6 Λίμνες της Ελλάδας που Αξίζει Να Επισκεφθείς

  • Παρ 02 Φεβ 2024
    • Ελλάδα

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, συγκεντρώσαμε αγαπημένες λίμνες της Ελλάδας τις οποίες αξίζει να επισκεφθείς αλλά και να απολαύσεις υπαίθριες δραστηριότητες. Η μέρα είναι αφιερωμένη στον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι υγρότποι στα οικοσυστήματά μας και τι καλύτερο από το να τη γιορτάσουμε με διάσημες λίμνες όπως η Τσιβλού και η Πλαστήρα, αλλά και να ανακαλύψουμε κρυμμένα διαμάντα, όπως η ιδιαίτερη λίμνη Σκήτης!

Λίμνη Τσιβλού: Μια λίμνη με ιστορία

Σε απόσταση αναπνοής (ούτε 2,5 ώρες οδήγησης!) από την Αθήνα, στην οροσειρά του Χελμού στα 700μ, συναντάμε τη λίμνη Τσιβλού. Δεν είναι απλώς μια λίμνη - είναι ένα ζωντανό βιβλίο ιστορίας! Σχηματισμένη πριν από έναν αιώνα από μια δραματική καταστροφή, αυτό το αριστούργημα 83 στρεμμάτων "κρύβει" την ιστορία της κάτω από την όμορφη επιφάνειά της. Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο, είναι η ιδανική εποχή να πεζοπορήσεις και να κάνεις canoe kayak σε αυτήν τη μοναδική αλπική λίμνη! 

Λίμνη Πλαστήρα: Η φύση γιορτάζει στα 800μ.

Δυτικά της Καρδίτσας, περίπου 25χλμ. μακριά, βρίσκεται η λίμνη Πλαστήρα, μια λίμνη που δικαίως αποκαλείται το στολίδι των Αγράφων! Τα επιβλητικά πεύκα που περιβάλλουν την περιοχή συναντούν την υδρόβια άγρια ζωή της λίμνης, δημιουργώντας μια γραφική διαδρομή που θα λατρέψεις. Αυτός ο παράδεισος σε υψόμετρο 800 μέτρων είναι επίσης το εισιτήριό σου για μια απόδραση γεμάτη περιπέτεια. Φαντάσου κανό, υδροποδήλατο, ποδήλατο βουνού και τοξοβολία - οι υπαίθριες δραστηριότητες στα καλύτερά τους!

Λίμνη Αώου: Άνθρωπος και Φύση ενώνονται

Η λίμνη Αώου δημιουργήθηκε το 1991 και δεν είναι μια συνηθισμένη λίμνη - είναι η υψηλότερη τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου. Εξερευνήστε μικρά φιόρδ και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα! Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια εμπειρία με κανό-καγιάκ, κωπηλατώντας κατά μήκος της ακτής για να θαυμάσετε τα μοναδικά και εντυπωσιακά μαύρα πεύκα στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα.

Λίμνη Σκήτη: Μια λίμνη απόκοσμης ομορφιάς

Αποδράστε κοντά στη Λάρισα και ανακαλύψτε την ξεχωριστή ομορφιά της λίμνης Σκήτης! Η λίμνη αυτή, κοντά στο ομώνυμο χωριό, εντυπωσιάζει με το σουρρεαλιστικό της τοπίο. Μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων μέσα από ένα δάσος καστανιάς αποκαλύπτει αυτό το εξαιρετικό μέρος, που μοιάζει να προέρχεται από έναν άλλο κόσμο! Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι η λίμνη δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο, αλλά ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης, με τους κορμούς δέντρων που στέκονται ψηλά στο νερό να δημιουργούν ένα μαγευτικό θέαμα, που θυμίζει σκηνή κινηματογραφικής ταινίας! Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε μια εμπειρία πεζοπορίας και τοξοβολίας σε ένα μοναδικό τοπίο που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

Λίμνη Πουρναρίου: Απόκοσμη ομορφιά και υποβρύχια θαύματα

Ανάμεσα στην Άρτα και τα Τζουμέρκα, η λίμνη Πουρναρίου δεν είναι μια συνηθισμένη λίμνη - είναι μια υδάτινη χώρα θαυμάτων! Δημιουργήθηκε το 1981, και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα στην Ελλάδα. Όταν η στάθμη του νερού πέφτει, αρχαία κτίρια αναδύονται, προσθέτοντας μια απόκοσμη γοητεία. Εκεί φιλοξενείται μια ποικιλία ψαριών και πουλιών που θα σας μαγέψει. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την εμπειρία του canoe kayak - θα το λατρέψετε!

Λίμνη Ζηρού: Η χρονοκάψουλα της φύσης

Ανακαλύψτε τη λίμνη Ζηρού, ένα στολίδι της ανατολικής Πρέβεζας που συναγωνίζεται τις ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές λίμνες! Κρυμμένη ανάμεσα στα Θεσπρωτικά Όρη και τροφοδοτούμενη από τον ποταμό Λούρο, η λίμνη αυτή είναι ένα γεωλογικό θαύμα. Δημιουργήθηκε πριν από 10.000 χρόνια, όταν κατέρρευσε η οροφή ενός σπηλαίου κι εκτείνεται σε μήκος 900μ x 600μ, σχηματίζοντας έναν φυσικό καθρέφτη μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος. Αν επισκεφθείτε την πανέμορφη λίμνη, μην παραλείψετε να κάνετε τον γύρο με κανόε καγιάκ!

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, οι λίμνες της Ελλάδας σας περιμένουν!

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.