Trekking Hellas logo

Ποιοι Είμαστε

ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - Εις Μνήμην Μιχάλη Τσουκιά 1955-2020

Όταν επισκέφθηκα το Νεπάλ τη δεκαετία του 80 σαν αρχηγός της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια, διαπίστωσα ότι η χώρα μας έχει πολλές τοποθεσίες τόσο απομακρυσμένες και αυθεντικές όσο στο Νεπάλ. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας της Trekking Hellas με στόχο να διοργανώσουμε ταξίδια ανακάλυψης για ξένους στην Ελλάδα. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και χιλιάδες χαρούμενοι επισκέπτες από όλο τον κόσμο περπάτησαν και επισκέφθηκαν μοναδικά μέρη της πατρίδας μας. Σχεδόν από όλους ακόμα και σήμερα ακούω το ίδιο σχόλιο; ότι ποτέ δεν είχαν φανταστεί ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο ορεινό όγκο και τόσα άγρια και ανεξερεύνητα τοπία. Ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζομαι με τα μέρη που ανακαλύπτω είτε με τα πόδια, με kayak, rappel κ.α. τα οποία σε συνδυασμό με την ιστορία μας, με χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους  φτιάχνουν τον τέλειο συνδυασμό για μοναδικά ταξίδια ζωής. Είμαι κι εγώ μέσα σε αυτό το ταξίδι της ζωής σας και σας διαβεβαιώ ότι θα το διασκεδάσετε – σας το υπόσχομαι!

 

ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ OUTGOING MANAGER - Χρήστος Λάμπρης

Ως συνιδρυτής της Trekking Hellas μαζί με τον Μιχάλη Τσουκιά από το 1986, ανακάλυψα την τέλεια δικαιολογία να βρίσκομαι συνεχώς έξω στη φύση. Έκτοτε έχω βρεθεί αμέτρητες φορές σε κρυφές γωνιές της Ελλάδας, κορφές, φαράγγια, απομακρυσμένες παραλίες, δάση και ορεινά χωριά. Έχω κάνει και πολλά ταξίδια σε άλλες χώρες, περπατώντας μεγάλα βουνά των Ιμαλαΐων, των Άνδεων και της Ανταρκτικής, ερήμους και ηφαίστεια, σαβάνες και αρχαιολογικούς χώρους σημαντικών αρχαίους πολιτισμών. Δεν τα πάω καλά με τις νέες τεχνολογίες, όντας άνθρωπος πεδίου και όχι πληκτρολογίου!Ως υπεύθυνος του τμήματος Εξερχόμενου Τουρισμού, έχω την ευκαιρία να ζω το κάθε ταξίδι τρεις φορές: Μια όταν το σχεδιάζω, μια δεύτερη όταν το συνοδεύω και τέλος μια τρίτη όταν οργανώνω τις φωτογραφίες που φέρνω πίσω και σκέφτομαι πώς να το κάνω καλύτερο!

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - Στέφανος Σιδηρόπουλος

Η ενασχόλησή μου με τα σπορ στη φύση δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ξεκίνησε από μια πηγαία ανάγκη να ζω και να δραστηριοποιούμαι στο φυσικό περιβάλλον. Ωστόσο χρειάστηκε για την επίτευξη του στόχου αυτού, ένα οργανωμένο σχέδιο και ένα στοιχείο απαραίτητο σε συνθήκες μακροχρόνιου προγραμματισμού, η υπομονή. Λίγοι είναι οι τυχεροί που μπορέσαν να κάνουν το «χόμπι» τους επάγγελμα και είμαι ευτυχισμένος που είμαι ένας εξ’ αυτών. Τώρα ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με το ισχυρότερο δίκτυο και τη μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων θέτω ένα νέο στόχο. Να αναδείξω την Ελλάδα μέσα από μοναδικά σχεδιασμένα προϊόντα. Μοναδικά γιατί είναι περιπέτειες που θέλαμε να δημιουργήσουμε. Στόχος μου είναι να αναδειχθεί η στενή σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την τοπική παραγωγικότητα μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες, σεβόμενοι τις αρχές της αειφορίας. Παρακολουθώντας, πάντα, τις εξελίξεις στον χώρο των ταξιδιών περιπέτειας, φροντίζω ώστε τα προγράμματα μας να προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής. Για το λόγο αυτό στοχεύω στον σχεδιασμό άνετων ταξιδιών για ενεργούς ανθρώπους προσφέροντας μεγάλες περιπέτειες σε μικρές ομάδες!

