Αποκαλύπτοντας τους καλύτερους προορισμούς Rafting στην Ελλάδα

  • Τρί 23 Μαΐ 2023
    • Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, το rafting έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές κι όχι τυχαία! Είτε αγαπάς τη γαλήνη του φυσικού περιβάλλοντος είτε λατρεύεις την αδρεναλίνη, το ράφτινγκ σίγουρα θα σου χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Τι ακριβώς είναι το ράφτινγκ; 🚣‍♂️

Το rafting είναι η κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα, χρησιμοποιώντας κουπιά για να ελιχθείς μέσα στο νερό. Είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που απαιτεί ομαδική εργασία, επικοινωνία και σωματική άσκηση. Καθώς πλοηγείσαι κατά μήκος του ποταμού, με τον ήχο του νερού να σε συνοδεύει και τα καταπράσινα τοπία να σε περιτριγυρίζουν, δεν μπορείς παρά να νιώσεις μια βαθιά σύνδεση με τη φύση. Αν λοιπόν αναζητάς μια νέα περιπέτεια, γιατί να μην δοκιμάσεις το ράφτινγκ;

Οι καλύτεροι προορισμοί για rafting στην Ελλάδα

Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη για να κάνετε rafting σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα μέρη για αυτήν τη συναρπαστική δραστηριότητα. Τα όμορφα ποτάμια και τα γραφικά τοπία της προσφέρουν μια απαράμιλλη εμπειρία rafting στην Ευρώπη. Δείτε τους καλύτερους προορισμούς για rafting στην Ελλάδα:

Λούσιος ποταμός: Ο ποταμός Λούσιος είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες ή για όσους θέλουν μια πιο χαλαρή εμπειρία ράφτινγκ. Αυτός ο ήπιος ποταμός διασχίζει την περιοχή της Πελοποννήσου στην Ελλάδα και προσφέρει εκπληκτική θέα στα τοπία που τον περιβάλλουν.

Ποταμός Άραχθος: Για όσους αναζητούν μια πιο απαιτητική εμπειρία, ο ποταμός Άραχθος είναι ιδανικός. Αυτός ο ποταμός ρέει μέσα από τα πανέμορφα Τζουμέρκα και προσφέρει μερικά από τα πιο συναρπαστικά ορμητικά ρεύματα στην Ελλάδα.

Ποταμός Βοϊδομάτης: Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Βίκου-Αώου, θεωρείται ένας από τους καθαρότερους ποταμούς στην Ευρώπη και είναι ιδανικός για αρχάριους. Ο ποταμός περιβάλλεται από ένα εκπληκτικό τοπίο με δάση, φαράγγια και βουνά, καθιστώντας το ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος για ράφτινγκ.

Ποταμοί Βενέτικος και Αλιάκμονας: Ανάμεσα στα Μετέωρα και τα Γρεβενά, βρίσκεται ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, που περιβάλλεται από βράχους ψαμμίτη, παρόμοιους με αυτούς των Μετεώρων και δάση με πελώρια πλατάνια! Κατά τη διάρκεια της κατάβασης μας θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ιδιαίτερη πανίδα πτηνών και θηλαστικών του υδροβιότοπου, όπως κορμοράνοι, ερωδιοί και βίδρες.

Κοιλάδα των Τεμπών: Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του τόπου μας! Το φυσικό και επιβλητικό πέρασμα που διατρέχεται μάλιστα από το πολυτραγουδισμένο Πηνειό. Με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού δυσκολίας, είναι κατάλληλη για οικογένειες, αρχάριους, παιδιά και μεγάλες ηλικίες.

Είτε είσαι αρχάριος είτε έμπειρος rafter, στην Ελλάδα θα βρεις ποταμούς για κάθε επίπεδο. Όποιο ποτάμι κι αν επιλέξεις, το ράφτινγκ στην Ελλάδα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που συνδυάζει διασκέδαση, άσκηση και πρωτόγνωρη επαφή με τη φύση!

 

Δες όλους τους προορισμούς

trekking icon

Rafting στον Βενέτικο & Αλιάκμονα

4 ώρες

€45
trekking icon

Εκδρομή για rafting από τα Μετέωρα

6 ώρες

€65
trekking icon

Rafting στον Τρικεριώτη Α’

2.5 ώρες

€35

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.