Βιετνάμ, 23 Νοεμβρίου – 06 Δεκεμβρίου 2024

Βιετνάμ, 23 Νοεμβρίου – 06 Δεκεμβρίου 2024

Οδοιπορικό στα μονοπάτια της Ινδοκίνας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
23 Νοεμβρίου - 06 Δεκεμβρίου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
13 βράδια, 14 ημέρες.
Βιετνάμ, 23 Νοεμβρίου – 06 Δεκεμβρίου 2024
Τιμή από €2900
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2900 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Tο Βιετνάμ είναι μία χώρα μαγική, γεμάτη αντιθέσεις. Περιλαμβάνει εξωτικούς κόλπους με χιλιάδες βραχονησίδες, γραφικά και συνάμα απομονωμένα χωριά σχεδόν «χαμένα» ανάμεσα σε τροπικά δάση και καταπράσινους ορυζώνες, πολύβουες πόλεις, αυτοκρατορικές παγόδες, δαιδαλώδη δέλτα και κανάλια ποταμών, εξωτικές παραλίες και νησιά. Τέλος περιλαμβάνει μία συγκλονιστική ιστορία χιλιάδων ετών, πεντανόστιμη κουζίνα και ίσως τους πιο φιλικούς ανθρώπους που συναντήσαμε ποτέ στα ταξίδια μας. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ακολουθά μεγάλα τμήματα της πορείας του διάσημου « Ho Chi Minh trail». Ξεκινώντας από το βόρειο κομμάτι της χώρας θα χαθούμε στο μαγευτικό κόλπο του Ha Long ενώ στη Sa Pa θα σκαρφαλώσουμε στην κορυφή της Ινδοκίνας στο όρος Fansipan και θα ανακαλύψουμε την καθημερινή ζωή των ορεσίβιων φυλών Hmong & Dzay. Τέλος θα περιπλανηθούμε στα δρομάκια της «παγκόσμιας πρωτεύουσας του φαγητού», στο πολύβουο Hanoi. Το ταξίδι μας θα συνεχίσει στο κεντρικό κομμάτι του Βιετνάμ όπου θα ταξιδέψουμε στο χρόνο στο μαγευτικό Hoi An όπου θα περπατήσουμε σε γραφικά σοκάκια, θα δούμε αρχαία σπίτια και θα έρθουμε πιο κοντά με τους ντόπιους των τριγύρω χωριών κωπηλατώντας καγιάκ. Το οδοιπορικό μας θα τελειώσει στο νότο, όπου θα εξερευνήσουμε τα κανάλια του δέλτα του ποταμού Mekong και θα κυλιστούμε στα τούνελ Cu Chi των Βιετκόγκ.  

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βιετνάμ αλλά και τα λιγότερο γνωστά, όπως η Sapa, το δέλτα του ποταμού Mekong συνδυάζει ισορροπημένα πολιτιστικά στοιχεία με συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες και μονοήμερες εξορμήσεις που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου, ακόμη και μακριά από την πολυκοσμία των κλασικών διαδρομών. Ένα γεμάτο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους «νέους στην ψυχή» που αγαπούν την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό αλλά κυρίως την παρέα και την εξερεύνηση και επιθυμούν να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για το Βιετνάμ.

Ημέρα 1η
Αναχώρηση για Βιετνάμ
Ημέρα 2η
Άφιξη στο Βιετνάμ, Hanoi.
Ημέρα 3η
Κρουαζιέρα στον κόλπο Ha Long
Ημέρα 4η
Καγιάκ στο κόλπο Lan Ha, αναχώρηση για βόρειο Βιετνάμ (Sa Pa).
Ημέρα 5η
Προαιρετική πεζοπορική ανάβαση στο όρος Fansipan.
Ημέρα 6η
Πεζοπορία στη κοιλάδα Muong Hoa.
Ημέρα 7η
Πεζοπορία σε ορεσίβια χωριά, αναχώρηση για Hanoi.
Ημέρα 8η
Ολοήμερη ξενάγηση στο Hanoi.
Ημέρα 9η
Εσωτερική πτήση για Da Nang, My Son, Ηoi An.
Ημέρα 10η
My Son, Ηoi An.
Ημέρα 11η
Προαιρετική εκδρομή καγιάκ στα κανάλια του Ηoi An.
Ημέρα 12η
Εσωτερική πτήση για Ho Chi Minh city.
Ημέρα 13η
Εκδρομή στο δέλτα του ποταμού Mekong.
Ημέρα 14η
Σήραγγες Cu Chi, Αναχώρηση για Ελλάδα.

