Μαρόκο Άτλαντας

Μαρόκο Άτλαντας

Ολοκληρωμένο road trip γνωριμίας με το Μαρόκο

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μάιος 2024
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
13 ημέρες
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
6-15 συμμετέχοντες
Μαρόκο Άτλαντας
Τιμή από €1800
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1800 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Το Μαρόκο, (όπως και το Μαρακές), πήρε το όνομά του από την βερβερική φράση mur (n) akuch που σημαίνει Χώρα του Θεού. Έχει μια πλούσια ιστορία σε βάθος χιλιετιών, αφού έχουν εντοπιστεί απολιθώματα και σημάδια κατοίκησης 315.000 ετών.

Η οροσειρά του Άτλαντα (όπως και ο Ατλαντικός ωκεανός) πήρε το όνομά της από τον μυθικό Άτλα, τον Τιτάνα της Ελληνικής μυθολογίας που μετά την Τιτανομαχία τιμωρήθηκε στο δυτικό άκρο της γης να κρατάει στους ώμους του την γη.

Η ψηλότερη κορυφή του βουνού ονομάζεται Toubkal και σημαίνει «Ψηλό Βουνό», με υψόμετρο 4.167 μ.

Με το ταξίδι αυτό, εκτός από την ανάβαση στον Άτλαντα θα ολοκληρώσουμε ένα πλήρες road trip στην έρημο και τις σημαντικότερες πόλεις και μνημεία του Μαρόκου, πριν επιστρέψουμε  στο Marrakech μετά από μια συνολική διαδρομή περίπου 2.500 χλμ

Στην διάρκεια του ταξιδιού θα βρεθούμε σε μεγάλες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, από την κορυφή του βουνού όπου πιθανόν θα έχουμε θερμοκρασίες κοντά ή και κάτω από το μηδέν, μέχρι την Ouarzazat και την έρημο Σαχάρα όπου η θερμοκρασία του Μαΐου ξεπερνάει τους 30ο C.

Οι μετακινήσεις γίνονται με minibus κάνοντας στάσεις και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της διαδρομής, ενώ σε αρκετά σημεία θα έχουμε πεζοπορίες μικρές ή μεγαλύτερες ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τη φύση και τα χωριά. Φροντίζουμε ώστε η διαμονή μας να γίνεται όσο το δυνατόν σε μικρά παραδοσιακά καταλύματα τύπου Κάσμπα (μικρό φρούριο όπου κατοικούσε ο τοπικός άρχοντας) ή Ριάντ (Μαροκινό σπίτι φρουριακού τύπου με τα δωμάτια περιμετρικά και εσωτερική αυλή), όλα προσεκτικά επιλεγμένα να έχουν υψηλή βαθμολογία από τις σχετικές πλατφόρμες.

Ημέρα 1η
Πτήση Marrakech, Imlil
Ημέρα 2η
Πορεία στο καταφύγιο Neltnet (υψόμ. 3.200 μ)
Ημέρα 3η
Ανάβαση στην κορυφή Toubkal (υψόμ. 4.167 μ)
Ημέρα 4η
Κατάβαση στο Imlil, Marrakech
Ημέρα 5η
Φρούρια Telouet Kasbah & Ait Ben Haddu, Ouarzazate
Ημέρα 6η
Μουσείο κινηματογράφου, χαράδρα Dades, Merzouga
Ημέρα 7η
Πορεία στην Σαχάρα, Meknes
Ημέρα 8η
Ημερήσια εκδρομή στην Fes
Ημέρα 9η
Chefchaouen
Ημέρα 10η
Rabat
Ημέρα 11η
Καζαμπλάνκα, Essaouira
Ημέρα 12η
Marrakech, πτήση επιστροφής
Ημέρα 13η
Άφιξη Αθήνα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Marrakech, Imlil

Πτήση με την Turkish Airlines Αθήνα – Marrakech, μέσω Κωνσταντινούπολης, με ώρα αναχώρησης 04:55 και άφιξης στο Marrakech στις 15:15. Φτάνοντας στο Marrakech αναχωρούμε αμέσως για το Imlil, σε υψόμετρο 1.800 μ., το χωριό από το οποίο ξεκινάει η ανάβασή μας στον Άτλαντα.

