Ιαπωνία Self Guided

Ιαπωνία Self Guided

Tαξίδι στο χθες και το αύριο

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
12 - 28 Μαΐου 2023
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
17 ημέρες
Ιαπωνία Self Guided
Τιμή από €2870
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2870 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Ιαπωνία, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν Νιχόν ή Νιππόν (που σημαίνει η αρχή του ήλιου), αποτελείται από ένα συναρπαστικό μίγμα φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικών μνημείων, μακραίωνης παράδοσης, τεχνολογικών θαυμάτων, φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, γκεϊσών με κιμονό αλλά και κουστουμαρισμένων επιχειρηματιών.

Το Τόκιο αν και πρόκειται για την μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του κόσμου με 37 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτοντας ένα καλοκουρδισμένο δίκτυο σιδηροδρομικών συνδέσεων, κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο κοντά και τόσο εύκολα.

Σε κάθε γειτονιά κυριαρχούν αναρίθμητα ρετρό game houses, όπου συχνάζουν όλες οι ηλικίες και είναι εντυπωσιακό να βλέπεις όχι μόνο νέους, αλλά και συνταξιούχους Γιαπωνέζους να παίζουν ασταμάτητα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Με ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Γεωγραφικά βρίσκεται στην ηφαιστειακή ζώνη του Ειρηνικού, στην συμβολή τριών τεκτονικών πλακών κάτι που εξηγεί τους συχνούς σεισμούς της περιοχής.

Το έδαφος είναι κυρίως ορεινό, με την οροσειρά των Ιαπωνικών Άλπεων να χωρίζει στη μέση το νησί Χονσού και να κυριαρχεί μαζί με το ηφαίστειο Φούτζι

Με το ταξίδι αυτό επιχειρούμε μια γνωριμία με ορισμένες από τις πλέον αντιπροσωπευτικές πλευρές της Ιαπωνίας

Ημέρα 1η
Πτήση Αθήνα – Τόκιο
Ημέρα 2η
Άφιξη στο Τόκιο, ελεύθερο απόγευμα
Ημέρα 3η
Τόκιο, γιορτή Kanda Mitsuri
Ημέρα 4η
Τόκιο αξιοθέατα & Tea Ceremony
Ημέρα 5η
Kawasaki Open Air Museum & Kamakura
Ημέρα 6η
Nikko, γιορτή Toshogu Shrine Annual Festival
Ημέρα 7η
Τρένο για Nagoya - Matsumoto
Ημέρα 8η
Ιαπωνικές Άλπεις, Takayama
Ημέρα 9η
Kanazawa, Kenrokuen Garden
Ημέρα 10η
Kyoto
Ημέρα 11η
Koyasan, μαυσωλείο Kobo Daishi
Ημέρα 12η
Πορεία στο μονοπάτι Kumano Kobo
Ημέρα 13η
Osaka, Aquarium
Ημέρα 14η
Osaka, αξιοθέατα
Ημέρα 15η
Hiroshima
Ημέρα 16η
Πτήση επιστροφής
Ημέρα 17η
Άφιξη στην Αθήνα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Αθήνα – Τόκιο με ETIHAD

Πτήση Αθήνα – Τόκιο μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Άφιξη Τόκιο, ελεύθερο απόγευμα

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τόκιο και μεταφορά με βανάκι στην πόλη για διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Το απόγευμα ελεύθερο για χαλάρωση και βόλτες στην περιοχή.

Τόκιο, γιορτή Kanda Mitsuri

Ημέρα αφιερωμένη στην συμμετοχή μας στο Kanda Mitsuri, μια από τις τρεις μεγαλύτερες γιορτές του Τόκιο το οποίο γίνεται κάθε δύο χρόνια και κορυφώνεται το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την μεγάλη παρέλαση των mikoshi που γίνεται σε διάφορες παλιές γειτονιές, η οποία είναι τόσο μεγάλη που διαρκεί όλη μέρα. Περιλαμβάνει μεγάλα άρματα, μουσικούς, παραδοσιακές φορεσιές, χορό, ακόμη και μοναχούς να ιππεύουν σε άλογα, μια κουλτούρα που διατηρήθηκε από την Έντο περίοδο. Η περιήγηση στις γειτονιές του φεστιβάλ θα γίνει με αγγλόφωνο ξεναγό.

