Πακιστάν (K1) Trekking Semi Guided

Πακιστάν (K1) Trekking Semi Guided

Ανάβαση στην εντυπωσιακή κορυφή Masherbrum

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
9-19 Ιουνίου
5-15 Ιουλίου
2-12 Αυγούστου
26 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 ημέρες
Πακιστάν (K1) Trekking Semi Guided
Τιμή από €2310
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2310 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Στο βόρειο Πακιστάν συγκλίνουν μερικές από τις μεγαλύτερες οροσειρές του κόσμου (Καρακορούμ, Ιμαλάια, Χίντου Κους και Παμίρ), καθιστώντας την περιοχή ως το μέρος με την μεγαλύτερη συγκέντρωση υψηλών κορυφών στον κόσμο. Εδώ υπάρχουν οι 4 από τις συνολικά 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων που υπάρχουν στη γη, και εκατοντάδων άλλων κορυφών άνω των 7.000 μ. Μεταξύ αυτών το διάσημο Κ2, το δεύτερο ψηλότερο βουνό του κόσμου μετά το Έβερεστ, με ύψος 8.611 μ.

Το τοπίο είναι συγκλονιστικό και αποτελεί έναν παράδεισο για πεζοπόρους. Εδώ μπορείτε να ζήσετε μια φύση στην ακατέργαστη μορφή της, που καθιστά ένα trekking μια συναρπαστική εμπειρία.

Το Πακιστάν φιλοξενεί επίσης έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς, τα πρώτα βουδιστικά μνημεία, μερικούς από τους πιο ιερούς τόπους του Σιχισμού και μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής των Μογγόλων.

Για χρόνια το Πακιστάν ήταν στην επικαιρότητα για λάθος λόγους. Τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση να ακολουθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής, η κατάσταση ασφάλειας στο Πακιστάν έχει βελτιωθεί ριζικά και ο εισερχόμενος τουρισμός έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι θα κάνουμε ένα trekking μέχρι τους πρόποδες του βουνού K1, γνωστού επίσης με το όνομα Masherbrum (Μασερμπρούμ) με υψόμετρο 7.821 μ. Η παγωμένη κορυφή του βουνού με ένα μοναδικό σχήμα προκαλεί τρόμο και δέος και η ανάβαση στην κορυφή του ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα στον ορειβατικό κόσμο.

Η διαδρομή μας ακολουθεί την κοιλάδα πέρα από το χωριό Hushe, που οδηγεί στα θερινά βοσκοτόπια των χωρικών Hushe. Ακολουθεί μια ομαλή κοιλάδα, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις και συνιστάται σε πεζοπόρους κάθε ηλικίας. Ο μοναδικός παγετώνας που διασχίζει είναι ομαλός και βρίσκεται μόνο στο τελευταίο τμήμα της πεζοπορίας, μόνο μισή ώρα πριν την άφιξη στην κατασκήνωση βάσης.

Συνοπτικά, πρόκειται για μια από τις συντομότερες και πιο προσιτές διαδρομές εντός της οροσειράς του Καρακορούμ.

Ημέρα 1η
Πτήση στο Ισλαμαμπάντ
Ημέρα 2η
Πτήση στο Skardu
Ημέρα 3η
Οδήγηση στο Hushe
Ημέρα 4η
Πεζοπορία από το Hushe στο Dumsum
Ημέρα 5η
Πεζοπορία στο Brumbramah
Ημέρα 6η
Masherbrum Base Camp
Ημέρα 7η
Κατάβαση στο Dumsum
Ημέρα 8η
Hushe - Skardu
Ημέρα 9η
Πτήση στο Ισλαμαμπάντ
Ημέρα 10η
Εφεδρική ημέρα
Ημέρα 11η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση στο Ισλαμαμπάντ (υψόμ. 540 μ)

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο Ισλαμαπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν. Οδική μεταφορά 40 λεπτών στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Ανάλογα με την ώρα άφιξης, θα υπάρχει ελεύθερος διαθέσιμος χρόνος για βόλτες στην πόλη (Μ, Β).

