Trekking Hellas logo

Ισλανδία

Ισλανδία

The Best Off - 9 Hμέρες

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
22 - 30 Οκτωβρίου 2022
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
9 Ημέρες
Ισλανδία
Τιμή από €1500
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1500 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Ισλανδία είναι ένα νησί απόκοσμο, στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, που αποτελεί όνειρο κάθε ανήσυχου ταξιδευτή.

Κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης, δεν διαθέτει καν στρατό, όλη η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από ΑΠΕ, ενώ το 2016 κατατάχθηκε στην 9η πιο ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο αναφορικά με τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ταυτίζεται με το νησί Θούλη που  ανακάλυψε ο Πυθέας τον 4ο αι. ΠΚΧ, οι κάτοικοί της είναι απόγονοι των Βίκιγκς και ο πολιτισμός τους διαμορφώθηκε από την Σκανδιναβική κληρονομιά που έφεραν μαζί τους.

Είναι ένα νησί με πολύ μεγάλο αριθμό εκπληκτικών αξιοθέατων όλων των ειδών, όπως ηφαιστειακά πεδία γεμάτα ροές λάβας, κρατήρες, φουμαρόλες, θερμοπίδακες, αναβράζουσες πισίνες λίμνες λάσπης, βασαλτικά πετρώματα, καταρράκτες  (περίπου δέκα χιλιάδες), απόκρημνες ακτές, αλλά και παγετώνες, παγοσπηλιές, εθνικά πάρκα και γεωπάρκα, γραφικά ψαροχώρια, φαράγγια, λίμνες με παγόβουνα, θερμές πηγές, παραλίες, βραχώδεις ακτές και τόσα άλλα. Είναι δε τόσα πολλά στον αριθμό, που πρακτικά είναι αδύνατον να καλυφθεί όλη η χώρα και τα αξιοθέατά της σε ένα ταξίδι. Κάθε ένα δε από αυτά, έχει την δική του ιδανική περίοδο επίσκεψης, κάτι το οποίο παίρνουμε υπόψη μας στον σχεδιασμό των προγραμμάτων σχεδιάζουμε.

Το κάθε πρόγραμμα έχει τον δικό του χαρακτήρα και είναι προσαρμοσμένο στην κάθε εποχή (άλλη εποχή θα πάμε για να δούμε φάλαινες ή puffin, άλλη εποχή για πεζοπορία στα highland, άλλη για το βόρειο σέλας και άλλη για να μπούμε σε μια σπηλιά πάγου), προγράμματα με διαφορετική διάρκεια ώστε να ταιριάζουν στον διαθέσιμο χρόνο του καθενός, διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας και ποικιλίας δραστηριοτήτων από πολύ ήπιες μέχρι αρκετά απαιτητικές, προγράμματα για οικογένειες ή προγράμματα για λάτρεις της περιπέτειας σε μια διάσχιση των highlands μέσα από απαιτητικές διαδρομές 4Χ4, και πολλά άλλα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για τις δυνατότητες και τις συνθήκες του καλοκαιριού και συνδυάζει επίσκεψη σε ορισμένα από τα σημαντικότερα τοπία και αξιοθέατα της Ισλανδίας, όπως καταρράκτες, γεωθερμικά πεδία, θερμές πηγές, κρατήρες και άλλα. Και όλα αυτά συνδυασμένα με πορείες μικρές ή μεγαλύτερες που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου, ακόμη και μακριά από την πολυκοσμία των κλασικών διαδρομών.

Ένα πρόγραμμα, που απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την παρέα, την φύση, την δράση και την εξερεύνηση και επιθυμούν να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη σε σχέση με την διάρκεια του ταξιδιού, άποψη για την Ισλανδία.

Ημέρα 1η
Άφιξη στην Ισλανδία, Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Reykjavik
Ημέρα 2η
Χερσόνησος Snaefellsnes
Ημέρα 3η
Βράχος Ελέφαντας – παρατήρηση φαλαινών
Ημέρα 4η
Λίμνη Myvatn, Φαράγγι Studlagil
Ημέρα 5η
Καταρράκτες Litlanesfoss / Hengifoss, Vestrahorn Mountain, Hofn
Ημέρα 6η
Jokulsarlon, Skaftafell
Ημέρα 7η
Γεωπάρκο Katla, καταρράκτες και παγετώνες νότιας Ισλανδίας
Ημέρα 8η
Landmannalaugar, Reykjavik
Ημέρα 9η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στην Ισλανδία, Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Reykjavik

