον καταρράκτη Phnom Kulen όπου αν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας. Επιστροφή το απόγευμα στη Siem Reap και βόλτα στην πόλη. Διάρκεια εκδρομής : 4 ώρες / 15 χλμ, υψομετρική + 250 μέτρα (Π)

Επιστροφή στην Ελλάδα

Σήμερα δυστυχώς αποχαιρετάμε την Καμπότζη και επιστρέφουμε στην Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη την επόμενη ημέρα.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
332.00 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
97.5 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Βιετναμέζικο Dong VND (ισοτιμία Φεβ 2022 1 € = 25,000 VND)
ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Μέση ηλικία πληθυσμού: 32 έτη
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT + 7 (διαφορά με την Ελλάδα + 5 ώρες)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • Aναχώρηση 03 Δεκεμβρίου
 • * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί  οποιαδήποτε ημερομηνία ολόκληρο το χρόνο.

Κόστος συμμετοχής κατ ΄άτομο

Βιετνάμ

 • 2100 € για 8 – 9 άτομα
 • 1900 € για 10 – 13 άτομα
 • 1700 € για 14-19 άτομα
 • Διαμονή σε μονόκλινο 350 € επιπλέον κατ΄άτομο

Καμπότζη

 • 730 € για 8 – 9 άτομα
 • 670 € για 10 – 13 άτομα
 • 600 € για 14-19 άτομα
 • Διαμονή σε μονόκλινο 100 € επιπλέον κατ΄άτομο

Προαιρετικές Εκδρομές

Καμπότζη

Μονοήμερη Εκδρομή & Πεζοπορία στο Phnom Kulen : 55 €

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών από την ημερομηνία κράτησης.

Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν.

Γενικές πληροφορίες

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών από την ημερομηνία κράτησης.

Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιωτικό όχημα. Οι διεθνείς πτήσεις δεν περιλαμβάνονται ενώ οι εσωτερικές πτήσεις περιλαμβάνονται. Από το Hanoi στη Sapa η μετακίνηση θα γίνει με νυχτερινό τρένο με διαμονή σε τετράκλινες καμπίνες

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις θα γίνεται σε ξενοδοχεία 4 * σε δωμάτια με μπάνιο και πρωινό (3* στο Hanoi). Στo Μai Chau, η διαμονή γίνεται σε οικογενιακό σπίτι σε κοινόχρηστο δωμάτιο με βασικές παροχές & κοινόχρηστες τουαλέτες. 

Διατροφή

Η διατροφή στις πόλεις περιλαμβάνει το πρωινό που προσφέρεται στα ξενοδοχεία και κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας συμπεριλαμβάνεται το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο. Στη Sa Pa περιλαμβάνεται 1 μεσημεριανό γεύμα τύπου pic nic και 1 δείπνο. Τα υπόλοιπα γεύματα θα τα παίρνουμε σε εστιατόρια όπου εκτός από Βιετναμέζικα πιάτα μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα όλης της ευρύτερης Ασίας.

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Στην ιστοσελίδα μας εκεί όπου γίνεται η παρουσίαση του ταξιδιού, μπορείτε να ακολουθήσετε το σχετικό λινκ και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

 

Ενδεικτικές Πτήσεις

Αναχώρηση

03 Δεκεμβρίου

Αθήνα – Σιγκαπούρη (SIN) 10:55  π.μ. – 03.50 π.μ., Scoot TR 713

04 Δεκεμβρίου 

Σιγκαπούρη (SIN) – Χο Τσι Μινχ (SGN)

07:25 π.μ. - 08:30 π.μ. Scoot TR304

 

 Επιστροφή

16 Δεκεμβρίου

Ανόι (HAN) - Σιγκαπούρη (SIN)

11:10 π.μ.  - 15:45 μ.μ, Scoot TR 301

15 Δεκεμβρίου

Σιγκαπούρη (SIN) - Αθήνα ATH) 

03:00 π.μ. - 09:25 π.μ., Scoot TR 712

 

Για την προαιρετική επέκταση στην Καμπότζη

16 Δεκεμβρίου

Ανόι (HAN) - REP Σιέμ Ριπ, 15:05 – 16:55, Vietnam Airlines VN837

19 Δεκεμβρίου

REP Σιέμ Ριπ - BKK Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι

19 : 25 μ.μ – 20 : 45 μ.μ, Bangkok Airways Airlines PG 908

BKK Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι - IST Κωνσταντινούπολη

23:30 μ.μ - +1, 06:10 π.μ Turkish Airlines TK 69

20 Δεκεμβρίου

IST Κωνσταντινούπολη - Aθήνα ATH 

08:10 π.μ - 08:35 π.μ, Turkish Airlines TK 1843

 

Εξοπλισμός

Βιετνάμ & Καμπότζη (3 - 19 Δεκεμβρίου 2022)

Οδοιπορικό στα μονοπάτια της Ινδοκίνας

Κόστος από €1700

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Κόστος Συμμετοχής

Βιετνάμ

 • 1800 € για 8 – 9 άτομα
 • 1650 € για 10 – 13 άτομα
 • 1450 € για 14-19 άτομα\
 • Διαμονή σε μονόκλινο 350 € επιπλέον κατ΄άτομο

Καμπότζη

 • 730 € για 8 – 9 άτομα
 • 670 € για 10 – 13 άτομα
 • 600 € για 14-19 άτομα
 • Διαμονή σε μονόκλινο 100 € επιπλέον κατ΄άτομο

Προαιρετικές Εκδρομές

Καμπότζη

Μονοήμερη Εκδρομή & Πεζοπορία στο Phnom Kulen : 55 €

Προαιρετικές Εκδρομές

Καμπότζη

Μονοήμερη Εκδρομή & Πεζοπορία στο όρος Phnom Kulen : 55 €

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών από την ημερομηνία κράτησης.

Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν.

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.