Πτήση στο Skardu (υψόμ. 2250 μ)

Πρωινή πτήση στην μικρή πόλη γραφική Skardu. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στην περιήγηση σε αξιοθέατα της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το Manthal Buddha Rock, έναν μεγάλο βράχο από γρανίτη που έχει ένα ανάγλυφο γλυπτό του Βούδα του 8ου αιώνα, ένα από τα σημαντικότερα λείψανα του Βουδισμού στο Σκαρντού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φρούριο Kharphocho (το όνομά του σημαίνει ο βασιλιάς των οχυρών) σκαρφαλωμένο σε έναν βράχο με πανοραμική θέα στον Ινδό Ποταμό και την πόλη Skardu.

Τέλος θα επισκεφθούμε το οργανικό χωριό, ένα χωριό όπου κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής περιστρέφεται γύρω από την βιωσιμότητα και την αυτάρκεια όπου θα δοκιμάσουμε την βιολογική κουζίνα του. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με βόλτες στην αγορά.  

Σημείωση: Σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης λόγω καιρού, θα μεταφερθούμε οδικά στο Σκαρντού κάνοντας στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής. Διαμονή σε ξενοδοχείο (Π, Μ, Β).

Οδήγηση στο Hushe (υψόμ. 2950 μ.)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε οδικά για την κοιλάδα Hushe, περνώντας από διάφορα χωριά που μαρτυρούν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής Ghanche στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ Gilgit-Baltistan.

Η κοιλάδα Khaplu και η κοιλάδα Hushe που ενώνονται εδώ, αποτελούν την πύλη εισόδου στην περιοχή Baltoro Muztagh που περιλαμβάνει τις κορυφές Κ2 (8.611 μ), Broad Peak (8.047 μ) τα Gasherbrums (8.000+ m) και το Masherbrum ή Κ1(7.821 μ).

Στην διαδρομή θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην συμβολή του Ινδού ποταμού με τους ποταμούς Shayok, Thorgo Pari και Saling.

Φτάνοντας στο χωριό θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για βόλτες και φωτογράφιση της τοπικής ζωής (Π, Μ, Β).

 

Οδική διαδρομή ημέρας: 170 χλμ, 4-5 ώρες

Πεζοπορία από το Hushe στο Dumsum (3400 μ)

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας στην κοιλάδα του ποταμού Hushe. Στο όμορφο χωριό Hushey θα έχουμε την ευκαιρία για μερικές φωτογραφίες πριν συνεχίσουμε για τον τελικό με προορισμό της ημέρας, το χωριό Dumsum. Το μονοπάτι ένα εύκολο που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το τοπίο ενώ προσαρμόζουμε το σώμα μας για τη συνέχεια.

Εδώ θα γίνει η πρώτη κατασκήνωση της διαδρομής, και αφού τακτοποιηθούμε στα αντίσκηνα θα έχουμε χρόνο για μια προαιρετική πορεία στον παγετώνα Aling (1-2 ώρες) και για μια εξερεύνηση της φύσης γύρω από την κατασκήνωση (Π, Μ, Β)

Πεζοπορική διαδρομή ημέρας: 6 χλμ, 3 ώρες, +450 μ ΥΔ

Πεζοπορία στο Brumbramah (3900 μ)

Συνεχίζουμε την πορεία μας στην κοιλάδα, μπαίνοντας όλο και βαθύτερα στις απομονωμένες γωνιές του ορεινού όγκου. Στην αρχή κινούμαστε ανάμεσα από κέδρους και αργότερα βρισκόμαστε στην μορένα του παγετώνα Masherbrum μέχρι το σημείο όπου θα οργανώσουμε την σημερινή μας κατασκήνωση στο Brumbramah. Η σημερινή διαδρομή κατά τόπους έχει μερικά απότομα τμήματα. (Π, Μ, Β)

Πεζοπορική διαδρομή ημέρας: 6 χλμ, 4 ώρες, +500 μ ΥΔ

Masherbrum Base Camp (4200 μ)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας καταπράσινα βοσκοτόπια με προορισμό την κατασκήνωση βάσης του Masherbrum, ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή παράλληλα με τον ομώνυμο  παγετώνα. Το μονοπάτι κι εδώ έχει κατά τόπους απότομα τμήματα, ενώ στο τελευταίο τμήμα του θα χρειαστεί να διασχίσουμε και έναν ομαλό παγετώνα. Αφού οργανώσουμε και τακτοποιηθούμε στην κατασκήνωση, ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην λίμνη που υπάρχει κοντά στο Base Camp και ένα κοντινό σημείο θέας (Π, Μ, Β)

