Ιορδανία Semi Guided 2026
Πεζοπορική διάσχιση στη χώρα των Βεδουίνων (Petra - Wadi Rum)
- ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- Ιανουάριος - Νοέμβριος
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
- 3
- ΔΙΑΡΚΕΙΑ
- 6 βράδια, 7 ημέρες.
Η Ιορδανία είναι η χώρα των αντιθέσεων, γνωστή παγκοσμίως για τα αξιοθέατά της και τον εξωτικό βυθό της Ερυθράς θάλασσας. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ιορδανία σε αναζήτηση της σπουδαίας αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία επιβιώνει μέσα από σπουδαία μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, στη Πέτρα, τη Γέρασα και τη Mάνταμπα. Όσοι ταξιδέψουν προς την ορεινή ενδοχώρα, ανάμεσα στη διάσημη Πέτρα και την αμμώδη έρημο Wadi Rum τα οποία ενώνει η διαδρομή 90 χιλιομέτρων Jordan Trail, θα μαγευτούν από το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής, πεζοπορώντας και ταξιδεύοντας στο χρόνο, στις εποχές που την έρημο διάβαιναν τα καραβάνια των ντόπιων Βεδουίνων.
Ξεκινώντας από τη μητρόπολη των γεύσεων, το Αμμάν, θα ταξιδέψουμε σε έναν αρχαίο κόσμο που η ιστορία χάνεται βαθιά πίσω σε βιβλικές εποχές σε μία πόλη γεμάτη με γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Η Πέτρα, αρχαία πόλη των Ναβαταίων, ένα από τα νέα θαύματα του κόσμου και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco υπόσχεται να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη ενώ η έρημος του Wadi Rum, με τις απέραντες εκτάσεις με την κατακόκκινη άμμο και τους πανύψηλους βράχους, θα σας κάνουν να νομίσετε ότι έχετε προσγειωθεί σε άλλο πλανήτη. Με το καθαρά πεζοπορικό πρόγραμμα και τη διάσχιση 90 χιλιομέτρων που ακολουθούμε επιχειρούμε μια σε βάθος γνωριμία και επαφή με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της χώρας, επιλέγοντας να κατασκηνώνουμε σε απομακρυσμένα σημεία απαράμιλλης ομορφιάς, εξαντλώντας έτσι όλο τον διαθέσιμο χρόνο μας στην αγκαλιά της φύσης. Τέλος, το πεζοπορικό ταξίδι προσφέρει και μία μοναδική ευκαιρία να βιώσετε από κοντά την τοπική ζωή των Βεδουίνων. Έχοντας εξερευνήσει αυτές τις περιοχές για αιώνες, είναι ίσως οι καλύτεροι ξεναγοί, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν σε βάθος μία απομονωμένη περιοχή που επηρέασε σε βάθος ένα ολόκληρο πολιτισμό.
H υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από τοπικό συνεργάτη με εξειδίκευση στα ταξίδια περιπέτειας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με τη συμμετοχή σας στο semi guided ταξίδι στην Ιορδανία, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς σε ποια ημερομηνία επιθυμείτε να ταξιδέψετε, εντάσσεστε σε αγγλόφωνο γκρουπ με ταξιδιώτες από διαφορετικές χώρες και ο συνοδός θα είναι αγγλόφωνος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους «νέους στη ψυχή» που αγαπούν τη φύση και το πολιτισμό, με διάθεση για εξερεύνηση και καλή φυσική κατάσταση (ημερήσιες πεζοπορίες 12 – 20 χλμ) και με εξοικείωση στη διαμονή στην ύπαιθρο σε σκηνή.
Σήμερα ξεκινάμε το πεζοπορικό ταξίδι 5 ημερών με ολοήμερες πεζοπορικές διασχίσεις σε απομακρυσμένα τοπία με μοναδικά λευκά και ερυθρά φαράγγια, εκτάσεις ερήμου, πετρώματα και βραχογραφίες χιλιάδων ετών. Ξυπνάμε, σχεδόν χαράματα, γιατί θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρα με το που ανοίξουν οι πύλες. Μαζί με τοπικό ξεναγό, θα ταξιδέψουμε στον χρόνο και θα δούμε από κοντά όχι μόνο το θησαυροφυλάκιο αλλά και το υψηλότερη σημείο της Πέτρα, εκεί που οι Ναβαταίοι έκαναν τις θυσίες τους. Από εκεί, θα κατηφορίσουμε μέσα από ένα πανέμορφο φαράγγι προς τη κοιλάδα Wadi Sabra όπου θα πάρουμε το μεσημεριανό μας πικ- νικ σε σημείο…έκπληξη. Αφού περάσουμε από πανέμορφα τοπία με πολύχρωμα βουνά, τελικός μας προορισμός είναι η κοιλάδα Gaa Mreibed όπου θα μας περιμένει το πρώτο μας campsite μαζί με ζεστό δείπνο, τσάι και καφέ…στη φωτιά από τους ντόπιους Βεδουίνους παρέα με τους οποίους θα περάσουμε τις επόμενες μέρες. Διαμονή σε απομακρυσμένο σημείο κάτω από τα αστέρια στην έρημο σε μονόκλινες σκηνές, περιλαμβάνεται πρωινό στο ξενοδοχείο, μεσημεριανό πικ- νικ και δείπνο.
