Αμερική, 27 Απριλίου-12 Μαϊου 2024

Αμερική, 27 Απριλίου-12 Μαϊου 2024

Στα εθνικά πάρκα του far west

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
27 Απριλίου-12 Μαϊου 2024 (Πάσχα)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
16 ημέρες
Αμερική, 27 Απριλίου-12 Μαϊου 2024
Τιμή από €5040
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 5040 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Το Far West, πολλοί το έχουν στο μυαλό τους ως πεδίο αναρχίας και χαοτικής βίας όπως υπερτονιζόταν στις ταινίες γουέστερν. Η διαδικασία εξάπλωσης των Ευρωπαίων που είχαν εγκατασταθεί στις ανατολικές ακτές προς την άγρια δύση ωστόσο, δεν αποτέλεσε μόνο μια ιστορία κατάκτησης και επιβίωσης, επιμονής, αντίστασης, και συγχώνευσης με τις γηγενείς φυλές, αλλά και μια ιστορία ριζικών αλλαγών σε όλο το πλάτος των Ηνωμένων Πολιτειών, μια διαδικασία μέσα από την οποία οι Ευρωπαίοι έποικοι μεταμορφώθηκαν σε έναν νέο λαό, τους Αμερικανούς.

Η χρήση νέας τεχνολογίας άγνωστη στους αυτόχθονες, όπως πυροβόλα όπλα, τρένο, δρόμοι, νέες πόλεις, ράντζα και ορυχεία, άλλαξε για πάντα τις συνθήκες και τις συνήθειες όλων, περιόρισε έως και εξαφάνισε παλαιούς πολιτισμούς και ανέδειξε τη νέα μεγάλη δύναμη που το 1776 με την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας αυτονομήθηκε από την Βρετανία και σταδιακά κυριάρχησε στον κόσμο. Ήδη από τη δεκαετία του 1870 η εθνική της οικονομία ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι πρόσφατα που εκτοπίστηκε από την Κίνα.

Η Άγρια Δύση ωστόσο, όσο και αν εκσυγχρονίστηκε, παραμένει ένας τόπος επιβλητικός, με τεράστια φαράγγια, καταπληκτικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, ερήμους, γιγάντια δέντρα, βραχογραφίες και πετρογλυφικά πρωτο-ινδιάνων ηλικίας χιλιάδων ετών, καθώς και λείψανα εγκαταστάσεων προκολαμβιανών πολιτισμών όπως οι Ανασάζι, οι Ναβάχο και άλλοι.

Με το ταξίδι αυτό, επιχειρούμε την γνωριμία μας με ορισμένα απο τα σημαντικότερα Εθνικά Πάρκα στις πολιτείες που περνάμε, Αριζόνα, Γιούτα, Γουαϊόμινγκ, Αϊντάχο, Νεβάδα και Καλιφόρνια.

Και φυσικά, έχοντας την φιλοσοφία ότι ποτέ δεν γνωρίζεις έναν τόπο καλά αν δεν τον περπατήσεις, αν δεν βρεθείς στο επίκεντρο του προορισμού, σε κάθε πάρκο αφιερώνουμε χρόνο για πορείες μικρές ή μεγαλύτερες, ξεκινώντας ουσιαστικά το πρόγραμμα κάθε ημέρας από εκεί που θα παρκάρουμε το αυτοκίνητο.

Το ταξίδι θα γίνει για μικρό γκρουπ, το μέγιστο 8 έως 12 ατόμων. Ξεκινώντας από το Phoenix θα κινηθούμε βόρεια μέχρι το φημισμένο Γέλοουστόουν και στη συνέχεια νοτιοδυτικά προς το Λας Βέγκας και αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα του Θανάτου θα βρεθούμε στα δάση με τις γιγάντιες σεκόγια, το Yosemite και το Σαν Φρανσίσκο.

