8 δραστηριότητες για παιδιά στα δάση της Αττικής

  • Τρί 14 Μαρ 2023
    • Ελλάδα

🌳 Εσείς ξέρατε ότι στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δασών; Ας τη γιορτάσουμε εκτιμώντας τα όμορφα δάση μας και όλα τα απίστευτα οφέλη που προσφέρουν στον πλανήτη μας, με 8 συναρπαστικές δραστηριότητες για παιδιά στα δάση της Αττικής!

  1. Εξερευνήστε το δάσος της Πάρνηθας: 🌳 Τα παιδιά ακολουθούν ίχνη ζώων και συλλέγουν υλικά για να φτιάξουν χειροποίητες δημιουργίες. Μία πρακτική εμπειρία που διδάσκει στα παιδιά για τη φύση και το περιβάλλον.

  2. Κυνήγι θησαυρού στο δάσος του Υμηττού: 🕵️‍♀️ Τα παιδιά κάνουν πεζοπορία υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών συνοδών και συμμετέχουν σε ένα κυνήγι θησαυρού, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για τη χλωρίδα και την πανίδα του Υμηττού.

  3. Ομαδικά παιχνίδια στο δάσος του Υμηττού: 🤝 Με παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους εμπνευσμένο από τη φύση, τα παιδιά αναπτύσσουν τις ομαδικές ικανότητές τους και μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες για το περιβάλλον.

  4. Περιβαλλοντική πεζοπορία στο όρος Υμηττός: 🏃‍♀️ Ανακάλυψη της βιοποικιλότητας του Υμηττού και γνωριμία με τα οφέλη της πεζοπορίας. Τίποτα δεν φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στη φύση από μια πεζοπορία στο δάσος! 

  5. Περιβαλλοντική πεζοπορία στο όρος Πεντέλη: 🌲 Τα παιδιά απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα και την πλούσια ιστορία του όρους Πεντέλη σε μια πεζοπορία μέσα από ποικίλα εδάφη. Μαθαίνουν για την αρχαία και σύγχρονη λατομική δραστηριότητα στο υπαίθριο λατομικό μουσείο της Αλούλας, το μεγαλύτερο λατομείο στην Ελλάδα.

  6. Πεζοπορία και οικολογική περιήγηση στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας: 🚶‍♀️ Μια πεζοπορία για να ανακαλύψουν την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τους τρόπους προστασίας της άγριας ζωής και τκαλλιεργούν περιβαλλοντική συνείδηση.

  7. Ποδηλασία βουνού στην Πάρνηθα: 🚵‍♀️ Τα παιδιά ακολουθούν τους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου με ποδήλατο βουνού και εξερευνούν τα μυστικά του βουνού. Η απόλυτη διασκέδαση μαζί με τους συμμαθητές και τους φίλους τους!

  8. Προσανατολισμός ή κυνήγι θησαυρού στο δάσος της Πάρνηθας: 🔍 Ένα παιχνίδι κυνηγιού θησαυρού ή μια δραστηριότητα προσανατολισμού βοηθά τα παιδιά να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για το οικοσύστημα της Πάρνηθας και να ακονίσουυν το μυαλό και την ταχύτητά τους.

Ας εξερευνήσουμε, ας μάθουμε και ας αγαπήσουμε τα δάση! 🌲🚶‍♂️

 

Book your kid's adventure

Σχολική εκδρομή στην Πάρνηθα: Εξερεύνηση στο Δάσος

2-3 ώρες

€9

Σχολική εκδρομή στον Υμηττό: Περιβαλλοντική Περιήγηση

3 ώρες

€9

Σχολική εκδρομή στην Πάρνηθα: Πεζοπορία & Περιβαλλοντική Περιήγηση στον Εθνικό Δρυμό

2-3 ώρες

€9

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.