Ισλανδία για Εφήβους, 18-24 Ιουλίου 2023

Ισλανδία για Εφήβους, 18-24 Ιουλίου 2023

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό για νέους 15 - 17 ετών στην Ισλανδία

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
18 - 24 Ιουλίου 2023
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
7 Ημέρες
Ισλανδία για Εφήβους, 18-24 Ιουλίου 2023
Τιμή από €1790
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1790 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Στρέφοντας το βλέμμα στα νέα παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών και στην ανάγκη τους για πολυδιάστατες και ουσιαστικές εμπειρίες, σχεδιάσαμε ένα μοναδικό οδοιπορικό στη γη της φωτιάς και του πάγου!

Το ταξίδι στην Ισλανδία έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν νέους τόπους, να κάνουν τα πρώτα βήματα πλήρους αυτονομίας έξω από την ζώνη άνεσής τους, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους αλλά και στους άλλους και να δοκιμάσουν τα όριά τους!

Η Ισλανδία είναι ένα νησί απόκοσμο, στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, που αποτελεί όνειρο κάθε ανήσυχου ταξιδευτή. Είναι ένα νησί με πολύ μεγάλο αριθμό εκπληκτικών αξιοθέατων όλων των ειδών, όπως ηφαιστειακά πεδία γεμάτα ροές λάβας, κρατήρες, φουμαρόλες, θερμοπίδακες, αναβράζουσες λίμνες λάσπης, βασαλτικά πετρώματα, καταρράκτες (περίπου δέκα χιλιάδες), απόκρημνες ακτές, αλλά και παγετώνες, παγοσπηλιές, εθνικά πάρκα και γεωπάρκα, γραφικά ψαροχώρια, φαράγγια, λίμνες με παγόβουνα, θερμές πηγές, παραλίες, βραχώδεις ακτές και τόσα άλλα.

Highlights

 • Επίσκεψη σε αποικία από φώκιες, και παρατήρησή τους από πολύ κοντινή απόσταση, στα όρια του επιτρεπτού
 • Τρίωρη παρατήρηση φαλαινών με σκάφος που μας επιτρέπει να φτάσουμε δίπλα στα γιγάντια κήτη
 • Πορείες στα γεωθερμικά πεδία της λίμνης Myvatn, με κρατήρες, αναβράζουσες λάσπες και φουμαρόλες
 • Πορεία εξερεύνησης του φαραγγιού Studlagil, κατεβαίνοντας μέχρι τον πυθμένα και την βάση των βασαλτικών τοιχωμάτων
 • Επίσκεψη σε ένα ακρωτήρι όπου φωλιάζουν χιλιάδες puffin και μπορούμε να τα παρατηρήσουμε από απόσταση 3 μέτρων στο φυσικό τους περιβάλλον
 • Κρουαζιέρα με αμφίβιο σκάφος στην Λίμνη Jokulsarlon, γεμάτη με επιπλέοντα παγόβουνα
 • Προσέγγιση του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης Vatnajokull
 • Επίσκεψη εντυπωσιακών καταρρακτών, ορισμένοι από τους οποίους επιτρέπουν στους τολμηρούς να περάσουν στο πίσω μέρος της πτώσης των νερών
 • Πορείες σε αξιοθέατα στο Εθνικό Πάρκο Skaftafell και το Γεωπάρκο Katla
 • Επίσκεψη στα αξιοθέατα και την αγορά του Reykjavik, μια όμορφη και γραφική πόλη με πλούσια ζωή
Ημέρα 1η
Πτήση Αθήνα – Ισλανδία, Gullfoss, Thingvellir, Reykjavik
Ημέρα 2η
Χερσόνησος Selflessness, Arnarstapi, Londarangar, Kirkjufell
Ημέρα 3η
Hauganes παρατήρηση φαλαινών, Eyjafjordur
Ημέρα 4η
Γεωθερμικά πεδία Myvatn, Dettifoss, Stludlagil, αποικία puffin
Ημέρα 5η
Litlanesfoss / Hengifoss, παγετώνες λίμνης Jökulsárlón, Skaftafell
Ημέρα 6η
Καταρράκτες και ακτές νότιας Ισλανδίας – Γεωπάρκο Katla - Grindavik
Ημέρα 7η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στην Ισλανδία, Thingvellir, Reykjavik

Απευθείας πρωινή πτήση Αθήνα – Keflavik με ώρα αναχώρησης 10:00 και άφιξης 13:20. Παραλαβή αυτοκινήτου και αμέσως αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Thingvellir, όπου θα γίνει πορεία  σε ένα φανερό τμήμα του ρήγματος της μεγάλης μεσοατλαντικής ράχης η οποία σχηματίστηκε από τον διαχωρισμό των δυο τεκτονικών πλακών Βορειοαμερικανική με Ευρασιατική, και θα επισκεφθούμε την περιοχή όπου ιδρύθηκε το πρώτο κοινοβούλιο στην Ισλανδία (μνημείο UNESCO).

