Μια γεύση Στερεάς Ελλάδας: σπεσιαλιτέ αμπελιού & τυριά βοσκού

Μια γεύση Στερεάς Ελλάδας: σπεσιαλιτέ αμπελιού & τυριά βοσκού

Περιήγηση στην Αράχωβα, μάθημα μαγειρικής και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
15 Απριλίου - 15 Νοεμβρίου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
3 ώρες
ΕΛ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
2
Μια γεύση Στερεάς Ελλάδας: σπεσιαλιτέ αμπελιού & τυριά βοσκού
Τιμή από €77
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 77 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Ελάτε μαζί μας σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία γνωρίζοντας την κουλτούρα των ορεινών χωριών μέσα από τη γαστρονομία.Το αμπέλι λατρεύεται από τους Έλληνες από τα αρχαία χρόνια. Μαζί με τον έμπειρο οδηγό σας, ανακαλύψτε τα πάντα για κρασιά τοπικών ποικιλιών σταφυλιού, σπεσιαλιτέ με αμπελόφυλλα, σταφίδες και μούστο. Η ξενάγηση πραγματοποιείται στον Παρνασσό στο παραδοσιακό πετρόκτιστο χωριό της Αράχωβας. Αρχικά, θα έχετε μια σύντομη περιήγηση στο χωριό για να δείτε την παραδοσιακή αγορά και την αρχιτεκτονική των παλιών σπιτιών. Καθώς θα βρεθείτε στην καρδιά της Αράχωβας, θα επισκεφτείτε τον παλιό πύργο του ρολογιού με την πιο εκπληκτική θέα 360 μοιρών στην κοιλάδα!  Η σύντομη περιήγησή σας θα καταλήξει σε ένα γραφικό μικρό κήπο στα όμορφα σοκάκια της Αράχωβας με βότανα και λαχανικά. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τοπικά τυριά βοσκών. Η Αράχωβα ήταν πάντα ποιμενικό χωριό και φημίζεται σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα της φέτας της! Θα συνοδεύσετε τη γευσιγνωσία σας με κρασιά και αλκοολούχα ποτά, θα μάθετε για το Τσίπουρο και τις αυθεντικές τοπικές ποικιλίες σταφυλιού. Το αποκορύφωμα της δραστηριότητας θα είναι ένα προσωπικό μάθημα μαγειρικής. Ο έμπειρος οδηγός θα μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της παρασκευής τα διάσημα ελληνικά Ντολμαδάκια όπως λένε κάποιοι «το ελληνικό σούσι». Στην Αράχωβα τα Ντολμαδάκια ή Σαρμαδάκια, όπως τα λένε οι ντόπιοι, είναι παραδοσιακά το πιο γιορτινό πιάτο που θα μπορούσατε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας για μια ιδιαίτερη περίσταση!
Σημείο συνάντησης
Περίπτερο στην άκρη της Αράχωβας
Ώρα συνάντησης
17.00
Λήξη δραστηριότητας
20.00

Highlights

  • IMG 0393
  • IMG 9682
  • D5269366 Bfac 4B1d 8C64 Fd5b45378f08
  • IMG 0884
  • IMG 6809
  • Pro Jxp0tfxm
  • IMG 9672
  • IMG 0401
  • A83B11BF 367D 462D AF51 07A82B1E1C08
  • Pro Jhqp73h0
  • Pro Ywtbsrly
  • Arachova Screen DSC 1160
  • Arachova Screen DSC 1201
  • Screen DJI 0182

Γενικές Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
3 ώρες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
15 Απριλίου - 15 Νοεμβρίου
ΤΙΜΗ
  •  77€/άτομο για 2-6 συμμετέχοντες

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Στοιχειώδης φυσική κατάσταση

Παρεχόμενα

  • Τοπικά τυριά, γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και κρασιών
  • Μάθημα μαγειρικής
  • Όλοι οι νόμιμοι φόροι

Μη Παρεχόμενα

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα παρεχόμενα

Μια γεύση Στερεάς Ελλάδας: σπεσιαλιτέ αμπελιού & τυριά βοσκού

Περιήγηση στην Αράχωβα, μάθημα μαγειρικής και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων

Κόστος από €77

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

  • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Βάση

Trekking Hellas Παρνασσός

Παρνασσός

Τηλέφωνο: (+30) 22670 31901

Κοροδήμος Γιώργος (+30) 6981 114041

Email: parnassos@trekking.gr

Διεύθυνση: Αράχωβα, 32004, Βοιωτία

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δραστηριότητες που ίσως σας ενδιαφέρουν

trekking icon

Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού

4 ώρες

€25
trekking icon

Mountain Βike στο Ελατόδασος Παρνασσού

3 ώρες

€50

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.