Έχουμε εδώ την δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού που θα χρειαστεί για την ανάβασή μας στο βουνό και ίσως δεν διαθέτουμε (δείτε σχετικά στην λίστα εξοπλισμού)

Διαμονή σε hostel με βραδινό και πρωινό φαγητό.

Πορεία στο καταφύγιο Neltnet 3.200 μ.

Με τις αποσκευές μας να μεταφέρουν μουλάρια αρχίζουμε την πορεία ανάβασης με προορισμό το καταφύγιο Neltnet, σε υψόμετρο 3.200 μ. Η διαδρομή είναι 11 χλμ και η πορεία διαρκεί 5-6 ώρες. Διαμονή στο καταφύγιο σε ένα δωμάτια με κουκέτες, με πλήρη διατροφή να περιλαμβάνεται.

Ανάβαση στην κορυφή Toubkal (4.167 μ)

Ανάβαση στην κορυφή Toubkal (υψόμετρο 4.167 μ), την ψηλότερη κορυφή του Άτλαντα και της βορειοδυτικής Αφρικής. Η ανάβαση ξεκινάει πριν ξημερώσει, δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και έχει υψομετρική διαφορά 960 μέτρα. Ανάλογα με την χρονιά και τις προηγούμενες χιονοπτώσεις, κοντά στην κορυφή πιθανόν να υπάρχει χιόνι και να είναι απαραίτητη η χρήση κραμπόν, καθώς και κάποιες βασικές γνώσεις κίνησης σε χιονισμένο πεδίο. Η πορεία μαζί με την επιστροφή είναι 8 χλμ. καλύπτει ΥΔ σχεδόν 1.000 μέτρα, και διαρκεί περίπου 7-8 ώρες. Συνήθως στην κορυφή φυσάει και είναι απαραίτητος ο κατάλληλος εξοπλισμός

Επιστροφή το απόγευμα στο καταφύγιο για διανυκτέρευση. Πλήρης διατροφή περιλαμβάνεται.

Κατάβαση στο Imlil, Marrakech

Πορεία κατάβασης μέχρι το χωριό Imlil (4 ώρες) και στη συνέχεια επιστροφή στο Marrakech. Το Μαρακές ιδρύθηκε το 1065 και η παλαιά του πόλη (medina) περιλαμβάνεται στα μνημεία UNESCO. Εδώ βρίσκεται και η πλατεία Jamaa El Fna με το μεγαλύτερο παζάρι του Μαρόκου, όπου κάθε πρωί έχει πάγκους με τρόφιμα και προιόντα, αλλά και ακροβάτες, γητευτές φιδιών, χορευτές, μουσικούς και άλλες εκδηλώσεις λαϊκού θεάματος που οδήγησε στο να ενταχθεί στην λίστα άυλης κληρονομιάς από την UNESCO.

Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Φρούρια Telouet Kasbah & Ait Ben Haddu, Ouarzazate

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να περάσουμε από τη νότια πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα, την πλευρά της ερήμου. Στην διαδρομή θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε το οχυρό Telouet Kasbah και το φημισμένο Ait Ben Haddu. Το χωριό / οχυρό περιλαμβάνεται στην λίστα μνημείων της UNESCO και είναι τόσο εντυπωσιακό, που διαχρονικά χρησιμοποιείται ως σκηνικό διάσημων ταινιών όπως ο Λώρενς της Αραβίας, ο Μονομάχος, ο Τελευταίος Πειρασμός, Αλέξανδρος, και πολλές άλλες. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην Ouarzazate όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Η πόλη βρίσκεται στο πέρασμα των καραβανιών προς την έρημο, κατοικείται από Βέρβερους, και διατηρεί μια εκπληκτική αρχιτεκτονική. Διαμονή σε κάσμπα, ένα ξενοδοχείο που στεγάζεται σε παλαιά κατοικία του τοπικού άρχοντα. Το απόγευμα βόλτες στην παλαιά πόλη.