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Keflavik πρωινές ώρες και συνάντηση με τον συνοδό. Ημερήσια εκδρομή ξεκινώντας με επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Thingvellir, όπου θα περπατήσουμε σε ένα φανερό τμήμα του ρήγματος της μεγάλης μεσοατλαντικής ράχης η οποία σχηματίστηκε από την σύγκρουση δυο τεκτονικών πλακών (Βορειοαμερικανική με Ευρασιατική) και θα εξερευνήσουμε την περιοχή όπου ιδρύθηκε το πρώτο κοινοβούλιο στον κόσμο (μνημείο Unesco). Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην γεωθερμική κοιλάδα ??? όπου μπορούμε να δούμε το φημισμένο γκέιζερ Strokkur. Τέλος φτάνουμε στον καταρράκτη Gullfoss τον οποίο θα παρατηρήσουμε περπατώντας στα μονοπάτια του.

Επιστροφή στο Reykjavik και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα πεζοπορική βόλτα σε αξιοθέατα (Hallgrimskirkja, Hofdi Hus, Sun Voyager, κ.ά.) και την αγορά της πόλης.

Σημείωση: Ανάλογα με τις διαθέσιμες πτήσεις, η άφιξη μπορεί να γίνει και το απόγευμα ή αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προστεθεί στο πακέτο μεταφορά από το αεροδρόμιο και διαμονή σε ξενοδοχείο του Keflavik ή του Reykjavik

Χερσόνησος Snaefellsnes

Το πρωί θα έχουμε λίγο χρόνο για μια ακόμη βόλτα στην πόλη, πριν αναχωρήσουμε προς τον βορρά για να επισκεφθούμε την χερσόνησο Snaefellsnes, βορειοδυτικά από το Ρέικιαβικ. Αρχικά θα σταματήσουμε σε μια ακτή γεμάτη βράχια για να δούμε φώκιες να ξεκουράζονται νωχελικά επάνω στα βράχια. Συνεχίζοντας θα εξερευνήσουμε τις βασαλτικές ακτές στο Arnarstapi, καθώς και τις εντυπωσιακές βραχώδεις ακτές Londarangar σχηματισμένες από μαύρη λάβα. Εδώ θα περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι κατά μήκος των ακτών που προσφέρει πανέμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Συνεχίζουμε βόρεια για να κάνουμε τον γύρο της χερσονήσου, φτάνοντας στους καταρράκτες Kirkjufell με το χαρακτηριστικό βουνό πίσω τους.

Τέλος, καταλήγουμε στο  ξενοδοχείο για διανυκτέρευση

Βράχος Ελέφαντας – παρατήρηση φαλαινών

Αναχώρηση για την βόρεια πλευρά του νησιού, περνώντας για επίσκεψη από τον Βράχο Ελέφαντα.

Στη συνέχεια φτάνουμε στο λιμάνι Hauganes για να πάρουμε μέρος σε εκδρομή παρατήρησης φαλαινών στο φιόρδ Eyjafjordur, ένα προστατευμένο φιόρδ που συγκεντρώνει πολλές φάλαινες για να τραφούν. Η εκδρομή διαρκεί 3 ώρες με τον έμπειρο καπετάνιο να ακολουθεί φάλαινες και δελφίνια σε μια περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση φαλαινών της Ευρώπης.

Διαμονή στην περιοχή του Akureyri, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας.

Λίμνη Myvatn, Φαράγγι Studlagil

Αναχωρούμε για την ομορφότερη λίμνη της Ισλανδίας, την λίμνη Myvatn, μια ευτροφική ρηχή λίμνη στην περιοχή του ενεργού ηφαιστείου Krafla, η οποία δημιουργήθηκε από μια έκρηξη πριν από 2300 χρόνια. Θα κάνουμε τον γύρο της λίμνης με στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος με ψευδοκρατήρες, βραχώδεις σχηματισμούς και υπόγεια ρήγματα λάβας και πισίνες θερμού νερού.  Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γεωθερμικά πεδία Hverir και Krafla, όπου θα δούμε φουμαρόλες, τρύπες με αναβράζουσες λάσπες και κρατήρες. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον καταρράκτη Dettifoss με τον μεγαλύτερο όγκο νερού της Ευρώπης. Οδηγώντας ανατολικά θα διασχίσουμε ηφαιστειακά πεδία ερημικού τύπου, με προορισμό το φαράγγι Studlagil, ένα εντυπωσιακό φαράγγι με βασαλτικά τοιχώματα, το οποίο και θα εξερευνήσουμε με πορεία δυο ωρών, φτάνοντας μέχρι τον πυθμένα και την βάση των βασαλτικών τοιχωμάτων του.