Petra–Gaa Mreibed : 22 χλμ, 6 – 8 ώρες. ΥΔ : + 380 , - 740 μ.
Αφού πάρουμε πρωινό και ετοιμάσουμε το μεσημεριανό μας , θα πάρουμε νοτιοδυτική κατεύθυνση και θα κινηθούμε σε ένα φαράγγι για 5 χιλιόμετρα μέχρι τη κοιλάδα Wadi Al-Saif όπου θα περπατήσουμε μέχρι τις παρυφές ενός μεγάλου βράχινου όγκου όπου θα μας περιμένει το επόμενο campsite. Tο απόγευμα, θα ανέβουμε στα κρυφά του περάσματα για να απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα προς τη Παλαιστίνη και τη νεκρά Θάλασσα. Διαμονή στην έρημο σε μονόκλινες σκηνές, περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό πικ- νικ και δείπνο.
Gaa Mreibed – Wadi Al Saif : 15 χλμ, 5 ώρες. ΥΔ : +290, - 320 μ.
Με την αναχώρηση, θα κινηθούμε για αρκετή ώρα σε βατό μονοπάτι ανάμεσα από ερυθρά γρανιτικά βουνά μέχρι τη κοιλάδα Wadi Mshazza. Εδώ το μονοπάτι στρίβει με νότια κατεύθυνση προς τη κοιλάδα Wadi Gseib, μέρος της ευρύτερης περιοχής Wadi Araba, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Παλαιστίνη όπου θα κατασκηνώσουμε στη βάσης ενός λόφου που προσφέρεται για μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Διαμονή σε στην έρημο σε μονόκλινες σκηνές, περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό πικ- νικ και δείπνο.
Wadi Al Saif – Wadi Gseib : 13 χλμ, 4 ώρες. ΥΔ : +150, - 400 μ.
Η σημερινή διαδρομή υπόσχεται να μας συνεπάρει εξαιτίας των συνεχόμενων αντιθέσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύντομα μετά την αναχώρησή μας, θα ανέβουμε σε ένα «λαβύρινθο» ερυθρών φαραγγιών με πολύχρωμους βράχινους σχηματισμούς εξαιτίας των πολλαπλών πετρωμάτων. Εδώ θα πεζοπορήσουμε σε χαλαρό ρυθμό για αρκετή ώρα μέχρι να εισέλθουμε σε λευκό φαράγγι το οποίο θα μας οδηγήσει στη κορυφή ενός αμμόλοφου όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Το απόγευμα, θα σκαρφαλώσουμε στη κορυφή ενός βράχου με συγκλονιστική θέα 360 μοιρών στις τριγύρω αμμώδεις εκτάσεις. Διαμονή σε απομακρυσμένο σημείο κάτω από τα αστέρια στην έρημο σε μονόκλινες σκηνές, περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό πικ- νικ και δείπνο.
Wadi Gseib – Wadi Heimer : 13 χλμ, 5 ώρες. ΥΔ : +500, - 400 μ.
Πριν ξημερώσει, θα επιβιβαστούμε σε 4χ4 οχήματα τα οποία θα μας μεταφέρουν μέχρι την είσοδο του μεγαλύτερου και πιο όμορφου φαραγγιού σε ολόκληρο το Jordan Τrail, το Wadi ‘Hemier με μήκος 20 χλμ και απίστευτες γεωλογικές και χρωματικές εναλλαγές. Η διαδρομή ολοκληρώνεται στο απομακρυσμένο χωριό Ηumeimeh απ'όπου θα μεταφερθούμε οδικώς στην έρημο Wadi Rum. Με τη πρώτη ματιά, η γη μπορεί να φαίνεται αφιλόξενη αλλά έχει αποτελέσει το σπίτι διάφορων νομαδικών φυλών για αιώνες οι οποίοι υπήρξαν πολύ πριν δημιουργηθούν τα μοντέρνα σύνορα της Ιορδανίας επιβιώνοντας περιπλανώμενοι στην έρημο προς αναζήτηση νερού και τροφής για τα κοπάδια διαμένοντας σε χειροποίητες μάλλινες σκηνές ώστε να μπορούν να τις μεταφέρουν με τις καμήλες που αποτελούσαν το κατεξοχήν μεταφορικό μέσο της εποχής. Διαμονή στο μοναδικά ενταγμένο στο τοπίο της περιοχής Shaheen camp σε δίκλινα deluxe δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο περιλαμβάνεται πρωινό. Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό πικ- νικ και δείπνο.