Τόκιο & Tea Ceremony

Επίσκεψη σε αξιοθέατα του Τόκιο με την βοήθεια ξεναγού και συμμετοχή σε Tea Ceremony ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Kawasaki Open Air Museum & Kamakura

Ημερήσια εκδρομή στο Open Air Museum του Kawasaki όπου έχουν μεταφερθεί από την ανατολική Ιαπωνία 25 παραδοσιακά minka, ειδικά σπίτια με αχυρένια στέγη.

Στην με τρένο μετάβαση στην Kamakura που υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας την περίοδο 1185-1333. Θα επισκεφθούμε τον Μεγάλο Βούδα (Νταϊμπούτσου) το μπρούτζινο άγαλμα του Αμιντά Βούδα στο ναό Κοτόκου-ιν της Καμακούρα. Έχει ύψος 11,3 μέτρα και είναι το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα του Βούδα μετά τον Μεγάλο Βούδα της Nara.

Nikko, γιορτή Toshogu Shrine Annual Festival

Αναχώρηση με τρένο για το Nikko όπου θα παρακολουθήσουμε την μεγαλύτερη γιορτή τους Toshogu Shrine Annual Grand Spring Festival.

Επίσκεψη στο Rin-no-ji Treasure House, ένα συγκρότημα Βουδιστικών και Σιντοϊστικών ναών από το 766 μκχ, και την ιστορική γέφυρα Shinkyo Bridge.

Προαιρετική βόλτα με λεωφορείο στην ορεινή γραφική λίμνη Chuzenji και τον καταρράκτη Kegon Falls

Επιστροφή το απόγευμα στο Τόκιο και το ξενοδοχείο μας.

Τρένο για Nagoya - Matsumoto

Αναχώρηση με τρένο για τη Nagoya, μια πόλη όπου βρίσκεται η έδρα της Toyota  και η μοναδική πόλη της Ιαπωνίας όπου το 70% της κυκλοφορίας γίνεται με αυτοκίνητα, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη χώρα όπου το ποσοστό αυτό είναι 30%.

Συνάντηση με τον Γιαπωνέζο αγγλομαθή οδηγό μας και αναχώρηση με βανάκι για το Magome (95 χλμ, 1 ½ ώρα). Επίσκεψη του χωριού και πεζοπορία 3 ωρών στο ιστορικό μονοπάτι Nakasendo μέχρι το χωριό Tsumago.

Στη συνέχεια σύντομη επίσκεψη στη Narai, και άφιξη στο Matsumoto για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Ιαπωνικές Άλπεις, Takayama

Επίσκεψη στο Matsumoto Castle. Στη συνέχεια μετάβαση στο Kamikochi (Ιαπωνικές Άλπεις) για μια πεζοπορία 3-4 ωρών.

Τέλος καταλήγουμε στην Takayama για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* τύπου Onsen,  σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Kanazawa, Kenrokuen Garden

Επίσκεψη Old Town, Takayama Yatai Kaikan, Hida Folk Village, Matsuri no Mori Festival Museum και στα πανέμορφα χωριά του Shirakawa-go, Ogimachi, Ainokura, και Suganuma. Το απόγευμα μετάβαση στην Kanazawa για επίσκεψη στο Kenrokuen Garden (ένας από τους 3 ωραιότερους κήπους της Ιαπωνίας)

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*, σε δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Kyoto

Μετάβαση στο Kyoto (260 χλμ, 3 ½ ώρες). Επίσκεψη αξιοθέατων

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Koyasan, μαυσωλείο Kobo Daishi

Μετάβαση στη Nara για μια σύντομη επίσκεψη και συνεχίζοντας άφιξη στο μοναδικό Koyasan. Διαμονή σε ένα πρωτότυπο κατάλυμα που στεγάζεται σε βουδιστικό ναό. Η διαμονή θα γίνει σε δωμάτια παραδοσιακού Γιαπωνέζικου στυλ, λιτά και ύπνο σε ένα στρώμα χωρίς κρεβάτι, με κοινόχρηστο μπάνιο. Το βραδινό φαγητό προσφέρεται από τους μοναχούς.

