Μπουτάν 18-26 Οκτωβρίου 2023

Μπουτάν 18-26 Οκτωβρίου 2023

Ταξίδι στην τελευταία Shangri La

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
18-26 Οκτωβρίου 2023
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
9 ημέρες
Μπουτάν 18-26 Οκτωβρίου 2023
Τιμή από €4160
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 4160 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Το Μπουτάν δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος για να ταξιδέψει κάποιος. Είναι μια χώρα όπου η αγορά τσιγάρων είναι παράνομη και το τσίλι δεν είναι απλά ένα καρύκευμα, αλλά ολόκληρο το πιάτο. Είναι επίσης μια βαθιά βουδιστική περιοχή, όπου οι άντρες φορούν πουκάμισα για να εργαστούν, όπου τεράστια πέη ζωγραφίζονται στα περισσότερα σπίτια για προστασία και όπου η Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία θεωρείται σημαντικότερη από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Είναι μια χώρα όπου ο τουρισμός ελέγχεται από το κράτος, είναι από τις ακριβότερες χώρες στον κόσμο για να ταξιδέψεις, και όπου δεν θα δείτε μεμονωμένους τουρίστες με το σακίδιο στην πλάτη να ταξιδεύουν μόνοι τους.

Το Μπουτάν είναι μια χώρα των εκπλήξεων. Δεν είναι μόνο ένα έθνος αγίων, με κοσμικούς ερημίτες. Στο Μπουτάν αλληλεπικαλύπτεται το αρχαίο με το σύγχρονο και θα βρείτε βουδιστές μοναχούς να μεταφέρουν αρχαία κείμενα σε υπολογιστές, τόσο απλά όπως οι παραδοσιακοί ευγενείς μιλάνε στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αν επισκεφθείτε το Μπουτάν, θα γίνετε ένας από τους λίγους που έχουν βιώσει τη γοητεία και τη μαγεία μιας από τις πιο αινιγματικές χώρες του κόσμου - την «τελευταία Shangri La»- και θα πάρετε μέρος στην προσπάθεια αυτού του μεσαιωνικού βασιλείου να ενταχθεί στο σύγχρονο κόσμο, διατηρώντας όμως σταθερή την εκπληκτική πολιτιστική της ταυτότητα. Γιατί λοιπόν να δαπανήσετε τόσα χρήματα για να έρθετε εδώ; Επειδή περισσότερο από όλα, το Μπουτάν προσφέρει την ευκαιρία να δείτε έναν άλλο τρόπο ζωής, ένα εναλλακτικό όραμα για το τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή. Και κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι έτσι το Μπουτάν. Το 2008, με απόφαση του ίδιου του βασιλιά, η χώρα από βασίλειο έγινε Βασιλευόμενη Δημοκρατία. Υπάρχει μια γενικευμένη επιθυμία να αυξήσουν τους τουρίστες, και ήδη χτίζονται τρία περιφερειακά αεροδρόμια μέσω των οποίων θα ανοίξουν νέες τουριστικές περιοχές. Με την αύξηση της ανάπτυξης και τον τουρισμό, αυτό το εντυπωσιακό έθνος θα καταφέρει να διατηρήσει την πνευματική και φυσική γοητεία του; Ποιος ξέρει; Έτσι λοιπόν επισκεφθείτε το τώρα, γιατί κάποια πράγματα είναι απλά ανεκτίμητα (Lonely Planet).

Στις 19 Ιουλίου 2011, 68 χώρες προσχώρησαν στο Βασίλειο του Μπουτάν ως συνχορηγοί εκδίδοντας ψήφισμα με τίτλο "Ευτυχία: Προς μια ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη», το οποίο εγκρίθηκε από τα 193 κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σε συνέχεια του ψηφίσματος, η βασιλική κυβέρνηση του Μπουτάν συγκάλεσε συνάντηση υψηλού επιπέδου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στις 2 Απριλίου 2012 για την "Ευτυχία και ευημερία: Ορίζοντας ένα νέο οικονομικό πρότυπο". Η συνάντηση αυτή ήταν η αρχή για τα επόμενα βήματα προς την υλοποίηση του οράματος μιας νέας ευημερίας και αειφορίας με βάση το οικονομικό μοντέλο που ενσωματώνει αποτελεσματικά οικονομικούς, κοινωνικούς, και περιβαλλοντικούς στόχους. Μετά από αυτό το ψήφισμα, το Μπουτάν συνεχίζει να είναι πρωταθλητής του ψηφίσματος και προωθεί ενεργά την έννοια διεθνώς.

