Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα - Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Αύγουστος 2024

Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα - Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Αύγουστος 2024

Ανάβαση στον Όλυμπο, Πεζοπορία στα Μετέωρα, Rafting στο Ζαγόρι και πολλές ακόμα δραστηριότητες στον ορεινό παράδεισο της Ελλάδας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ιούνιος - Οκτώβριος
Προγραμματισμένη αναχώρηση: 25 Αυγούστου - 01 Σεπτεμβρίου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
8 ημέρες
Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα - Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Αύγουστος 2024
Τιμή από €940
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 940 - ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σύνοψη

Βόρεια Ελλάδα: ένας ορεινός παράδεισος με εκπληκτικά όμορφα χωριά και υπέροχα τοπία.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα διάσημα λευκά και γαλάζια νησιά, για να απολαύσετε στην Ελλάδα.

Γίνετε ένας από τους λίγους τυχερούς που είναι σε θέση να ανακαλύψουν την κρυμμένη ομορφιά της ποικιλόμορφης υπαίθρου της βόρειας Ελλάδας. Εξερευνήστε σημαντικά ιστορικά μνημεία και τη μυθική πατρίδα των 12 αρχαίων Ελλήνων θεών. Ανακαλύψτε τον ορεινό παράδεισο του Ζαγορίου, με τα αυθεντικά χωριά και τα εντυπωσιακά τοπία. Απολαύστε εξαιρετικό φαγητό και το μοναδικό πνεύμα φιλοξενίας των ανθρώπων.

Αυτή η αντι-κλασική ελληνική εναλλακτική περιήγηση... θα είναι η καλύτερη κλασική περιήγηση που κάνατε ποτέ!

Δείτε τον χάρτη του προγράμματος εδώ.

Ημέρα 1η
Άφιξη στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου
Ημέρα 2η
Λιτόχωρο & Περπάτημα προς το Καταφύγιο Α - Σπήλιος Αγαπητός, υψόμετρο 2.100 m
Ημέρα 3η
Ανάβαση στην κορυφή και επιστροφή στο Λιτόχωρο
Ημέρα 4η
Περιήγηση κρασιού στους πρόποδες του Ολύμπου και ταξίδι στα Μετέωρα
Ημέρα 5η
Πεζοπορία στα Μετέωρα και μεταφορά στο Ζαγόρι
Ημέρα 6η
Γέφυρες και χωριά Πεζοπορία
Ημέρα 7η
Διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου
Ημέρα 8η
Rafting και ταξίδι στον επόμενο προορισμό

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από το χωριό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η μετάβαση στο Λιτόχωρο γίνεται γρηγορότερα μέσω Θεσσαλονίκης (2 ώρες διαδρομή) ή με μεγαλύτερη διαδρομή (6 ώρες) μέσω Αθήνας.

Διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο.

Λιτόχωρο & Περίπατος στο Καταφύγιο Α - Σπήλιος Αγαπητός, υψόμετρο 2.100 m - 23km

Μεταφορά στα Πριόνια, απ' όπου ξεκινάμε την πεζοπορία μας, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Η διαδρομή από τα Πριόνια προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός είναι το πιο πολυσύχναστο πεζοπορικό μονοπάτι στον Όλυμπο, τμήμα του Ε4.

Τα Πριόνια είναι το ψηλότερο σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς με αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορίας γίνεται μέσα από πυκνό δάσος με πεύκα, οξιές και έλατα και το μονοπάτι είναι σε καλή κατάσταση. Ανεβαίνουμε σε υψόμετρο 2.100 μέτρων και φτάνουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: περίπου 3- 4 ώρες.
 • Επίπεδο δυσκολίας: 3

Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

Ανάβαση στην κορυφή και επιστροφή στο Λιτόχωρο

Μετά από πρωινό ξύπνημα και πρωινό, έχουμε δύο επιλογές ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων και τις καιρικές συνθήκες:

(4-5 ώρες περπάτημα σε στενά μονοπάτια - κάποια αναρρίχηση - αύξηση υψομέτρου 800 μέτρα).

Ή αν ο καιρός το επιτρέπει και δεν υπάρχει χιόνι, ανεβαίνουμε στην κύρια κορυφή - Μύτικας (2.917μέτρα), την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, ακολουθώντας ένα στενό φαράγγι (περιλαμβάνει περίπου 1 χιλιόμετρο αναρρίχησης).

Αφού φτάσουμε στην κορυφή, κατεβαίνουμε με τον ίδιο τρόπο στο κύριο μονοπάτι και διασχίζοντας τον εντυπωσιακό γκρεμό κάτω από την κορυφή Στεφάνι - το θρόνο του Δία, βγαίνουμε στο οροπέδιο των Μύτων. Επιστρέφουμε στα Πριόνια από την ίδια διαδρομή μέσω του καταφυγίου του Σπήλιου Αγαπητού, απ' όπου μεταφερόμαστε πίσω στο Λιτόχωρο όπου και διανυκτερεύουμε.

 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: περίπου 8- 9 ώρες.
 • Επίπεδο δυσκολίας: 4

Διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο.

Περιήγηση κρασιού στους πρόποδες του Ολύμπου και ταξίδι στα Μετέωρα

Η μέρα μας θα είναι πιο χαλαρή εξερευνώντας τα χωριά στους πρόποδες του Ολύμπου. Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε για το οινοποιείο της οικογένειας Κούρτη, στο χωριό Ράχες. Οι οικοδεσπότες θα μας ξεναγήσουν στους αμπελώνες και στο κελάρι και η μέρα μας θα κλείσει με ένα υπέροχο γεύμα με τοπικά προϊόντα και γευσιγνωσία του κρασιού της οικογένειας.