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - Δήμητρα Κουρή

Γνώρισα την Trekking Hellas ως πελάτης και είχα τη ευκαιρία να απολαύσω τις υπηρεσίες που προσφέρει και να ζήσω μοναδικές εμπειρίες. Πλέον ανήκω στην οικογένεια της Trekking Hellas και είμαι χαρούμενη για αυτό. Η απαιτητική  δουλειά του λογιστή γίνεται πιο ευχάριστη όταν μπλέκει με την περιπέτεια στη φύση.

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ - Θοδωρής Κιέλιχ Κακολύρης

Γεννημένος στη Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών, και με βάση την Αθήνα, σπούδασα τουριστικό μάνατζμεντ στο πανεπιστήμιο Kurt Bosh της Σιόν. Ενώ ταξιδεύω και συναντώ νέους ανθρώπους, συνειδητοποιώ πόσο λίγα ξέρω για τη ζωή. Ως εκ τούτου, είμαι πάντα γοητευμένος σε νέες ιστορίες και περιπέτειες. Όντας ενθουσιαστής των υπαίθριων δραστηριοτήτων, διαπίστωσα ότι η Trekking Hellas εκπλήρωσε τα ενδιαφέροντά μου, μοιράζοντας με τον κόσμο τους κρυμμένους θησαυρούς της φύσης που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.Με εμπειρία στον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας, εάν κάποιος βρεθεί στη δικιά μας γωνιά του κόσμου, επικοινωνήστε με την Trekking Hellas, για να σας δείξουμε τη μαγεία που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

 

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - Γεωργία Γιαννακούλη

Συνάντησα την Trekking Hellas και τους ανθρώπους της μέσα από την αγαπημένη μου δραστηριότητα, την ορειβασία. Είχα την ευκαιρία να δω τις υψηλές και μοναδικές παροχές της στο επίπεδο οργάνωσης βιωματικών ταξιδιών στο άμεσο φυσικό τοπίο.Πλέον εργάζομαι στο τμήμα λογιστηρίου της εταιρείας και το γεγονός ότι μπορώ να συνδυάσω την εργασία μου με την αγάπη μου για την πεζοπορία και την ορειβασία είναι ένα όνειρο μου που πραγματοποιήθηκε. Μέσα από την δουλειά μου συναντώ ανθρώπους με την ίδια δίψα και πάθος να βιώσουν την φύση ως συνέχεια του εαυτού τους και όχι σαν κάτι ξένο που απλά χρήζει του θαυμασμού τους. Με την Trekking Hellas το κάθε ταξίδι είναι μια ολοκληρωμένη και μοναδική εμπειρία.

 

MEDIA MANAGER - Απόστολος Μαντζουράνης

Από την θάλασσα έως το βουνό, συνδυάζοντας τις τέχνες της φωτογραφίας του βίντεο και της μουσικής, καταγράφω και μοιράζω την μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν οι επισκέπτες μας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΦΛΑΣ

Λάτρης της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων συνάντησα για πρώτη φορά την Trekking Hellas εργαζόμενος στη βάση της Σαντορίνης γνωρίζοντας καθημερινά ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η συνειδητοποίηση πως χαρίζεις μοναδικές εμπειρίες ζωής ενόσω εργάζεσαι, με ενθουσίασε! Έτσι παρακολούθησα και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής» και πλέον εργάζομαι μόνιμα στο παιδικό τμήμα της Trekking Hellas, συνεχίζοντας να συμμετέχω και ως συνοδός υπαίθριων δραστηριοτήτων σε διάφορα προγράμματα! Παράλληλα ασχολούμαι σε ερευνητικό επίπεδο και με την αειφόρο πράσινη γεωργική ανάπτυξη. Περιμένω να σας καλωσορίσω σε βουνά, ποτάμια και φαράγγια μαζί με την καταπληκτική ομάδα της Trekking Hellas.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Φύση και Άνθρωποι, οι αιτίες για τoν επαγγελματικό μου προσανατολισμό.Σε πολύ νεαρή ηλικία ως μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, κάνω τα πρώτα μου βήματα στη φύση μέσα από κατασκηνώσεις και δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, αποφασίζω να γίνω συνοδός υπαίθριων δραστηριοτήτων (trekking, rafting, canyoning, ski, jeep tour κτλ) και υπεύθυνος Πρώτων βοηθειών - ασφαλείας σε Χιονοδρομικά Κέντρα (ski patrol). Τώρα πλέον συμμετέχω και από τον χώρο της διοργάνωσης αυτών των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το γραφείο της Trekking Hellas. Νοιώθω ότι όλη μου η πορεία απέκτησε το καταλληλότερο νόημα!

