Βιετνάμ 30 Μαρτίου – 13 Απριλίου 2024

Βιετνάμ 30 Μαρτίου – 13 Απριλίου 2024

Οδοιπορικό στα μονοπάτια της Ινδοκίνας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
30 Μαρτίου – 13 Απριλίου.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
13 βράδια, 14 ημέρες.
Βιετνάμ 30 Μαρτίου – 13 Απριλίου 2024
Τιμή από €2700
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2700 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Το Βιετνάμ είναι μία χώρα μαγική, γεμάτη αντιθέσεις. Περιλαμβάνει εξωτικούς κόλπους με χιλιάδες βραχονησίδες, γραφικά και συνάμα απομονωμένα χωριά σχεδόν «χαμένα» ανάμεσα σε τροπικά δάση και καταπράσινους ορυζώνες, πολύβουες πόλεις, αυτοκρατορικές παγόδες, δαιδαλώδη δέλτα και κανάλια ποταμών, εξωτικές παραλίες και νησιά. Τέλος περιλαμβάνει μία συγκλονιστική ιστορία χιλιάδων ετών, πεντανόστιμη κουζίνα και ίσως τους πιο φιλικούς ανθρώπους που συναντήσαμε ποτέ στα ταξίδια μας. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ακολουθά μεγάλα τμήματα της πορείας του διασήμου « Ho Chi Minh trail». Ξεκινώντας από το βόρειο κομμάτι της χώρας θα χαθούμε στο μαγευτικό κόλπο του Ha Long ενώ στη Sa Pa θα σκαρφαλώσουμε στην κορυφή της Ινδοκίνας στον όρο Fansipan και θα κάνουμε την καθημερινή ζωή των ορεσίβιων φυλών Hmong & Dzay. Τέλος θα περιπλανηθούμε στα δρομάκια της «παγκόσμιας πρωτεύουσας του φαγητού», στο πολύβουο Hanoi. Το ταξίδι μας θα συνεχίσει στο κεντρικό κομμάτι του Βιετνάμ όπου θα ταξιδέψουμε στο χρόνο στην «απαγορευμένη» αυτοκρατορική πόλη του Hue ενώ στο μαγευτικό Hoi An θα περπατήσουμε σε γραφικά σοκάκια, θα δούμε αρχαία σπίτια και θα έρθουμε πιο κοντά τους ντόπιους των τριγύρων χωριών κωπηλατώντας. καγιάκ. Το οδοιπορικό μας θα τελειώσει στο νότο, όπου θα εξερευνήσουμε τα αμέτρητα κανάλια και τις πλωτές αγορές του δέλτα του ποταμού Mekong και θα κυλιστούμε στα τούνελ Cu Chi των θρυλικών Βιετκόγκ. θα δούμε αρχαία σπίτια και θα έρθουμε πιο κοντά με τους ντόπιους των τριγύρων χωριών κωπηλατώντας καγιάκ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βιετνάμ, αλλά και τα λιγότερο γνωστά και συνδυάζει ισορροπημένα πολιτικά στοιχεία με τη συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες και εξορμήσεις που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου, ακόμη και μακριά από την πολυκοσμία των κλασικών διαδρομών. Ένα γεμάτο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους «νέους στην ψυχή» που αγαπούν την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό αλλά κυρίως την παρέα και τη διάθεση για εξερεύνηση και επιθυμούν να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για το Βιετνάμ.

Ημέρα 1η
Αναχώρηση για Βιετνάμ
Ημέρα 2η
Άφιξη στο Βιετνάμ, Hanoi.
Ημέρα 3η
Κρουαζιέρα στον κόλπο Ha Long
Ημέρα 4η
Kαγιάκ στον κόλπο Lan Ha, αναχώρηση για Sa Pa.
Ημέρα 5η
Προαιρετική πεζοπορική ανάβαση στο όρος Fansipan.
Ημέρα 6η
Πεζοπορική εκδρομή σε ορεσίβια χωριά.
Ημέρα 7η
Πεζοπορία σε ορεσίβια χωριά, αναχώρηση για Hanoi.
Ημέρα 8η
Ολοήμερη ξενάγηση στο Hanoi.
Ημέρα 9η
«Aπαγορευμένη» αυτοκρατορική πόλη Hue.
Ημέρα 10η
Eθνικός δρυμός Bach Ma, My Son, Ηoi An.
Ημέρα 11η
Eκδρομή καγιάκ στα ψαροχώρια του Ηoi An.
Ημέρα 12η
Ho Chi Minh city, σήραγγες Cu Chi.
Ημέρα 13η
Εκδρομή στο δέλτα του ποταμού Mekong.
Ημέρα 14η
Αναχώρηση για Ελλάδα.