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φημισμένο γκέιζερ Strokkur και θα περπατήσουμε στον καταρράκτη Gullfoss. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Ρέικιαβικ και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια θα κάνουμε μια πεζοπορική βόλτα σε αξιοθέατα της πόλης (Hallgrimskirkja, Hofdi Hus, Sun Voyager, κ.ά.)

Διαμονή σε hostel στο κέντρο της πόλης, σε δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο.

Χερσόνησος Snaefellsnes

Αναχωρούμε προς τον βορρά για να επισκεφθούμε την χερσόνησο Selflessness, βορειοδυτικά από το Ρέικιαβικ, μια περιοχή γεμάτη τοπία που έχουν αξιοποιηθεί σε γυρίσματα φημισμένων ταινιών όπως το Game of Thrones. Αρχικά θα σταματήσουμε σε μια ακτή γεμάτη βράχια για να δούμε φώκιες να ξεκουράζονται νωχελικά επάνω στα βράχια. Συνεχίζοντας θα εξερευνήσουμε τις βασαλτικές ακτές στο Arnarstapi, καθώς και τις εντυπωσιακές βραχώδεις ακτές Londarangar σχηματισμένες από μαύρη λάβα. Εδώ θα περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι κατά μήκος των ακτών που προσφέρει πανέμορφα εικόνες με ηφαιστειακά βράχια .

Συνεχίζουμε βόρεια για να κάνουμε τον γύρο της χερσονήσου, φτάνοντας στους καταρράκτες Kirkjufell με το χαρακτηριστικό βουνό πίσω τους.

Τέλος, καταλήγουμε στην περιοχή του Borgarnes για διανυκτέρευση σε μικρά ξύλινα σπιτάκια με κοινόχρηστο μπάνιο

Hauganes παρατήρηση φαλαινών

Συνεχίζουμε ακολουθώντας τον περιμετρικό δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο λιμάνι Hjalteyri. Εδώ με σκάφος θα πάρουμε μέρος σε μια εκδρομή παρατήρησης φαλαινών στο φιόρδ Eyjafjordur, ένα προστατευμένο φιόρδ που συγκεντρώνει πολλές φάλαινες για να τραφούν. Η εκδρομή διαρκεί 2,5 ώρες με τον έμπειρο καπετάνιο να ακολουθεί φάλαινες και δελφίνια σε μια περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση φαλαινών της Ευρώπης.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε για διανυκτέρευση σε guesthouse σε δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο.

Dettifoss, Studlagil, puffin, Myvatn

Αναχωρούμε για την ομορφότερη λίμνη της Ισλανδίας, την λίμνη Myvatn, μια ευτροφική ρηχή λίμνη στην περιοχή του ενεργού ηφαιστείου Krafla, η οποία δημιουργήθηκε από μια έκρηξη πριν από 2300 χρόνια. Θα κάνουμε τον γύρο της λίμνης με στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος με ψευδοκρατήρες, βραχώδεις σχηματισμούς και υπόγεια ρήγματα λάβας και πισίνες θερμού νερού.  Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γεωθερμικά πεδία Hverir και Krafla, όπου θα δούμε φουμαρόλες, τρύπες με αναβράζουσες λάσπες και κρατήρες. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον καταρράκτη Dettifoss με τον μεγαλύτερο όγκο νερού της Ευρώπης. Οδηγώντας ανατολικά θα διασχίσουμε ηφαιστειακά πεδία ερημικού τύπου, με προορισμό το φαράγγι Stludlagil, ένα εντυπωσιακό φαράγγι με βασαλτικά τοιχώματα, το οποίο και θα εξερευνήσουμε με πορεία δυο ωρών, φτάνοντας μέχρι τον πυθμένα και την βάση των βασαλτικών τοιχωμάτων του.

Στη συνέχεια οδηγάμε μέχρι το Höfn Borgarfirði Eystri, όπου υπάρχει μια αποικία με περίπου 10.000 ζευγάρια puffin τα οποία μπορούμε να παρατηρήσουμε από απόσταση αναπνοής. Το απόγευμα καταλήγουμε στο χωριό Egilsstadir για διανυκτέρευση σε hostel σε δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο.

Litlanesfoss / Hengifoss, Jökulsárlón, Skaftafell

Αναχωρούμε το πρωί για πορεία μιάμισης ώρας στους καταρράκτες Hengifoss και Litlanesfoss που βρίσκονται στο δυτικό άκρο της λίμνης του Egilsstadir, και κατρακυλάνε από εντυπωσιακά ηφαιστειακά βράχια με θερμά χρώματα και βασαλτικούς σχηματισμούς.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, κινούμαστε προς τις νότιες ακτές με προορισμό την παγετωνική λίμνη Jökulsárlón. Πρόκειται για μια λίμνη που άρχισε να δημιουργείται περίπου το 1935. Μέχρι τότε ο παγετώνας Vatnajokull έφτανε μέχρι την θάλασσα, ενώ με την κλιματική αλλαγή περιορίστηκε αισθητά, αφήνοντας πίσω του μια εντυπωσιακή λίμνη γεμάτη με μοναδικές εικόνες με επιπλέοντα παγόβουνα και φώκιες να κυνηγούν. Θα εξερευνήσουμε την λίμνη με αμφίβιο σκάφος το οποίο μας επιτρέπει να φτάσουμε δίπλα σε παγόβουνα με φώκιες να κολυμπούν ανάμεσά τους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην Diamond Beach, την παραλία στην έξοδο των νερών της λίμνης Jökulsárlón, όπου ξεβράζονται κομμάτια διάφανου πάγου που λαμπυρίζουν σαν διαμάντια.

