Easter camp αναρρίχησης

Easter camp αναρρίχησης

Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
27 – 30 Απριλίου 2024
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
4 ημέρες
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ηλικίες από 9-15 ετών
Easter camp αναρρίχησης
Τιμή από €420
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 420 - ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σύνοψη

Στον φυσικό παράδεισο του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, σε ένα περιβάλλον μέσα στα έλατα και τα πεύκα, όπου ελάφια τριγυρνούν ελεύθερα και οι κορυφές σκίζουν τα σύννεφα, τα παιδιά αφήνονται στη… φυσική τους κλίση, το σκαρφάλωμα! Εδώ, όμως, τα παιδιά αναρριχώνται με κατάλληλη καθοδήγηση από ειδικούς, ασφάλεια και εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό.

Τι είναι, όμως, αυτό που «δένει» τους αναρριχητές για πάντα με το σκαρφάλωμα; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες, ούτε προηγούμενη σκληρή προπόνηση.  Η αναρρίχηση βασίζεται κυρίως στη στρατηγική και την τεχνική. Στο Πασχαλινό Camp Αναρρίχησης στην Πάρνηθα γνωρίζουμε τη μαγεία της αναρρίχησης και μέσα από αυτήν ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φύσης! Γνωρίζουμε καλύτερα το σώμα μας και μαθαίνουμε πώς το χειριζόμαστε στις κάθετες κλίσεις. Εξερευνούμε τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας και μαθαίνουμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας.

Ημέρα 1η
Άφιξη - Τακτοποίηση - Μάθημα αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα
Ημέρα 2η
Αναρρίχηση σε εσωτερική πίστα - Βραδινή πεζοπορία με φακούς στην καρδιά του δάσους
Ημέρα 3η
Αναρρίχηση στη σε φυσικά βράχια πεδίο Αχαρνείς - Πασχαλινό καλλιτεχνικό εργαστήριο
Ημέρα 4η
Δενδροαναρρίχηση και εναέριο πέρασμα - Αναχώρηση

Οργάνωση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
4 ημέρες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
27 – 30 Απριλίου 2024
ΤΙΜΗ

420€

(Η έκπτωση 5% ισχύει αποκλειστικά και μόνο για εγγραφή αδερφών) 

Κράτηση θέσης

Για να είναι σε ισχύ η κράτηση θέσης στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα παρακαλούμε πρώτα να προχωρήσετε σε Book Online/ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ (με την ολοκλήρωση της πληρωμής) και να συμπληρώσετε τα εξής:

*Σημείωση: Η Φόρμα Ατομικών Πληροφοριών Κατασκηνωτή πρέπει να συμπληρώνεται από τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα του παιδιού. 

Υποδομές

Διαμονή

Η διαμονή των παιδιών και των στελεχών γίνεται στο καταφύγιο Μπάφι. Στον επάνω όροφο του καταφυγίου υπάρχουν αίθουσες διανυκτέρευσης με δυνατότητα διαχωρισμού των παιδιών σε αγόρια και κορίτσια.

 

Τοποθεσία

Το Πασχαλινό Camp Αναρρίχησης πραγματοποιείται στο Καταφύγιο Μπάφι.

 

Οργανωτική δομή – Προσωπικό

Υπεύθυνος καταφυγίου Μπάφι: Σιδηρόπουλος Στέφανος

Είναι επιμελητής και ξεναγός Εθνικών Δρυμών και χώρων αναψυχής. Με δυναμική ενασχόληση στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων (δασοπυρόσβεση, ναυαγοσωστική, κατάβαση βαρκών Rafting, καταδύσεων, Sea Kayak BCU 3ο αστέρι). Υπεύθυνος του Καταφυγίου Μπάφι, με σημαντικές γνώσεις για το περιβάλλον, όρεξη και πάθος να μεταδώσει την αγάπη του για τη φύση στα παιδιά.

Αρχηγός προγράμματος και υπεύθυνος υπαίθριων δραστηριοτήτων : Χέλης Ιωάννης

Με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε παιδικές ακαδημίες, σχολικές ξεναγήσεις, υπαίθριες και αθλητικές δραστηριότητες, Sea kayak BCU 3ο αστέρι. Με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.

