Κέρκυρα, η Βασίλισσα του Ιονίου

  • Τρί 09 Ιουλ 2024
    • Ελλάδα

Ενετικά κάστρα, αρχοντικά, ατέλειωτες παραλίες, καταπράσινα βουνά, γραφικά χωριά, κρυμμένοι κολπίσκοι... Κοσμοπολίτικη και ξεχωριστή, η Κέρκυρα, με τις μοναδικές της ομορφιές και «βλέμμα» στραμμένο στο Ιόνιο, συμπυκνώνει μέσα της ολόκληρη την Ελλάδα! Γνωστή και ως το νησί των Φαιάκων, η Κέρκυρα ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές και την αρχιτεκτονική της, που συνδυάζει στοιχεία από την Ενετική, Γαλλική και Βρετανική κυριαρχία. Η πόλη της Κέρκυρας, με το ιστορικό της κέντρο που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO 🏛️, αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο με εντυπωσιακά κτίρια, πλατείες, καντούνια και φρούρια.

Πώς βγήκε το όνομά της; 🧐

Η Κέρκυρα πήρε το όνομά της από την νύμφη Κέρκυρα, την κόρη του Ασωπού ποταμού, την οποία αγάπησε ο Ποσειδώνας 💙 και την έφερε στο νησί. Από τον έρωτά τους γεννήθηκε ο Φαίακας, στον οποίο χρωστά το νησί το μυθικό του όνομα ως «νησί των Φαιάκων». Στα χρόνια του Βυζαντίου το νησί ονομάστηκε «Κορυφώ», από τη δίκορφη Ακρόπολη, που βρισκόταν στη θέση της σημερινής πόλης. Το «Κορυφώ» παραφράστηκε σε «Κόρφου», εξ ου και το αγγλικό Corfu.

Αξιοθέατα και Δραστηριότητες:

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Παλαιό και το Νέο Φρούριο 🏰, να περπατήσετε στο Λιστόν, να θαυμάσετε το Παλάτι Αχιλλείον, να δείτε το Ποντικονήσι και να εξερευνήσετε την γραφική συνοικία Κανόνι. Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης αξίζει επίσης μια επίσκεψη. Η Κέρκυρα προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι παραλίες της καλύπτουν όλα τα γούστα, από κοσμοπολίτικες έως απομονωμένες.

Γαστρονομία:

Η κερκυραϊκή κουζίνα 🍽️ είναι πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, με επιρροές από την ιταλική και την ελληνική κουζίνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σοφρίτο (μοσχαράκι με σκόρδο και μαϊντανό), την παστιτσάδα (κόκορας με μακαρόνια και κόκκινη σάλτσα), το μπουρδέτο (ψάρι με κόκκινη σάλτσα) και το κουμ κουάτ (τοπικό λικέρ).

Η πρότασή μας:

Το πρόγραμμα "Best of the Corfu Trail (Self-Guided)" προσφέρει μια 8ήμερη πεζοπορική εμπειρία στην Κέρκυρα, συνδυάζοντας πολιτισμό και φύση. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε γραφικά μονοπάτια, θα εξερευνήσουν χωριά, κάστρα και μοναστήρια, θα κολυμπήσουν σε κρυστάλλινα νερά και θα απολαύσουν την εκπληκτική θέα του νησιού. Το πρόγραμμα είναι μέτριας δυσκολίας και περιλαμβάνει διαμονή, πρωινό και μεταφορές, ενώ είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο.

Πώς να φτάσετε:

Η Κέρκυρα συνδέεται αεροπορικώς ✈️ και ακτοπλοϊκώς ⛴️ με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα λέμε στην Κέρκυρα!

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.