Ισλανδία για Εφήβους, 6-12 Ιουλίου 2024

Ισλανδία για Εφήβους, 6-12 Ιουλίου 2024

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό για νέους 15 - 18 ετών στην Ισλανδία

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
6 - 12 Ιουλίου 2024
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
7 Ημέρες
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Μαθητές/τριες Λυκείου & τελειόφοιτοι
Ισλανδία για Εφήβους, 6-12 Ιουλίου 2024
Τιμή από €2520
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2520 - ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σύνοψη

Στρέφοντας το βλέμμα στα νέα παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών και στην ανάγκη τους για πολυδιάστατες και ουσιαστικές εμπειρίες, σχεδιάσαμε ένα μοναδικό οδοιπορικό στη γη της φωτιάς και του πάγου!

Το ταξίδι στην Ισλανδία έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν νέους τόπους, να κάνουν τα πρώτα βήματα πλήρους αυτονομίας έξω από την ζώνη άνεσής τους, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους αλλά και στους άλλους και να δοκιμάσουν τα όριά τους!

Η Ισλανδία είναι ένα νησί απόκοσμο, στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, που αποτελεί όνειρο κάθε ανήσυχου ταξιδευτή. Είναι ένα νησί με πολύ μεγάλο αριθμό εκπληκτικών αξιοθέατων όλων των ειδών, όπως ηφαιστειακά πεδία γεμάτα ροές λάβας, κρατήρες, φουμαρόλες, θερμοπίδακες, αναβράζουσες λίμνες λάσπης, βασαλτικά πετρώματα, καταρράκτες (περίπου δέκα χιλιάδες), απόκρημνες ακτές, αλλά και παγετώνες, παγοσπηλιές, εθνικά πάρκα και γεωπάρκα, γραφικά ψαροχώρια, φαράγγια, λίμνες με παγόβουνα, θερμές πηγές, παραλίες, βραχώδεις ακτές και τόσα άλλα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθεί τον γύρο της Ισλανδίας,  περνώντας από τα σημαντικότερα αξιοθέατα συνδυασμένα με πορείες μικρές ή μεγαλύτερες που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για νέους, που αγαπούν τη φύση, την εξερεύνηση και την καλή παρέα

Highlights

 • Επίσκεψη σε αποικία από φώκιες, και παρατήρησή τους από πολύ κοντινή απόσταση, στα όρια του επιτρεπτού
 • Τρίωρη παρατήρηση φαλαινών με σκάφος που μας επιτρέπει να φτάσουμε δίπλα στα γιγάντια κήτη
 • Πορείες στα γεωθερμικά πεδία της λίμνης Myvatn, με κρατήρες, αναβράζουσες λάσπες και φουμαρόλες
 • Πορεία εξερεύνησης του φαραγγιού Studlagil, κατεβαίνοντας μέχρι τον πυθμένα και την βάση των βασαλτικών τοιχωμάτων
 • Επίσκεψη σε ένα ακρωτήρι όπου φωλιάζουν χιλιάδες puffin και μπορούμε να τα παρατηρήσουμε από απόσταση 3 μέτρων στο φυσικό τους περιβάλλον
 • Κρουαζιέρα με αμφίβιο σκάφος στην Λίμνη Jokulsarlon, γεμάτη με επιπλέοντα παγόβουνα
 • Προσέγγιση του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης Vatnajokull
 • Επίσκεψη εντυπωσιακών καταρρακτών, ορισμένοι από τους οποίους επιτρέπουν στους τολμηρούς να περάσουν στο πίσω μέρος της πτώσης των νερών
 • Πορείες σε αξιοθέατα στο Εθνικό Πάρκο Skaftafell και το Γεωπάρκο Katla
 • Επίσκεψη στα αξιοθέατα και την αγορά του Reykjavik, μια όμορφη και γραφική πόλη με πλούσια ζωή
Ημέρα 1η
Πτήση Ισλανδία - Thingvellir, Reykjavik
Ημέρα 2η
Παρατήρηση φαλαινών, Akureyri
Ημέρα 3η
Dettifoss, Stludlagil, Egilsstadir
Ημέρα 4η
Litlanesfoss / Hengifoss, Vestrahorn - Hofn
Ημέρα 5η
Jokulsarlon, Skaftafell, Γεωπάρκο Katla
Ημέρα 6η
Γκέιζερ Strokur, Thingvellir, Reykjavik
Ημέρα 7η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στην Ισλανδία, Thingvellir, Reykjavik

Απευθείας πρωινή πτήση Αθήνα – Keflavik με ώρα αναχώρησης 10:00 και άφιξης 13:20. Παραλαβή αυτοκινήτου και αναχώρηση για το μουσείο φυσικής ιστορίας Perlan. Στο μουσείο θα μπορέσουμε να δούμε σημαντικές πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας, τα ηφαίστεια, την γεωλογία, να μπούμε σε μια σπηλιά πάγου και να παρακολουθήσουμε μια πανοραμική προβολή στο πλανητάριο με το φαινόμενο του βόρειου σέλαως.

Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Borgarnes για διανυκτέρευση στο Fossatun Camping Pods & Cottages. Διαμονή σε μικρά ξύλινα σπιτάκια 2 ή 3 ατόμων με κοινόχρηστο μπάνιο και πρωινό (χρειάζεται υπνόσακος).

Διαδρομή ημέρας 137 χλμ, 2 ώρες

Παρατήρηση φαλαινών, Akureyri

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για  την βόρεια Ισλανδία ακολουθώντας τον περιμετρικό δρόμο Ν1. Στο φιόρδ Eyjafjordur της βόρειας πλευράς, ένα προστατευμένο φιόρδ που συγκεντρώνει πολλές φάλαινες για να τραφούν, θα πάρουμε μέρος σε μια κρουαζιέρα για την παρατήρησής τους. Η εκδρομή διαρκεί περίπου 2 ½ με 3 ώρες με τον έμπειρο καπετάνιο να ακολουθεί τις φάλαινες και τα δελφίνια σε μια περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση φαλαινών της Ευρώπης.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε για διανυκτέρευση στο Akureyri, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο Hafnarstraeti Hostel, ένα φουτουριστικό κατάλυμα με ατομικά κρεβάτια που βρίσκονται μέσα σε κάψουλες.

Διαδρομή ημέρας 365 χλμ, 4 ½ ώρες

Dettifoss, Stludlagil, Egilsstadir

Αναχωρούμε για την ομορφότερη λίμνη της Ισλανδίας, την λίμνη Myvatn, μια ευτροφική ρηχή λίμνη στην περιοχή του ενεργού ηφαιστείου Krafla, η οποία δημιουργήθηκε από μια έκρηξη πριν από 2300 χρόνια. Θα κάνουμε στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος με ψευδοκρατήρες, βραχώδεις σχηματισμούς και υπόγεια ρήγματα λάβας με πισίνες θερμού νερού και θα περιπλανηθούμε στα γεωθερμικά πεδία Hverir και Krafla, με φουμαρόλες, αναβράζουσες λάσπες και κρατήρες.

Συνεχίζοντας, επισκεπτόμαστε τον καταρράκτη Dettifoss με τον μεγαλύτερο όγκο νερού της Ευρώπης. Οδηγώντας ανατολικά θα διασχίσουμε ηφαιστειακά πεδία ερημικού τύπου, με προορισμό το φαράγγι Studlagil, ένα εντυπωσιακό φαράγγι με βασαλτικά τοιχώματα, το οποίο και θα εξερευνήσουμε με πορεία δυο ωρών, φτάνοντας μέχρι τον πυθμένα και την βάση των βασαλτικών τοιχωμάτων του.

Το απόγευμα καταλήγουμε στο χωριό Egilsstadir για διανυκτέρευση στο Tehusid Hostel σε κοιτώνες με 8 – 10 κρεβάτια και κοινόχρηστο μπάνιο.

Διαδρομή ημέρας 351 χλμ, 5 ώρες

Litlanesfoss / Hengifoss, Vestrahorn - Hofn

Αναχωρούμε το πρωί για πορεία μιάμισης ώρας στους καταρράκτες Litlanesfoss και Henfifoss που βρίσκονται στο δυτικό άκρο της λίμνης του Egilsstadir, και κατρακυλάνε από εντυπωσιακά ηφαιστειακά βράχια με θερμά χρώματα και βασαλτικά δίεδρα.

Από μονοπάτι θα ανέβουμε μέχρι τους καταρράκτες, απ’ όπου έχουμε μια καταπληκτική θέα προς τις ορθοπλαγιές και την κοιλάδα χαμηλά.

Στη συνέχεια κινούμαστε προς τις νότιες ακτές της Ισλανδίας με προορισμό ημέρας το χωριό Hofn. Στην διαδρομή μας θα κάνουμε στάση σε ένα χωριό Viking, δημιουργημένο ως σκηνικό μιας ταινίας, και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους πρόποδες του εντυπωσιακού βουνού Vestrahorn  την μεγάλη μαύρη παραλία μπροστά του.