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Αναχώρηση για Βιετνάμ.

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το μακρινό & μαγευτικό Βιετνάμ με πτήση της Turkish Airlines.

Άφιξη στο Βιετνάμ, Ηanoi.

Άφιξη στο αεροδρόμιο το πρωί. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις, μεταφερόμαστε στο κεντρικά τοποθετημένο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Σήμερα θα περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη Hoan Kiem στην οποία βρίσκεται η παγόδα Ngoc Son και στη συνέχεια θα χαθούμε στην πολύβουη παλιά πόλη, γεμάτη με υπαίθριες αγορές και πλανώδιους πωλητές, χρώματα, γεύσεις και αρώματα. Το βράδυ θα γνωριστούμε καλύτερα με προαιρετικό δείπνο σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο. Διαμονή στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο 3* Hong Ngoc  σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Κρουαζιέρα με διαμονή στο κόλπο Ha Long.

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Tuan Chau όπου και θα επιβιβαστούμε σε κρουαζιερόπλοιο για την διήμερη κρουαζιέρα μας στον κόλπο του Halong. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή για το θεαματικό σκηνικό από ασβεστολιθικούς σχηματισμούς που προσφέρει, περιλαμβάνοντας πάνω από 1.600 νησιά, η πλειοψηφία των οποίων είναι ακατοίκητα και ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε σε ξύλινες βάρκες για βόλτα στον κόλπο Lan Ha. Το βράδυ θα δειπνήσουμε όλοι μαζί και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του κόλπου στο κατάστρωμα, κάτω από τα αστέρια. Η διαμονή μας θα γίνει σε κρουαζιερόπλοιο της Sena Cruises σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια ενώ περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο.

Διάρκεια οδήγησης: 170 χλμ, 3 ώρες.

Καγιάκ στον κόλπο Lan Ha, βόρειο Βιετνάμ (Sa Pa).

Η ημέρα μας ξεκινάει με ένα πολύ ελαφρύ πρωινό και μάθημα tai chi με το ξημέρωμα στο κατάστρωμα του πλοίου. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τη νήσο Cat Ba για καγιάκ και κολύμπι στη λίμνη Frog. Το μεσημέρι θα αποβιβαστούμε και θα ξεκινήσουμε ένα οδικό ταξίδι 7 ωρών, προς το βόρειο Βιετνάμ και την απομακρυσμένη περιοχή της Sapa κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Η περιοχή είναι γνωστή για τις ορεσίβιες φυλές που ζουν εδώ σε γραφικά χωριά όπως οι H’mong, οι Dao και οι Giay, τα άγρια τοπία με τα τροπικά δάση και τους ορυζώνες αλλά και το όρος Fansipan, η κορυφή του οποίου είναι η υψηλότερη σε ολοκληρη την Ινδοκίνα. Στη Sapa θα φτάσουμε το βράδυ για να ξεκουραστούμε για τις επόμενες 2 πεζοπορικές ημέρες. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στη πόλη της Sapa στο ξενοδοχείο Pistacchio σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια. Διάρκεια οδήγησης : 460 χλμ, 7 ώρες.

Προαιρετική πεζοπορική ανάβαση στο όρος Fansipan.

