Η Ιστορία μας

Από το 1986, ο Όμιλος Trekking Hellas είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Στα 38 χρόνια λειτουργίας της, έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για άτομα και ομάδες που αναζητούν υπαίθριες περιπέτειες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

1986-1990: Τα Πρώτα Χρόνια

Η Trekking Hellas γεννήθηκε το 1986 σε μια κορυφή των Ιμαλαΐων, εμπνευσμένη από το κοινό πάθος των Μιχάλη Τσουκιά και Χρήστου Λαμπρή για τη φύση, την εξερεύνηση και την περιπέτεια. Η πρώτη επιτυχία της εταιρείας ήταν μια 15ήμερη πεζοπορική εκδρομή στα Μετέωρα, τα Άγραφα και τους Δελφούς για τη γαλλική εταιρεία περιπέτειας "Explorator".

Η εταιρεία γρήγορα έγινε κορυφαίος οδηγός για τουρίστες που εξερευνούσαν τα λιγότερο γνωστά μονοπάτια της Ελλάδας, όπως τα Άγραφα, τον Όλυμπο, τα Λευκά Όρη και τον Ταΰγετο. Παράλληλα, νέα πρωτοποριακά προγράμματα ξεκινάνε, με καΐκι στο γύρο της Κρήτης και της Πελοποννήσου και με φουσκωτά σκάφη στο Ιόνιο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία επεκτάθηκε πέρα από την Ελλάδα, διοργανώνοντας τα πρώτα της ταξίδια για Έλληνες στο Νεπάλ και την Ινδία και ξεκινώντας ένα ταξίδι ενός μήνα 5.000 χιλιομέτρων στη Σαχάρα. Τα τέλη της δεκαετίας του 1980 σηματοδότησαν επίσης τις πρώτες εξορμήσεις της εταιρείας στο rafting στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την πρώτη εμπορική κατάβαση του ποταμού Νέστου το 1989.

1991-1995: Εξερεύνηση και Επέκταση

Η Trekking Hellas συνέχισε να διευρύνει τους ορίζοντές της με ταξίδια στο Περού, την Υεμένη, την Ιορδανία, το Κιλιμάντζαρο, το Θιβέτ και το Κασμίρ. Στην Ελλάδα, η εταιρεία εισήγαγε jeep safaris και ανέλαβε την οργάνωση της ελληνικής ομάδας για το Camel Trophy για δέκα συνεχόμενα χρόνια.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας στο rafting αυξήθηκε, με τους οδηγούς να λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση στη Γαλλία και την εισαγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού και προτύπων rafting στην Ελλάδα. Η Trekking Hellas διαφοροποίησε τις δραστηριότητές της με canyoning, river trekking, κανό, ορεινή ποδηλασία και πολλά άλλα.

Το 1992, διοργανώνεται και η πρώτη παιδική κατασκήνωση στα Πιέρια, και την αμέσως επόμενη χρονιά εγκαθίσταται στην Καλιακούδα.

1996-2000: Franchising και Ανάπτυξη

Το 1997 ιδρύθηκε η Trekking Hellas Θεσσαλία, σηματοδοτώντας την πρώτη περιφερειακή επέκταση της εταιρείας. Η δημοτικότητα του rafting εκτοξεύτηκε, με χιλιάδες να αγκαλιάζουν τη δραστηριότητα σε ποτάμια σε όλη την Ελλάδα.

Ιδρύθηκε ο Όμιλος Trekking Hellas, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο franchising για επέκταση σε νέες περιοχές. Η εταιρεία ξεκίνησε να διοργανώνει εταιρικές εκδηλώσεις και να συνεργάζεται με αναγνωρισμένους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες περιπέτειας.

Το 1998, ξεκίνησε η πρώτη ιστοσελίδα της Trekking Hellas και η εταιρεία εξασφάλισε χορηγίες από μεγάλες μάρκες όπως METAXA, SONY, STIHL και FAGE. Η εταιρεία συνέχισε να κερδίζει διακρίσεις, με το θαλάσσιο καγιάκ και τις ιππικές της εκδρομές να αναγνωρίζονται από το περιοδικό National Geographic Adventure.

2001-2005: Εταιρικές Εκδηλώσεις και Διαχωρισμός των Αγορών

Αυτή η περίοδος χαρακτηρίστηκε από επιτυχημένες συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Parks & Davis, Adel, Saatchi & Saatchi, Coca-Cola και Hyundai.