Ομαδάρχης: Κατευθύνει την  ομάδα του, καθοδηγεί, βοηθάει, εμπνέει, προστατεύει. Ένας από τους πρωτεύοντες στόχους του είναι να γνωρίζει σε βάθος τόσο τις ιδιαιτερότητες και το χαρακτήρα των παιδιών, όσο και  τις προτιμήσεις τους στο φαγητό, τη μουσική και τις δραστηριότητες. Οι  ομαδάρχες έχουν παρακολουθήσει έναν υποχρεωτικό κύκλο σεμιναρίων που περιλαμβάνει τόσο  θεωρητικές γνώσεις, όσο και εκπαίδευση σε  παιχνίδια και  δραστηριότητες  του   προγράμματος, καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Συνοδοί δραστηριοτήτων: Οι συνοδοί των δραστηριοτήτων είναι ειδικά καταρτισμένοι στο  αντικείμενό τους, σχεδιάζουν και συντονίζουν τις  αντίστοιχες δραστηριότητες για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Υγεία και ασφάλεια: Οι ομαδάρχες και οι εκπαιδευτές γνωρίζουν πρώτες βοήθειες, ενώ στο καταφύγιο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο. Σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος, ο ασθενής μεταφέρεται στο ιατρείο του στρατοπέδου της Αεροπορίας ή του Ναυτικού. Ιατρείο λειτουργεί και στο Καζίνο της Πάρνηθας, 10’ από το καταφύγιο.

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι μικρότερες ηλικίες κάνουν λιγότερες δραστηριότητες ή λιγότερο ενδιαφέρουσες. Η διαφορά έγκειται στο βαθμό δυσκολίας και στο είδος των δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι δραστηριότητες ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το δυναμικό της ομάδας.

Παρακάτω παρουσιάζεται το  ενδεικτικό  πρόγραμμα δραστηριοτήτων:

Ημέρα Δραστηριότητα Πρωινή Δραστηριότητα Απογευματινή

Άφιξη -τακτοποίηση/ξενάγηση στο καταφύγιο

Μάθημα αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα στο καταφύγιο Μπάφι

 

 

 

 

1ο μάθημα αναρρίχησης σε εσωτερική πίστα.  Βραδινή πεζοπορία με φακούς στην καρδιά του δάσους.  

 

 

 

2ο μάθημα αναρρίχησης σε φυσικά βράχια στο πεδίο Αχαρνείς.    Πασχαλινό καλλιτεχνικό εργαστήριο.  Φτιάχνουμε τα πασχαλινά μας κουλουράκια. 

 

 

 

 

 

Δενδροαναρρίχηση και εναέριο πέρασμα

 

 

Αναχώρηση

Μετακίνηση/Μεταφορά

Παραλαβή και παράδοση παιδιών

 • Η συνάντηση παραλαβής γίνεται στο parking του τελεφερίκ στους Θρακομακεδόνες στις 16:00.
 • Εκεί μας συναντά ο υπεύθυνος του προγράμματος Χέλης Γιάννης 6974 871203.
 • Η συνάντηση για την επιστροφή των παιδιών είναι στις 16.00. Το σημείο συνάντησης είναι και πάλι ο χώρος στάθμευσης στους Θρακομακεδόνες.

Τα προγράμματα και οι δραστηριότητές μας έχουν σκοπό να φέρουν τα παιδιά κοντά, να δημιουργήσουν φίλους και παρέες. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό όλο το γκρουπ να συγκεντρωθεί μαζί από τη αρχή.

Επισκεπτήριο

Λόγω του γεγονότος ότι η διάρκεια του αναρριχητικού προγράμματος είναι 4 ημέρες δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέρα επισκεπτηρίου. Μπορείτε να επισκεφτείτε το παιδί όποτε το κρίνετε αναγκαίο αφού σε συνεννόηση πάντα με τον αρχηγό του προγράμματος. Συνιστούμε να αποφεύγετε την επίσκεψη γιατί ο ρυθμός της ζωής των παιδιών αποδιοργανώνεται.

Διατροφολόγιο

Το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών έχει διαμορφωθεί με τρόπο, ώστε να καλύπτει όλες τις διατροφικές τους ανάγκες καθώς και τις επιθυμίες τους. Περιλαμβάνει 5 γεύματα ημερησίως και είναι προσαρμοσμένο στις δραστηριότητες που ακολουθούν, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός του καταφυγίου.

Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά  τα γεύματα ανά ημέρα:

Ημέρα Δεκατιανό Μεσημεριανό Απογευματινό Βραδινό

 

 

Ημέρα 1η

 

 

Τοστ με τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα και χυμός Μοσχαρίσιο μπιφτέκι με πατάτες φούρνου Φρούτα εποχής Πένες με σάλτσα ντομάτας

 

 

Ημέρα 2η 

 

 

Χειροποίητη χωριάτικη πίτα και χυμός Μπριζόλα χοιρινή με ρύζι Σπιτικό γλυκό Κρέπες αλμυρές με ζαμπόν και τυρί

 

 

Ημέρα 3η

 

 

Χειροποίητο τσουρέκι και χυμός

Αρακάς ή φακές

Γιαούρτι πλήρες με ξηρούς καρπούς και μέλι Σπιτική πίτσα

 

Ημέρα 4η

 

