Η Ιστορία μας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Από το 1986 o όμιλος εταιρειών Trekking Hellas είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Στα 38 χρόνια πορείας, έχει καθιερώσει σεβαστή φήμη στην Ελλάδα και παγκοσμίως παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για άτομα και ομάδες στον τομέα των υπαίθριων διακοπών, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

1986 - 1990
Σύσταση εταιρίας
Όλα ξεκίνησαν το 1986, σε μία κορυφή των Ιμαλάϊων, όπου πάρθηκε η απόφαση σύστασης της Trekking Hellas ΕΠΕ. Ιδρυτές ο Μιχάλης Τσουκιάς και ο Χρήστος Λάμπρης, οι οποίοι αποφάσισαν να αφήσουν τις μέχρι τότε ασχολίες τους και να μεταφέρουν στη δουλειά τους την αγάπη τους
για τη φύση, την αναζήτηση και την περιπέτεια.

Το πρώτο προϊόν της Trekking Hellas
To 1986 η νεοσύστατη Trekking Hellas διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία την πρώτη της δραστηριότητα, ένα 15μερο Trekking (πεζοπορική εκδρομή) στα Μετέωρα, Άγραφα, Δελφούς, για το γαλλικό γραφείο περιπέτειας Εxplorator.
Με οδηγό την Trekking Hellas, όλο και περισσότεροι αλλοδαποί περπατούν στην ανεξερεύνητη Ελλάδα (Άγραφα, Όλυμπος, Λευκά Όρη, Ταΰγετος), ενώ νέα πρωτοποριακά προγράμματα ξεκινάνε, με καΐκι στο γύρο της Κρήτης και της Πελοποννήσου και με φουσκωτά σκάφη στο Ιόνιο.

Οι ταξιδιωτικές μας ανησυχίες αποκτούν διαβατήριο
Διοργανώνουμε το πρώτο ταξίδι για Έλληνες στο Νεπάλ και την Ινδία, ένα ιστορικό ταξίδι με συμμετοχή 130 ατόμων από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας. Την ίδια χρονιά διοργανώνουμε και το πρώτο μας ταξίδι στην Σαχάρα, σε μια διαδρομή 5.000 χιλιομέτρων στην Αλγερία και την Τυνησία με διάρκεια ένα μήνα.
Το 1987 γίνονται οι πρώτες εξερευνητικές καταβάσεις rafting στην Ελλάδα, στον Αχελώο και τον Αώο και 2 χρόνια αργότερα, το 1989 πραγματοποιείται η πρώτη εμπορική κατάβαση rafting στην Ελλάδα, στον ποταμό Νέστο, με μια βάρκα Zodiac.

1991-1995
Η μαγεία του ανεξερεύνητου
Τα ταξίδια στο εξωτερικό επεκτείνονται σε νέους προορισμούς, με το ίδιο όμως πάντα πνεύμα πρωτοπορίας και εξερεύνησης. Περού, Υεμένη, Ιορδανία, Κιλιμάντζαρο, Θιβέτ, Κασμίρ, ενώ ανάλογα προγράμματα διοργανώνονται πλέον και στην Ελλάδα, όπως jeep safari για τους πρώτους τολμηρούς Έλληνες!

Η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση περιπέτειας
Η επιλογή του Ελληνικού πληρώματος που θα παίρνει μέρος στη διεθνή διοργάνωση του Camel Trophy, διοργανώνεται από την Trekking Hellas για 10 συνεχή χρόνια.

Η αδρεναλίνη κυλάει στα ελληνικά ποτάμια
Εκπαιδεύονται στην Γαλλία τα πρώτα μας στελέχη ως οδηγοί rafting, και επιστρέφοντας φέρνουν μαζί τους τον πρώτο επαγγελματικό εξοπλισμό, με τον οποίο αρχίζουν ουσιαστικά οι πρώτες καταβάσεις rafting με επαγγελματικές προδιαγραφές, στον Αχελώο, τον Ταυρωπό και τον Βενέτικο.

Ποικιλία δραστηριοτήτων
Οι δραστηριότητες εμπλουτίζονται ξεκινώντας τις πρώτες στην Ελλάδα καταβάσεις φαραγγιών, με πρώτα το Φαράγγι του Βόθωνα και τη Μαύρη Σπηλιά στην Ευρυτανία. Ακολουθούν πρωτοποριακές εξερευνήσεις και δραστηριότητες όπως το river trekking στο Πάντα Βρέχει, κανό στην λίμνη των Κρεμαστών, mountain bike στη Μάνη, Jeep safari στις Πρέσπες, κ.ά.