Ημέρα 1η
Πτήση Αθήνα - Phoenix
Ημέρα 2η
Sedona - Flagstaff
Ημέρα 3η
Grand Canyon South Rim Trail - Page
Ημέρα 4η
Antelope Canyon – Glen Canyon – Monument Valley
Ημέρα 5η
Monument Valley – Moab
Ημέρα 6η
Arches National Park
Ημέρα 7η
Bryce Canyon
Ημέρα 8η
Zion National Park – Angels Landing
Ημέρα 9η
Las Vegas - Death Valley NP
Ημέρα 10η
Death Valley – Bakersfield
Ημέρα 11η
Sequoia National Forest - Oakhurst
Ημέρα 12η
Yosemite National Park
Ημέρα 13η
Oakhurst - San Francisco
Ημέρα 14η
San Francisco
Ημέρα 15η
Ελεύθερη ημέρα - πτήση επιστροφής
Ημέρα 16η
Άφιξη στην Αθήνα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Αθήνα - Phoenix

Συνάντηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρωί. Πτήση προς το Φοίνιξ της Αριζόνας, μέσω Λονδίνου, με την British Airways με ώρα αναχώρησης 08:05 το πρωί και άφιξη στο Phoenix το απόγευμα στις 17:30 (σημείωση: η αναμονή στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου είναι 4ω40’)

Άφιξη στο Phoenix και μεταφορά στο ξενοδοχείο Best Western Plus Sundial για διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με δυο διπλά κρεβάτια, μπάνιο και πρωινό.

Sedona - Flagstaff

Πρωινό φαγητό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον βορά και την περιοχή της Sedona, κάνοντας μια στάση στο Montezuma Castle. Το κάστρο ήταν περισσότερο ένα συγκρότημα πολυκατοικιών της εποχής των Sinagua που χτίστηκε την περίοδο από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα και εσφαλμένα πήρε το όνομα του φημισμένου αυτοκράτορα των Αζτέκων Montezuma, καθώς εκείνος γεννήθηκε μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Συνεχίζοντας την διαδρομή μας, και λίγο πριν φτάσουμε στην Sedona, θα κάνουμε μια παράκαμψη δυτικά για να εξερευνήσουμε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα κόκκινων βράχων, το Cathedral Rock, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας πορεία του ταξιδιού, ακολουθώντας ένα μονοπάτι 2,5 χλμ μαζί με την επιστροφή (σημείωση: το μονοπάτι έχει ελαφρύ scrambling, υπάρχουν ωστόσο εύκολες κυκλικές εναλλακτικές διαδρομές με την ίδια αφετηρία για όσους επιθυμούν κάτι ήπιο)

Το απόγευμα καταλήγουμε στο Flagstaff, μια μικρή πόλη περίπου 75.000 κατοίκων που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.100 μ. Η περιοχή έχει εύφορη γη ηφαιστειακής τέφρας από εκρήξεις που έγιναν τον 11ο αιώνα. Η φημισμένη διαδρομή Route 66 περνάει μέσα από την πόλη, βοηθώντας έτσι και στην τουριστική της ανάπτυξης λόγω και της γειτνίασής της με το Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο La Quinta Inn & Suites by Wyndham Flagstaff 3*, σε ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό         

Διαδρομή ημέρας με το αυτοκίνητο 155 μίλια, 3 ώρες.

Grand Canyon South Rim Trail - Page

Το Grand Canyon σχηματίστηκε από την διάβρωση του ποταμού Κολοράντο σε μια περίοδο 6 εκατομμυρίων ετών, αποκαλύπτοντας μια διατομή της γης με πετρώματα και βράχους ηλικίας δυο δισεκατομμυρίων ετών. Το φαράγγι έχει μήκος 446 χλμ, πλάτος 29 χλμ και βάθος 1600 μ. Σε σπηλιές του φαραγγιού έχουν βρεθεί αντικείμενα και ερείπια κατοίκησης πριν από σχεδόν 12.000 έτη, και συνέχισε να κατοικείται από διάφορες φυλές όπως ο Navajo, Zuni, Hopi και άλλες, με τελευταία φυλή τους Havasupai που θεωρούν ότι το φαράγγι τους ανήκει αφού κατοικούν εδώ περισσότερα από 800 χρόνια. Το φαράγγι περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αφιερώνουμε την ημέρα μας στην επίσκεψη ορισμένων από τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία του φαραγγιού. Από το χωριό Grand Canyon Village θα περπατήσουμε το μονοπάτι South Rim Trail το οποίο περνάει από 10 σημεία θέας, με ένα συνολικό μήκος 12,6 χλμ. Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την διαδρομή υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής με το λεωφορείο του εθνικού πάρκου.

Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε το μουσείο γεωλογίας στο χείλος του φαραγγιού  με ερμηνεία των γεωλογικών στρωμάτων και πετρωμάτων που αποκάλυψε η διάβρωση του ποταμού.  Στη συνέχεια οδηγώντας ανατολικά, φτάνουμε στο ιστορικό τοπόσημο Desert View Watchtower, ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή 40 χλμ.

Το απόγευμα καταλήγουμε στο Page για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Wingate by Wyndham Page Lake Powell 4*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Διαδρομή ημέρας με το αυτοκίνητο 226 μίλια 4 ώρες.

Glen Canyon - Antelope Canyon – Monument Valley

Το ξεκίνημα της ημέρας περιλαμβάνει τόσο επίσκεψη και πορεία στο χείλος του Glen Canyon, και το διάσημο σημείο θέας Horseshoe Bend, όσο και κάθοδο στο μαγικό φαράγγι Antelope Canyon, ένα από τα περισσότερο φωτογραφισμένα φαράγγια στον κόσμο. Έχει συνολικό μήκος περίπου 50 χλμ και περιλαμβάνει 4 διαφορετικά τμήματα, με δημοφιλέστερα τo Upper και το Lower Antelope Canyon. Σχηματίστηκε από την διάβρωση του νερού στους κόκκινους βράχους από ψαμμίτη της ιδιωτικής γης των Ναβάχο, και η είσοδος επιτρέπεται μόνο με οργανωμένα τουρ και οδηγούς Ναβάχο. Με έναν τέτοιον οδηγό λοιπόν, θα κατέβουμε στον πυθμένα του φαραγγιού, ακολουθώντας μια διαδρομή χωρίς τεχνικές δυσκολίες, σε ώρες που οι ακτίνες του ήλιου εισχωρούν στο φαράγγι αναδεικνύοντας τα θερμά φυσικά χρώματα των βράχων.

Το μεσημέρι αναχωρούμε για την Monument Valley. Διανυκτέρευση στο Gouldings Lodge Monument Valley 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Διαδρομή ημέρας με το αυτοκίνητο 132 μίλια 1 ½ ώρες

Monument Valley – Moab

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψή της Monument Valley, την “Κοιλάδα των Βράχων” όπως την αποκαλούσαν οι ιθαγενείς Ναβάχο, μια ιερή περιοχή για αυτούς και προστατευόμενη περιοχή. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικούς βράχους από ψαμμίτη με ύψος μέχρι 300 μ. την οποία ο σκηνοθέτης John Ford χρησιμοποίησε ως σκηνικό πολλών ταινιών γουέστερν διαμορφώνοντας ουσιαστικά την άποψη όλων των θεατών του κινηματογράφου όταν αναφέρονται στο Far West.

Με αυτοκίνητο τύπου jeep 4X4, θα περιπλανηθούμε στην κοιλάδα για 2 ½ ώρες, κάνοντας στάσεις και σύντομες πορείες σε σημεία ενδιαφέροντος με φυσικές αψίδες, σπηλιές, οικισμούς των Ναβάχο και εντυπωσιακούς μονόλιθους.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο το απόγευμα συνεχίζουμε για το Moab, στην πολιτεία της Γιούτα, όπου θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Wingate by Wyndham Moab 3*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό

Διαδρομή ημέρας 155 μίλια 3  ώρες.