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Αναχώρηση για Βιετνάμ.

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το μακρινό & μαγευτικό Βιετνάμ με πτήση της Turkish Airlines.

Άφιξη στο Βιετνάμ, Ηanoi.

Μετά την αναγκαίες διατυπώσεις, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται στo κέντρο της πόλης. Η ημέρα είναι ελεύθερη ξεκούραση ενώ το απόγευμα θα περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη Hoan Kiem και την παγόδα Ngoc Son και θα χαθούμε στην πολύβουη παλιά πόλη, γεμάτη με υπαίθριες αγορές και πλανώδιους πωλητές, χρώματα, γεύσεις και αρώματα.  Το βράδυ θα γνωριστούμε καλύτερα για προαιρετικό δείπνο σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο. Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείo 4* Golden Silk σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Κρουαζιέρα στο κόλπο Ha Long.

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Tuan Chau όπου και θα επιβιβαστούμε σε κρουαζιερόπλοιο για την διήμερη κρουαζιέρα μας στον κόλπο του Halong. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή για το θεαματικό σκηνικό από ασβεστολιθικούς σχηματισμούς που προσφέρει, περιλαμβάνοντας πάνω από 1.600 νησιά, η πλειοψηφία των οποίων είναι ακατοίκητα και ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι. Το απόγευμα θα αποβιβαστούμε για λίγο στη νήσο Cat Ba όπου θα εξερευνήσουμε το σπήλαιο Trung Trang. Πρόκειται για εντυπωσιακό σπήλαιο το οποίο δημιουργήθηκε πριν εκατομμύρια χρόνια από την έντονη τεκτονική δραστηριότητα και εντός του οποίου βρίσκονται χιλιάδες σταλακτίτες. Το βράδυ θα δειπνήσουμε όλοι μαζί και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του κόλπου στο κατάστρωμα, κάτω από τα αστέρια. Η διαμονή μας θα γίνει στο πολυτελές πλοίο Orchid Trendy σε δίκλινα δωμάτια ενώ περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο.

Διάρκεια οδήγησης: 170 χλμ, 3 ώρες.

Καγιάκ στον κόλπο Lan Ha, βόρειο Βιετνάμ (Sa Pa).

Η ημέρα μας ξεκινάει με ένα πολύ ελαφρύ πρωινό και μάθημα tai chi με το ξημέρωμα στο κατάστρωμα του πλοίου. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε καγιάκ για πρωινή βόλτα στον λιγότερο γνωστό κόλπο Lan Ha. Το μεσημέρι θα αποβιβαστούμε και θα ξεκινήσουμε ένα οδικό ταξίδι 7 ωρών, προς το βόρειο Βιετνάμ και την απομακρυσμένη περιοχή της Sapa κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Η περιοχή είναι γνωστή για τις ορεσίβιες φυλές που ζουν εδώ σε γραφικά χωριά όπως οι H’mong, οι Dao και οι Giay, τα άγρια τοπία με τα τροπικά δάση και τους ορυζώνες αλλά και το όρος Fansipan, η κορυφή του οποίου είναι η υψηλότερη σε ολοκληρη την Ινδοκίνα. Στη Sapa θα φτάσουμε το βράδυ για να ξεκουραστούμε για τις επόμενες 2 πεζοπορικές ημέρες. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στη πόλη της Sapa στο ξενοδοχείο  4* Pistacchio σε δίκλινα δωμάτια.

Διάρκεια οδήγησης : 500 χλμ, 7 ώρες.

Προαιρετική πεζοπορική ανάβαση στο όρος Fansipan.