Μουσείο κινηματογράφου, χαράδρα Dades, Merzouga

Η Ouarzazate θεωρείται ως η πρωτεύουσα των κινηματογραφικών παραγωγών, με πολλά διεθνή στούντιο να έχουν εδώ τις εγκαταστάσεις τους. Το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείου κινηματογράφου, με σκηνικά ταινιών και παλαιό κινηματογραφικό εξοπλισμό.

Αμέσως μετά αναχωρούμε ανατολικά και έχοντας διαρκώς αριστερά μας την μακριά οροσειρά του Άτλαντα. Στην διαδρομή θα εξερευνήσουμε την χαράδρα του ποταμού Dades, μια χαράδρα γεμάτη μικρά χωριά και όμορφους σχηματισμούς βράχων. Θα έχουμε την ευκαιρία για μια πορεία μέσα στην χαράδρα και ίσως διασχίσουμε και ένα φαράγγι με σχετικές τεχνικές δυσκολίες (δεν απαιτούνται σχοινιά). Ένα δεύτερο φαράγγι πιο ανατολικά, το φαράγγι Todra, αποτελεί επίσης αξιοθέατο και θα κάνουμε μια στάση. Το απόγευμα καταλήγουμε στην ανατολική πλευρά του Μαρόκου, τη Merzouga,  εκεί όπου αρχίζει πραγματικά η έρημος Σαχάρα. Διαμονή σε luxury camp, σε σκηνές με τις ανέσεις ξενοδοχείου. Περιλαμβάνεται βραδινό και πρωινό φαγητό.

Πορεία στην Σαχάρα, Meknes

Πρωινή βόλτα στην έρημο και τους αμμόλοφους. Θα περπατήσουμε (προτείνουμε να το κάνετε χωρίς παπούτσια) ανεβαίνοντας σε αμμόλοφους για να δούμε την ανατολή του ηλίου και τα εντυπωσιακά ζεστά χρώματα να μας περιβάλλουν. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αυτοκίνητό μας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τον βορρά. Περνώντας από Ifran θα κάνουμε μια στάση στο φημισμένο κεδρόδασος με ορισμένα εντυπωσιακά αιωνόβια δένδρα, σπάνια πλέον στην βόρεια Αφρική.

Το απόγευμα καταλήγουμε στην Meknes, μια από τα αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου. Υπήρξε πρωτεύουσα του Μαρόκου το διάστημα 1672-1767. Στην αγορά της παλαιάς πόλης υπάρχουν πολλά καταστήματα μαροκινής χειροτεχνίας με τιμές καλύτερες από άλλες περιοχές περισσότερο τουριστικές. Η Μεντίνα της πόλης έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996.

Διανυκτέρευση σε ριάντ στην Μεντίνα της πόλης.

Ημερήσια εκδρομή στην Fes

Εκδρομή στην φημισμένη Fes, την 3η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου που διατηρεί έναν ξεχωριστό παραδοσιακό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα η παλιά πόλη (Μεδίνα) δεν έχει αλλάξει για αιώνες, με στενά σοκάκια χωρίς αυτοκίνητα και εκατοντάδες εμπόρους και τεχνίτες να πουλούν τρόφιμα, χαλιά, μουσικά όργανα, κ.ά. Είναι φημισμένη για τα δερμάτινα προϊόντα της με δέρματα που παράγονται στα αρχαία βυρσοδεψεία της, όπως το Chouara που έχει ηλικία 1000 ετών. Περνάμε αρκετές ώρες περιπλανώμενοι στα στενά σουκ, την αγορά και τα αξιοθέατα της πόλης.

Το απόγευμα αποστρέφουμε στην Meknes για διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο.

Chefchaouen

Ο προοριασμός μας σήμερα είναι η γραφική κωμόπολη Chefchaouen (Λααγιούν), στο βόρειο Μαρόκο, γνωστή και ως «Γαλάζια Πόλη» καθώς τα κτίρια και τα σοκάκια της είναι βαμμένα κυρίως με μπλε χρώματα όλων των αποχρώσεων.