Wadi Heimer - Humeimeh: 22 χλμ, 8 ώρες. ΥΔ : +600 μ.
Humeimeh – Wadi Rum : Οδικώς 90 χλμ, 1 & ½ ώρες
Το πρωί θα διασχίσουμε τη σεληνιακή έρημο Wadi Rum πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα 4 χ 4 οχήματα με διαδρομή 3 – 4 ωρών ώστε να θαυμάσουμε τα πανέμορφα τοπία κάνοντας στάση σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο camp για μεσημεριανό πριν την επιστροφή μας στο πολύβουο Αμμάν όπου θα σας αφήσουμε σε κεντρική τοποθεσία. Η διαμονή στο Αμμάν σήμερα το βράδυ δεν συμπεριλαμβάνεται.
Wadi Rum – Amman : 300 χλμ, 4 ώρες
Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.
Σημειώσεις
Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν συμπεριλαμβάνονται και το κόστος θα επιβεβαιωθεί την ημερομηνία της έκδοσης
Θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον 2 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Αμμάν, πριν και μετά το ταξίδι.
Για τη κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής και να στείλετε μια προκαταβολή 250 € εντός 5 ημερών από την ημερομηνία κράτησης. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 45 ημέρες πριν την αναχώρηση στους κάτωθι λογαριασμούς
https://forms.office.com/e/V7TU3V7DS6
ALPHA BANK
Επωνυμία : OUTDOORS TRAINING IKE
IBAN:GR1001407960796002002013550
Κατά τη κατάθεση χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το ονομ/υμο σας, το όνομα του ταξιδιού ΙΟΡΔΑΝΙΑ SEMI GUIDED και την ημερομηνία αναχώρησης.
Σε περίπτωση ακύρωσης, για οποιοδήποτε λόγο, ισχύουν τα εξής:
H υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από τοπικό συνεργάτη με εξειδίκευση στα ταξίδια περιπέτειας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με τη συμμετοχή σας στο semi guided ταξίδι στην Ιορδανία, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς σε ποια ημερομηνία επιθυμείτε να ταξιδέψετε, εντάσσεστε σε αγγλόφωνο γκρουπ με ταξιδιώτες από διαφορετικές χώρες και ο τοπικός συνοδός θα είναι αγγλόφωνος.
Για την είσοδο στη χώρα απαιτείται διαβατήριο με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία εξόδου και ταξιδιωτική βίζα η οποία εκδίδεται από το γραφείο μας (Jordan Pass). Θα χρειαστεί να μας στείλετε αντίγραφο του διαβατηρίου σας.
Θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές του τοπικού μας συνεργάτη. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών : 14 άτομα.
Μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε τη σχετική ενότητα των ακυρώσεων.
Αν και δεν υπάρχουν υποχρεωτικά εμβόλια για την είσοδο στη χώρα, πριν ταξιδέψετε, επικοινωνήστε με το Γραφείο ταξιδιωτικής Ιατρικής του ΕΟΔΥ για οδηγίες σχετικά με την χώρα προορισμού.
Στο κόστος του ταξιδιού δεν συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια. Σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το συνεργαζόμενο γραφείο Add Value για να σας προτείνει κάποια ασφάλιση η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις π.χ. τραυματισμό για τον οποίο απαιτηθεί μεταφορά και νοσηλεία, απώλεια κάποιας πτήσης, κλοπή ή ζημιές προσωπικών αντικειμένων και εγγράφων.
Το κλίμα εξαρτάται ανάλογα με την ημερομηνία που θα επιλέξετε. Οι βέλτιστες συνθήκες είναι μεταξύ Μαρτίου – Απριλίου και Οκτωβρίου – Νοεμβρίου με ξηρό κλίμα και θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 20ο C έως 30ο C την ημέρα και 10ο C - 20ο C το βράδυ. Μεταξύ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και το Μαϊο πιο υψηλές.
Θα χρειαστούν κάποια ζεστά ρούχα (ζακέτα φλις ή βέστα, μακρύ παντελόνι, αντιανεμικό) καθώς θα κινηθούμε σε υψόμετρα 600 - 1.200 μέτρων.