Μετά το πρωινό μας και για όσους το επιθυμούν, ακολουθεί μία προαιρετική πεζοπορική διαδρομή σε ένα απαιτητικό μονοπάτι μέτριου χαρακτήρα το οποίο συνεχώς ανεβοκατεβαίνει μέσα από τροπικά δάση και καταρράκτες φτάνοντας στην υψηλότερη κορυφή του όρους Fansipan, σε υψόμετρο 3143 μέτρων. Η κατάβαση μας θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση τελεφερίκ ενώ το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη της Sapa. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στη πόλη της Sapa στο ξενοδοχείο  4* Pistacchio σε δίκλινα δωμάτια.

Πορεία 12 χλμ, διάρκεια 8 ώρες, υψομετρική +1300μ. (Π, Β)

Πεζοπορία στη κοιλάδα Muong Hoa.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη κοιλάδα Muong Hoa και τα χωριά Y Lin Ho και Lao Chai της φυλής Hmong τα οποία θα ανακαλύψουμε πεζοπορώντας παρέα με τοπικό οδηγό. Η πεζοπορία θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες και θα περπατήσουμε 10  χιλιόμετρα ανάμεσα σε δάση bamboo, παραδοσιακά χωριά & ορυζώνες. Περιλαμβάνεται το μεσημεριανό. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στη πόλη της Sapa στο ξενοδοχείο  4* Pistacchio σε δίκλινα δωμάτια.

Πορεία  10  χιλιόμετρα ώρες, υψομετρική – 500 μέτρα, +100 μέτρα διάρκεια 6 ώρες.

Πεζοπορία σε ορεσίβια χωριά, αναχώρηση για Hanoi.

Μετά το πρωινό μας, θα πάμε στο χωριό Μa Tra  γύρω από την οποία έχουν εγκατασταθεί αρκετές ορεσίβιες φυλές όπως οι ερυθροί Dzao γνωστοί για τις ιδιαίτερες φορεσιές τους και την ξεχωριστή κουλτούρα τους. Η πεζοπορία μας θα διαρκέσει 3 ώρες ενώ το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερo χρόνο στην πόλη της Sapa για βόλτα και φαγητό. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Hanoi με ένα οδικό ταξίδι 7 ωρών.  Διαμονή στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο 4* Golden Silk σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.  

Πορεία 5 χιλιόμετρα, υψομετρική – 150 μέτρα, +100 μέτρα διάρκεια 3 ώρες.

Διάρκεια οδήγησης : 400 χλμ, 6 ώρες.

Ολοήμερη ξενάγηση στο Hanoi.

H σημερινή είναι ημέρα «ξεκούρασης» και πολιτιστικής εξερεύνησης της αρχαίας & μοντέρνας ιστορίας του Βιετνάμ. Θα ξεκινήσουμε με το μαυσωλείο του Ηο Chi Minhi και εθνικού ήρωα του Βιετνάμ ο οποίος πρωτοστάτησε στο κίνημα ανεξαρτησίας της χώρας από τις αποικιακές δυνάμεις. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε ένα από τους πιο ιερούς ναούς του Βιετνάμ, την παγόδα Chùa Một Cột και το μουσείο Εθνολογίας, αφιερωμένο στις 54 αναγνωρισμένες εθνοτικές ομάδες του Βιετνάμ. Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείο 4* Godlen Silk  σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Εσωτερική πτήση για Da Nang, My Son, Ηoi An.

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στο νότιο Βιετνάμ, με μία σύντομη εσωτερική πτήση προς το αεροδρόμιο της Da Nang. Από εκεί θα ταξιδέψουμε οδικώς ακόμη νοτιότερα, προς την πιο όμορφη πόλη του Βιετνάμ, το γραφικό Hoi An, γνωστό και ως πόλη των φαναριών. Αρχικά θα κάνουμε στάση στο My Son όπου θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο στο 14Ο αιώνα στα απομεινάρια του βασιλείου των Cham,, οι οποίοι μεγαλούργησαν στη περιοχή με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους να είναι εμφανής σε διάφορα σημεία της ΝΑ Ασίας. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στο Hoi An, άλλοτε ψαροχώρι του 15ου αιώνα το οποίο πλέον  αποτελεί διατηρητέο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO  εξαιτίας των παραδοσιακών κατοικιών. Πρόκειται για μια μαγευτική πόλη, που θα μας καταπλήξει με τις γραφικές εικόνες των πολύχρωμων σπιτιών, τα σοκάκια, τα κανάλια και τις αρχαίες γέφυρες. Το βράδυ η παλιά πόλη η οποία γίνεται ένας ατέλειωτος πεζόδρομος και τα ατέλειωτα σοκάκια διακοσμούνται με φωτεινά φαναράκια δίνοντας μία διαφορετική  αίσθηση. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στην καρδιά της παλιάς πόλης, σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο 4* Thanh Binh riverside. Διάρκεια οδήγησης ( με 2 στάσεις) : 4 ώρες, 200 χλμ.