Πεζοπορική διαδρομή ημέρας: 4 χλμ, 3-4 ώρες, +300 μ ΥΔ

Κατάβαση στο Dumsum (3400 μ)

Αρχίζουμε την επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι με στόχο να καλύψουμε την απόσταση και των δυο προηγούμενων ημερών σήμερα. Στην διαδρομή θα έχουμε την άνεση για διάφορες φωτογραφικές στάσεις (Π, Μ, Β)

Πεζοπορική διαδρομή ημέρας: 10 χλμ, 5 ώρες, -800 μ ΥΔ

Hushe - Skardu

Ολοκληρώνουμε το trekking επιστρέφοντας στο χωριό Hushe, απ’ όπου αναχωρούμε με αυτοκίνητο για να επιστρέψουμε στο Skardu. Στην διαδρομή θα κάνουμε στάση στο Khaplu όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό στο φρούριο Khaplu. Το Khaplu χτίστηκε το 1840 για να αντικαταστήσει ένα παλιό φρούριο που υπήρχε εκεί κοντά, και χρησιμοποιήθηκε ως βασιλική κατοικία. Σήμερα στεγάζει ένα ξενοδοχείο και ένα μουσείο για την ιστορία και τον πολιτισμό του Baltistan. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του χωριού. Φτάνοντας το απόγευμα στο Skardu τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση (Π, Μ, Β)

Πεζοπορική διαδρομή ημέρας: 6 χλμ, 2 ώρες, -450 μ ΥΔ

Οδική διαδρομή ημέρας: 170 χλμ, 4-5 ώρες

Πτήση στο Ισλαμαμπάντ

Καιρού επιτρέποντος, πρωινή πτήση επιστροφής στο Ισλαμαμπάντ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και μεσημεριανό φαγητό. Αν ο καιρός δεν επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η πτήση, τότε η επιστροφή στο Ισλαμαμπάντ θα γίνει οδικώς

Εφεδρική ημέρα

Αν φτάσουμε έγκαιρα στο Ισλαμαπάντ, η σημερινή ημέρα θα αξιοποιηθεί για ξενάγηση σε αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως το μουσείο Taxila (φιλοξενεί αντικείμενα από τον 1ο μέχρι τον 7ο αιώνα από τις ανασκαφές στα ερείπια της αρχαίας πόλης Taxila), καθώς και των κοντινών αρχαιολογικών χώρων.

Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
881.913 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
241,5 εκατομμύρια (2023)
ΝΟΜΙΣΜΑ
Πακιστανική Ρουπία PKR (ισοτιμία Νοεμβρίου 2023, 1€ = 299 PKR)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC + 5 (διαφορά ώρας από την Ελλάδα, +2 το καλοκαίρι)

Highlights

 • Ένα σχετικά εύκολο trekking που οδηγεί στους πρόποδες του εντυπωσιακού βουνού Κ1 ή Masherbrum (7821 μ)
 • Η εκπληκτική θέα προς τις ψηλές κορυφές του Καρακορούμ όπως, Masherbrum, Haldi Cones, Laila Peak και άλλες
 • Η οδήγηση κατά μήκος των ποταμών Ινδού και Σογιόκ
 • Η πορεία δια μέσω της ειδυλλιακής κοιλάδας Hushe, της οποίας οι κάτοικοι ενσαρκώνουν τον φιλόξενο τρόπο ζωής των Balti και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά
 • Επαφή με την καθημερινή ζωή των κατοίκων απομονωμένων κοιλάδων και τα έθιμα των κατοίκων, σε χωριά όμως το Yugo, Hushe και το οργανικό χωριό
 • Το άγριο και απομακρυσμένο τοπίο

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 9-19 Ιουνίου
 • 5-15 Ιουλίου
 • 2-12 Αυγούστου
 • 26 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου

*Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για έτοιμες ομάδες 8 έως 12 ατόμων, οποιαδήποτε ημερομηνία την περίοδο από μέσα Μαΐου έως μέσα Σεπτεμβρίου.