Arches National Park

Το Moab είναι μια μικρή κωμόπολη 5.000 κατοίκων στη Γιούτα, εκεί όπου βρίσκεται το φημισμένο Εθνικό Πάρκο Arches national Park. Το εντυπωσιακό πάρκο αψίδων προέκυψε μέσα από γεωλογικές διεργασίας 300 εκατομμυρίων ετών, έχοντας δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 φυσικές καμάρες από ψαμμίτη!

Θα περιπλανηθούμε μέσα στο πάρκο με το αυτοκίνητο και με τα πόδια, κάνοντας στάσεις σε μερικές από τις πλέον αξιόλογες αψίδες (Delicate Arch, Double Arch, Devil’s Garden, κ.ά.). Θα περπατήσουμε για να φτάσουμε δίπλα ή από κάτω από τις αψίδες και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας πικ νικ κάπου χαμένοι μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον του Πάρκου.

Τέλος, στο Courthouse Wash Rock Art θα εξερευνήσουμε βράχους με εικονογράμματα και πετρογλυφικά ηλικίας έως 4.000 ετών που δημιούργησαν Ινδιάνοι της αρχαϊκής εποχής, σε ένα ιδιαίτερο στυλ που εμφανίζεται στη Γιούτα και ονομάστηκε Barrier Canyon Style. Διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Διαδρομή ημέρας 57 μίλια 2  ώρες.

Moab -  Bryce Canyon

Ο προορισμός μας σήμερα είναι το Bryce City και το Εθνικό Πάρκο του Bryce Canyon. Παρά το όνομα του πάρκου, δεν πρόκειται για φαράγγι αλλά για ένα φυσικό γιγάντιο αμφιθέατρο διαβρωμένο από τον αέρα, το νερό και τον πάγο, με τα ιζηματογενή πετρώματα από ψαμμίτη και σχιστόλιθο να αφήνουν πίσω τους μοναδικές πυργοειδείς μορφές hoodoos. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι κόκκινο, καφέ, κίτρινο, μοβ και ροζ που οφείλονται σε οξείδια του σιδήρου και του μαγγανίου, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό.

Περπατάμε σε κάποιο από τα εντυπωσιακά μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου, κατεβαίνοντας μέχρι τον πυθμένα του περνώντας ανάμεσα από τους  εντυπωσιακούς πύργους. Στη συνέχεια περπατάμε περιμετρικά στο χείλος του φαραγγιού απολαμβάνοντας πανοραμικές εικόνες των πολύχρωμων γεωλογικών μορφών, από διαφορετικές γωνίες. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Best Western Plus Ruby’s Inn 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Διαδρομή ημέρας 250 μίλια 4 ½  ώρες

Zion National Park – Angels Landing

Αναχωρούμε το πρωί για το Zion National Park όπου φτάνουμε μετά από 1 ½ ώρα, ακολουθώντας μια εντυπωσιακή οδική διαδρομή. Φτάνοντας εκεί θα κάνουμε πορεία ανάβασης σε ένα επικό μονοπάτι 7 χλμ (+490 μ) το οποίο ανεβαίνει στην κορυφή Angels Landing. Το μεγαλύτερο σκέλος της διαδρομής είναι ένα πολύ βατό αν και ανηφορικό μονοπάτι, μέχρι το σημείο Scout Lookout. Μέχρι αυτό το σημείο η ανάβαση είναι ελεύθερη για όλους.

Η συνέχιση του μονοπατιού προς την κορυφή Angels Landing απαιτεί κλήρωση, προκειμένου να ελεγχθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Η ανάβαση πλέον γίνεται από μια εκτεθειμένη διαδρομή σε μια στενή κόψη από κάθετους βράχους ψαμμίτη δεξιά και αριστερά, εξοπλισμένο ωστόσο με αλυσίδες για την ασφάλεια όσων το διασχίζουν. Για όσους δεν επιθυμούν ή δεν κληρωθούν να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο μονοπάτι, υπάρχει η εναλλακτική επιλογή να συνεχίσουν την ανάβαση ακολουθώντας το μονοπάτι West Rim Trail του φαραγγιού που σχηματίζει ο ποταμός Virgin River. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Springdale στο ξενοδοχείο Bumbleberry Inn 3*, σε ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Διαδρομή ημέρας 85 μίλια 2 ώρες