Στη συνέχεια βραδινή βόλτα στο Okunoin Temple. Εδώ βρίσκεται το μαυσωλείο του Kobo Daishi, ιδρυτή του βουδισμού Shingon. Πιστεύεται ότι ο Kobo Daishi δεν έχει πεθάνει αλλά αναπαύεται σε αιώνιο διαλογισμό καθώς περιμένει τον Βούδα του Μέλλοντος, τον Miroku Nyorai. Το Okunoin είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη στην Ιαπωνία και ένα δημοφιλές σημείο προσκυνήματος. Η γέφυρα Ichinohashi (πρώτη γέφυρα) σηματοδοτεί την παραδοσιακή είσοδο στο Okunoin και οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν υπόκλιση αποτίοντας σεβασμό στο Kobo Daishi πριν τη διασχίσουν. Απέναντι από τη γέφυρα ξεκινά το νεκροταφείο του Okunoin, το μεγαλύτερο στην Ιαπωνία, με πάνω από 200.000 επιτύμβιες στήλες σε μια διαδρομή μήκους σχεδόν δύο χιλιομέτρων προς το μαυσωλείο του Kobo Daishi. Επιθυμώντας να βρεθούν κοντά στον Κόμπο Ντάισι στο θάνατο για να λάβουν σωτηρία, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων επιφανών μοναχών και φεουδαρχών, έχουν ταφεί εδώ από τον 8ο αιώνα και μετά.

Πορεία στο μονοπάτι Kumano Kobo

Πρωινό ξύπνημα για παρακολούθηση της πρωινής προσευχής των μοναχών. Πρωινό στις 07:00 και αναχώρηση για την περιοχή του Kumano Kodo. Εδώ βρίσκεται ένα από τα δυο προσκυνηματικά μονοπάτια του κόσμου ενταγμένα στη λίστα μνημείων Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (μαζί με το Santiago de Compostela).

Μετάβαση στο Hosshinmon-0ji (81 χιλ 1:53’) όπου θα κάνουμε μια πεζοπορία 7 χλμ επάνω στο μονοπάτι, μέχρι το Kumano Hongu Taisha (2 ώρες κατηφόρα)

Επίσκεψη του ναού Kumano Hayatama Taisha (35 χλμ 40’) και στη συνέχεια του ναού Kumano Nachi Taisha & Seianto-ji Temple (22 χλμ, ½ ώρα) όπου υπάρχει εξέδρα θέασης του ψηλότερου καταρράκτη της Ιαπωνίας Nachi falls

Επιστροφή στο Yunomine-oji (56χιλ 1:03’) για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*, σε δωμάτια παραδοσιακού Γιαπωνέζικου στυλ με κοινόχρηστο μπάνιο και ημιδιατροφή.

Osaka, Osaka Aquarium

Μετάβαση στο Takahara (35χιλ 40’) και πεζοπορία σε ένα ακόμη τμήμα του ποσκυνηματικού μονοπατιού μέχρι το Takijiri-oji (4 χλμ, 2 ώρες κατηφόρα).

Στη συνέχεια μετάβαση στην Osaka (163χιλ 2:15’) και επίσκεψη του Osaka Aquarium Kaiyukan (ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου)

Διανυκτέρευση στην Osaka, σε ξενοδοχείο 4*, σε δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Osaka

Επίσκεψη σε διάφορα αξιοθέατα της Osaka, όπως τα Himeji Castle, Osaka Castle και το Maishima Incineration Plant

Διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Hiroshima

Μετάβαση με το τρένο στη Hiroshima και επίσκεψη στο Peace Memorial Park & Itsukushima Shrine (μνημείο UNESCO). Επιστροφή το απόγευμα στην Osaka για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Πτήση επιστροφής

Μετάβαση με το τρένο στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Ελλάδα την επόμενη ημέρα.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
377.975 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
125 εκατ
ΝΟΜΙΣΜΑ
Γιέν (¥) (JPY) με ισοτιμία 1€ = ~ 147 JPY)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC +9 ώρες (από την Ελλάδα +7 ώρες τον χειμώνα, + 8 ώρες το καλοκαίρι)

