Διάπορος & Καβουρότρυπες Sea Kayak

Διάπορος & Καβουρότρυπες Sea Kayak
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μάιο - Οκτώβριο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
2 ημέρες
Διάπορος & Καβουρότρυπες Sea Kayak
Τιμή από €210
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 210 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Διάπορος & Καβουρότρυπες Sea Kayak - μια πανέμορφη θαλάσσια περιήγηση στη μαγευτική Χαλκιδική!

Εξερευνούμε με τα sea kayak μας την ανατολική ακτογραμμή της Σιθωνίας. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει δράση και μαγευτικές ανατολές, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, χαλάρωση σε όμορφες ακτές, παρατήρηση βυθού και κολύμπι σε σμαραγδένια νερά και υπέροχο φαγητό. Αποφεύγουμε την πολύβουη κοσμική πλευρά της Χαλκιδικής και ανακαλύπτουμε τις κρυμμένες ομορφιές της.

Ημέρα 1η
Βουρβουρού - Διάπορος - Λευκή Παραλία
Ημέρα 2η
Αρμενιστής - Καβουρότρυπες

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Βουρβουρού - Διάπορος - Λευκή Παραλία

Το νησί Διάπορος βρίσκεται στον ήσυχο κόλπο της Βουρβουρούς, στη Σιθωνία. Το μέρος είναι πολύ βολικό για καγιάκ από αρχάριους, επειδή είναι προστατευμένο από τους δυνατούς ανέμους χωρίς μεγάλα κύματα.
09:00: Eνημέρωση και γνωριμία με τα καγιάκ και τον εξοπλισμό. Μετά την ετοιμασία μας θα κωπηλατήσουμε κατευθείαν για τα όμορφα μικρά νησάκια στον κόλπο της Βουρβουρούς.
10:00: Επιβάλλεται ένα διάλειμμα στην όμορφη παραλία Λαγονήσι με τα ρηχά τουρκουάζ νερά. Με καταδυτικές μάσκες και αναπνευστήρες ανακαλύπτουμε το βυθό, κολυμπάμε στα ζεστά κρυστάλλινα νερά και απολαμβάνουμε τον ήλιο στις χρυσαφένιες αμμουδιές. Στη συνέχεια κωπηλατούμε ανάμεσα από τα νησάκια Περιστέρι και Ελιά Αγ. Νικολάου στην περιοχή «Κρυφτό», όπου στέκονται ακόμα ερείπια του βυζαντινού ναού του Αγίου Ανδρέα, του παλαιότερου χριστιανικού ναού στην περιοχή της Σιθωνίας, που χρονολογείται το 500 περίπου μ.Χ..Εδώ μπορούμε να κάνουμε μια στάση για επίσκεψη. Τελικός προορισμός μας η μαγευτική τουρκουάζ πισίνα ανάμεσα από το νησί Διάπορο και το νησί Αγ. Ισίδωρος μονοδικό σημείο για κολύμπι.
14:00: Στάση για μπάνιο και φαγητό στη Λευκή παραλία, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Το μεσημεριανό μας φαγητό είναι ένα απολαυστικό πικ νικ (σαλάτες, φρούτα, τυριά).
16:30: Συνεχίζουμε να κωπηλατούμε ως την μικρή πισίνα για μια μικρή στάση για κολύμπι.
18:00: Σε κοντινή απόσταση επισκεπτόμαστε ακόμη μια υπέροχη παραλία, την παραλία Πακίας. Δεν χάουμε την ευκαιρία για μια βουτιά στα υπέροχα νερά της.
20:00: Φαγητό σε ταβέρνα στο χωριό της Βουρβουρούς και διανυκτέρευση στο κάμπινγκ Ρέα.