Οι πρώτοι μικροί εξερευνητές
Η πρώτη παιδική κατασκήνωση, διοργανώνεται το 1992 στα Πιέρια με 6 παιδιά, και την αμέσως επόμενη χρονιά εγκαθίσταται στην Καλιακούδα, ξεκινώντας με 9 παιδιά.

1996-2000
Η πρώτη εταιρεία του ομίλου στην επαρχία
1997 - Ιδρύεται η Trekking Hellas Θεσσαλίας (ΕΜΑ), με δραστηριότητες στα Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα.
Tο rafting έγινε μόδα! Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και συνήθειας, ανακαλύπτουν το rafting και οι καταβάσεις επεκτείνονται πλέον σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά ποτάμια, Άραχθο, Καλαρρύτικο, Βοϊδομάτη, Αλιάκμονα, Ασπροπόταμο. 
Μεγαλώνουμε… το 1997 ανάπτυσσεται ο 'Ομιλος Trekking Hellas με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) με νέες εταιρείες:

 • Trekking Hellas Ευρυτανίας (ΕΜΑΣΕ)
 • Trekking Hellas Θεσσαλονίκης
 • Trekking Hellas Γρεβενών

H περιπέτεια μπαίνει και στις επιχειρήσεις… με τις πρώτες εταιρικές εκδηλώσεις.
Επενδύουμε στον εισερχόμενο τουρισμό υλοποιώντας ταξίδια περιπέτειας για τους μεγαλύτερους Tour Operators περιπέτειας των ΗΠΑ, Μεγ.Βρετανίας, Καναδά και Γαλλίας.

Νέες αγορές / νέες ευκαιρίες!
Το 1998 το κεντρικό κανάλι της Ισραηλινής τηλεόρασης μεταδίδει ντοκιμαντέρ για εκδρομές με Jeep στην Ελλάδα. Για 3 συνεχείς χρονιές οργώναμε ολόκληρη την Ορεινή Ελλάδα με Ισραηλινά
καραβάνια.

Ξεκινά ο θεσμός των ετήσιων συναντήσεων
Το 1998 διοργανώνεται η πρώτη ετήσια συνάντηση του Ομίλου στην Καλαμπάκα.
WWW.TREKKING.GR
Το 1998 η τεχνολογία μπαίνει σιγά σιγά και στη ζωή μας και το πρώτο website της Trekking Hellas είναι γεγονός.

Δυο ακόμα κατακτήσεις κορυφής το 2000

 • 1η Ελληνική Ορειβατική Αποστολή στην Ανταρκτική (Mt.Vinson 4,895m)
 • Το περιοδικό National Geographic Adventure βραβεύει τα προγράμματα μας Sea Kayak στο Ιόνιο και Horse Riding Trip στο Πήλιο, σαν δύο από τα 10 καλύτερα προγράμματα στον κόσμο.

2001-2005
Η χρυσή εποχή των εταιρικών διοργανώσεων
Η πενταετία αυτή σφραγίζεται από πολλές και μεγάλες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες!
- Park & Davis: Jeep Safari για 600 γιατρούς σε όλη την Ελλάδα.
- Adel Saatchi & Saatchi : Ανάθεση σχεδιασμού, υλοποίησης και λειτουργίας πίστας test drive 4x4
στον Παρνασσό για τη Land Rover
- Coca Cola: Adventure Park στη Ρόδο για 5.000 μαθητές
- Hyundai: Πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση Hyundai Santa Fe στην Κρήτη για 300 δημοσιογράφους
και πολλές ακόμα επιχειρήσεις όπως: Opel / Toyota / Nissan / Land Rover/ EMA Uniroyal / MSPS Advertising / Spot Thomson / Alpha Bank/ Εθνική Τράπεζα/ Royal bank of Scotland / Piraeus bank / Nestle / Αθηναίικη Ζυθοποιεία /Red Bull / British Providence / Elpen / Boehringer Ingelheim / Henkel/ Pfizer/ Cosmote/ Ericsson/ Nokia/ Nokia/Shell/ Avin κ.α.

Διαχωρισμός των αγορών

Αναπτύσσονται 3 διαφορετικά websites ανάλογα με την αγορά (εσωτερικός τουρισμός/ εισαγόμενος τουρισμός / εταιρικό) – παράλληλα το κλασσικό λογότυπο με το θρυλικό Μήτσο αντικαθίσταται από το νέο logo το οποίο απευθύνεται σε διαφορετικές αγορές.