Το ευρώ είναι αποδεκτό σε όλα τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και ATM υπάρχουν σχεδόν παντού ώστε να κάνετε ανάληψη. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ένα ποσό 50 € είναι αρκετό για τη διατροφή σας στο Αμμάν και τη Πέτρα, υπολογίστε ωστόσο περισσότερα για φιλοδωρήματα και προσωπικές αγορές.
Για την επικοινωνία μας εντός και εκτός της χώρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορούμε να αγοράσουμε μια τοπική κάρτα σιμ. Σε αρκετά σημεία κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας δεν θα υπάρχει κάλυψη.
Υπάρχει η δυνατότητα να φορτίζουμε μπαταρίες κάμερας ή κινητού τα βράδια στο camp από φορητά inverter. Προτείνεται να έχετε μαζί σας power bank.
Η διαμονή στο Αμμάν δεν συμπεριλαμβάνεται καθώς μπορείτε να επιλέξετε εσείς πότε θα ταξιδέψετε και που θα μείνετε και θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον 2 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, πριν και μετά το ταξίδι. Η διαμονή στη Πέτρα θα γίνει σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και πρωινό. Στο Wadi Rum, θα μείνουμε 1 βράδυ στο camp Shaheen camp σε δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, η διαμονή είναι σε μονόκλινες σκηνές σε απομονωμ΄να μέρη, συχνά χωρίς σήμα. Στη κάθε σκηνή υπάρχει στρώμα και υπνόσακος και θα υπάρχει διαθέσιμο ντους τα 2 από τα 4 βράδια σε ειδική φορητή σκηνή.
Προτείνεται να έχετε μαζί σας φουσκωτό μαξιλάρι.
Περιλαμβάνονται 4 πρωινά στα ξενοδοχεία στο Αμμάν, τη Πέτρα και το Wadi Rum.
Kατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, η διατροφή περιλαμβάνει 3 γεύματα ημερησίως τα οποία ετοιμάζει η ομάδα υποστήριξης. Το πρωινό περιλαμβάνει αυγά, λαχανικά, φρούτα, χούμους, ψωμί με τσάι και καφέ. Το μεσημεριανό το ετοιμάζουμε πριν την αναχώρηση με τρόφιμα που μας φέρνουν κάθε πρωί (ψωμί, χούμους, αυγά, χυμό, φρούτο, ντομάτες / αγγούρια). Μπορείτε να έχετε μαζί σας ξηρούς καρπούς ή ενεργειακά σνακ. Το δείπνο περιλαμβάνει πλήρες ζεστό γεύμα με σούπα, σαλάτα, κρέας (συνήθως κοτόπουλο), και ρύζι. Να έχετε μαζί σας παγούρια για 3 λίτρα νερό.
Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιωτικό όχημα ενώ οι βαλίτσες μας θα μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια το κόστος των οποίων θα καθοριστεί τη στιγμή της κράτησης καθώς και οι μεταφορές αεροδρομίου στο Αμμάν οι οποίες θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα σας πριν και μετά το ταξίδι.
Αναχώρηση
ATH Αθήνα Διεθνές – Ιορδανία AMM Αμμάν
Royal Jordanian, RJ132
1:35 μ.μ. - 3:50 μ.μ.
Επιστροφή
Ιορδανία AMM Αμμάν - ATH Αθήνα Διεθνές
Royal Jordanian, RJ131
10:20 π.μ. - 12:50 μ.μ.
Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση αποτελεί ουσιαστική επιβράβευση προς τη τοπική ομάδα υποστήριξης η οποία υλοποιεί το ταξίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες παρέχοντας όλες τις ανέσεις διαμονής και διατροφής. Ενδεικτικά, προτείνεται το ποσό των 30 € - 50 € άτομο για το συνοδό τοπικό οδηγό και 10 € - 20 € / άτομο για την ομάδα υποστήριξης.
1 βαλιτσάκι που να μεταφέρεται εύκολα
Σακίδιο ημέρας 20-40 λίτρων για τις ημερήσιες πορείες και δραστηριότητες.
Παπούτσια πεζοπορίας να καλύπτουν τον αστράγαλο.
Μπατόν
Σαγιονάρες ή σανδάλια
Κάλτσες πεζοπορίας
Κοντομάνικα dryfit μπλουζάκια πεζοπορίας
Zακέτα τύπου fleece ή βέστα
Βερμούδα ή Παντελόνι πεζοπορίας
Αντιανεμικό τζάκετ
Καπέλο, Γυαλιά ηλίου, Φακό (κατά προτίμηση κεφαλής)
Παγούρια για 3 λίτρα νερό
Power Bank
Είδη ατομικής υγιεινής (Υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, ενυδατική κρέμα, κλπ)
Πετσέτα
Ατομικό φαρμακείο & Αντιηλιακό
Κόστος από €1100
ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