 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά γρήγορα ανακάλυψα ότι το σπίτι μας είναι ο κόσμος. Έτσι αποφάσισα να σπουδάσω Κοινωνική Ανθρωπολογία στην Ελλάδα και στη συνέχεια Τουριστική Ανάπτυξη στην Αγγλία. Έχοντας ζήσει και εργασθεί 7 χρόνια στο εξωτερικό (Αγγλία και Ελβετία) και ταξιδέψει σε περισσότερες από 45 χώρες, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα με σκοπό να ανακαλύψω και μοιραστώ την ανεξερεύνητη πλευρά της χώρας μας. Η γνωριμία με την Trekking Hellas ήταν αναπόφευκτη και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπορώ να λέω ότι έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Ελάτε λοιπόν μαζί μας για αξέχαστες μοναδικές εμπειρίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

 

ΕΛΙΝΑ ΜΥΖΙΘΡΑ

Τα ταξίδια για μένα είναι μεγάλος έρωτας και λατρεύω να βοηθάω εκείνους που θέλουν να κανονίσουν τις διακοπές των ονείρων τους. Απόφοιτη της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας) και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Travel Marketing & Management και με εμπειρία στο χώρο από το 2008, είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σχεδιάσουμε παρέα την επόμενή σας εξόρμηση. Αγαπάω πολύ την φύση, τα ζώα, τη θάλασσα, την οποία θεωρώ ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Αγαπημένο μου μότο «δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, οπότε απόλαυσε το σήμερα».

 

ΛΗΔΑ ΤΣΟΥΚΙΑ

Μου αρέσουν οι ανοιχτοί ορίζοντες, η ποικιλομορφία στα τοπία και στους ανθρώπους, το περπάτημα, το κολύμπι, το rafting, τα ταξίδια σε όχι πολυσύχναστα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Πρώην υπεύθυνη του Τμήματος Υλοποίησης, αυτή τη στιγμή φροντίζω για την άρτια επικοινωνία της εταιρίας τηλεφωνικά και μέσω email, καθώς και για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των σχέσεων με τους προμηθευτές και συνεργάτες, αλλά και της σωστής λειτουργίας του γραφείου. Γνώμονας για όλα, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση και τον άνθρωπο.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γνώρισα την Trekking Hellas το 1994 ως πελάτισσα, συμμετέχοντας σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, ενθουσιάστηκα και δεδομένων των σπουδών μου και της επαγγελματικής μου εμπειρίας στην οργάνωση πολυήμερων ταξιδιών, συνεδριακού τουρισμού και εταιρικών εκδηλώσεων team building, ανήκω εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή την όμορφη και δυναμική ομάδα! Είναι πραγματικά χαρά μου να μοιράζομαι την αγάπη μου για τη φύση, τη θάλασσα ιδιαιτέρως, φροντίζοντας ταυτοχρόνως όλα να είναι άρτια οργανωμένα στην ώρα τους, ώστε πελάτες και συνεργάτες να είναι πάντα ευχαριστημένοι.

 

ΕΙΡΗΝΗ DUSΕNDSCHOEN

Ελληνο-Γερμανίδα μητέρα τριών εφήβων, παντρεμένη με συλλέκτη δίσκων βινυλίου τζαζ και το μικρότερο από πέντε αδέρφια που ζουν σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής σε έναν εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό τομέα για περισσότερα από 17 χρόνια, αποφάσισα να «κατέβω από το εταιρικό πλοίο» και να ακολουθήσω το πάθος μου: Ταξίδια, φύση, παιδιά! Θαυμάζοντας βαθιά τη φύση και λάτρης των βουνών και της πεζοπορίας, σχεδιάζω εμπνευσμένα ταξίδια περιπέτειας για νέους ταξιδιώτες και τις οικογένειές τους ως μέλος της ομάδας Trekking Hellas!