Η Trekking Hellas τμηματοποίησε την αγορά της, δημιουργώντας τρεις ξεχωριστές ιστοσελίδες για τον εγχώριο, τον εισερχόμενο και τον εταιρικό τουρισμό. Το εμβληματικό λογότυπο της εταιρείας με τον Μήτσο ενημερώθηκε επίσης για να προσελκύσει αυτές τις διαφορετικές αγορές.

2006-2010: Trekking Kids και Εισερχόμενος Τουρισμός

Η Trekking Hellas γιόρτασε τα 20 χρόνια της με μια ομαδική συνάντηση στην Αλβανία. Η εστίαση της εταιρείας στους νέους εντάθηκε με την έναρξη των Adventure Camps και την ανάπτυξη κινητών κατασκηνώσεων.

Συνέχισαν να πραγματοποιούνται σημαντικές εταιρικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου μοντέλου X-Trail της Nissan στο Πάπιγκο. Ο τομέας του εισερχόμενου τουρισμού άκμασε, συνεργαζόμενος με κορυφαία ταξιδιωτικά πρακτορεία περιπέτειας των ΗΠΑ. Το 2009, ξεκίνησε μια νέα, ολοκληρωμένη ιστοσελίδα.

2011-2015: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Νέες Δραστηριότητες

Η Trekking Hellas στράφηκε προς τον εισερχόμενο τουρισμό, εμπλουτίζοντας τις προσφορές της με πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες στα νησιά και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως τα Μετέωρα, ο Όλυμπος, το Ζαγόρι και οι Δελφοί. Η εταιρεία αγκάλιασε την ψηφιακή τεχνολογία, στοχεύοντας να προσεγγίσει απευθείας τους διεθνείς επισκέπτες.

Αναπτύχθηκε μια νέα ιστοσελίδα για να διευκολύνει τις απευθείας κρατήσεις και η εταιρεία πρόσθεσε καγιάκ, paddleboarding, ιστιοπλοΐα, snowshoeing και ski mountaineering στη ποικίλη γκάμα των δραστηριοτήτων της.

2016-2020: Εστίαση στους Νέους και Παγκόσμια Αναγνώριση

Η Trekking Hellas συνέχισε τη δέσμευσή της στους νεαρούς εξερευνητές, ξεκινώντας το "Νεανικό Διαγωνισμό Rafting" το 2017, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε σε ένα πανελλαδικό "Φεστιβάλ". Δημιουργήθηκαν νέες κατασκηνώσεις στον Παρνασσό και την Αχαΐα.

Ο τομέας των εισερχόμενων πελατών άκμασε, κερδίζοντας αναγνωρισμένα βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση ως ATTA Ambassador. Η διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας αυξήθηκε, με ένα ισχυρό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2020, η οικογένεια της Trekking Hellas έχασε τον ιδρυτή της, Μιχάλη Τσουκιά, λόγω του COVID-19. Η εταιρεία προσαρμόστηκε στις προκλήσεις της πανδημίας, προσφέροντας εικονικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, εφαρμόζοντας πρωτόκολλα ασφαλείας και συνεχίζοντας να παρέχει υπαίθριες δραστηριότητες και κατασκηνώσεις για παιδιά.

2021-Σήμερα: Συνεχής Ανάπτυξη και Καινοτομία

Η Trekking Hellas έδωσε προτεραιότητα στην εσωτερική ανάπτυξη, ξεκινώντας τη School of Outdoors (Master Classes και Σχολές εκπαίδευσης) και αναπτύσσοντας νέες δραστηριότητες για τον εγχώριο τουρισμό. Η εταιρεία αγκάλιασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, εγκαινιάζοντας μια νέα ιστοσελίδα και λογότυπο και επεκτείνοντας την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδρύθηκαν νέα franchises και η εταιρεία συνέχισε να προσθέτει νέα προγράμματα και προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Χανίων, της Σχοινούσας και της Νάξου. Η Trekking Hellas παραμένει πιστή στις ιδρυτικές της αρχές της περιπέτειας, της εξερεύνησης και του σεβασμού προς τη φύση, ενώ εξελίσσεται συνεχώς για να καλύψει τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών.

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.