Αν και είναι πολύ δημοφιλής προορισμός, αποπνέει μια ηρεμία και κρύβει δεκάδες όμορφες γωνιές στα στενά σοκάκια της όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, ενώ προσφέρεται και για πεζοπορίες μικρές ή μεγαλύτερες γύρω ή πάνω από την πόλη.

Διαμονή σε ξενοδοχείο 2* σε δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Rabat

Το πρωί αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του σύγχρονου Μαρόκου. Θα επισκεφθούμε το φρούριο  Kasbah des Oudayas χτισμένο σε έναν λόφο στις εκβολές του ποταμού Bou Regreg, δίπλα στην παλαιά medina του Ραμπατ, το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην Medina, παλαιά αγορά και τον δρόμο των διπλωματών, εκεί όπου μέχρι τον 19ο αιώνα διάφορες χώρες είχαν πρεσβείες ή προξενεία, όπου έφταναν σκλάβοι και γινόταν οι διαπραγματεύσεις για την αγορά τους.

Διαμονή σε ριάντ, σε δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Καζαμπλάνκα, Essaouira

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για επίσκεψη στην μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Η πόλη των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της ΒΔ Αφρικής. Θα κάνουμε ένα πέρασμα και σύντομη στάση για να δούμε τον φάρο El Hank, τον μεγαλύτερο του Μαρόκου με ύψος 51 μ. Στη συνέχεια συνεχίζουμε για μια άλλη παραθαλάσσια πόλη προς το νότο, την Essaouira. Η παλαιά Μεντίνα στο τοιχισμένο μέρος της πόλης περιλαμβάνεται στην λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* τύπου ριάντ, σε δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Marrakech, πτήση επιστροφής

Ολοκληρώνουμε το οδοιπορικό μας στο Μαρόκο επιστρέφοντας νωρίς το μεσημέρι στο Μαρακές.  Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη και την αγορά.

Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση προς Αθήνα με ώρα αναχώρησης  22:50 με την Turkish Airlines.

Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα το πρωί ώρα 09:05.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
446.550 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
36,3 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ντιράμ (MAD). Ισοτιμία 1€ = 10,89 MAD (Ιανουάριος 2023)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
-2 ώρες από Ελλάδα

Highlights

 • Ολοκληρωμένη γνωριμία με το Μαρόκο, πόλεις, φύση, πολιτισμό, καθημερινή ζωή, χωριά Βερβέρων, κ.ά.
 • Επίσκεψη των σημαντικότερων αξιοθέατων σε κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στις λίστες μνημείων της UNESCO
 • Καθημερινές εξερευνήσεις στα ομορφότερα τοπία κάθε περιοχής με πορείες που μας αποκαλύπτουν εκπληκτικές κρυφές γωνιές του κάθε τόπου, όπως πορείες σε αμμόλοφους, φαράγγια, παραδοσιακούς οικισμούς, κ.ά.
 • Περιπλάνηση στα ιστορικά κέντρα (medina) φημισμένων πόλεων (Μαρακές, Φεζ, Μεκνές) και εξερεύνηση των πλούσιων αγορών τους
 • Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής, τον μυθικό Άτλαντα, σε υψόμετρο 4.167 μ
 • Διαμονή σε παραδοσιακού τύπου καταλύματα ριάντ ή κάσμπα καθώς και σε luxury camp μέσα στην έρημο
 • Γαστρονομικές απολαύσεις παραδοσιακής Μαροκινής κουζίνας

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • Μάιος 2024

  * Το ταξίδι, εκτός από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να πραγματοποιηθεί για έτοιμες ομάδες, όλο το χρόνο εκτός Ιουλίου και Αυγούστου.

Τιμή χωρίς τα αεροπορικά

 • 2.270 € για 7 - 9 άτομα
 • 1.990 € για 10 - 13 άτομα
 • 1.800 € για 14 - 15 άτομα

Βαθμός Δυσκολίας

 • 2/5
 • 1/5 (χωρίς την ανάβαση στον Άτλαντα)

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην Φόρμα Συμμετοχής, και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την φόρμα στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Ένα άλλο ποσό 500 € θα πρέπει να σταλεί 2 μήνες πριν την αναχώρηση και η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με minibus 9 ή 18 θέσεων, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας. Το αυτοκίνητο θα μας παραλάβει μετά την επιστροφή μας από το βουνό, μέχρι την πτήση επιστροφής. Στην διάρκεια της ανάβασης οι αποσκευές, τρόφιμα, κλπ,  μεταφέρονται με μουλάρια μέχρι το καταφύγιο. Ο καθένας μεταφέρει μόνο ένα σακίδιο ημέρας με τον αναγκαίο εξοπλισμό της πορείας.

Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Προκειμένου να εξασφαλιστεί χαμηλή τιμή, θα πρέπει η έκδοσή τους να γίνει άμεσα. Για να είμαστε σε ετοιμότητα λοιπόν και να πετύχουμε καλές τιμές, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι κρατήσεις θέσεων το συντομότερο δυνατόν

 

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις γίνεται σε ξενοδοχεία, kasbah, ή ριάντ, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Tα Kasbah είναι παλαιά φρούρια όπου κατοικούσε ο τοπικός άρχοντας με την συνοδεία του. Τα ριάντ είναι παραδοσιακού τύπου καταλύματα, με εσωτερική αυλή που προσφέρει δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαμονή στην έρημο θα γίνει σε luxury tents, με όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Η διαμονή στο βουνό γίνεται στο μοναδικό ορειβατικό καταφύγιο της διαδρομής, σε δωμάτιο τύπου καταφυγίου με διώροφες κουκέτες. Σημειώστε ότι το βράδυ στο καταφύγιο υπάρχει θέρμανση και διαθέσιμες κουβέρτες για την περίπτωση που δεν έχετε ζεστό υπνόσακο

 

Διατροφή

Στην διάρκεια της ανάβασης περιλαμβάνεται πλήρης διατροφή που ετοιμάζουν οι τοπικοί συνεργάτες μας. Για την ημέρα κορυφής περιλαμβάνονται επίσης κάποιες ενεργειακές μπάρες, ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του κάποιο ενεργειακό σνακ που προτιμά και γνωρίζει γευστικά. Στις πόλεις περιλαμβάνεται μόνο το πρωινό στα ξενοδοχεία, ενώ στην έρημο περιλαμβάνεται και το βραδινό φαγητό. Τα γεύματα θα τα παίρνουμε σε τοπικά εστιατόρια, ή σε όσα ξενοδοχεία έχουν εστιατόριο

 

Ανάβαση

Η ανάβαση στην κορυφή το καλοκαίρι είναι συνήθως πολύ προσιτή και χωρίς χιόνι, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να προκύψουν καταιγίδες με θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από το μηδέν.

Η κύρια δυσκολία κατά την ανάβαση εντοπίζεται στην προσαρμογή του οργανισμού στο υψόμετρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο ρυθμός ανάβασης είναι αργότερος από ότι περιμένει κάποιος να καλύψει την υψομετρική διαφορά των 970 μ.

Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ανάβασης στο τέλος Μαΐου, πιθανόν θα συναντήσουμε  χιόνι ανάλογα με την πορεία των χιονοπτώσεων του έτους. Η διαδρομή ακολουθεί ένα υποτυπώδες μονοπάτι, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα εκτεθειμένα σημεία.

Κατά την διάρκεια της ανάβασής μας θα έχουμε δυο τοπικούς οδηγούς βουνού που γνωρίζουν καλά το βουνό και την διαδρομή και θα βοηθούν όποιον το χρειαστεί, ενώ θα έχουν μαζί τους και ένα σχοινί για κάθε ενδεχόμενο.

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στην τιμή του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει επέμβαση ασθενοφόρου και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις καλύψεις του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις του προγράμματος SILVER, Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

 

Σημείωση 1: Η περιλαμβανόμενη  ασφάλιση δεν καλύπτει περιστατικά που θα συμβούν σε υψόμετρο από 2.500 μ και πάνω.  Για τέτοιες περιπτώσεις, η Trekking Hellas συνεργάζεται με την εταιρεία Global Rescue, με κάλυψη υπηρεσιών διάσωσης σε υψόμετρα έως 7.500 μ. Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να αγοράσετε την ασφάλεια διάσωσης Global Rescue & Trekking Hellas , για τις ημέρες που διαρκεί η ανάβαση στο βουνό.