Απόσταση: 8,4 μίλια
Διάρκεια  : 3 1/2 ώρες

Αρμενιστής - Καβουρότρυπες

09:00: Μετά το πρωινό θα ετοιμάσουμε τα καγιάκ για να κωπηλατήσουμε παράκτια και ανατολικά της χερσονήσου με θέα το όρος Άθως.
11:00: Περνάμε από την όμορφη παραλία Φάβα και την πευκόφυτη παραλία Μπάρα και κάνουμε στάση για ξεκούραση και μπάνιο στην παραλία της Λακάρας (απόσταση περίπου 3νμ).
13:00: Η δεύτερη στάση μας είναι στην παραλία του Αρμενιστή, το καμάρι της Σιθωνίας!! Απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα νερά, απέραντος ορίζοντας και θέα στον Άθωνα, με πεύκα και πλατάνια που φτάνουν μέχρι το κύμα, χαρίζοντας απλόχερα την πολύτιμη σκιά τους. Απολαμβάνουμε υπέροχες βουτιές. Αναπληρώνουμε την ενέργειά μας με ένα ελαφρύ γεύμα αποτελούμενο από σαλάτες, τυριά και φρούτα στο οργανωμένο εστιατόριο του κάμπινγκ (απόσταση 3νμ).
16:00: Στη συνέχεια κωπηλατούμε 3 ναυτικά μίλια ώσπου να προσεγγίσουμε την παραλία Καβουρότρυπες που είναι και το τέλος της διαδρομής μας. Ο κρυμμένος παράδεισος της Χαλκιδικής . Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τουρκουάζ νερά, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Απολαμβάνουμε την θάλασσα κολυμπώντας ή εξερευνώντας τον βυθό με μάσκες και αναπνευστήρες.
18:00: Αναχώρηση με mini bus και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ή στα αυτοκίνητα μας.

Απόσταση: 9,2 μίλια
Διάρκεια  : 3 ώρες

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Highlights

 • Το νησάκι Διάπορος και το σύμπλεγμα των νησίδων τριγύρω
 • Ερείπια της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα
 • Κολύμπι και snorkeling σε κρυστάλλινα νερά
 • Μοναδικές παραλίες παγκοσμίου φήμης

Κόστος συμμετοχής

4-6 άτομα: 210€/ άτομο 
  3 άτομα: 250€/ άτομο
  2 άτομα: 310€/ άτομο
  1 άτομο: 430€/ άτομο

Γενικές πληροφορίες

Ξεκινούμε την εκδρομή μας Διάπορος & Καβουρότρυπες Sea Kayak από την περιοχή της Βουρβουρούς. Κωπηλατούμε κατά μήκος πλήθος πανέμορφων παραλιών, κινούμαστε ανάμεσα στα νησάκια Περιστέρι και Ελιά Αγ. Νικολάου στην περιοχή «Κρυφτό», όπου στέκονται ακόμα ερείπια του βυζαντινού ναού του Αγίου Ανδρέα, του παλαιότερου χριστιανικού ναού στην περιοχή της Σιθωνίας, που χρονολογείται το 500 περίπου μ.Χ. Εδώ μπορούμε να κάνουμε και μια στάση για επίσκεψη. Τελικός προορισμός μας η μαγευτική τουρκουάζ πισίνα ανάμεσα στον Διάπορο και το νησί του Αγ. Ισιδώρου! Στη Λευκή παραλία, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού κάνουμε στάση για ξεκούραση και φαγητό και περνώντας και από την παραλία Πακίας για απογευματινό μπάνιο καταλήγουμε στη Βουρβουρού για διανυκτέρευση.

Την επόμενη ημέρα αφού περάσουμε από τις όμορφες παραλίες της Φάβας και Μπάρας κάνουμε στάση για ξεκούραση και μπάνιο στην παραλία της Λακάρας. Κατόπιν συνεχίζουμε έως ότου φτάσουμε στην εμβληματική παραλία της Χαλκιδικής, τον Αρμενιστή. Απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα νερά, εντυπωσιακή θέα στον Άθωνα, με πεύκα και πλατάνια που φτάνουν μέχρι το κύμα, χαρίζοντας απλόχερα την πολύτιμη σκιά τους. Η εκδρομή μας ολοκληρώνεται στις εκθαμβωτικές Καβουρότρυπες. Ο κρυμμένος παράδεισος της Χαλκιδικής! Μικροί κολπίσκοι με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τουρκουάζ νερά, λευκά βράχια και πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα.

Εξοπλισμός

 • Αδιάβροχο σακίδιο μεταφοράς
 • Αθλητικό ρουχισμό
 • Στεγνά ρούχα για το τέλος
 • Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (για μετά τη δραστηριότητα)
 • Μαγιό
 • Πετσέτα
 • Σνακ ενέργειας
 • Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή προστασία
 • Παγούρι με νερό

Διάπορος & Καβουρότρυπες Sea Kayak

Κόστος από €210

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

 • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Ποιο είναι το σημείο & η ώρα συνάντησης;

Σημείο Συνάντησης: Παραλία Τρανή Αμμουδιά, Σιθωνία Χαλκιδικής

Σημείο στο χάρτη, εδώ

Ώρα Συνάντησης: 08.45πμ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.