Χορηγίες
Μεγάλοι χορηγοί MΕΤΑΧΑ, SONY, STIHL, ΦΑΓΕ εμπιστεύονται τον Όμιλο Trekking Hellas για την προώθηση των προϊόντων τους!

Νέοι δικαιοδόχοι:

 • Trekking Hellas Λευκάδα
 • Trekking Hellas Αν.Θεσσαλία
 • Trekking Hellas Ορεινή Αρκαδία
 • Trekking Hellas Ιόνιο
 • Trekking Hellas Αχαΐας

2006

20 χρόνια Trekking Hellas
Ετήσια συνάντηση Ομίλου Trekking Hellas στην Αλβανία!
(εορτασμός 20ετίας)

2006-2010
Trekking Kids
Με ορμητήριο το καταφύγιο Μπάφι διοργανώνεται το πρώτο Adventure Camp στην Πάρνηθα ενώ το 2008 η κατασκήνωση της Λίμνης Πλαστήρα μετακομίζει σε ιδιόκτητες νέες εγκαταστάσεις στο Περτούλι. Παράλληλα διοργανώνονται και κινητές κατασκηνώσεις με πολύ ταξιδιωτική διάθεση!

Οι μεγάλες εταιρικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με άλλη μια μεγάλη επιτυχία
Nissan, Πάπιγκο: Πανευρωπαϊκή παρουσίαση νέου X-Trail σε 500 δημοσιογράφους και βραβείο καλύτερα οργανωμένης εκδήλωσης για τη Nissan για το 2007.
Το τμήμα εισερχόμενου τουρισμού μεγαλώνει, οι Tour Operators από τις ΗΠΑ μπαίνουν δυναμικά και αποτελούν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης
της εταιρείας. H Trekking Hellas αντιπροσωπεύει τα μεγαλύτερα γραφεία adventure travel της Β. Αμερικής όπως REI, AUSTIN ADVENTURES, MT SOBEK και πολλά άλλα.

Νέοι δικαιοδόχοι:

 • Trekking Hellas Πάρνηθας
 • Trekking Hellas Ηπείρου

Νέα ενιαία ιστοσελίδα, το 2009 επιστρέφουμε στη δομή μιας ενιαίας ιστοσελίδας με διαφορετικές αγορές θέλοντας να αναδείξουμε την ποικιλία και το εύρος της δραστηριοποίησής μας.

2011-2015
Στροφή προς τον εισερχόμενο τουρισμό
Τα προγράμματα εισερχόμενου τουρισμού εμπλουτίζονται με πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες και όλο και περισσότερα προγράμματα αναπτύσσονται στα νησιά και σε κλασικούς δημοφιλείς προορισμούς όπως Μετέωρα, Όλυμπος, Ζαγόρι, Δελφοί. Παράλληλα και με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας γίνονται οι πρώτες προσπάθειες πωλήσεων απευθείας στους ξένους
επισκέπτες.
Το νέο site της Trekking Hellas στήνεται με τη λογική προσέγγισης και πελατών από το εξωτερικό απευθείας και όχι μόνο μέσω Τour Operator.

Νέοι δικαιοδόχοι:

 • Trekking Hellas Κρήτη
 • Trekking Hellas Παρνασσός
 • Trekking Hellas Σαντορίνη
 • Trekking Hellas Ρόδος

Θάλασσα & χιόνι
Νέα προγράμματα με Kayak, σανίδες φουσκωτά και ιστιοπλοϊκά σκάφη καθώς δραστηριότητες χειμερινού χαρακτήρα όπως χιονορακέτες και ορειβατικό σκι προστίθενται στη γκάμα των προγραμμάτων μας.

