Διήμερο στον Σμόλικα και τη Δρακόλιμνη από Θεσσαλονίκη

Διήμερο στον Σμόλικα και τη Δρακόλιμνη από Θεσσαλονίκη

Ζήστε μια ορεινή περιπέτεια στην καρδιά της Πίνδου!

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
23-24 Μαίου 2026
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
2 ημέρες
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
8
Διήμερο στον Σμόλικα και τη Δρακόλιμνη από Θεσσαλονίκη
Τιμή από €130
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 130 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Ο Σμόλικας, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Πίνδου, ανάμεσα στους νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών. Πρόκειται για ένα βουνό μοναδικό γεωμορφολογικά, με έντονο αλπικό χαρακτήρα.  

Οι πλαγιές του καλύπτονται από μεγάλα ρόμπολα και μαύρη πεύκη, ενώ κάτω από την ψηλότερη κορυφή του απλώνεται η περίφημη Δρακόλιμνη με το χαρακτηριστικό σχήμα καρδιάς. Τις μέρες με καθαρή ατμόσφαιρα, η θέα από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Στους πρόποδες του βουνού συναντάμε παραδοσιακά βλαχοχώρια, όπου η αυθεντική αρχιτεκτονική και η φιλοξενία των ανθρώπων δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο τόπο και ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Σημεία συνάντησης:

Παρακαλείστε να βρίσκετε στο χώρο συνάντησης 10 λεπτά νωρίτερα.

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, Καταρράκτης Μυλοποτάμου & Καταφύγιο Σμόλικα

Η εμπειρία μας ξεκινά νωρίς το πρωί, με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 07:30 και προορισμό τους Πάδες. Από εκεί, ακολουθούμε μια διαδρομή μέσα σε πλούσια βλάστηση, με κατεύθυνση τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Μυλοποτάμου, συνολικής απόστασης 3,5 χλμ. και υψομετρικής διαφοράς 300 μ. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς το καταφύγιο του Σμόλικα. Το τελευταίο τμήμα, από το Παλιοσέλι έως το καταφύγιο, πραγματοποιείται μέσω βατού χωματόδρομου, καθιστώντας το ταξίδι άνετο και προσιτό για όλους.

Δρακόλιμνη & Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Η ημέρα μας ξεκινά στις 7:00 π.μ με πρωϊνό στο καταφύγιο και αναχώρηση για τη Δρακόλιμνη. Εκεί θα κάνουμε στάση για να απολαύσουμε τη γαλήνη και την άγρια ομορφιά του αλπικού τοπίου. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την κορυφή «Γέρος», τη δεύτερη ψηλότερη της Ελλάδας. Αφού η πεζοπορία μας ολοκληρωθεί γύρω στις 15:30, ξεκινάμε την επιστροφή μας από το ίδιο μονοπάτι πίσω στο καταφύγιο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Θεσσαλονίκη όπου αναμένουμε να φτάσουμε γύρω στις 20:30 – 21:00 μμ.

  • Απόσταση: 12.5 χλμ
  • Θετική υψομετρική: 1000 μ
  • Έκθεση στον ήλιο: 90%
  • Ύψος: 2.657 μ

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Highlights

  • Ανάβαση στη Δρακόλιμνη
  • Διαμονή στο Καταφύγιο Σμόλικα
  • Ανάβαση στην κορυφή «Γέρος»

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

  • 23-24 Μαίου 2026

Κόστος συμμετοχής

  • 130€/άτομο 
  • 160€/άτομο με μεταφορά από Θεσσαλονίκη

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • 16 ετών και άνω
  • Καλή φυσική κατάσταση
  • Καλή σωματική και ψυχική υγεία
  • Όρεξη και διάθεση για πεζοπορία!

Γενικές Πληροφορίες

Η διαμονή πραγματοποιείται σε μεγάλες σκηνές τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένα πλατό, εξοπλισμένες με στρώματα και κουβέρτες. Κάθε σκηνή φιλοξενεί έως 6 άτομα και οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα διαμείνουν σε σκηνές που παρέχουμε εμείς, σε οργανωμένο χώρο του καταφυγίου. Η τοποθεσία είναι πραγματικά μαγευτική και το απόγευμα στο βουνό θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία, γεμάτη εικόνες και στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Εξοπλισμός

Διήμερο στον Σμόλικα και τη Δρακόλιμνη από Θεσσαλονίκη

Ζήστε μια ορεινή περιπέτεια στην καρδιά της Πίνδου!

Κόστος από €130

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δραστηριότητες που ίσως σας ενδιαφέρουν

trekking icon

Ημερήσια Ανάβαση στο Μύτικα από Θεσσαλονίκη

14 ώρες

 από €130

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.