Κόστος συμμετοχής

 • 2.310 €/ άτομο (για 2+ άτομα στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις)

 • 2.650 €/ άτομο για 2+ άτομα σε ανοιχτές ημερομηνίες αναχώρησης

 • 3.690 € για 1 άτομο σε ανοιχτές ημερομηνίες αναχώρησης

 • 390 € επιβάρυνση μονόκλινου

Σημείωση 1: Οι τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία 1 € = 1,05 USD. Αλλαγής αυτής της σχέσης, ίσως επηρεάσει την τιμή πώλησης

Σημείωση 2: Υπάρχει δυνατότητα αναχωρήσεων σε άλλες ημερομηνίες, για γκρουπ άνω των 10 ατόμων με Έλληνα συνοδό και αεροπορικά εισιτήρια. Όσο νωρίτερα γίνει ο προγραμματισμός, τόσο καλύτερα για το κόστος των πτήσεων

Βαθμός Δυσκολίας

 • 3/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους κράτησης και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε εδώ την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Μετά την συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής και σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι 60 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Οι καταβολές χρημάτων γίνονται στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE.

Κατά την διαδικασία μεταφοράς ή κατάθεσης χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και το όνομα του ταξιδιού.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Τα εισιτήρια των εσωτερικών πτήσεων προς/από Skardu περιλαμβάνονται, όμως υπάρχουν πιθανότητες ακύρωσης της πτήσης αν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος, με δεδομένο ότι το Skardu βρίσκεται σε υψόμετρο 2250 μ. μέσα στα βουνά. Σε μια τέτοια περίπτωση η διαδρομή θα γίνει οδικώς με το ίδιο κόστος.

Στην διάρκεια της πεζοπορίας, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να παραδώσει μια αποσκευή τύπου duffel bag με βάρος έως 15 κιλών, για μεταφορά από τους αχθοφόρους.

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις γίνεται σε ένα από τα ξενοδοχεία που παρουσιάζονται στο αναλυτικό πρόγραμμα, ή άλλα παρόμοια σε περίπτωση καθυστερημένης κράτησης και έλλειψης διαθεσιμότητας.

Στην διάρκεια του trekking η διαμονή γίνεται σε αντίσκηνα 2 ατόμων ή 1 ατόμου στην περίπτωση που πληρωθεί διαφορά μονόκλινου. Εκτός από τα αντίσκηνα διαμονής διατίθεται αντίσκηνο τραπεζαρία και αντίσκηνο κουζίνα για την προετοιμασία  του φαγητού.

Σε περίπτωση που ακυρωθεί κάποια πτήση και η μεταφορά από / προς Ισλαμανπάντ γίνει οδικώς, ενδεχομένως να γίνει διανυκτέρευση στην διαδρομή σε κάποιο τουριστικό ξενοδοχείο με βασικές υποδομές

 Διατροφή

Το φαγητό περιλαμβάνεται σε όλη την διάρκεια του προγράμματος. Αποτελείται από ένα μείγμα τοπικών παραδοσιακών, πακιστανικών και διεθνών πιάτων, μαγειρεμένα από καταρτισμένους μάγειρες με κατάλληλη φροντίδα για κατανάλωση από ξένους επισκέπτες. Το πρωινό περιλαμβάνει δημητριακά, μούσλι, αυγά, ψωμί ή chapatti, καφέ ή τσάι.

Το μεσημεριανό στην διάρκεια του trekking είναι τύπου πικ νικ και περιλαμβάνει μια επιλογή από κρέατα, τυριά, τουρσιά, κράκερ ή τσαπάτι, ενώ μερικές φορές συνοδεύεται από ζεστή σούπα αι ζυμαρικά.

Το δείπνο σερβίρετε στην ομαδική σκηνή τραπεζαρία και αποτελείται από τρία πιάτα, μαγειρεμένο επιτόπου από το προσωπικό χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα . Υπάρχει η δυνατότητα κάποιας προσαρμογής σε περίπτωση χορτοφάγων, ή ατόμων με δυσανεξία στην γλουτένη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα οποιασδήποτε ειδικής δίαιτας. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώστε μας και ο τοπικός μας συνεργάτης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσει.

Σε κάθε γεύμα θα παρέχεται καθαρό πόσιμο νερό.

Δυσκολία

Το μονοπάτι γενικά είναι εύκολο, με μερικές απότομες αναβάσεις μικρής διάρκειας. Ως επί το πλείστον το μονοπάτι είναι σε καλή κατάσταση και μόνο στο τελευταίο τμήμα του κινείται σε βραχώδες έδαφος.