Συνεχίζοντας δυτικά θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Skaftafell, όπου θα κάνουμε μικρή πορεία για να παρατηρήσουμε από κοντά ένα από τα παρακλάδια τους του Vatnajokull, του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης.

Διανυκτέρευση σε ξύλινα cottages με μπάνιο και κουζίνα

Καταρράκτες και ακτές νότιας Ισλανδίας – Γεωπάρκο Katla - Grindavik

Αναχωρούμε για το γεωπάρκο Katla όπου θα περπατήσουμε στο χείλος του φαραγγιού Fjadrargljufur και στα πεδία λάβας του γεωπάρκου. Ακολουθεί η φημισμένη Μαύρη Παραλία με την βασαλτική σπηλιά Halsanefshellir και οι βραχώδεις ακτές Dyrholaey. Συνεχίζοντας δυτικά θα επισκεφθούμε μια σειρά από εντυπωσιακούς καταρράκτες, όπως Skogafoss, Seljalandsfoss και άλλοι, σε μερικούς από τους οποίους περνάμε στην πίσω πλευρά τους. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το Grindavik, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε hostel σε δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο

Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση της επιστροφής. Η πτήση αναχωρεί στις 06:00 και φτάνει στην Αθήνα στις 14:50

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
103.000 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
360.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ισλανδική κορώνα (ISK) (ισοτιμία 1€ = ~ 150 ISK)
ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
35,6 έτη
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT+0 (Διαφορά με Ελλάδα - 3 ώρες)

Ημερομηνία Διεξαγωγής

18 - 24 Ιουλίου 2023

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Συμπληρώστε την Ηλεκτρονική Φόρμα Συμμετοχής

Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων

Τρόπος εξόφλησης:

1. Προκαταβολή 500 ευρώ με την συμπλήρωση της Ηλ. Φόρμας Κράτησης

2. 500 ευρώ έως 18 Απριλίου 2023

3. Πλήρης Εξόφληση έως 18 Ιουνίου 2023

Σημειώστε ότι τυχούσα ακύρωση της συμμετοχής σας στους τελευταίους 3 μήνες, όταν και θα έχει γίνει πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς της αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου, όπως αυτοί αναφέρονται στην Δήλωση Συμμετοχής

 

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις στην Ισλανδία γίνονται με λεωφορείο 20 θέσεων. Οι πτήσεις από / προς Ισλανδία γίνονται με απευθείας σύνδεση με την εταιρεία   

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται σε καταλύματα τύπου hostel ή σε τουριστικές κατοικίες, κατά κανόνα σε δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο. 

Διατροφή

Το φαγητό περιλαμβάνεται στην τιμή και θα το ετοιμάζουμε όλοι μαζί στις κουζίνες των καταλυμάτων, με προμήθειες που θα κάνουμε σε τοπικά super market.

Χρήματα

Όλες οι απαιτούμενες υπηρεσίες, μετακίνησης, διαμονής, σίτισης, δραστηριότητες (όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα) συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του ταξιδιού. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τους χρήματα, εκτός αν θέλουν να αγοράσουν προσωπικά είδη ή αναμνηστικά. Συνιτούμε να μην έχουν μαζί τους πάνω από 150-200 ευρώ.

Ασφάλεια/ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, αναγνωρίζουμε την αξία μιας ταξιδιωτικής ασφάλισης, η οποία προφυλάσσει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Για τον λόγο αυτό έχουμε συμπεριλάβει στο πακέτο της εκδρομής ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία καλύπτει και ακύρωση μέχρι ποσού 3.500 €

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τους όρους του συμβολαίου SILVER το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο συγκεκριμένο ταξίδι, και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο να σας λύσει οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas - Ταξιδιωτική Ασφάλιση (addvalue.gr)

Εξοπλισμός

Ισλανδία για Εφήβους, 18-24 Ιουλίου 2023

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό για νέους 15 - 17 ετών στην Ισλανδία

Κόστος από €1790

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

FAQs

Αλλαγή προγράμματος

Καθώς η Ισλανδία είναι ένας προορισμός με συχνά απρόοπτες καταστάσεις λόγω καιρού ή άλλες, το πρόγραμμα που περιγράφεται παραπάνω είναι ενδεικτικό. Ανάλογα με τις συνθήκες και την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, ο συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα ή να μην επιτρέψει την συμμετοχή κάποιου σε μια από τις δραστηριότητες που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση ή εξοικείωση κίνησης σε δύσκολο τερέν.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Summer Youth Camp στο Χελμό

11 μέρες

€1450

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.