 

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΦΥΤΡΟΥ

Μεγάλωσα ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και τα ταξίδια και πάντα κατάφερνα να μεταφέρω την αγάπη που εγώ ανέπτυξα και στο φιλικό μου περιβάλλον, μέχρι να τελειώσω τις σπουδές μου πού αλλού από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και να μπορώ να κάνω επάγγελμα αυτό που πάντα μου άρεσε. Το προηγούμενο πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing με βοηθάει να κάνω ακόμα καλύτερα τη δουλειά μου. Έχω εργαστεί σε ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε τουριστικές περιοχές μέχρι που ήρθε η πρόκληση και ο τέλειος συνδυασμός, των ταξιδιών υπαίθριων δραστηριοτήτων μαζί με την ομάδα της Trekking Hellas!

 

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ

Η ευτυχία μου προέρχεται από τα ταξίδια ή τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, για μένα ή για άλλους… Είμαι από τους τυχερούς, που έχουν κάνει πολλά ταξίδια για δουλειά αλλά και για ευχαρίστηση και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω απλά την καλύτερη «δουλειά» στον κόσμο! 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τουρισμό, λάτρης των ταξιδιών, των σπορ, της περιπέτειας, αλλά και του σχεδιασμού και της οργάνωσης, με μαγεύουν οι κυκλαδίτικες παραλίες, αλλά τα μυθικά ελληνικά βουνά πάντα καλούν, και πάντα πηγαίνω.

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΚΕΥΑ

Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Tourism management, στη συνέχεια εργάστηκα σε ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες. Δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, ήρθα στην Trekking Hellas. Ακόμα θυμάμαι την τελετή έναρξης και την τελετή λήξης των αγώνων, όσο και τα ταξίδια που κάναμε rafting & trekking. Η επαφή με τη φύση ακόμα και μέσα από το γραφείο, πίσω από την οθόνη του υπολογιστή, με έκανε να βλέπω τα πράγματα με άλλη προοπτική, με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Αν και έφυγα από την εταιρεία για λίγα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέχισα να δουλεύω στον τουρισμό και έκανα την οικογένειά μου, ξαναγύρισα πρόσφατα, καθώς μια φορά Trekking Hellas, μετά για πάντα Trekking Hellas. Η μόνη διαφορά τώρα είναι ότι έχω μεγαλύτερη εμπειρία να συμβουλέψω τον κόσμο που επισκέπτεται την όμορφη χώρα μας, να απολαύσει τις διακοπές των ονείρων του.

Συνοδοί Trekking Hellas

 

Αλέξανδρος Γιαννιός

Ο Αλέξανδρος Γιαννιός είναι παραγωγός ταινιών με εξειδίκευση σε ντοκυμαντέρ για extreme sports. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πολιτισμική πληροφορική και επικοινωνία και εξειδικεύτηκε στην παραγωγή ταινιών στη σχολή κινηματογράφου της Πράγας. Ο συνδυασμός του πάθους του για τη φύση και τον ελληνικό πολιτισμό τον οδήγησαν στο να γίνει συνοδός υπαιθρίων δραστηριοτήτων και ταξιδιών στην Ελλάδα. Από το 2010 έχει εκπαιδευτεί επαγγελματικά και εργάζεται σαν συνοδός οδηγός rafting, sea kayak, και πεζοπορικών – πολιτισμικών ταξιδιών. Ο Αλέξανδρος έχει άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και απολαμβάνει τη γνωριμία και επικοινωνία με ανθρώπους απο όλο τον κόσμο.