2016-2020
Trekking Kids
Η Trekking Hellas συνεχίζει να πρωτοπορεί και θέτει τους μικρούς περιηγητές της φύσης σε πρώτη προτεραιότητα. Το 2017 πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο «Νεανικός Διαγωνισμός Rafting», στον Βοϊδομάτη ποταμό. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρει πιο κοντά τα παιδιά στη φύση και να τα μυήσει σε μια δραστηριότητα που μπορεί να τους αναπτύξει την ομαδικότητα, να ενδυναμώνει την λήψη πρωτοβουλιών και να αυξήσει την αυτοεκτίμησή τους. Ο διαγωνισμός μετονομάζεται σε Φεστιβάλ και συνεχίζει και τα επόμενα χρόνα. Σιγά σιγά θα πάρει Πανελλαδικό χαρακτήρα, αφού οι διοργανώσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σε πολλά ποτάμια.
Και καθώς οι μικροί μας φίλοι είναι πλέον άρρηκτα δεμένοι με τη φύση και ζητάνε συνεχώς καινούργιες εμπειρίες και περιπέτειες, ξεκινάμε την κατασκηνωτική βάση στον Παρνασσό.
Αντίστοιχα το 2020 είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας και της κατασκήνωσης στην Αχαΐα, με 30 βάση εξόρμησης την Κερπινή Καλαβρύτων.

Το τμήμα εισερχόμενου τουρισμού συνεχίζει να αναπτύσσεται και κατακτά θέσεις με παγκόσμια λάμψη, καθώς επιλέγεται ως ATTA Ambassador. Ξεχωρίζει και στο Ελλαδικό γίγνεσθαι με τον ηγετικό ρόλο που διαφαίνεται να κατέχει στις ημερήσιες on-line κρατήσεις δραστηριοτήτων και πακέτων υπηρεσιών.
Οι πωλήσεις αυξάνονται και σ’ αυτό συμβάλει καταλυτικά ο τακτικός εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας trekking.gr.
Τμήμα Marketing, Αντίστοιχα και όντας απόλυτα εναρμονισμένη με την εποχή που διανύει, η Trekking Hellas εξελίσσεται και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με μοναδικούς ακολούθους πάνω από 40.000 και μια μηνιαία αύξηση 15%.

Νέοι δικαιοδόχοι:

 • Trekking Hellas Εύβοιας
 • Trekking Hellas Χαλκιδικής
 • Trekking Hellas Ολύμπου
 • Trekking Hellas Αίγινας
 • Trekking Hellas Αττικής Ριβιέρας (Σούνιο)
 • Trekking Hellas Αχαΐας

Η Πανελλαδική κάλυψη πλέον αριθμεί 17 βάσεις!

Το 2020 η ιστορία του Ομίλου αλλά κυρίως της οικογένειας της Trekking Hellas σημαδεύεται από το πλέον λυπηρό γεγονός. Η πανδημία του COVID 19 μας στερεί τον ιδρυτή, τον οραματιστή και φίλο, «πατέρα» κάποιων από εμάς, τον Μιχάλη Τσουκιά. Όλη η οικογένεια δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο του με το ίδιο πάθος και ζήλο, όπως τόσα χρόνια έκανε με μοναδικό τρόπο ο ίδιος.

Η καθημερινότητα συνεχίζεται και οι προκλήσεις είναι μεγάλες και καινούργιες. Ο ιός SAR-COV-19 έχει κάνει την εμφάνισή του και η πραγματικότητα αλλάζει σε όλους τους τομείς. Μαζί αλλάζει και ο τρόπος εργασίας, διασκέδασης και φυσικά ταξιδιού.
Οι επιταγές της εποχής απαιτούν να προσαρμοστούμε, άμεσα. Το ταξίδι και άρα οι εμπειρίες γίνονται πλέον μέσω εικονικής πραγματικότητας και με ζωντανές συνδέσεις μέσω διαδικτύου.
Η Trekking Hellas ετοιμάζει περιηγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζονται διαδικτυακά και έχει μεγάλη απήχηση. Ακόμα, υιοθετεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι της πανδημίας και επιτυγχάνει να υλοποιήσει δια ζώσης υπαίθριες δραστηριότητες και παιδικές κατασκηνώσεις χωρίς κρούσματα και διασπορά του ιού.

2021
Η καινούργια χρονιά μας βρίσκει να δίνουμε έμφαση στην εσωτερική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται η 1η Ετήσια Συνάντηση του Ομίλου Διαδικτυακά.
Ετοιμάζουμε καινούργια προγράμματα για τον εγχώριο τουρισμό και δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση στελεχών και ταξιδιωτών.

Νέα προγράμματα: School of Outdoors (Master Classes και Σχολές εκπαίδευσης)

Νέα digital εποχή. Μετά το ERP, ξεκινάμε το νέο μας website που θα αναδείξει το νέο μας λογότυπο! Στα social media αριθμούμε πάνω απο 140.000 ακόλουθους.
Νέοι δικαιοδόχοι: Στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακρόπολη.

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.