Las Vegas – Death Valley

Αναχωρούμε το πρωί για μια επίσκεψη στο Las Vegas, που κυρίως είναι γνωστό για τα  καζίνο του και τη νυχτερινή ζωή του. Ακριβώς λόγω των παραπάνω δραστηριοτήτων, η πόλη προσελκύει μεγάλο ποσοστό ευκατάστατων επισκεπτών και έχει την υψηλότερη συγκέντρωση ξενοδοχείων ΑΑΑ 5* από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Β. Αμερικής και η κλιματική αλλαγή ήδη απειλεί την ασφάλεια παροχής νερού της πόλης. Στην πόλη θα παραμείνουμε περίπου 6 ώρες για να την επισκεφθούμε, και το απόγευμα συνεχίζουμε την πορεία μας δυτικά με προορισμό το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου.

Διαμονή στο Εθνικό Πάρκο και στο ξενοδοχείο Longstreet Inn & Casino 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Διαδρομή ημέρας 276 μίλια, 4 ½ ώρες

Death Valley NP – Bakersfield

Η Κοιλάδα του Θανάτου ονομάστηκε έτσι από κάποιους μετανάστες το 1849/50 που αναζητούσαν συντομότερο πέρασμα προς την Καλιφόρνια.

Αποτελεί το δεύτερο ξηρότερο μέρος της γης μετά την έρημο Ατακάμα, όπου οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι ξεπερνάνε τους 50ο C, ωστόσο την περίοδο της δικής μας επίσκεψης η θερμοκρασία θα είναι περίπου 30ο C.

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να διασχίσουμε την Κοιλάδα του Θανάτου, κάνοντας στάσεις και πορείες εξερεύνησης σε σημεία ενδιαφέροντος.

Αρχικά θα σταματήσουμε στο Badwater Basin, την περιοχή της κοιλάδας με το χαμηλότερο υψόμετρο της Αμερικής, 86 μ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι εξάτμισης και υγροποίησης της λεπτής κρούστας αλατιού που καλύπτει το έδαφος, δημιουργούν εξάγωνα μορφοκλασματικά σχήματα αλατιού στο έδαφος, τα οποία και θα δούμε πεζοπορώντας.

Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη πορεία στο μονοπάτι Natural Bridge Trail, και η επόμενη στάση μας θα γίνει στο ιστορικό Harmony Borax Works, ένα εργοστάσιο εξόρυξης βόρακα που άρχισε να λειτουργεί το 1883 με 40 εργαζόμενους και παραγωγή 3 τόνων καθημερινά. Η μεταφορά του προϊόντος μακριά από την Κοιλάδα του Θανάτου γινόταν με διπλά κάρα που έσερναν 20 μουλάρια, μια εικόνα που παραμένει ως σύμβολο της βιομηχανίας βόρακα μέχρι σήμερα.

Ολοκληρώνουμε την διάσχιση της κοιλάδα περνώντας στην δυτική πλευρά της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα και καταλήγουμε στην πόλη Bakersfield  για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Fairfield Inn & Suites by Marriott Bakersfield 2*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Διαδρομή ημέρας 297 μίλια 5 ½ ώρες

Sequoia National Forest - Oakhurst

Η γιγάντια σεκόγια είναι το ψηλότερο δέντρο στη γη (έχει καταγραφεί άτομο με ύψος 115,61 μ). Είναι μεγάλο κωνοφόρο που ανήκει στα Κυπαρισσοειδή και ζει μέχρι 3.000 χρόνια, ενώ έχει καταγραφεί και άτομο ηλικίας 3.266 ετών!