Το απόγευμα καταλήγουμε στο χωριό Egilsstadir για διανυκτέρευση

Καταρράκτες Litlanesfoss / Hengifoss, Vestrahorn Mountain, Hofn

Αναχωρούμε το πρωί για πορεία μιάμισης ώρας στους καταρράκτες Henfifoss και Litlanesfoss που βρίσκονται στο δυτικό άκρο της λίμνης του Egilsstadir, και κατρακυλάνε από εντυπωσιακά ηφαιστειακά βράχια με θερμά χρώματα και βασαλτικούς σχηματισμούς.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, κινούμαστε νότια με προορισμό το Vestrahorn Mountain. Εδώ θα κάνουμε μια πορεία στην βάση του βουνού, περπατώντας σε μια μαύρη παραλία ρηχού νερού που προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες. Τέλος καταλήγουμε στο Hofn όπου και θα διανυκτερεύσουμε στο Hofn Guesthouse σε δίκλινα δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο. Πρωινό δεν περιλαμβάνεται.

Το Hofn είναι φημισμένο για την παραγωγή καραβίδων και το βράδυ αξίζει να φάμε σε ένα από τα εστιατόρια που τις προσφέρουν.

Jokulsarlon, Skaftafell

Η λίμνη Jokulsarlon είναι μια εντυπωσιακή παγετωνική λίμνη που άρχισε να δημιουργείται περίπου το 1935, όταν άρχισε να λειώνει ο παγετώνας Vatnajokull. Νωρίτερα ο παγετώνας έφτανε μέχρι την θάλασσα, ενώ με την κλιματική αλλαγή περιορίστηκε αισθητά, αφήνοντας πίσω του μια εντυπωσιακή λίμνη γεμάτη με μοναδικές εικόνες με επιπλέοντα παγόβουνα και φώκιες να κυνηγούν. Θα εξερευνήσουμε την λίμνη με φουσκωτό σκάφος το οποίο μας επιτρέπει να φτάσουμε κοντά στον παγετώνα και ίσως να παρακολουθήσουμε κάποια από τις κατακρημνίσεις πάγου που δημιουργούν τα παγόβουνα. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην Diamond Beach, την παραλία στην έξοδο των νερών της λίμνης Jokulsarlon, όπου ξεβράζονται κομμάτια διάφανου πάγου που λαμπυρίζουν σαν διαμάντια.

Συνεχίζοντας δυτικά θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Skaftafell, όπου θα πραγματοποιήσουμε πορεία δυο ωρών μέχρι τον καταρράκτη Svartifoss που πέφτει από μαύρα βασαλτικά βράχια.

Γεωπάρκο Katla, καταρράκτες και παγετώνες νότιας Ισλανδίας

Αναχωρούμε για το γεωπάρκο Katla όπου θα περπατήσουμε στο χείλος του φαραγγιού Fjadrargljufur και στα πεδία λάβας του γεωπάρκου. Ακολουθεί η φημισμένη Μαύρη Παραλία με την βασαλτική σπηλιά Halsanefshellir και οι βραχώδεις ακτές Dyrholaey. Συνεχίζοντας δυτικά θα επισκεφθούμε μια σειρά από εντυπωσιακούς καταρράκτες, όπως Skogafoss, Seljalandsfoss και άλλοι, σε μερικούς από τους οποίους περνάμε στην πίσω πλευρά τους. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής Hella

Landmannalaugar, Reykjavik

Μια από τις ομορφότερες ημέρες του ταξιδιού μας θα είναι η σημερινή. Ακολουθώντας έναν ορεινό δρόμο θα πάμε στην περιοχή Landmannalaugar, μια περιοχή γεμάτη με ηφαιστειακά βουνά, πεδία λάβας και φουμαρόλες, όπου βρίσκονται τα rainbow mountain της Ισλανδίας. Πολλά μονοπάτια ξεκινούν εδώ για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Εμείς θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που μας προσφέρει τα highlights του βουνού, διασχίζει ένα πεδίο λάβας, πολύχρωμες κοιλάδες, ένα φαράγγι με πράσινο ριόλιθο και θα φτάσουμε σε μια κορυφή με πανοραμική θέα. Η διαδρομή είναι 10 χλμ και η πορεία διαρκεί 4 ώρες. Στη συνέχεια θα κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στην θερμή πηγή δίπλα από το καταφύγιο, πριν κατέβουμε από τα βουνά.