Το απόγευμα καταλήγουμε στο Hofn, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στο Hofn Hostel, σε 4κλινα ή 5κλινα δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο

Διαδρομή ημέρας 235 χλμ, 4 ώρες

Jokulsarlon, Skaftafell, Γεωπάρκο Katla

Η λίμνη Jokulsarlon είναι μια παγετωνική λίμνη που άρχισε να δημιουργείται περίπου το 1935, καθώς μέχρι τότε ο παγετώνας Vatnajokull έφτανε μέχρι την θάλασσα. Από τότε η κλιματική αλλαγή περιόρισε αισθητά τον παγετώνα, αφήνοντας πίσω του μια εντυπωσιακή λίμνη γεμάτη με επιπλέοντα παγόβουνα. Θα εξερευνήσουμε την λίμνη με αμφίβιο σκάφος το οποίο μας επιτρέπει να φτάσουμε δίπλα σε παγόβουνα με φώκιες να κολυμπούν ανάμεσά τους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην Diamond Beach, την παραλία όπου ξεβράζονται κομμάτια διάφανου πάγου που λαμπυρίζουν σαν διαμάντια.

Συνεχίζοντας δυτικά θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Skaftafell, όπου θα κάνουμε μικρή πορεία για να παρατηρήσουμε από κοντά ένα από τα παρακλάδια του παγετώνα Vatnajokull, του μεγαλύτερου της Ευρώπης και στη συνέχεια να περπατήσουμε στο χείλος του φαραγγιού Fjadrargljufur και στα πεδία λάβας του γεωπάρκου.

Το απόγευμα καταλήγουμε στην φημισμένη Μαύρη Παραλία με την βασαλτική σπηλιά Halsanefshellir, και τις βραχώδεις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές από πάνω της γεμάτες με φωλιές από puffin. Διανυκτέρευση στο The Barn Hostel 2*, σε δωμάτια με κουκέτες και κοινόχρηστα μπάνιo

Διαδρομή ημέρας 291 χλμ, 4 ώρες

Γκέιζερ Strokur, Thingvellir, Reykjavik

Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στις βραχώδεις ακτές Dyrholaey, όπου επίσης φωλιάζουν puffin τα οποία θα μπορέσουμε να δούμε από κοντά. Συνεχίζοντας δυτικά θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Skogafoss και Seljalandsfoss, σε μερικούς από τους οποίους περνάμε στην πίσω πλευρά τους.

Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το φημισμένο γκέιζερ Strokkur και το εθνικό πάρκο Thingvellir, όπου θα γίνει πορεία σε ένα φανερό τμήμα του ρήγματος της μεγάλης μεσοατλαντικής ράχης η οποία σχηματίστηκε από τον διαχωρισμό των δυο τεκτονικών πλακών Βορειοαμερικανική με Ευρασιατική, και θα επισκεφθούμε την περιοχή όπου ιδρύθηκε το πρώτο κοινοβούλιο στην Ισλανδία (μνημείο Unesco).

Το απόγευμα καταλήγουμε στο Ρέικιαβικ και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια θα κάνουμε μια πεζοπορική βόλτα σε αξιοθέατα της πόλης (Hallgrimskirkja, Hofdi Hus, Sun Voyager, κ.ά.)

Διαμονή στο Baldursbra Guesthouse σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια.

Διαδρομή ημέρας 290 χλμ, 4ω10’

Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση της επιστροφής. Η πτήση αναχωρεί στις 06:00 και φτάνει στην Αθήνα στις 14:50

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
103.000 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
360.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ισλανδική κορώνα (ISK) (ισοτιμία 1€ = ~ 150 ISK)
ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
35,6 έτη
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT+0 (Διαφορά με Ελλάδα - 3 ώρες)

Ημερομηνία Διεξαγωγής

6-12 Ιουλίου 2024

Κόστος/άτομο

2.520€/άτομο (για γκρουπ 12-14 άτομα)

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι 24 Μαΐου.

* Μετά τις 25 Μαΐου παρακαλώ να επικοινωνήσετε με το Παιδικό Τμήμα.

Τρόπος εξόφλησης:

1. Προκαταβολή 500 ευρώ κατά τη διαδικασία της υποβολής της φόρμας ενδιαφέροντος και  συμπλήρωση της Φόρμας Ατομικών Πληροφοριών Συμμετέχοντα

2. 500 ευρώ έως 15 Μαρτίου 2024

3. Πλήρης Εξόφληση έως 6 Ιουνίου 2024

Σημειώστε ότι τυχούσα ακύρωση της συμμετοχής σας στους τελευταίους 3 μήνες, όταν και θα έχει γίνει πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς της αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου, όπως αυτοί αναφέρονται στην Δήλωση Συμμετοχής

 

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι πτήσεις γίνονται με την εταιρεία PLAY που έχει απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, δυο φορές την εβδομάδα. Οι τοπικές μετακινήσεις στην Ισλανδία γίνονται με mini bus 15-17 θέσεων

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται σε καταλύματα τύπου hostel ή σε τουριστικές κατοικίες, κατά κανόνα σε δωμάτια κοιτώνες, με κοινόχρηστο μπάνιο.  