Χειροποίητη χωριάτικη τυρόπιτα ή σπανακόπιτα και χυμός Ψαροκροκέτες με πουρέ πατάτας    

 

·         Πρωινό: Γάλα πλήρες, χυμός,  ψωμί ζυμωτό ολικής, βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, δημητριακά, αυγά, φρούτα εποχής, γιαούρτι, βρώμη  –   Σερβίρεται  μεταξύ 08:15 – 09:15

·         Δεκατιανό : Μοιράζεται στις 11:00

·         Μεσημεριανό: Σερβίρεται στις 13:30 – 14:30

·         Απογευματινό: Μοιράζεται στις 17:30

·         Βραδινό: Σερβίρεται μεταξύ 20:00 – 21:00

*Όλα τα γεύματα συνοδεύονται με σαλάτα εποχής, τυρί (φέτα), ζυμωτό ψωμί ολικής

Εξοπλισμός

Παρακαλούμε τους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον ορθό εξοπλισμό των παιδιών, όπως ακριβώς αναγράφεται στην παρακάτω λίστα. Οι ιδιαίτερες και συναρπαστικές δραστηριότητες του προγράμματος απαιτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να είναι ευχάριστες και όχι κουραστικές για τα παιδιά. Σακίδια και παπούτσια, τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα για ορεινές δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμούς.

Για μεταφορά:

 • Μεγάλο σακίδιο ή sac de voyage (όχι βαλίτσα, για την καλύτερη αποθήκευσή τους)
 • Μικρό σακίδιο πλάτης 15-25 Lt για τις καθημερινές εξορμήσεις

Προτείνουμε τα παιδιά να μην έχουν στη κατοχή τους πάνω από μία μεγάλη αποσκευή.

Για τον ύπνο:

 • Υπνόσακος (προαιρετικά) – Παρέχονται κουβέρτες από το καταφύγιο Μπάφι
 • Φακός με εφεδρικές μπαταρίες
 • Ένα μονό σεντόνι και μαξιλαροθήκη απαραίτητα (για λόγους υγιεινής). Τα μαξιλάρια παρέχονται από το καταφύγιο Μπάφι.

 Ρουχισμός:

 • 2 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια (ή μποτάκια πεζοπορίας για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις πεζοπορίες)
 • Αθλητικά ρούχα (κοντομάνικα t-shirts , σορτσάκια , μακρύ παντελόνι φόρμας και φούτερ)
 • Εσώρουχα, κάλτσες βαμβακερές,  πιτζάμες, παντόφλες για το δωμάτιο διαμονής
 • Fleece ή ζεστό πουλόβερ
 • Μπουφάν αδιάβροχο και αντιανεμικό

Εξορμήσεις:

 • Καπέλο (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)
 • Γυαλιά ηλίου
 • Παγούρι (1 Lt)
 • Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (προσώπου, σώματος) (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)
 • Σκούφο, γάντια, κασκόλ (αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες)

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Ο υπεύθυνος  του προγράμματος, καθώς και το Τμήμα Κρατήσεων, είναι πάντα διαθέσιμοι να σας    εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το πρόγραμμα και την συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος και να επιτευχθεί ο στόχος του, έχουν οριστεί συγκεκριμένες ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα παιδιά σας. Αυτές είναι κάθε απόγευμα από τις 18:00 – 20:00 στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τηλέφωνα επικοινωνίας κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης:  210 – 2403556, 210 – 2469050, 6974762555 (καθημερινά από τις 18:00 – 20:00)

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης : Χέλης Ιωάννης   6974 871203

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία :

Τηλέφωνο Κρατήσεων (Αθήνα) :  210 3310323 (Δευτέρα με Παρασκευή  από τις 09:00  έως τις 17:00)

Η συχνή επικοινωνία με  τα  παιδιά σας  θα  δυσκολέψει την  ομαλή και  γρήγορη προσαρμογή τους. Τα παιδιά έχουν κάθε μέρα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Στο πρόγραμμα απαγορεύεται ρητώς η κατοχή η χρήση κινητών τηλεφώνων. Εφόσον κάποιο παιδί έχει στην κατοχή του κινητό θα παραλαμβάνεται από τον ομαδάρχη του και θα επιστρέφεται κατά την αποχώρησή του από το πρόγραμμα.

Οι άνθρωποί μας

Γιάννης Χέλης

Υπεύθυνος Δραστηριοτήτων

Easter camp αναρρίχησης

Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Κόστος από €420

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Βάση

Trekking Hellas Πάρνηθα

Πάρνηθα

Τηλέφωνο: (+30)6974 769441

Γιάννης Χέλης (+30) 6974 871203

Email: parnitha@trekking.gr

Διεύθυνση: Ορειβατικό Καταφύγιο Πάρνηθας

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.