Προαιρετική εκδρομή καγιάκ στα κανάλια του Ηoi An.

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη για ξεκούραση και βόλτα στο γραφικό Hoi An. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει σε προαιρετική εκδρομή καγιάκ για να  εξερευνήσουμε την εξοχή γύρω από το Hoi An. Τα αμέτρητα κανάλια, που υπάρχουν στην περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για τους ντόπιους που εξαρτώνται από την αλιεία για τον βιοπορισμό τους. Και τι καλύτερος τρόπος να το κάνουμε από το να επιβιβαστούμε σε καγιάκ και να περιπλανηθούμε στα τοπικά ψαροχώρια Κim Bong and Duy Vinh  με τα δαιδαλώδη κανάλια και τα φοινικοδάση. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Hoi An και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο απόγευμα για βόλτα στις αγορές. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στην καρδιά της παλιάς πόλης, σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο 4* Thanh Binh riverside. Διάρκεια εκδρομής καγιάκ : 4 ώρες / 6 χλμ.

Εσωτερική πτήση για Ho Chi Minh city.

Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται ακόμη νοτιότερα με μία σύντομη εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο του Da Nang προς το Ho Chi Minhi city ή μάλλον Saigon, όπως προτιμούν αποκαλούν οι ντόπιοι. Με το που φτάσουμε, θα επισκεφτούμε το μουσείο του πολέμου, το ταχυδρομείο και το καθεδρικό ναό ενώ θα καταλήξουμε για βόλτα στο ομώνυμο ποτάμι Sai Gon. Η διαμονή μας θα γίνει  στο ξενοδοχείο 4* Orchids Saigon σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

Διάρκεια εκδρομής : 5 ώρες / 13 χλμ.(Π)

Eκδρομή στο δέλτα του ποταμού Mekong

Σήμερα ταξιδεύουμε νότια για την επαρχία Tien Giang ώστε να βρεθούμε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού Mekong. Στην προβλήτα του Cai Be θα πάρουμε τα ξύλινα βαρκάκια μας και θα διασχίσουμε τον ποταμό μέσα από πλωτές αγορές και τοπικά προϊόντα να κρέμονται δεξιά και αριστερά. Αποβιβαζόμαστε στο νησί Tan Phong, όπου με τα ποδήλατα μας, ετοιμαζόμαστε για μια μοναδική περιήγηση μέσα από μικρά χωριά πριν καταλήξουμε σε ένα σπίτι ντόπιων παρέα με τους οποίους θα απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα με σπεσιαλιτέ του Delta Mekong! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Saigon για ελεύθερο χρόνο. Σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε και την αγορά Ben Thanh, ένα μοναδικό μέρος για να κάνετε τις καθιερωμένες αγορές που... «επιβάλλονται» σε κάθε ταξίδι. Εκεί τα μάτια σας θα δουν, ό,τι χωράει ο νους σας, όπως σουβενίρ, τοπικά χειροτεχνήματα αλλά ακόμη και ηλεκτρονικά και ρούχα.  Η διαμονή μας θα γίνει  στο ξενοδοχείο 4* Orchids Saigon  σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

Οδήγηση : 100 χλμ 4 ώρες, Ποδηλασία : 4 χλμ, 30’.

Σήραγγες Cu Chi, Αναχώρηση για Ελλάδα.

