Κατηγορία: Νέα | 30 Ιανουαρίου, 2015 |

Τυρί Trekking; Γιατί όχι μέσω Πράγας;

Επιστρέφοντας από μια συνάντηση του Ομίλου μας πριν πολλά χρόνια –ίσως και 10- εξηγούσα στους συνταξιδιώτες μου Λουκία, Αλέξη και Χρήστο, ότι μια νέα τουριστική αγορά θα αρχίσει να εμφανίζεται σιγά σιγά και θα ενδιαφέρεται για τη γαστρονομία και το φαγητό. Τότε ο Αλέξης για να με πειράξει, μου λέει «και τι προτείνεις να κάνουμε τυρί Trekking;».  Λίγα χρόνια αργότερα, όταν γιορτάζαμε τα είκοσι μας χρόνια, η Λουκία, υπεύθυνη Marketing τότε, μας έδειχνε πως θα είμαστε ο καθένας μας  μετά από άλλα 20 χρόνια. Εμένα με έδειξε με καπέλο εκστρατείας και ένα κεφάλι τυρί στο χέρι. Που να σκεπτόντουσαν οι δύστυχοι συνταξιδιώτες μου ότι τότε μιλούσαν με το μέλλον. Ας είναι!

Σήμερα, τα food tours ανά τις πρωτεύουσες του κόσμου γίνονται περιζήτητα. Μικροί- μεγάλοι ασχολούνται με το φαγητό. Εμείς σκεφτήκαμε ότι σαν γνήσιοι ταξιδευτές θα πρέπει να κάνουμε μια ακόμη ανακάλυψη. Να σας ταξιδέψουμε εκεί που γίνονται οι ανακαλύψεις, εκεί που οι ντόπιοι ξέρουν πώς να γεύονται τα πιο ονομαστά προϊόντα της παγκόσμιας γαστρονομίας. Να δείτε από κοντά πως φτιάχνεται το προσιούτο αλλά και γιατί το ισπανικό χαμόν είναι ακριβότερο, πως προφυλάσσει η παρμεζάνα την ιστορία και την υπόληψή της από τους κατώτερους ανταγωνιστές της, πως ψήνονται οι Τσέχικες μπύρες, πως φτιάχνονται οι βέλγικες σοκολάτες, γιατί η Νορβηγία σεβόμενη την παράδοσή της παράγει ακόμη βακαλάο ενώ τα ταμεία της ξεχειλίζουν από πετροδολάρια, γιατί κάποιοι επιμένουν στο ορυκτό αλάτι και άλλα πολλά.   Εμείς στην Trekking Hellas ξέρουμε να ταξιδεύουμε σε αυθεντικούς προορισμούς, είτε αυτοί είναι στα Ημαλάια και το Νεπάλ είτε στην καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης. Είναι για την χαρά του ταξιδιού.

Έτσι λοιπόν, κάναμε ένα πρώτο ταξίδι με τον Χρήστο τον Λάμπρη, εκ των ιδρυτών της εταιρείας και τον παλιό φίλο Κωστή στην Ιταλία, όπου περπατήσαμε τους δρόμους της Πάρμα, αναζητώντας φυσικά να ανακαλύψουμε τα μυστικά δύο κορυφαίων και ονομαστών προϊόντων, της παρμεζάνας και του προσιούτο. Δεν σας είπαμε τίποτε τότε. Τώρα όμως που ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης της Τσέχικης μπύρας, μαζί με την λογίστριά μας την Χριστίνα (ελπίζω να πήρε όλο το ταμείο μαζί της), σας υποσχόμαστε να σας κρατήσουμε ενήμερους για όλα όσα θα δούμε και μάλιστα on line! Στην Πράγα υπάρχουν πολλά γραφεία που κάνουν food tour και beer tasting. Αλλά εμείς δεν πρόκειται να σας στείλουμε στον οποιονδήποτε. Θα πάμε να τους τεστάρουμε από κοντά, να δούμε την δουλειά τους ε και μια που το καλεί η περίσταση να πιούμε και κανένα ποτηράκι στην υγεία σας. Θα πάμε και σε μεγάλες ζυθοποιίες που σεβόμενες την ιστορία τους παράγουν με παραδοσιακούς τρόπους. Ίσως ανακαλύψουμε και κάποιο μοναστήρι που φτιάχνει μπύρα.

Παρακολουθείστε από την σελίδα μας στο Facebook  τα σημαντικότερα στιγμιότυπα και τις εντυπώσεις του ταξιδιού μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις παρατηρήσεις σας! Βοηθήστε μας να καθιερώσουμε ένα νέο τύπο διερευνητικών ταξιδιών, ώστε οι νέοι μας προορισμοί να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες σας.

Μέτρα Προστασίας Covid-19 Διαβάστε περισσότερα