Όλυμπος: Στα μονοπάτια του μυθικού βουνού

  • Παρ 15 Σεπ 2023
    • Ελλάδα

Με κορυφή τον Μύτικα στα 2.918 μέτρα, ο Όλυμπος είναι πολύ περισσότερα από το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Είναι ένα μέρος που θα σε μαγέψει με την ομορφιά του, είτε τον εξερευνήσεις πεζοπορώντας μέχρι την κορυφή είτε απολαύσεις τη θέα του από τους πρόποδες. Γι'αυτό και αποτελεί πόλο έλξης ανθρώπων από όλες τις γωνιές του κόσμου, που τον επισκέπονται για να ανακαλύψουν τα μοναπάτια του και να βιώσουν τη μυστηριακή αίσθηση της "κατοικίας των Θεών".

Εθνικός Δρυμός - ένα μοναδικό οικοσύστημα 🦉

Ένας από τους πολυτιμότερους ορεινούς εθνικούς δρυμούς και ο πρώτος της χώρας μας. Προστατευμένος από το 1938 από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση, σαν ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας, ο Όλυμπος προσφέρει καταφύγιο σε τουλάχιστον 170 είδη φυτών, 32 είδη θηλαστικών και 108 είδη πτηνών.

Κορυφές: Μύτικας & Στεφάνι ⛰️

Νεφελοσκέπαστες και αινιγματικές, οι κορυφές του Ολύμπου, Μύτικας στα 2.918 μέτρα και Στεφάνι ή "Θρόνος του Δία" στα 2.909 μέτρα αποτελούν ορόσημο για τη ζωή των απανταχού ορειβατών και πεζοπόρων. Άγρια ομορφιά γεμάτη θρύλους και μύθους γίνεται πόλος έλξης για όσους αγαπούν το βουνό.

Tο Φαράγγι του Ενιπέα 🌳💦

Ο ωραιότερος από τους ποτάμιους θεούς ο Ενιπέας μας επιφυλάσσει μαγικές εικόνες. Επιβλητικές ορθοπλαγιές, πυκνή, οργιώδη βλάστηση, γραφικές ξύλινες γέφυρες, κελαριστά, κρυστάλλινα νερά και μικροί καταρράκτες συνθέτουν συνθέτουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του ομώνυμου φαραγγιού.

Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου και Άγιο Σπήλαιο 🧐

Μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα, στη διαδρομή Λιτόχωρο-Πριόνια, συναντούμε την παλαιά μονή που ίδρυσε το 1542 ο Άγιος Διονύσιος, ο εν Ολύμπω, ενώ σε απόσταση μισής ώρας από τη μονή βρίσκεται και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτεψε, το "Άγιο Σπήλαιο". Για τους πεζοπόρους μας που εκτός από τη φύση αγαπούν και τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία!

Εσύ ποια σημεία του Ολύμπου ανυπομονείς να ανακαλύψεις;

 

Κλείσε την επόμενη σου δραστηριότητα στον Όλυμπο

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.