Η φυσική σας κατάσταση θα πρέπει να είναι τέτοια που να μπορείτε να κάνετε πορείες διάρκειας 3 – 4 ωρών. Όσο καλύτερη κατάσταση έχετε πάνω από αυτό το όριο, τόσο περισσότερο θα απολαύσετε την διαδρομή. Αν όμως δεν είσαστε σε εξαιρετική κατάσταση, ξεκινήστε την προπόνησή σας τουλάχιστον 3 μήνες πριν το ταξίδι. Ξεκινήστε με μικρές πορείες 1 ώρας την ημέρα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Σταδιακά αυξήστε την διάρκεια των πορειών σας μέχρι να φτάσετε στις 3-4 ώρες ημερησίως. Σημαντικό είναι σε αυτές τις πορείες προπόνησης, να φοράτε τα παπούτσια που θα χρησιμοποιήσετε και στο trekking.

Αλλαγή προγράμματος

Ο συνοδός του γραφείου μας σε περίπτωση γκρουπ, ή ο τοπικός οδηγός στην περίπτωση των semi guide, έχουν την ευχέρεια να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν οι καιρικές ή άλλες τοπικές συνθήκες (απεργίες, πολιτικές αναταραχές, κ.ά.) το επιβάλουν, με κύριο κριτήριο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος  και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οποιαδήποτε κόστος πιθανόν προκύψει από τέτοιου είδους αλλαγές καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Καιρός

Στην διάρκεια του ταξιδιού (Μάιο – Σεπτέμβριο) θα συναντήσουμε περίπου τις παρακάτω καιρικές συνθήκες

Στο Ισλαμαμπάντ θα έχει ζέστη και υγρασία, με τον Ιούνιο να φτάνει τους 40ο C την ημέρα και τους 27ο C τη νύχτα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο βροχεροί μήνες και ρίχνει συνολικά το μισό ύψος του ετήσιου συνόλου.

Στο Baltistan / Skardu μέσες θερμοκρασίες της περιόδου κυμαίνονται από 15ο  έως 20ο C και στο Khaplu από 12ο έως 18ο C. Το κλίμα εδώ είναι ψυχρό και ημίξερο, συνήθως έχεις καθαρό ουρανό και ευχάριστες μέρες, ωστόσο οι νύχτες μπορεί να είναι αρκετά ψυχρές.

Στην διάρκεια του trekking οι θερμοκρασίες στην διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι αρκετά άνετες, τη νύχτα όμως μπορεί να πέσουν πολύ χαμηλά και στο Base Camp ίσως να πέσει και χιόνι. Συνήθως οι θερμοκρασίες στην διάρκεια της ημέρας είναι 10ο έως 15ο C ενώ το βράδυ μπορεί να πέσει γύρω στους 5ο C.

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα προς τους τοπικούς αχθοφόρους και προσωπικό που θα βοηθήσει στην διαδρομή μας, είναι μια κίνηση που αναμένουν. Υπολογίζουμε ένα συνολικό ποσό 80 – 100 δολαρίων (σε τοπικό νόμισμα). Ο τοπικός συνοδός θα βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη διαδικασία.

Το φιλοδώρημα προσφέρεται στο προσωπικό στη διάρκεια μιας ευχαριστήριας «τελετής» την τελευταία ημέρα της πεζοπορίας

Υγιεινή / Ασφάλεια / ασφάλιση

ΚΕΕΛΠΝΟ, τμήμα ταξιδιωτικής ιατρικής

Ελονοσία υπάρχει μόνο γύρω από το Ισλαμαμπάντ, με ελάχιστα περιστατικά αστικής μετάδοσης, ενώ στο Skardu, Hunza ή τα βουνά δεν υπάρχει κίνδυνος

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία σε υψόμετρο έως 3.000 μ, ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € συμπεριλαμβανομένης ακύρωσης λόγω covid-19

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας αν έχετε σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Ωστόσο η περιλαμβανόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν καλύπτει εκκένωση σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων. Και με δεδομένο ότι το ταξίδι πραγματοποιείται σε μια περιοχή με ελάχιστες υποδομές, κρίνεται αναγκαία μια πρόσθετη κάλυψη διάσωσης.