 

Δημήτρης Γκότσης

Κατάγομαι από τα Χανιά και από παιδί είχα πάντα στενή σχέση με τη φύση. Είμαι εθελοντής σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και στον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο για πάνω από μια δεκαετία. Έχω σπουδάσει Μηχανικός Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Εδώ και επτά χρόνια εργάζομαι ως συνοδός ορειβασίας, ποδηλασίας και γευσιγνωσιας κρασιου. Τρέφω μεγάλη αγάπη για τη μυθολογία και τον τρόπο που αυτή συνδέεται με τους πραγματικούς τόπους και γεγονότα. Φιλοσοφία μου είναι ότι μόνη μας περιουσία είναι οι αναμνήσεις μας. Με αυτό στο νού, νοιώθω περήφανος να βοηθώ τους ταξιδιώτες να γίνουν πιο πλούσιοι!

 

Δάφνη Γραμμένου

Γειά σε όλους! Είμαι η Δάφνη και είμαι χαρούμενη που δουλεύω στην Trekking Hellas τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί μπορώ και συνδυάζω την αγάπη μου για τη φύση, τη δράση και το να ταξιδεύω μέσω της δουλειάς μου. Το να είμαι  με ανθρώπους και παιδιά είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Είμαι ενθουσιασμένη κάθε φορά που αποκαλύπτω την κρυφή πλευρά και τους θησαυρούς της όμορφης και μοναδικής μου χώρας. Όταν δεν δουλεύω, μπορεί να με πετύχετε να περπατώ στο κέντρο της Αθήνας, να προπονούμαι στα studio χορού ή να ταξιδεύω κάπου στο πλανήτη!

 

Άννα Ζήκα

Η συμμετοχή μου στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από το 1991 ήταν το κίνητρο για να βγω έξω! Έξω είμαι πιο χαρούμενη, στη φύση ειδικά όταν κοιμάμαι μέσα στο αντίσκηνό μου ή κάτω από τα αστέρια. Σπούδασα Αρχιτεκτονική Ες. Χώρων την οποία ασκώ όταν δεν συνοδεύω ταξίδια. Ανάμεσα στα ταξίδια μου θα με βρείτε να διαβάζω, να κάνω DIY, να ακούω μουσική, να βλέπω ταινίες, να χορεύω.
Η Ελλάδα είναι ένας μαγικός προορισμός με απεριόριστη θετική ενέργεια. Η εργασία του συνοδού μου δίνει την ευκαιρία να επισκεφθώ μερικές από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές της πανέμορφης χώρας μας και να τις μοιραστώ με τους επισκέπτες μας. Αισθάνομαι πολύ τυχερή να μπορώ  και βλέπω τους ταξιδιώτες να χαλαρώνουν, να γελούν, και να βιώνουμε μαζί μοναδικές εμπειρίες στη φύση.

 

Χρήστος Λέπουρας

Με αφετηρία τις κατασκηνώσεις του ΕΟΣ Αθηνών ξεκίνησα από νωρίς την γνωριμία μου με το βουνό. Έκτοτε, με κάθε ευκαιρία, ταξιδεύω εντός και εκτός Ελλάδας έχοντας επισκεφθεί πάνω από 20 χώρες και αμέτρητους ορεινούς προορισμούς εντός της χώρας. Από το 2006 εργάζομαι ως συνοδός υπαίθριων δραστηριοτήτων στη βάση της Trekking Hellas στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας καθώς και σε προγράμματα εισερχόμενου τουρισμού με αντικείμενο τη φύση σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω εκδώσει 2 βιβλία πεζοπορικού χαρακτήρα για την Κρήτη και τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Τα επόμενα βήματα μου βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα.

 

Αναστασία Μπαγουρδή

Γεια σας και από μένα την Αναστασία! Μεγαλωμένη στην Αθήνα όπου και σπούδασα Τουριστικές Επιχειρήσεις, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου μακριά από τη φύση και τα ταξίδια. Για μένα αυτός είναι ένας αυτονόητος τρόπος ζωής. Έτσι, μια και ποτέ δεν μπόρεσα ν’αντισταθώ στον πειρασμό να μοιράζομαι αυτά που με ενθουσιάζουν, στην Trekking Hellas βρήκα το κάλεσμά μου: τις περιηγήσεις! Σαν συνοδός υπαίθριων δραστηριοτήτων στη βάση Πάρνηθας της Trekking Hellas και πολυήμερων προγραμμάτων εισερχόμενου τουρισμού, στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα, μοιράζομαι με τους επισκέπτες μας την αγάπη μου για τις διαφορετικές κουλτούρες, τα έθιμα και τις παραδόσεις ενός τόπου, τις ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα κάθε τοπικής κουζίνας. Ελάτε μαζί μου: ένα συναρπαστικό ταξίδι μόλις ξεκινά!