Μετά το πρωινό μας και για όσους το επιθυμούν, ακολουθεί μία προαιρετική πεζοπορική διαδρομή σε ένα απαιτητικό μονοπάτι μέτριου χαρακτήρα το οποίο συνεχώς ανεβοκατεβαίνει μέσα από τροπικά δάση και καταρράκτες φτάνοντας στην υψηλότερη κορυφή του όρους Fansipan, σε υψόμετρο 3143 μέτρων. Η κατάβαση μας θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση τελεφερίκ ενώ το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην πόλη της Sapa και από εκεί θα πάμε στο χωριό Giang Ta Chai όπου και θα διαμείνουμε τα επόμενα 2 βράδια. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια σε παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια με κοινόχρηστες τουαλέτες στο Joy House ενώ περιλαμβάνεται το δείπνο.

Πορεία 12 χλμ, διάρκεια 8 ώρες, υψομετρική +1300μ. (Π, Β)

Πεζοπορική εκδρομή σε ορεσίβια χωριά.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα χωριά των τοπικών ορεσίβιων φυλών όπως οι Hmong & οι ερυθροί Dao. Ξεκινώντας απο το χωριό Cat Cat  και καταλήγοντας στο χωριό Τa Van, η σημερινή πεζοπορία θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες και θα περπατήσουμε 13 χιλιόμετρα ανάμεσα σε παραδοσιακά χωριά & φυτείες τσαγιού. Περιλαμβάνεται το μεσημεριανό. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια σε παραδοσιακά, ξύλινα σπιτάκια με κοινόχρηστες τουαλέτες στο Joy House ενώ περιλαμβάνεται το δείπνο. (Π,Β)

Πορεία  10 – 15 χιλιόμετρα ώρες, διάρκεια 6 ώρες. Υψομετρική διαφορά + 400 μ (Π, Β).

Πεζοπορία σε ορεσίβια χωριά, αναχώρηση για Hanoi.

Μετά το πρωινό μας, θα πάμε στο χωριό Μang Tra  γύρω από την οποία έχουν εγκατασταθεί αρκετές ορεσίβιες φυλές όπως οι μαύροι Hmong γνωστοί για τις ιδιαίτερες φορεσιές τους και την ξεχωριστή κουλτούρα τους. Η πεζοπορία μας θα διαρκέσει 03 ώρες ενώ το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερ χρόνο στην πόλη της Sapa για βόλτα και φαγητό. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Hanoi με ένα οδικό ταξίδι 7 ωρών. Διαμονή στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο 3* Hong Ngoc  σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. (Π)

Πορεία 4 χιλιόμετρα, διάρκεια 3 ώρες. Διάρκεια οδήγησης : 400 χλμ, 6 ώρες.

Ολοήμερη ξενάγηση στο Hanoi.

Η σημερινή είναι ημέρα πολιτιστικής εξερεύνησης της αρχαίας & μοντέρνας ιστορίας του Βιετνάμ. Θα ξεκινήσουμε με το μαυσωλείο του Ηο Τσι Μίνχι και εθνικού ήρωα του Βιετνάμ ο οποίος πρωτοστάτησε στο κίνημα ανεξαρτησίας της χώρας από τις αποικιακές δυνάμεις (Το μαυσωλείο είναι κλειστό Δευτέρα και Παρασκευή) Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο Εθνολογίας, αφιερωμένο στις 54 αναγνωρισμένες εθνοτικές ομάδες του Βιετνάμ. Η ιστορική μας περιπλάνηση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο ναό της λογοτεχνίας και 1ο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ το οποίο χτίστηκε το 1070 αφιερωμένο στον Κομφούκιο. Το απόγευμα θα περπατήσουμε παράλληλα με τις ράγες του τρένου, σε έναν πολύ μικρό δρόμο από τον οποίο περνάει ένα τεράστιο τρένο, κυριολεκτικά μέσα από τα σπίτια των ντόπιων ενώ όσοι επιθυμούν, το βράδυ μπορούμε να παρακολουθήσουμε παραδοσιακή παράσταση με μαριονέτες.  Διαμονή στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο 3* Hong Ngoc  σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό (Π) .

Απαγορευμένη πόλη Hue.