Η Trekking Hellas συνεργάζεται με την εταιρεία Global Rescue η οποία καλύπτει συμβάντα σε υψόμετρα έως 7.500 μ με υπηρεσίες εκκένωσης που καλύπτει ακόμη και ελικόπτερο. Παρέχει επίσης ιατρικές συμβουλές, λεπτομερείς αναφορές προορισμού, ειδοποιήσεις συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και εκκένωση σε έκτακτες καταστάσεις κάθε είδους. Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να αγοράσετε την ασφάλεια παγκόσμιας διάσωσης Global Rescue & Trekking Hellas

Ακυρώσεις

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, ισχύουν τα παρακάτω ακυρωτικά

 • Οποιαδήποτε ακύρωση γίνει από την ημέρα κράτησης και έως 60+ ημέρες πριν από την αναχώρηση, χρεώνεται με 150 € κατ’ άτομο, για διαχειριστικά έξοδα.
 • Από 60 έως και 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση: 50% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
 • Από 29 ημέρες μέχρι και την αναχώρηση (non show): 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

Σημείωση: Οι παραπάνω όροι ακύρωσης υπερισχύουν των όρων ακύρωσης που αναφέρονται στην Δήλωση Συμμετοχής – Σύμβαση Οργανωμένου Ταξιδιού

Εξοπλισμός

 • 1 σακίδιο πλάτης ή duffel bag 50 - 70 λίτρων που θα παραδοθεί στους αχθοφόρους
 • 1 σακίδιο ημέρας 30 λίτρων για να μεταφέρετε προσωπικά αντικείμενα όπως κάμερα, μπουκάλι νερό κ.λπ
 • Αδιάβροχο κάλυμμα σακιδίου ημέρας
 • Υπνόσακος για θερμοκρασία comfort -5°C
 • Στρώμα ύπνου
 • Στιβαρές μπότες πεζοπορίας, με χοντρές αντιολισθητικές σόλες που να καλύπτουν τους αστραγάλους
 • Κάλτσες πεζοπορίας
 • Αθλητικά παπούτσια για χρήση στην κατασκήνωση και τις πόλεις
 • Παντελόνι/α πεζοπορίας λεπτό
 • Παντελόνι πεζοπορίας ζεστό
 • Αδιάβροχο παντελόνι να φοριέται από πάνω, ιδανικά με πλαϊνά φερμουάρ ώστε να μπαινοβγαίνει χωρίς να βγάζεις παπούτσια
 • 2-3 ισοθερμικά κοντομάνικα μπλουζάκια
 • 1-2 μακρυμάνικα μπλουζάκια μεσαίο στρώμα
 • Μπουφάν fleece ή soft shell
 • Ζεστό μπουφάν (ιδανικά πουπουλένιο)
 • Αδιάβροχο τζάκετ (ιδανικά διαπνέον)
 • Κασκόλ ή μπάφ
 • Καπέλο ηλίου
 • Ζεστό σκούφο και γάντια
 • Γυαλιά ηλίου
 • Μπαστούνια πεζοπορίας
 • Φακός κεφαλής και εφεδρικές μπαταρίες
 • Αντηλιακό
 • Εντομοαπωθητικό
 • Μπουκάλι νερού
 • Μικρό λουκέτο (για το κλείδωμα της τσάντας οδοιπορικού σας)
 • Είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, μικρό πράσινο σαπούνι)
 • Μικρή πετσέτα
 • Προσωπικά Φάρμακα
 • Δισκία καθαρισμού νερού

Σημείωση 1: Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης μπαστουνιών πεζοπορίας, υπνόσακου και στρώματος ύπνου. Ενημερώστε μας να το φροντίσουμε

Σημείωση 2: Τα στενά και αποκαλυπτικά ρούχα δεν είναι κατάλληλα για ταξίδι στο Πακιστάν. Τα σορτς και μπλουζάκια μπορούν να φορεθούν μόνο όταν βρισκόμαστε πάνω από τις τελευταίες προσωρινές κατοικίες της κοιλάδας

Σημείωση 3: Το βάρος της αποσκευής που θα παραδοθεί στους αχθοφόρους, δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15 κιλά.

Σημείωση 4: Στο ξενοδοχείο του Skardu ή του Islamabad, μπορείτε να αφήσετε εξοπλισμό που δεν θα χρειαστείτε στην διάρκεια του trekking

Πακιστάν (K1) Trekking Semi Guided

Ανάβαση στην εντυπωσιακή κορυφή Masherbrum

Κόστος από €2310

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.