Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023: Πράσινες Δεξιότητες Για Ένα Βιώσιμο Μέλλον

  • Τρί 08 Αυγ 2023
    • Βιώσιμο ταξίδι

Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, αφιερώνοντας τη μέρα και την προσοχή μας στα ζητήματα που απασχολούν τους νέους σε όλο τον κόσμο. Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας είναι "Πράσινες Δεξιότητες Για Τη Νεολαία: Για Έναν Βιώσιμο Κόσμο" και είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει ότι βιώνουμε μια κλιματική κρίση και ότι οι νέοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ως κορυφαία εταιρεία ταξιδιών περιπέτειας, πιστεύουμε ότι η νέα γενιά κρατά το κλειδί για την αειφόρο ανάπτυξη και δεσμευόμαστε να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια τους να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Στα ταξίδια περιπέτειας έρχεσαι σε επαφή με το περιβάλλον, συνδέεσαι με τη φύση ανακαλύπτοντας την εύθραυστη ομορφιά της. Όταν οι νέοι περνούν χρόνο κοντά στη φύση, μαθαίνουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και αντιλαμβάνονται τη ζωτική σημασία της ανάληψης δράσεων για την προστασία του.

Εκτός από τα προγράμματα ταξιδιών περιπέτειας για νέους, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των οικολογικών δεξιοτήτων των νέων. Για παράδειγμα, συνεργαζόμαστε με σχολεία και οργανισμούς για να προσφέρουμε εκπαιδευτικές και βιωματικές ευκαιρίες μάθησης στη φύση. Πιστεύουμε ότι, υποστηρίζοντας τους νέους στην ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων, επενδύουμε στο μέλλον όλων μας!

Πώς να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Πάρε μέρος σε μια δραστηριότητα που επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα

Μπορείς να εργαστείς εθελοντικά σε μια περιβαλλοντική οργάνωση, να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στην κοινότητά σου ή απλώς να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στον δικό σου τρόπο ζωής, π.χ. να μειώσεις τα απορρίμματά σου ή να χρησιμοποιείς λιγότερη ενέργεια.

Υποστήριξε μια οργάνωση που στηρίζει τη βιωσιμότητα

Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που εργάζονται για την προώθηση της βιωσιμότητας. Κάνε την έρευνά σου και επίλεξε μία που μπορείς να συνεισφέρεις με όποιο τρόπο εσύ επιθυμείς, προσφέροντας για παράδειγμα το χρόνο, τα χρήματα ή τις δεξιότητές σου.

Υιοθέτησε τις αρχές του "Leave No Trace"

Κάνοντας μερικές απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις καθώς εξερευνάς τον φυσικό κόσμο, ελαχιστοποιείς τις επιπτώσεις της ανθρωπότητας στο περιβάλλον. Στην επόμενη πεζοπορία σου, φρόντισε να μην αφήσεις ίχνη, σεβάσου τη γη και μην διαταράσσεις την άγρια ζωή. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να απολαύσουν και οι επόμενες νέες γενιές στιγμές στην φύση!

Μοιράσου την ιστορία σου

Έχεις πάει ποτέ σε μια περιπέτεια που σε δίδαξε για το περιβάλλον; Αν ναι, μοιράσου την εμπερία σου με άλλους! Η ιστορία σου μπορεί να εμπνεύσει άλλους να ασχοληθούν με την αειφορία και να εξερευνήσουν τον φυσικό κόσμο με βιώσιμο τρόπο.

Εσύ τι από τα παραπάνω θα επιλέξεις για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας;

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.