 

Αρχέλαος Μπίλερ

Με λένε Αρχέλαο και μεγάλωσα σε μία ήσυχη συνοικία της Αθήνας. Έχοντας την τύχη ο πατέρας μου να είναι Γερμανός έμαθα από μικρός και τις δύο γλώσσες και είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω συχνά εξωτερικό. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα παραδοσιακά, κάνοντας ποδήλατο και φτιάχνοντας δενδρόσπιτα. Έτσι η επαφή που είχε δημιουργηθεί για την φύση από τότε, συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας ότι έγινε ανάγκη. Αφού εργάστηκα σε διάφορους τομείς, σιγουρεύτηκα ότι αυτό που θα με γέμιζε, θα ήταν ένα επάγγελμα που θα είχε μόνιμα επαφή με τη φύση και διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω στον τομέα των δραστηριοτήτων στην φύση, με κύρια hobby μου την ορειβασία και την αναρρίχηση. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μπόρεσα να κάνω το hobby μου επάγγελμα και με αυτόν τον τρόπο να μοιράζομαι τις ομορφιές του τόπου μου με ανθρώπους που τις εκτιμάνε.

 

Νεφελίνα Παπαγεωργίου

Μεγάλωσα στην Αθήνα μέσα σε μια οικογένεια που τα ταξίδια ήταν τρόπος ζωής. Στην ηλικία των 15 έκανα το πρώτο  μου ταξίδι , στην Τουρκία, με την μητέρα και τον αδελφό μου. Περάσαμε, εκεί, τρεις απίστευτες εβδομάδες. Ταξιδέψαμε με  τοπικά λεωφορεία, διανυκτερεύσαμε σε μικρά, παραδοσιακά καταλύματα, κάναμε πεζοπορία στην Καππαδοκία και πετάξαμε με αερόστατο.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ξύπνησε  μέσα μου το πάθος για την εξερεύνηση και ο ενθουσιασμός για το άγνωστο. Η Trekking είναι μια συνέχεια στην πορεία  αυτή. Μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ τον «δρόμο» μαζί σας.
Το μεγαλύτερο ταξίδι είναι αυτός ο τόπος κι ανυπομονώ να τον ανακαλύψουμε μαζί!

 

Δημήτρης Στεριώτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό της Ζάκυνθου και από μικρή ηλικία εξερευνώ τη φύση. Σπούδασα λογιστική αλλά όλες μου οι δραστηριότητες είναι υπαίθριες όπως η αναρρίχηση, η ορειβασία και η ποδηλασία. Το πάθος μου είναι να ταξιδεύω και να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Είμαι μέλος της Trekking Hellas από το 2017 οπότε ξεκίνησα συνοδεύοντας ποδηλατικά ταξίδια και είμαι χαρούμενος που μοιράζομαι τις ομορφιές της Ελλάδας με άλλους ανθρώπους.

 

Άγγελος Τσαπέκος

Έχοντας σπουδάσει χρηματοοικονομικά και εργαστεί στον τομέα των τραπεζών και του Marketing, σύντομα διαπίστωσα ότι η δουλειά γραφείου δεν μου ταιριάζει. Τα ταξίδια ήταν πάντοτε το πάθος μου και η εργασία στην Trekking Hellas, ο καλύτερος συνδυασμός δουλειάς και ευχαρίστησης. Σαν συνοδός ταξιδιών, αισθάνομαι ότι η δουλειά μου είναι κάτι παραπάνω από το συντονισμό ενός προγράμματος. Κύριος σκοπός μου είναι να συμπεριφερθώ στους πελάτες μας σαν επισκέπτες, να τους εμπνεύσω με ενθουσιασμό και γνώσεις και να τους δώσω χίλιους λόγους να λατρέψουν τη χώρα που επισκέπτονται.

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Trekking Hellas και ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας. Εγγραφείτε στο newsletter μας και γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους όρους Χρήσης