Διατροφή

Το πρωινό και το βραδινό φαγητό περιλαμβάνεται στην τιμή (εξαιρείται το πρωινό της τελευταίας ημέρας καθώς η πτήση αναχωρεί στις 6 το πρωί). Το φαγητό είτε θα το ετοιμάζουμε όλοι μαζί στις κουζίνες των καταλυμάτων όπου υπάρχουν διαθέσιμες, είτε θα το παίρνουμε σε εστιατόρια, σε συνεννόηση με τους συνοδούς.

Ασφάλεια, ασφάλιση, συμπεριφορά συμμετεχόντων

Η Ισλανδία θεωρείτε μια από τις πλέον ασφαλείς χώρες του πλανήτη για να ζει ή να ταξιδεύει κάποιος, και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην χώρα δεν υπάρχουν φυλακές.

Η συμμετοχή στο ταξίδι προϋποθέτει την ορθή και φρόνιμη συμπεριφορά των παιδιών, την πλήρη συμμόρφωσή τους προς τις οδηγίες των συνοδών/οδηγών, καθώς και τον σεβασμό προς τους κανόνες κάθε καταλύματος. Οι συνοδοί/οδηγοί του ταξιδιού έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν σε κάποιον/α συμμετέχοντα να λάβει μέρος σε δραστηριότητα ή ακόμη και να ζητήσουν τον έκτακτο επαναπατρισμό του/της με ίδια έξοδα, εάν η συμπεριφορά του/της θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του/της, την ομάδα ή δεν συμμορφώνεται προς τους κανόνες και τις οδηγίες που του/της έχουν δοθεί για τη σωστή πραγματοποίηση του ταξιδιού/προγράμματος, χωρίς αυτό να δημιουργεί αιτία αποζημίωσης. Τυχόν έξοδα/αποζημιώσεις προκληθούν από ζημιές με υπαιτιότητα των συμμετεχόντων σε καταλύματα, εστιατόρια, οχήματα ή καταστήματα θα καλύπτονται από τους γονείς/κηδεμόνες των υπευθύνων για τις ζημιές. Προσδοκούμε στην συνεργασία όλων των συμμετεχόντων ώστε το ταξίδι να περιέχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως θέματα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία, ο οποίος θα απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € συμπεριλαμβανομένης ακύρωσης λόγω covid-19. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Αλλαγή προγράμματος

Καθώς η Ισλανδία είναι ένας προορισμός με συχνά απρόοπτες καταστάσεις λόγω καιρού, το πρόγραμμα που περιγράφεται παραπάνω είναι ενδεικτικό. Ανάλογα με τις συνθήκες και την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, ο συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα με κύριο κριτήριο την ασφαλή εξέλιξη του προγράμματος και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ακυρώσεις

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, ισχύουν τα παρακάτω ακυρωτικά:

 • Οποιαδήποτε ακύρωση γίνει από την ημέρα κράτησης και έως 45 ημέρες πριν από την αναχώρηση, χρεώνεται με 50 € κατ’ άτομο, για διαχειριστικά έξοδα.
 • Όποια ακύρωση γίνει μετά τις 15 Μαρτίου, θα χρεωθεί με ακυρωτικά 200 €.
 • Από 44 έως και 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση: 40% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
 • Από 29 έως και 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση: 75% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
 • Από 13 ημέρες πριν την αναχώρηση μέχρι και την αναχώρηση (non show): 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

Εξοπλισμός

Ισλανδία για Εφήβους, 6-12 Ιουλίου 2024

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό για νέους 15 - 18 ετών στην Ισλανδία

Κόστος από €2520

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

FAQs

Αλλαγή προγράμματος

Καθώς η Ισλανδία είναι ένας προορισμός με συχνά απρόοπτες καταστάσεις λόγω καιρού ή άλλες, το πρόγραμμα που περιγράφεται παραπάνω είναι ενδεικτικό. Ανάλογα με τις συνθήκες και την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, ο συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα ή να μην επιτρέψει την συμμετοχή κάποιου σε μια από τις δραστηριότητες που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση ή εξοικείωση κίνησης σε δύσκολο τερέν.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Summer Youth Camp στο Χελμό

11 μέρες

€1450

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.