Σήμερα δυστυχώς αποχαιρετάμε το Βιετνάμ! Πρώτα θα επισκεφθούμε τις διάσημες σήραγγες Cu Chi, ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που ξεκίνησε το 1948 για να προστατεύσει τους αντάρτες του Viet Cong από την εισβολή του στρατού των Η.Π.Α. Ένα μέρος με ιδιαίτερη τόσο τοπική όσο και διεθνή σημασία. Οι συγκεκριμένες σήραγγες χρησίμευσαν ως διαμερίσματα, χώροι επικοινωνίας και εφοδιασμού, καθώς και ως νοσοκομεία ή καταστήματα τροφίμων. Η περιήγηση μας στις υπόγειες σήραγγες θα μας βοηθήσει να νιώσουμε, να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και την αντοχή & ανθεκτικότητα του κράτους του Βιετνάμ, που έμεινε αψεγάδιαστος μέσα στον σκληρό πολέμο που πέρασε.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
332.00 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
97.5 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Βιετναμέζικο Dong VND (ισοτιμία Φεβ 2022 1 € = 25,000 VND)
ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Μέση ηλικία πληθυσμού: 32 έτη
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT + 7 (διαφορά με την Ελλάδα + 5 ώρες)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

  • Αναχώρηση 23 Nοεμβρίου 2024
  • * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημέρες μπορεί να πραγματοποιηθεί ολόκληρο το χρόνο.

Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο (Σε περίπτωση μικρής συμμετοχής το ταξίδι θα διοργανωθεί με πτήσεις της Scoot με χαμηλότερη τιμή)

2.900 € για 18-20 άτομα

3.100 € για 14-17 άτομα

3.300 € για 11 – 13 άτομα

Διαμονή σε μονόκλινο 400 € επιπλέον κατ΄άτομο

Προαιρετικές Εκδρομές

Ανάβαση στο όρος Fansipan : 50 € (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο της επιστροφής με τελεφερίκ, περιλαμβάνεται μεσημεριανό γεύμα)

Kαγιάκ : 35 € (περιλαμβάνεται μεσημεριανό γεύμα)

Για τη κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών από την ημερομηνία κράτησης. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 60 ημέρες πριν την αναχώρηση.  

Tραπεζικός Λογαριασμός ALPHA BANK

Δικαιούχος : Outdoors Training IKE

Aριθμός Λογαριασμού: 796-00-2002-013550

IBAN: GR1001407960796002002013550

Swift: CRBAGRAA

Προκαταβολή: € 500

2η Δόση: € 1000 μέχρι 1-07-2024

Εξόφληση: μέχρι 20-09-2024

Σε περίπτωση ακύρωσης, για οποιοδήποτε λόγο, ισχύουν τα εξής:

Ακύρωση έως και 95 ημέρες πριν από την εκδρομή: η Εταιρεία θα επιστρέψει το καταβληθέν ποσό

Ακύρωση 94-66 ημέρες πριν την εκδρομή: η Εταιρεία διατηρεί το 50% του καταβληθέντος ποσού.

Ακύρωση 65-0 ημέρες πριν την εκδρομή: η Εταιρεία διατηρεί το 30% του καταβληθέντος ποσού.

Βαθμός Δυσκολίας

  • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Γενικές πληροφορίες

To ταξίδι θα συνδιοργανωθεί μαζί με την ταξιδιωτική παρέα των LOCAS BOTAS. Ισχύουν πολιτικές συμμετοχής της Outdoors Training IKE (Trekking Hellas)

https://trekking.gr/el/info/oroi-kratisis

 

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιωτικό όχημα.

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις θα γίνει σε ξενοδοχεία 3* & 4* σε δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και πρωινό. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με βαλίτσα και χειραποσκευή με Turkish Airlines (σε περίπτωση μικρής συμμετοχής το ταξίδι θα διοργανωθεί με πτήσεις της Scoot με χαμηλότερη τιμή).

