• Ελληνικα
    • Αγγλικα

Trekking Hellas Καλαβρύτων

Η Trekking Hellas εξερευνά την όμορφη Αχαΐα. Η βόρεια Πελοπόννησος συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, παράδοση και πλούσια ιστορία. Τρία βουνά, ο Χελμός, ο Ερύμανθος και το Παναχαϊκό όρος, το καθένα με τη δική του φυσιογνωμία, δεσπόζουν στην περιοχή. Ενώ κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού και Πατραϊκού κόλπου βρίσκει κανείς αμέτρητες παραλίες για θαλασσινές εξορμήσεις. Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αχαΐας είναι το Φαράγγι του Βουραϊκού. Μια καταπληκτική σηματοδοτημένη πεζοπορική διαδρομή Ε4 μήκους 20 χιλιομέτρων, στον Εθνικό Δρυμό Χελμού-Βουραϊκού, περιμένει τους λάτρεις των ορεινών διαδρομών. Η πεζοπορική διαδρομή ολοκληρώνεται με τη μοναδική εμπειρία του περίφημου Οδοντωτού σιδηροδρόμου που ενώνει το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα. Μια διαδρομή μέσα στην πανέμορφη φύση του Βουραϊκού, τόσο εντυπωσιακή που δεν έχει άδικα χαρακτηριστεί ως η «θεαματικότερη σιδηροδρομική διαδρομή των Βαλκανίων».

Τους χειμερινούς μήνες το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων για χειμερινές δραστηριότητες. Αποτελεί ιδιαίτερα αγαπημένο προορισμό για παντός είδους χειμερινές εκδρομές.

Η περιοχή της Αχαΐας, με αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα, χαρακτηρίζεται από μεγάλο ιστορικό και λαογραφικό πλούτο. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελληνική Επανάσταση και την αντίσταση το 1943. Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, η Μονή Αγίας Λαύρας και η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου είναι μερικά μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

Ιστορία, παράδοση και μοναδικός φυσικός πλούτος. Το εντυπωσιακό Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 κλιμακωτές του λίμνες, αποτελεί σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο! Η μαγευτική Λίμνη Τσιβλού με τα γαλαζοπράσινα νερά της, ο επιβλητικός Ερύμανθος και το Παναχαϊκό όρος προσφέρουν αμέτρητες επιλογές για δραστηριότητες κοντά στη φύση. Η Trekking Hellas με αγάπη και σεβασμό στον κάθε τόπο οργανώνει μοναδικές εκδρομές και εμπειρίες για όλους.


Λεπτομέρειες Πρακτορείου

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Email: achaea@trekking.gr
  • Διεύθυνση:

    4ο χλμ Καλαβρύτων-Κερπινής 25001 Καλάβρυτα

Διαχειριστές

Μέτρα Προστασίας Covid-19 Διαβάστε περισσότερα