Ημέρα 1η
Πτήση Αθήνα – Ντάκα
Ημέρα 2η
Πτήση εισόδου στο Μπουτάν – Thimphu
Ημέρα 3η
Κοιλάδα Punakha, μοναστήρι Lungchutse Goemba
Ημέρα 4η
Μοναστήρι Punakha Dzong, κοιλάδα Phobjikha
Ημέρα 5η
Trongsa Dzong, Jakar
Ημέρα 6η
Φεστιβάλ Jakar Tsetchu, Kurjey Lhakhang
Ημέρα 7η
Πτήση για Paro, Drukgyel Dzong ή/και Ripung Dzong
Ημέρα 8η
Paro Taktsang (Tiger’s Nest), Πτήση επιστροφής
Ημέρα 9η
Άφιξη στην Αθήνα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Αθήνα – Ντάκα

Πτήση με την Qatar Airways μέσω ενδιάμεσου σταθμού προς Ντάκα (Μπαγκλαντές). Ώρα αναχώρησης από την Αθήνα στις 09:30 και άφιξης 02:05 μετά τα μεσάνυχτα.

Πτήση εισόδου στο Μπουτάν - Thimphu

Παραλαβή των αποσκευών και αναμονή στο αεροδρόμιο μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες check in για την πρωινή μας πτήση προς Μπουτάν. Η πτήση αναχωρεί στις 07:20 με άφιξη στην πόλη Paro στις 08:30. Αφού συναντήσουμε τον οδηγό μας στο αεροδρόμιο, αμέσως αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Thimphu (48 χλμ, 1 ώρα). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και αν τα δωμάτια είναι διαθέσιμα θα ξεκουραστούμε για λίγο. Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό αναχωρούμε για μια επίσκεψη στην κοιλάδα της Dodena όπου θα κάνουμε μια πορεία 45’ μέχρι το βουδιστικό μοναστήρι Chagri Dorjeden, ακολουθώντας ένα πολύ όμορφο μονοπάτι μέσα στο δάσος. Είναι ένα ιστορικό μοναστήρι χτισμένο το 1620 από τον Ngawang Namgyal, ιδρυτή του Μπουτάν.

Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο (Μ, Β)

Punakha

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την γνωριμία μας με την πόλη. Θα επισκεφθούμε την σχολή παραδοσιακών τεχνών, την βιοτεχνία παραγωγής ριζόχαρτου και άλλα αξιοθέατα, ενώ θα αφιερώσουμε και χρόνο για μια βόλτα στην κεντρική πλατεία και την αγορά για βόλτες και λίγα ψώνια.

Το μεσημέρι αναχωρούμε με προορισμό την κοιλάδα της Punakha. Στην διαδρομή μας περνάμε το διάσελο Dochula, σε υψόμετρο 3100 μέτρων, ένα μέρος με πλούσια ιστορία, όπου υπάρχουν 108 μνημεία chortens, στούπα και σημαίες προσευχής που προστατεύουν τους ταξιδιώτες που περνούν. Από εδώ θα πραγματοποιήσουμε μια πορεία ανάβασης στο Lungchutse Goemba, ένα μικρό μοναστήρι σε μια κορυφή με υψόμετρο 3569 μ. ακολουθώντας ένα όμορφο δάσος κωνοφόρων και ροδόδενδρων. Από την κορυφή, η θέα των Ιμαλαΐων είναι εντυπωσιακή και θα χρειαστούν 2 ώρες ανάβασης για την πορεία των 3,5 χλμ και 1 ώρα για την επιστροφή. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην κοιλάδα της Phunakha όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο 3*.

Διαδρομή ημέρας 110 χλμ, 4 ώρες.