 

Σημείωση 2: Η περιλαμβανόμενη ασφάλιση, καλύπτει ηλικίες έως 55 ετών. Για όσους είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έως 85 ετών, θα πρέπει να καταβάλουν ένα έξτρα ποσό όπως αναφέρεται παρακάτω

Ηλικίες 56-64 ετών: έξτρα 16 €

Ηλικίες 65-70 ετών: έξτρα 49 €

Ηλικίες 71-85 ετών: έξτρα 82 €

Εξοπλισμός

Ανάλογα με την πορεία των θερμοκρασιών που θα επικρατούν στο βουνό μέχρι την ημέρα κορυφής, και καθώς βρισκόμαστε στην μεταβατική περίοδο όπου τελειώνει η χειμερινή περίοδος και αρχίζει η καλοκαιρινή, δεν γνωρίζουμε ακόμη τις συνθήκες που θα επικρατούν και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας. Λίγες ημέρες πριν την ανάβαση θα έχουμε νέα επικοινωνία με τον τοπικό μας συνεργάτη ο οποίος θα μας ενημερώσει για τις τρέχουσες συνθήκες.

Ο πλήρης εξοπλισμός της ανάβασης και της εκδρομής στο σύνολό της , θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Ορειβατικά μποτάκια (ημιάκαμπτα κατά προτίμηση) για την ημέρα κορυφής με τις κατάλληλες κάλτσες*
 • Γκέτες
 • Παπούτσια αθλητικά
 • Ισοθερμικά μπλουζάκια (κοντομάνικο και μακρυμάνικο)
 • 2 Μπλούζες fleece (λεπτή, μεσαία)
 • Μπουφάν τύπου fleece  αντιανεμικό
 • Αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι
 • Γάντια και σκουφί ζεστά
 • Buff για τον λαιμό
 • Σακίδιο ημέρας 30 λίτρων που θα είναι και η χειραποσκευή στις πτήσεις
 • Μπαστούνια πεζοπορίας
 • Κραμπον και πιολέ*
 • Υπνόσακο για την διαμονή στο καταφύγιο
 • Μαλακό σάκο μεταφοράς, κατά προτίμηση αδιάβροχο
 • T-shirt και ελαφρά ρούχα για την περίοδο του road trip
 • Αντηλιακό
 • Γυαλιά ηλίου
 • Παγούρι ή camel back
 • Φακό κεφαλής με καινούργιες μπαταρίες

* Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε όλο τον εξοπλισμό, μπορείτε να νοικιάσετε στο Imlil, με τις παρακάτω τιμές ενοικίασης:

 • Κραμπόν ή πιολέ, 3 € / ημέρα
 • Μποτάκια ανάβασης, 5 € / ημέρα
 • Υπνόσακος, 2 ½ € / ημέρα
 • Μπαστούνια πεζοπορίας, 3 € / ημέρα
 • Αδιάβροχα, 3 € / ημέρα
 • Ζεστά γάντια, 2 € / ημέρα

 

Στην περίπτωση που σκέφτεστε να νοικιάσετε στο Imlil τα μποτάκια ορειβασίας, σας συνιστούμε να πάρετε τις δικές σας ορειβατικές κάλτσες. Επίσης αν προτίθεστε να νοικιάσετε υπνόσακο, καλό είναι να πάρετε μαζί σας ένα εσωτερικό liner.

Σημειώστε επίσης ότι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας μόνο τον αναγκαίο εξοπλισμό, καθώς στο αυτοκίνητο ο χώρος αποσκευών είναι σχετικά περιορισμένος.

Τέλος, όλο τον εξοπλισμό θα πρέπει να μεταφέρετε σε ένα μαλακό duffel bag, κατά προτίμηση αδιάβροχο για την πιθανότητα βροχής κατά την μεταφορά του στο βουνό με τα μουλάρια.

Μαρόκο Άτλαντας

Ολοκληρωμένο road trip γνωριμίας με το Μαρόκο

Κόστος από €1800

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.