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Sequoia National Forest όπου θα κάνουμε πορείες εξερεύνησης στο πάρκο με τις γιγάντιες σεκόγια.  Θα διασχίσουμε μεγάλο μέρος του πάρκου κάνοντας στάσεις στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος

Συνεχίζοντας βόρεια καταλήγουμε στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι για διανυκτέρευση στην μικρή πόλη Oakhurst και στο ξενοδοχείο The Oakhurst Inn at Yosemite, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Διαδρομή ημέρας 238 μίλια, 5 ½ ώρες

Yosemite National Park – San Francisco

Το Yosemite Χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Πάρκο το 1864, έχει έκταση 3.081 χμ2 και βρίσκεται στην Καλιφόρνια στις δυτικές πλευρές της Σιέρρα Νεβάδα.

Έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, φιλοξενεί τρία άλση γιγάντιας σεκόγιας και ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς. H ομώνυμη κοιλάδα έχει βάθος 1000 μ και στους τεράστιους μονολιθικούς πλευρικούς τοίχους φιλοξενεί πέντε από τους ψηλότερους καταρράκτες του κόσμου και εντυπωσιακές κορφές και μορφές με χαρακτηριστικότερη την  Half Dome, έναν τεράστιο μονολιθικό θόλο από γρανίτη.

Ολοήμερη εξερεύνηση στην κοιλάδα και πορεία ανάβασης στην κορυφή Yosemite Point, περνώντας δίπλα από τους καταρράκτες Yosemite falls, με τον ψηλότερο να έχει ύψος πτώσης 430 μ, και την κορυφή να προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την κοιλάδα του Γιοσέμιτι. Όσοι δεν επιθυμούν αυτή την ανάβαση, μπορούν να ακολουθήσουν πολλές ήπιες διαδρομές χαμηλά στην κοιλάδα και να την γνωρίσουν χρησιμοποιώντας το shuttle bus του εθνικού πάρκου. Το απόγευμα επιστρέφουμε για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Διαδρομή ημέρας 96 μίλια, 4 ώρες

San Fransisco – ελεύθερη μέρα

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί για τον τελικό προορισμό του ταξιδιού μας, το San Francisco, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Αμερικής.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα βγούμε για μια πεζοπορική βόλτα στην περιοχή Fisherman’s Wharf, με τις διαδοχικές προβλήτες, το ναυτικό μουσείο, την κλειστή αγορά αγροτικών προϊόντων, τους θαλάσσιους λέοντες να ξαπλώνουν νωχελικά επάνω σε πλωτές εξέδρες αλλά και δεκάδες εστιατόρια με θαλασσινά.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hotel Caza Fisherman’s Wharf 4*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

San Francisco

Ημέρα γνωριμίας με το San Francisco και τα σημαντικότερα αξιοθέατά του. Με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια θα επισκεφθούμε την περίφημη Golden Gate Bridge, το Golden Gate Park (το πάρκο όπου ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις τους το κίνημα των hippies το 1967 με συναυλίες και διαμαρτυρίες), θα επιβιβαστούμε σε ένα από τα cable car που παραμένουν σε λειτουργία ως διατηρητέα μνημεία από όταν πρωτοεμφανίστηκαν το 1873, θα περπατήσουμε στην Lombard Street και την γειτονιά Haight Ashbury όπου ξεκίνησαν τα Παιδιά των Λουλουδιών, ενώ δεν θα παραλείψουμε να πιούμε και ένα ποτό σε ένα από τα παραδοσιακά salon της εποχής του χρυσού.

Διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο

Ελεύθερη ημέρα - Πτήση επιστροφής

Ελεύθερο πρωινό στο Σαν Φρανσίσκο για τις τελευταίες βόλτες μας. Περίπου στη 1 το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με την British Airways με ώρα αναχώρησης 16:25

Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στο Λονδίνο το πρωί ώρα 10:50. Ανταπόκριση πτήσης προς Αθήνα με ώρα αναχώρησης 14:10 και άφιξης 19:55 το βράδυ.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
9.834.000 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
330 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
δολάριο Αμερικής (ισοτιμία 1€ = 0,98 $)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
Γιούτα -9 ώρες, Αριζόνα -10 ώρες, Καλιφόρνια -11 ώρες από Ελλάδα