Punakha Dzong - Phobjikha

Η κοιλάδα της Punakhaέχει ήπιο κλίμα και η ομώνυμη πόλη της κοιλάδας ήταν πρωτεύουσα μέχρι το 1955. Εδώ παράγεται εξαιρετικό ρύζι και φρούτα, ενώ στα χωριά διατηρούνται παραδοσιακές ασχολίες που προσφέρουν όμορφες εικόνες στους επισκέπτες. Στο μέσον περίπου της κοιλάδας συμβάλουν οι ποταμοί Puna Chu και Mo Chu και εκεί βρίσκεται το φημισμένο μοναστήρι Punakha Dzong, το οποίο θα επισκεφθούμε διασχίζοντας την ξύλινη περίτεχνη γέφυρα Cantilever Bridge του 17ου αιώνα.

Συνεχίζοντας ανατολικά θα κάνουμε στάση να επισκεφθούμε το ιδιαίτερο χωριό Rinchengang, με σπίτια κατασκευασμένα από πλίνθους, στο οποίο έμειναν οι εργάτες που κατασκεύασαν το μοναστήρι Wangdu Phodrang που δεσπόζει εντυπωσιακά από πάνω του. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην κοιλάδα Phobjikha, η οποία αποτελεί έναν μεγάλο διατηρητέο υγροβιότοπο, όπου φωλιάζουν σπάνια πουλιά ανάμεσά τους και ο μαυρολαίμης γερανός που έρχεται εδώ από το Θιβέτ για να ξεχειμωνιάσει. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο (Π, Μ, Β)

Διαδρομή ημέρας 82 χλμ, 3 ½ ώρες.

Trongsa Dzong - Jakar

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας ανατολικά, με επόμενο προορισμό το φημισμένο Trongsa Dzong. Σταδιακά η διαδρομή εισέρχεται σε μια απόκρημνη χαράδρα μέχρι που φτάνουμε σε ένα σημείο θέας απ’ όπου βλέπουμε το χωριό και το επιβλητικό μοναστήρι στην απέναντι πλευρά. Από αυτό το σημείο, για όσους το επιθυμούν θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη πεζοπορία κατεβαίνοντας στον πυθμένα της χαράδρας και αφού διασχίσουμε τον ορμητικό ποταμό Mangde από μια ξύλινη παραδοσιακή γέφυρα, θα ανηφορίσουμε μέχρι το χωριό και το μοναστήρι.

Ακολουθεί επίσκεψη του μοναστηριού Trongsa Dzong, σε μια απότομη κορυφή με την χαράδρα από κάτω του. Το μοναστήρι είναι το μεγαλύτερο φρούριο του Μπουτάν, χτισμένο το 1647 στο σταυροδρόμι των αρχαίων διαδρομών επικοινωνίας και το όνομά του σημαίνει «φρούριο στην άκρη του γκρεμού». Αργότερα συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό την κοιλάδα Bumthang. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο (Π, Μ, Β)

Διαδρομή ημέρας 150 χλμ, 5 ώρες.

Jakar Tsetchu

Το Jakar σε υψόμετρο 2.580 μ, θεωρείται ως η πολιτιστική πρωτεύουσα του Μπουτάν και είναι φημισμένο για τα μοναστήρια και τους ιερούς τόπους του, όπου φιλοξενούνται αρκετές θρησκευτικές γιορτές (tshechu). Εδώ πρωτοξεκίνησε ο Βουδισμός στο Μπουτάν από τον Padmasambhava το 746 μ.Χ.

Το ταξίδι μας είναι σχεδιασμένο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς γίνεται το φημισμένο φεστιβάλ Jakar Tsetchu, μια τριήμερη θρησκευτική γιορτή που συνοδεύεται από εντυπωσιακούς χορούς με παραδοσιακές μάσκες και φανταχτερές φορεσιές. Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το μοναστήρι Jakar Dzong όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ και θα μείνουμε εκεί αρκετά ώστε να παρακολουθήσουμε αρκετές από τις εκδηλώσεις του. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήριο Kurjey Lhakhang και την τοπική αγορά όπου μπορούμε να βρούμε μάλλινα πλεκτά, ξυλόγλυπτα και άλλα είδη χειροτεχνίας. Διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο (Π, Μ, Β)