Ολοκληρώνοντας το οδοιπορικό μας επιστρέφουμε στο Reykjavik για διανυκτέρευση

Πτήση επιστροφής

Aναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
103.000 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
360.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ισλανδική κορώνα (ISK) (ισοτιμία 1€ = ~ 143 ISK)
ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Μέση ηλικία πληθυσμού: 35,6 έτη
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT (Διαφορά από Ελλάδα -2 τον χειμώνα, - 3 το καλοκαίρι)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

  • Aναχώρηση 22 Οκτωβρίου
  • * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για ομάδες 5-8 ατόμων (ως guided ή self guided), οποιαδήποτε ημερομηνία την περίοδο  από Μάϊο έως και Οκτώβριο

Κόστος συμμετοχής

  • Ενδεικτικές τιμές με συνοδό για ανοιχτές ημερομηνίες

Διαμονή σε ξενοδοχεία:              

2.700 € για 6-7 άτομα

2.500 € για 8 άτομα

Διαμονή σε hostel:                            

2.200 € για 6-7 άτομα

1.850 € για 8 άτομα

Διαμονή σε camping:                     

1.700  € για 6-7 άτομα                                 

1.500 € για 8 άτομα

  • Ενδεικτικές τιμές self-drive για ανοιχτές ημερομηνίες

Διαμονή σε ξενοδοχεία:              

2.550 € για 2 άτομα

1.900 € για 4 άτομα

 

Διαμονή σε hostel:                            

2.150 € για 2 άτομα

1.500 € για 4 άτομα

 

Διαμονή σε camping:                     

1.700  € για 2 άτομα

1.050 € για 4 άτομα

 

* Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα για την συγκεκριμένη αναχώρηση όπου φαίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και τα ξενοδοχεία που θα χρησιμοποιηθούν

 

Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και οριστικοποιούνται μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων κρατήσεων. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας ορισμένων υπηρεσιών (δωμάτια, αυτοκίνητο, κλπ), το πρόγραμμα ίσως δεν μπορέσει να εξυπηρετηθεί, ή να τύχει διαφοροποιήσεων στις τιμές. Οι δυσκολότεροι μήνες όλου του έτους είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Με αυτό ως δεδομένο, η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνεται ΕΓΚΑΙΡΑ, όταν ακόμη οι κρατήσεις έχουν λογικό κόστος

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με minibus 9 θέσεων, και μπορούν να πάρουν μέρος μικρές μόνο ομάδες. Με τον τρόπο αυτό έχουμε απολύτως ελεύθερο πρόγραμμα ώστε να κάνουμε αλλαγές ανάλογα με την διάθεση και τις επιθυμίες μας. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Την έκδοσή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει μόνος του, ή να την αναθέσει στο γραφείο μας. Ρωτήστε μας για τις διαθέσιμες επιλογές. Όταν ολοκληρωθεί η κράτηση των αεροπορικών, αν απαιτηθεί ελαφρά τροποποίηση της πρώτης ή τελευταίας ημέρας, είναι εφικτό μετά από συνεννόηση

Διατροφή

Το φαγητό δεν περιλαμβάνεται στην τιμή, εκτός από το πρωινό στα ξενοδοχεία (χωρίς ωστόσο και αυτό να είναι δεδομένο σε ορισμένα ξενοδοχεία). Μπορεί να γίνεται είτε σε εστιατόρια, είτε να μαγειρεύουμε μόνοι μας σε όσα από τα καταλύματα διαθέτουν κουζίνες, είτε με προμήθειες από supermarket της διαδρομής. Το κόστος ενός γεύματος στα εστιατόρια είναι περίπου 20-50 € ανάλογα τις επιλογές.

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει επέμβαση ασθενοφόρου και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Ζητήστε μας πληροφορίες.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης σε κάποια προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € ανά άτομο.

 

Για κράτηση θέσης σε κάποιο πρόγραμμα self-drive θα πρέπει να δώσετε μια προκαταβολή 200 € για όλη την ομάδα, πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Μόλις γίνουν οι κρατήσεις και οριστικοποιηθεί η τιμή θα πρέπει να συμπληρώσετε την προκαταβολή μέχρι του ποσού των 500 € ανά άτομο. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την ολοκλήρωση των κρατήσεων, η αρχική προκαταβολή των 200 € δεν επιστρέφεται

Εξοπλισμός

* αν η διαμονή γίνει σε camping απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός, ρωτήστε μας σχετικά

Ισλανδία

The Best Off - 9 Hμέρες

Κόστος από €1500

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Trekking Hellas και ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας. Εγγραφείτε στο newsletter μας και γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους όρους Χρήσης