Highlights

 • Ένα ονειρικό road trip στο Far West
 • Στο κάθε Εθνικό Πάρκο ή μνημείο αφιερώνουμε χρόνο, ακολουθούμε μονοπάτια που μας φέρνουν στην καρδιά τους, στην κοίτη των φαραγγιών, σε κορφές πανοραμικής θέας, δίπλα σε βράχια γεμάτα με πετρογλυφικά χιλιάδων ετών, ή ερείπια αρχαίων πολιτισμών
 • Πορείες σε μονοπάτια κατά μήκος του νότιου χείλους του Γκραν Κάνυον και του Glen Canyon
 • Κάθοδος και πορεία στον πυθμένα του φλεγόμενου Antelope Canyon, ένα εντυπωσιακό φαράγγι από κόκκινο ψαμμίτη
 • Διάσχιση της Monument Valley με αυτοκίνητα τύπου jeep 4Χ4
 • Πορείες στην κοιλάδα των αψίδων, μέχρι την φημισμένη Delicate Arch και άλλες.
 • Πορείες στην καρδιά του Bryce Canyon, ανάμεσα από τους πολύχρωμους πύργους hoodoos.
 • Επική πορεία ανάβασης στην κορυφή Angels Landing στον Εθνικό Πάρκο Zion., η οποία χαρακτηρίζεται από τους λάτρεις της πεζοπορίας ως “once in a lifetime”
 • Διάσχιση και πορείες στην Κοιλάδα του Θανάτου, μια περιοχή με υψόμετρο 86 μ χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας
 • Πορείες σε δάση με γιγάντιες σεκόγια
 • Πορεία ανάβασης στην κορυφή Yosemite Point της Κοιλάδας του Yosemite
 • Βόλτα στη γειτονιά Haight Ashbury στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου ξεκίνησαν τα Παιδιά των Λουλουδιών

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

Πάσχα 2024

Κόστος συμμετοχής

 • 5.040 € / άτομο για 12 έως 14 συμμετοχές

*1.650 € διαφορά μονόκλινου

Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία 1 € = 1,10 $ . Σημαντική αλλαγή ίσως επηρεάσει την τιμή πώλησης

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους κράτησης και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την Δήλωση Συμμετοχής.

Σημειώστε ότι η δυνατότητα ακύρωσης του αεροπορικού εισιτηρίου περιορίζεται στους 2 μήνες πριν την αναχώρηση. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης τότε θα υπάρχει επιβάρυνση του αντίστοιχου κόστους

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 3 ημερών θα πρέπει να αποσταλεί μια προκαταβολή 500 €. Δύο μήνες πριν την αναχώρηση θα πρέπει να καταβληθεί ένα επιπλέον ποσό 1.000 € και η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Οι πληρωμές γίνονται στον λογαριασμό της ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE. Κατά την διαδικασία αποστολής χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και το όνομα του ταξιδιού.

Γενικές πληροφορίες

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού έχουμε συμπεριλάβει ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση με δυνατότητα ακύρωσης για ποσό έως 5.000 €. Για όσους είναι άνω των 70 ετών υπάρχει ένα έξτρα ποσό ασφάλισης ύψους 80 €

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να σας ενημερώσει σωστά για τις παροχές και τις εξαιρέσεις, Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Αλλαγή προγράμματος

Καθώς σε κάποια Εθνικά Πάρκα υπάρχει ενδεχόμενο έκτακτων οδηγιών, ή ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιοι δρόμοι, το πρόγραμμα που περιγράφεται παραπάνω είναι ενδεικτικό και αν προκύψουν τέτοιες αλλαγές θα προσαρμόσουμε ανάλογα και το πρόγραμμα της ημέρας. Επίσης, ανάλογα με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, ο συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα ή να μην επιτρέψει την συμμετοχή κάποιου σε μια από τις δραστηριότητες που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση ή εξοικείωση κίνησης σε δύσκολο τερέν. Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορέσει να ακολουθήσει όλη την ομάδα στο πρόγραμμα της ημέρας, θα πρέπει να κινηθεί ανεξάρτητα τηρώντας με ακρίβεια τα χρονοδιαγράμματα των ραντεβού και αναχωρήσεων από τον κάθε τόπο.