Πτήση Paro

Νωρίς το πρωί όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν ξανά το μοναστήρι και το φεστιβάλ, μέχρι την ώρα της πτήσης επιστροφής μας στην Paro. Η πτήση αναχωρεί στις 11:10 και φτάνει στο Paro στις 11:45.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, αναχωρούμε για την γνωριμία μας με την κοιλάδα και τα αξιοθέατά της. Το Paro βρίσκεται σε υψόμετρο 2.280 μ, σε μια όμορφη κοιλάδα με οπωροφόρα, ορυζώνες, αγροικίες, αναβαθμίδες και ναούς. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της κοιλάδας όπως το Drukgyel Dzong ή/και το Ripung Dzong κ.ά. και θα αφιερώσουμε κάποιο χρόνο για βόλτες στην αγορά του.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο (Π, Μ, Β)

Paro Taktsang (Tiger’s Nest), πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το τελευταίο αξιοθέατο του ταξιδιού μας, και ίσως το πιο εντυπωσιακό. Ακολουθώντας ένα πολύ όμορφο, πλην όμως ανηφορικό μονοπάτι θα επισκεφθούμε το Paro Taktsang (ή Tiger’s Nest Temple) χτισμένο σε έναν γρανιτένιο βράχο σε υψόμετρο 3.140 μ. Το μονοπάτι ανεβαίνει από ένα δάσος με μπλε πεύκα και ροδόδενδρα, έχει καταπληκτική θέα προς την κοιλάδα και υψομετρική διαφορά 900 μέτρων. Η πορεία ανάβασης διαρκεί περίπου 3 ώρες ανάλογα με τη φυσική μας κατάσταση, μπορεί όμως να γίνει και με άλογα αν κάποιοι το επιθυμούν, ενώ η επιστροφή διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το μονοπάτι συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά καθώς είναι το μοναστήρι όπου ο κάθε κάτοικος του Μπουτάν θέλει να επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, και οπωσδήποτε ο κάθε επισκέπτης της χώρας.

Επιστρέφοντας αναχωρούμε απευθείας για το αεροδρόμιο για την πτήση εξόδου μας από το Μπουτάν. Η πτήση μας αναχωρεί στις 16:20 με προορισμό την Ντάκα, όπου φτάνουμε στις 17:30. Το ίδιο βράδυ, συνεχίζουμε με πτήση της Qatar Airways για επιστροφή στην Ελλάδα, με ώρα αναχώρησης 20:15 και άφιξη στην Ντόχα στις 22:55.

Άφιξη στην Αθήνα

Πτήση επιστροφής στην Ελλάδα με ώρα αναχώρησης 01:50 μετά τα μεσάνυχτα και άφιξη στην Αθήνα νωρίς το πρωί στις 06:40.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
38.394 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
777.486
ΝΟΜΙΣΜΑ
Νγκούλτρουμ Μπουτάν ΒΤΝ (ισοτιμία 1€ = ~ 88 ΒΤΝ)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT + 6 σταθερή όλο το χρόνο (από Ελλάδα +4 ώρες τον χειμώνα, +3 ώρες το καλοκαίρι)

Highlights

 • Ολοκληρωμένη γνωριμία με το Μπουτάν και τα σημαντικότερα αξιοθέατά του
 • Επίσκεψης στα πιο φημισμένα μοναστήρια της χώρας
 • Πορείες σε εντυπωσιακές διαδρομές
 • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του φημισμένου φεστιβάλ Jakar Tsetchu
 • Παραδοσιακή αγορά με τοπικά προϊόντα
 • Επαφή με την ξεχωριστή φύση και βιοποικιλότητα της ευρύτερης περιοχής των Ιμαλαίων (ροδόδεντρα, μπλε πεύκα, υγροβιότοποι με σπάνια είδη, χαράδρες, ποτάμια και πολλά άλλα)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 18-26 Οκτωβρίου 2023

Τιμές

 • 4.160 € / άτομο (για 15+ άτομα)
 • 4.400 € / άτομο (για 10-14 άτομα)
 • 4.580 €/ άτομο (για 8-9 άτομα)