Διατροφή

Η διατροφή στις πόλεις περιλαμβάνει το πρωινό που προσφέρεται στα ξενοδοχεία και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας συμπεριλαμβάνεται το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο και στο δέλτα του Mekong περιλαμβάνεται μεσημεριανό γεύμα. Μεσημεριανό συμπεριλαμβάνεται και στις προαιρετικές εκδρομές στο Fansipan και στο καγιάκ. Τα γεύματα που θα παίρνουμε θα είναι πάντα σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια όπου εκτός από Βιετναμέζικα πιάτα μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα όλης της ευρύτερης Ασίας

Αλλαγή προγράμματος

Οι συνοδοί του γραφείου μας έχουν την ευχέρεια να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν οι καιρικές ή άλλες τοπικές συνθήκες (απεργίες, πολιτικές αναταραχές, κ.ά.) το επιβάλουν, με κύριο κριτήριο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος  και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Οποιαδήποτε κόστος προκύψει από τέτοιου είδους αλλαγές καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Καιρός

Την περίοδο του ταξιδιού μας το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ έχει ξηρή περίοδο με θερμοκρασίες κοντά στους 20 – 25 βαθμούς ενώ στα μεγάλα υψόμετρα του Fansipan η θερμοκρασία θα είναι κάτω από 10 βαθμούς. Το κεντρικό τμήμα του Βιετνάμ έχει υγρή περίοδο και νότιο τμήμα θα είναι πιο ζεστό και θα βρίσκεται στο τέλος της υγρής περιόδου άρα  δεν αποκλείεται να βρέχει κάποιες μέρες.

 Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση αποτελεί ουσιαστική επιβράβευση προς κάποιον συνεπή συνοδό ή τοπικό ξεναγό / οδηγό που έχει υπερβάλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν στους συμμετέχοντες. Ενδεικτικά, προτείνεται το ποσό των 20 € / άτομο για το / τη συνοδό του ταξιδιού και 2 €  - 5 € / άτομο για τους τοπικούς ξεναγούς.

Ενδεικτικές Πτήσεις

Ενδεικτικές Πτήσεις

 Αναχώρηση

Ενδεικτικές Πτήσεις

23 Νοεμβρίου 2024

ATH Αθήνα Διεθνές - IST Κωνσταντινούπολη

TK1850 / 3:20 μ.μ. - 5:55 μ.μ.

IST Κωνσταντινούπολη - HAN Ανόι

TK164 /  2:20 π.μ. +1 -  3:25 μ.μ.

Επιστροφή

05 Δεκεμβρίου 2024

SGN Χο Τσι Μινχ - IST Κωνσταντινούπολη

TK163 / 9:40 μ.μ. - 5:00 π.μ. +1

06 Δεκεμβρίου 2024

IST Κωνσταντινούπολη - ATH Αθήνα Διεθνές

Turkish Airlines TK1843 / 8:30 π.μ. - 9:00 π.μ.

Eσωτερικές Πτήσεις

01 Δεκεμβρίου Hanoi – Da Nang, VN 165,  09:15 – 10:30 μ.μ

03 Δεκεμβρίου Da Nang – Ho Chi Minhi, VN 115, 10:15 π.μ - 12:15 μ.μ

Εξοπλισμός

1 βαλίτσα που να μεταφέρεται εύκολα & ένα μικρό σακίδιο πλάτης για ημερήσιες δραστηριότητες.

Παπούτσια πεζοπορίας να καλύπτουν τον αστράγαλο ή παπούτσια αθλητικά (υποχρεωτικά μποτάκια ή παπούτσια πεζοπορίας για την ανάβαση στο Fansipan).

Σαγιονάρες ή Σανδάλια

Κάλτσες πεζοπορίας

1 ισοθερμικό μπλουζάκι κοντομάνικο

1 μπλούζα λεπτή τύπου fleece ή μερινό

1 παντελόνι πεζοπορίας

1 αντιανεμικό ή αδιάβροχο παντελόνι λεπτό

Ελαφρύ μπουφάν τύπου fleece ή πουπουλένιο τύπου βέστα (υποχρεωτικό για την ανάβαση στο Fansipan)

Αδιάβροχο τζάκετ (ιδανικά διαπνέον) να φοριέται πάνω από το μπουφάν (υποχρεωτικό για την ανάβαση στο Fansipan)

Καπέλο για τον ήλιο & μαγιό.

Είδη ατομικής υγιεινής

Αντηλιακό & Αντικουνουπικό

Βιετνάμ, 23 Νοεμβρίου – 06 Δεκεμβρίου 2024

Οδοιπορικό στα μονοπάτια της Ινδοκίνας

Κόστος από €2900

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.