Σήμερα συνεχίζουμε με σύντομη εσωτερική πτήση προς το Hue, την τελευταία αυτοκρατορική πόλη του Βιετνάμ που οικοδομήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Nguyen. Παρέα με την βοήθεια τον τοπικού μας ξεναγού, θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς αυτοκρατορικούς τάφους, τις αρχαίες παγόδες, τους πανέμορφους κήπους και τα ερείπια της «απαγορευμένης πόλης». Επίσης θα επισκεφτούμε τον βασιλικό τάφο Tu Duc του Khai Dinh, γνωστός για τους μεγαλύτερους χτιστούς δράκους του Βιετνάμ, οι οποίοι σχηματίζουν τους πλευρικούς τοίχους που οδηγούν σε αυτόν. Το βράδυ θα είναι ελεύθερο για βόλτα και φαγητό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Sông Hương, γνωστό και ως «ποταμό των αρωμάτων», από τις ορχιδέες που ρίχνουν τα φύλλα τους στον ποταμό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στο κεντρικό ξενοδοχείο Eldora 4* [i]σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό.(Π)

My Son, Ηoi An.

Tο οδοιπορικό μας συνεχίζεται ακόμη νοτιότερα, προς την πιο όμορφη πόλη του Βιετνάμ, το γραφικό Hoi An, γνωστό και ως πόλη των φαναριών.Στη διαδρομή, θα ταξιδέψουμε στο 14Ο αιώνα στα απομεινάρια του βασιλείου των Cham, με καταγωγή από την Ινδία, οι οποίοι μεγαλούργησαν στη περιοχή με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους να είναι εμφανής σε διάφορα σημεία της ΝΑ Ασίας. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στο Hoi An, άλλοτε ψαροχώρι του 15ου αιώνα το οποίο πλέον  αποτελεί διατηρητέο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO  εξαιτίας των παραδοσιακών κατοικιών. Πρόκειται για μια μαγευτική πόλη, που θα μας καταπλήξει με τις γραφικές εικόνες των πολύχρωμων σπιτιών, τα σοκάκια, τα κανάλια και τις αρχαίες γέφυρες. Το βράδυ η παλιά πόλη η οποία γίνεται ένας ατέλειωτος πεζόδρομος και τα ατέλειωτα σοκάκια διακοσμούνται με φωτεινά φαναράκια δίνοντας μία διαφορετική  αίσθηση. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στην καρδιά της παλιάς πόλης, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο 3* Mulberry Collection Silk Eco.


Διάρκεια οδήγησης ( με 2 στάσεις) : 4 ώρες, 200 χλμ.

Εκδρομή καγιάκ στα κανάλια του Hoi An.

Σήμερα θα εξερευνήσουμε την περιοχή γύρω από το Hoi An. Τα αμέτρητα κανάλια, που υπάρχουν εκεί, είναι ζωτικής σημασίας για τους χωρικούς, που εξαρτώνται από την αλιεία για τον βιοπορισμό τους. Και τι καλύτερος τρόπος να κάνουμε από το να επιβιβαστούμε σε διθέσια καγιάκ και να περιπλανηθούμε στα τοπικά ψαροχώρια Kim Bong and Duy Vinh με τα δαιδαλώδη κανάλια και να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή των ντόπιων. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Hoi An και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο απόγευμα για βόλτα στις αγορές. Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο Mulberry Silk Eco .

Διάρκεια εκδρομής : 5 ώρες / 13 χλμ.(Π)

Τούνελ Cu Chi, Ηo Chi Minhi City.

Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται ακόμη νοτιότερα με μία σύντομη εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο του Da Nang προς το Ho Chi Minhi city ή μάλλον Saigon, όπως προτιμούν αποκαλούν οι ντόπιοι. Πρώτα θα επισκεφθούμε τις διάσημες σήραγγες Cu Chi, ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που ξεκίνησε το 1948 για να προστατεύσει τους αντάρτες του Viet Cong από την εισβολή του στρατού των Η.Π.Α. Ένα μέρος με ιδιαίτερη τόσο τοπική όσο και διεθνή σημασία. Οι συγκεκριμένες σήραγγες χρησίμευσαν ως διαμερίσματα, χώροι επικοινωνίας και εφοδιασμού, καθώς και ως νοσοκομεία ή καταστήματα τροφίμων. Η περιήγηση μας στις υπόγειες σήραγγες θα μας βοηθήσει να νιώσουμε, να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και την αντοχή & ανθεκτικότητα του κράτους του Βιετνάμ, που έμεινε αψεγάδιαστος μέσα στον σκληρό πολέμο που πέρασε. Άφιξη στο Ho Chi Minhi αργά το απόγευμα. Η διαμονή μας θα γίνει  στο ξενοδοχείο 4* Central Palace σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.(Π)

Eκδρομή στο δέλτα του ποταμού Mekong

Σήμερα ταξιδεύουμε νότια για την επαρχία Tien Giang ώστε να βρεθούμε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού Mekong. Στα προβλήματά του Ben Tre θα πάρουμε τα ξύλινα βαρκάκια μας και θα διαγράψουμε τον ποταμό μέσα από πλωτές αγορές και τοπικά προϊόντα να κρέμονται δεξιά και αριστερά. Αποβιβαζόμαστε στο νησί Tan Phong, όπου με τα ποδήλατα μας, ετοιμαζόμαστε για μια μοναδική περιήγηση μέσα από μικρά χωριά ενώ στον δρόμο μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε τις τοπικές οικογένειες και να δούμε τα παραδοσιακά τους προϊόντα. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί σε ένα σπίτι ντόπιων παρέα με τους οποίους θα απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα με σπεσιαλιτέ του Delta Mekong! Διαμονή στο ξενοδοχείο 4* Central Palace σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό. (Π, Μ).

Οδήγηση : 100 χλμ 4 ώρες, Ποδηλασία : 4 χλμ, 1 ώρα

Αναχώρηση για Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί θα πάμε βόλτα στο μουσείο του πολέμου και στην αγορά Ben Thanh, ένα μοναδικό μέρος για να κάνετε τις καθιερωμένες αγορές που... «επιβάλλονται» σε κάθε ταξίδι. Εκεί τα μάτια σας θα δουν, ό,τι χωράει ο νους σας, όπως σουβενίρ, ρούχα, φαγητά, τοπικά χειροτεχνήματα, ακόμη και ηλεκτρονικά. Και κάπου εδώ δυστυχώς αποχαιρετάμε το Βιετνάμ και επιστρέφουμε στην Ελλάδα με βραδυνή πτήση και ενδιάμεσο σταθμό με άφιξη στην Ελλάδα την επόμενη ημέρα.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
332.00 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
97.5 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Βιετναμέζικο Dong VND (ισοτιμία Φεβ 2022 1 € = 25,000 VND)
ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Μέση ηλικία πληθυσμού: 32 έτη
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT + 7 (διαφορά με την Ελλάδα + 5 ώρες)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • Αναχώρηση 30 Μαρτίου 2024
 • * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ώρες μπορεί να πραγματοποιηθεί ολόκληρο το χρόνο.

Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο

Βιετνάμ (περιλαμβάνονται οι πτήσεις)

 • 2700 € για 17-20 άτομα
 • 2900 € για 14 – 16 άτομα
 • 3200 € για 10 – 13 άτομα
 • Διαμονή σε μονόκλινο 400€ επιπλέον κατ'άτομο

Βιετνάμ

Ανάβαση στον όρο Fansipan : 50 € (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο της επιστροφής με τελεφερίκ)

Kράτηση Θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών.

Προκαταβολή: € 500

2η Δόση: € 1000 (μέχρι 1-12-2023)

Εξόφληση: μέχρι 10-01-2023

Σε περίπτωση ακύρωσης, για οποιοδήποτε λόγο, ισχύουν τα εξής:

 • Ακύρωση έως και 91 ημέρες πριν από την εκδρομή: η Εταιρεία θα επιστρέψει το καταβληθέν ποσό.
 • Ακύρωση 90-65 ημέρες πριν την εκδρομή: η Εταιρεία διατηρεί το 30% της προκαταβολής
 • Ακύρωση 64-0 ημέρες πριν την εκδρομή: η Εταιρεία διατηρεί το 50% του καταβληθέντος ποσού.
 • Διαχειριστικά Έξοδα ακύρωσης : έως 150 €.