Σημείωση 1: Οι τιμές του ταξιδιού στο Μπουτάν καθορίζονται από την τουριστική πολιτική που εφαρμόζει η τοπική κυβέρνηση, έχοντας καθιερώσει ένα αρκετά υψηλό τέλος βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σημείωση 2: Οι τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία 1 € = 1,09 $. Αλλαγής αυτής της σχέσης, ίσως επηρεάσει την τιμή πώλησης

Σημείωση 3: Το ταξίδι διοργανώνεται και ως semi guide όποια άλλη ημερομηνία επιθυμείτε και με όποιο επίπεδο υπηρεσιών επιθυμείτε ώστε ανάλογα να διαμορφωθεί και η τιμή πώλησης. Ζητείστε μας πληροφορίες.

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την Δήλωση Συμμετοχής στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Ένα άλλο ποσό 1.000 € θα πρέπει να σταλεί 2 μήνες πριν την αναχώρηση και η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Η προκαταβολή και η εξόφληση να σταλεί στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE. Κατά την διαδικασία μεταφοράς ή κατάθεσης χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και το όνομα του ταξιδιού.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με μικρό λεωφορείο Toyota με A/C, ανάλογο με το μέγεθος του γκρουπ. Οι πτήσεις εισόδου στο Μπουτάν, διεθνείς και εσωτερική, επηρεάζονται σημαντικά από τον καιρό, καθώς όλη η χώρα καλύπτεται από βουνά. Τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντάκα δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και την περίοδο σχεδιασμού του ταξιδιού, το κόστος τους ήταν περίπου 850 €. Προκειμένου να πετύχουμε μια παρόμοια τιμή αγοράς, θα πρέπει οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν άμεσα, έτσι ώστε να αγοραστούν τα εισιτήρια πριν ανέβει η τιμή τους. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες

Αλλαγή προγράμματος

Ο συνοδός του γραφείου μας ή ο τοπικός οδηγός έχουν την ευχέρεια να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν οι καιρικές ή άλλες τοπικές συνθήκες (απεργίες, πολιτικές αναταραχές, κ.ά.) το επιβάλουν, με κύριο κριτήριο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Οποιαδήποτε κόστος προκύψει από τέτοιου είδους αλλαγές καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Καιρός

Οι καλύτερες περίοδοι για να ταξιδέψουμε στο Μπουτάν είναι η Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ εφικτό είναι και τον χειμώνα με σχετικούς περιορισμούς ωστόσο λόγω υψομέτρων και εγγύτητας στα Ιμαλάια. Τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μουσώνες και είναι πολύ πιθανό οι βροχές να επιβάλουν ακόμη και αλλαγές στο πρόγραμμα.

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση γενικά, η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια ουσιαστική επιβράβευση προς κάποιον συνεπή συνοδό που έχει υπερβάλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν στους συμμετέχοντες, βοηθάει τον συνοδό να χαίρεται με την εργασία του και να διατηρεί το κέφι και την ενεργητικότητά του. Αντιθέτως το φιλοδώρημα στον τοπικό guide και οδηγό του λεωφορείου είναι επιβεβλημένη, καθώς στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό στο φιλοδώρημα αυτό κάνοντας μια εργασία που δεν είναι σταθερή.

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία σε υψόμετρο έως 3.000 μ, ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € συμπεριλαμβανομένης ακύρωσης λόγω covid-19 Η κάλυψη που περιλαμβάνεται αφορά ηλικίες έως 70 ετών, ενώ για ηλικίες από 70 έως 80 ετών απαιτείται ένα πρόσθετο ποσό, ζητείστε μας πληροφορίες. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas. https://trekking.gr/el/info/travel-insurance

Εξοπλισμός

 • Παπούτσια πεζοπορίας αδιάβροχα
 • Παπούτσια αθλητικά
 • Ισοθερμικά μπλουζάκια (λεπτά, μεσαία)
 • Μπουφάν soft shell
 • Αδιάβροχο τζάκετ και παντελόνι με πλαϊνά φερμουάρ
 • Σακίδιο ημέρας 20-30 λιτ που θα είναι η χειραποσκευή στις πτήσεις

Μπουτάν 18-26 Οκτωβρίου 2023

Ταξίδι στην τελευταία Shangri La

Κόστος από €4160

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.