Highlights

 • Γνωριμία με το Τόκιο, την μεγαλύτερη πόλη της γης, και γνωριμία με πολλές από της φημισμένες περιοχές της
 • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής Kanda Mitsuri όπου παρελαύνουν άρματα, μουσικοί και κάτοικοι με παραδοσιακές φορεσιές και χορό
 • Συμμετοχή σε ιεροτελεστία του τσαγιού φορώντας παραδοσιακές φορεσιές
 • Επίσκεψη στο Nikko και το σύμπλεγμα των 103 σιντοϊστικών τέμπλων και ιερών του, αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, τα οποία βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και περιλαμβάνονται στη λίστα μνημείων UNESCO
 • Road trip και πεζοπορίες στα ορεινά χωριά των Ιαπωνικών Άλπεων
 • Πεζοπορία στο ιστορικό μονοπάτι Nakasendo μέχρι το χωριό Tsumago.
 • Επίσκεψη στο Kyoto, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, με διαρρύθμιση σύμφωνη με το παραδοσιακό φενγκ σούι.
 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό Koyasan και διανυκτέρευση σε βουδιστικό ναό, σε παραδοσιακά δωμάτια και δείπνο με παραδοσιακή χορτοφαγική μοναστική διατροφή
 • Πορεία στο προσκυνηματικό μονοπάτι Kumano Kodo, ένα από τα δυο μονοπάτια του είδους στον κόσμο, ενταγμένα στη λίστα μνημείων UNESCO
 • Επίσκεψη στον ψηλότερο καταρράκτη της Ιαπωνίας Nachi falls
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τύπου Ryokan με Onsen, παραδοσιακό είδος καταλύματος θερμών πηγών
 • Επίσκεψη στην Χιροσίμα και το σημείο μηδέν (μνημείο UNESCO)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 12 έως 28 Μαΐου 2023

Κόστος συμμετοχής

 • 2.870€/άτομο (για 8 άτομα)
 • 3.210€/άτομο (για 6 άτομα)
 • 3.890€/άτομο (για 4 άτομα)

Σημείωση: Η έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων υπόκεινται στην διαθεσιμότητα και τις τιμές που ισχύουν την στιγμή της έκδοσής τους. Ο πολύ έγκαιρος προγραμματισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξασφάλιση θέσεων και καλής τιμής. Διαφορετικά, ενδεχομένως δεν θα είναι διαθέσιμες οι πτήσεις πάνω στις οποίες σχεδιάστηκε το ταξίδι και ίσως χρειαστεί να μετατοπιστεί η αναχώρηση, η επιστροφή και ίσως η διάρκεια του ταξιδιού.

Βαθμός Δυσκολίας

 • 1/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην Φόρμα Συμμετοχής, και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την φόρμα στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις στο Τόκιο και την γύρο περιοχή θα γίνονται με τρένα ή metro, με κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έχουν εφαρμογή στο εκτεταμένο δίκτυο της πόλης. Στη συνέχεια δυτικά χρησιμοποιούμε βανάκι 9 θέσεων με Γιαπωνέζο οδηγό. Με τον τρόπο αυτό έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τις ορεινές περιοχές των  Ιαπωνικών Άλπεων και του Koyasan, έχοντας έτσι ελευθερία να διαμορφώνουμε το πρόγραμμα ανάλογα με την διάθεση και τις τοπικές συνθήκες. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Την έκδοσή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει μόνος του, ή να την αναθέσει στο γραφείο μας. Ρωτήστε μας για τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται σε δίκλινα δωμάτια, στα ξενοδοχεία που περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Διατροφή

Το φαγητό δεν περιλαμβάνεται στην τιμή, εκτός από τα πρωινά στα ξενοδοχεία και δύο δείπνα, όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, θεωρούμε σημαντική την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια δραστηριότητα ο οποίος απαιτήσει επέμβαση ασθενοφόρου και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. 

Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να κάνετε ταξιδιωτική ασφάλιση με δυνατότητα ακύρωσης. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα προγράμματα και τις παροχές τους και αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να σας ενημερώσει σωστά για τις παροχές και τις εξαιρέσεις.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas - Ταξιδιωτική Ασφάλιση (addvalue.gr)

Εξοπλισμός

 • Παπούτσια πεζοπορίας
 • Ισοθερμικά μπλουζάκια (λεπτά, μεσαία)
 • Αδιάβροχο λεπτό Πόντζο
 • Μαγιό & πετσέτα για τις θερμές πηγές
 • Σακίδιο ημέρας 30 λίτρων που θα είναι η χειραποσκευή στις πτήσεις
 • Μαλακό σάκο μεταφοράς

Ιαπωνία Self Guided

Tαξίδι στο χθες και το αύριο

Κόστος από €2870

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.