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Γενικές πληροφορίες

Kράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών.

Προκαταβολή: € 500

2η Δόση: € 1000 (μέχρι 1-12-2023)

Εξόφληση: μέχρι 10-01-2023

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιωτικό όχημα. Οι διεθνείς πτήσεις δεν περιλαμβάνονται ενώ οι εσωτερικές πτήσεις περιλαμβάνονται.

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις θα γίνει σε ξενοδοχεία 4 * σε δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και πρωινό (3* στο Ανόι). Στη Σα Πα, τα 2 απο τα 3 βράδια η διαμονή γίνεται σε ορεινό πανδοχείο με βασικές παροχές σε δίκλινα δωμάτια με κοινόχρηστες τουαλέτες. 

Διατροφή

Η διατροφή στις πόλεις περιλαμβάνει το πρωινό που προσφέρεται στα ξενοδοχεία και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας συμπεριλαμβάνεται το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο. Στο κόλπο του Halong περιλαμβάνεται μεσημεριανό & δείπνο, στη Sa Pa περιλαμβάνονται 2 δείπνα και στο δέλτα του Mekong περιλαμβάνεται μεσημεριανό γεύμα. Τα γεύματα που θα παίρνουμε θα είναι πάντα σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια όπου εκτός από Βιετναμέζικα πιάτα μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα όλης της ευρύτερης Ασίας.

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ασφαλούς ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα προβλήματα υγείας (π.χ. τραυματισμός σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτεί μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Στην ιστοσελίδα μας εκεί όπου γίνεται η παρουσίαση του ταξιδιού, μπορείτε να ακολουθήσετε τον σχετικό σύνδεσμο και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

 

Αλλαγή προγράμματος

Οι συνοδοί του γραφείου μας έχουν την ευχέρεια να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν οι καιρικές ή άλλες τοπικές συνθήκες (απεργίες, πολιτικές αναταραχές, κ.ά.) το επιβάλουν, με κύριο κριτήριο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος  και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Οποιαδήποτε κόστος προκύψει από τέτοιου είδους αλλαγές καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Καιρός

Την περίοδο του ταξιδιού μας το Βιετνάμ έχει ξηρά περίοδο, και ιδιαίτερα ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα ζεστός μήνας, ειδικά όσο κατευθυνόμαστε προς το κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας, μετά το Hue. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 30 βαθμούς.

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια ουσιαστική επιβράβευση προς κάποιον συνεπή συνοδό ή τοπικό ξεναγό / οδηγό που έχει υπερβάλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν στους συμμετέχοντες.

Ενδεικτικές Πτήσεις

Ενδεικτικές Πτήσεις

 Αναχώρηση

30 Mαρτίου 2024

Αθήνα – Κων/πολη (IST) 22:05 μ.μ. – 23:40 μ.μ., TK1846

Κων/πολη (IST) - Aνόι (HAN) 02:20 π.μ. - 15 :25 μ.μ

Επιστροφή

12 Απριλίου 2024

Χο Τσι Μινχ (SGN)- Κων/πολη (IST) 21:25 μ.μ. - 04:15 μ.μ, TK1863

13 Απριλίου Κων/πολη (IST) - Αθήνα ATH) +1, 07:40π.μ. - 09:05 π.μ., TK 1843

Eσωτερικές Πτήσεις

07 Απριλίου, Hanoi – Hue, VN 1543, 10:30

10 Aπριλίου, Da Nang – Ho Chi Minhi, VN 117, 10:45

Εξοπλισμός

Βιετνάμ 30 Μαρτίου – 13 Απριλίου 2024

Οδοιπορικό στα μονοπάτια της Ινδοκίνας

Κόστος από €2700

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.