Καιρός

Το ταξίδι θα καλύψει μια μεγάλη έκταση και υψόμετρα, περνώντας διαδοχικά από κάθε είδους περιβάλλον και κλίμα. Θα συναντήσουμε από ερήμους με θερμοκρασίες ίσως και πάνω από 35ο C, μέχρι ορεινές περιοχές με απρόβλεπτο καιρό, ακόμη και καταιγίδες.

Συμπεριφορά επισκεπτών στα Εθνικά Πάρκα

 • Η σιωπή είναι χρυσή, σεβόμαστε την φυσική ησυχία και δεν προκαλούμε ηχητική ρύπανση.
 • Φτιάχνουμε τις δικές μας αναμνήσεις, αλλά όχι τα δικά μου μονοπάτια περπατώντας μόνο επάνω στα ίχνη των υφιστάμενων μονοπατιών.
 • Δεν θα ρισκάρω τη ζωή μου για λίγα περισσότερα likes, επιδιώκοντας μια δολοφονική φωτογραφία στην άκρη ενός γκρεμού.
 • Όταν κινούμαστε στο πάρκο, είμαστε έτοιμοι για γρήγορες αλλαγές στον καιρό
 • Δεν αφήνουμε σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένων και των χαρτιών καθαρισμού ή άλλων απορριμμάτων μιας οποιασδήποτε φυσικής μας ανάγκης
 • Απολαμβάνουμε την τέχνη της φύσης αντί να κάνουμε τη δική μου σκαλίζοντας δέντρα ή βράχους, ή στοιβάζοντας πέτρες σε σωρούς.

 

Φυσική ανάγκη κατά την διάρκεια μιας πορείας

Χρησιμοποιούμε την τουαλέτα πριν ξεκινήσουμε την πεζοπορία (τα περισσότερα μονοπάτια έχουν τουαλέτες στην αρχή τους).

Εάν πρέπει να πάμε για κάποια φυσική ανάγκη κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, τότε υπάρχουν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Κάνουμε την ανάγκη μας τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από οποιοδήποτε μονοπάτι πεζοπορίας. Συσκευάζουμε όλα τα ανθρώπινα απορρίμματα και το χαρτί υγείας, ιδιαίτερα στα πάρκα σε περιβάλλον ερημικού τύπου όπου βρέχει ελάχιστα, και τα παίρνουμε μαζί μας σε κάδο απορριμμάτων.

Εξοπλισμός

 • Παπούτσια πεζοπορίας με χοντρή σόλα, ιδανικά αδιάβροχα
 • Παπούτσια αθλητικά
 • Ισοθερμικά μπλουζάκια (λεπτά, μεσαία)
 • Μπλούζες fleece σε διάφορα πάχη
 • Τζάκετ ζεστό για τις ορεινές περιοχές
 • Παντελόνι trekking
 • Αδιάβροχο τζάκετ και παντελόνι
 • Αντηλιακό
 • Καπέλο για τον ήλιο
 • Γυαλιά ηλίου
 • Εντομοαπωθητικό
 • Παγούρι νερού
 • Φορτιστή μπαταριών και power bank
 • Ατομικό φαρμακείο
 • Μαγιό & πετσέτα για μπάνιο σε πισίνες ή ποτάμια όπου επιτρέπεται
 • Σακίδιο ημέρας 30 λίτρων που θα είναι η χειραποσκευή στις πτήσεις
 • Σακουλάκια polybag για αποκομιδή χαρτιών καθαρισμού σε περίπτωση φυσικής ανάγκης σε μη οργανωμένο σημείο μέσα σε κάποιο εθνικό πάρκο
 • Υγρά μαντηλάκια καθαρισμού
 • Μαλακό σάκο μεταφοράς (θα σας παρέχουμε σάκο duffel bag 90 λίτρων)

Αμερική, 27 Απριλίου-12 Μαϊου 2024

Στα εθνικά πάρκα του far west

Κόστος από €5040

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.