Κατηγορία: Νέα | 20 Φεβρουαρίου, 2015 |

H Ηρώ Κουνάδη και οι αναγνώστες του ηλεκτρονικού περιοδικού in2life εξερευνούν τα μονοπάτια των επιβλητικών Μετεώρων και τις ομορφότερες γωνιές της πόλης των Τρικάλων παρέα με την Trekking Hellas!

Ακολουθεί απόσπασμα του άρθρου.

 

«Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς δημιουργήθηκαν» μου λέει ο Ρωμανός, ο οδηγός μας της Trekking Hellas καθώς ανηφορίζουμε τα φιδογυριστά μονοπάτια από το Καστράκι, το χωριό που είναι κτισμένο στις παρυφές των βράχων, προς τα μοναστήρια. «Η επικρατέστερη θεωρία λέει ότι κάποτε ο θεσσαλικός κάμπος ήταν θάλασσα, και ότι εδώ υπήρξε ένα τεράστιο δέλτα κάποιου ποταμού που χυνόταν ορμητικά στα νερά της, μεταφέροντας ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα. Αν τα δεις από κοντά θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι συμπαγή βράχια, μοιάζουν περισσότερο με μικρά πετρώματα ενωμένα, που με τα χρόνια σχημάτισαν αυτά τα γιγάντια βραχώδη συμπλέγματα με τα παράξενα σχήματα». Ένα γεωλογικό φαινόμενο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/escape/destinations/article/374344/meteora-perpatontas-sthn-koryfh-toy-kosmoy.html
Πηγή: www.in2life.gr

Μέτρα Προστασίας Covid-19 Διαβάστε περισσότερα