 • Διάρκεια: 4 ώρες
 • Ελάχιστη συμμετοχή: 3 συμμετέχοντες

Το ταξίδι μας συνεχίζεται για τα Μετέωρα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τα Μετέωρα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και εξαιρετικά τοπία που πρέπει να επισκεφθείτε όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα. Οι δραματικές βραχώδεις κορυφές των Μετεώρων με τα μοναστήρια στην κορυφή τους, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε.

Διανυκτέρευση στα Μετέωρα.

Πεζοπορία στα Μετέωρα και μεταφορά στο Ζαγόρι

Περπατήστε προς τα μοναστήρια στην κορυφή του βράχου ακολουθώντας ένα μονοπάτι γνωστό από τους ντόπιους!

Ξεκινάμε από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο χωριό Καστράκι, ακολουθώντας τα ίδια παλιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί, τα οποία ελίσσονται ανάμεσα στους ψηλούς πύργους των βράχων. Περνάμε κάτω από το ερειπωμένο μοναστήρι του Παντοκράτορα στη βόρεια πλευρά του βράχου της Δούπιανης. Στη συνέχεια το μονοπάτι μας οδηγεί στην καρδιά του καταπράσινου δάσους φτάνοντας στην εγκαταλελειμμένη και ανακαινισμένη Μονή "Υπαπαντής" και στα ερείπια του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια το μονοπάτι μας στρίβει προς τα πάνω. Ένας σύντομος περίπατος μας οδηγεί στα απόκρημνα μοναστήρια Βαρλαάμ και Μεγάλο Μετέωρο όπου θα επισκεφθούμε το ένα από αυτά. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς το Καστράκι μέσα από τα βράχια από το αρχαίο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί, περνώντας δίπλα από τη σπηλιά του Αγίου Γεωργίου Μανδήλα, όπου κάθε χρόνο οι ορειβάτες για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους. Απολαύστε τη μοναδική θέα από την κορυφή των βράχων και μάθετε από τους επαγγελματίες οδηγούς βουνού μας για την ιστορία και τη γεωλογική σημασία της περιοχής.

Μετά την απολαυστική μας βόλτα, θα επισκεφθούμε ένα από τα διάσημα μοναστήρια πριν αναχωρήσουμε για την περιοχή του Ζαγορίου και τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου Αώου.

Διανυκτέρευση στο Ζαγόρι (Μονοδένδρι ή Βίτσα).

Γέφυρες και χωριά - Πεζοπορία

Αυτή η υπέροχη κυκλική πεζοπορία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τα κρυμμένα στολίδια του Κεντρικού Ζαγορίου!

Το Ζαγόρι είναι γνωστό για το παραδοσιακό δίκτυο μονοπατιών του, τα οποία κατασκευάστηκαν για να συνδέουν τα 46 χωριά του, μέχρι να ανοίξουν οι σύγχρονοι δρόμοι.

Ξεκινώντας από το χωριό Κήποι, που κάποτε λειτουργούσε ως τοπική αυτοδιοίκηση, θα περπατήσουμε σε διάφορα εμβληματικά και εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια της περιοχής, που χτίστηκαν τον 17ο-18ο αιώνα και τα οποία είναι συνήθως γνωστά με το όνομα του ευεργέτη που πλήρωσε για την κατασκευή τους.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μουσείο του Λαζαρίδη, που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Κουκούλι. Το μουσείο στεγάζεται στο σπίτι του δημιουργού του, Κώστα Λαζαρίδη, ο οποίος με πολύ μεράκι συγκέντρωσε όλη τη σπάνια χλωρίδα του φαραγγιού του Βίκου. Στο μουσείο θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε σπάνιες συλλογές φυτών που φύονται στους βράχους του φαραγγιού και να μάθουμε για τους "Γιατρούς του Βίκου".

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Κήποι, ακολουθώντας το πολύ παλιό πέτρινο μονοπάτι του Κουκουλίου. Στους Κήπους, η όμορφη πεζοπορία μας θα φτάσει στο τέλος της.

 • Διάρκεια: 1,5 χλμ: 3 ώρες
 • Επίπεδο δυσκολίας: 2
 • Απόσταση: 7 χιλιόμετρα
 • Ανάβαση: 160μ.
 • Κατάβαση:160μ
 • Έδαφος: μονοπάτι, λιθόστρωτο μονοπάτι

Διανυκτέρευση στο Ζαγόρι (Μονοδένδρι ή Βίτσα).

Διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου

Απολαύστε μια συναρπαστική πεζοπορία σε ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια της Ευρώπης.

Το φαράγγι του Βίκου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πεζοπορικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το φαράγγι αποτελείται από ασβεστολιθικούς και δολομιτικούς σχηματισμούς, που χρονολογούνται πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια και κάθετα τοιχώματα που εκτείνονται σε ύψος 1700 μέτρων. Το φαράγγι αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου έκτασης 12.600 εκταρίων και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως σε αναλογία με το πλάτος του.

Η πεζοπορία ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι με μια κατάβαση 45 λεπτών μέχρι να φτάσουμε στην κοίτη του ποταμού. Το μονοπάτι είναι ανοδικό και κατηφορικό και περιβάλλεται από απόκρημνες βουνοκορφές και πυκνά δάση φυλλοβόλων δέντρων και 1800 φυτικών ειδών. Πριν ανεβούμε στο χωριό Βίκος, θα επισκεφθούμε τις πηγές του Βοϊδομάτη, του καθαρότερου και ψυχρότερου ποταμού της Ελλάδας, με μέση ετήσια θερμοκρασία 8,5°C. Αν είστε θαρραλέοι, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε την εμπειρία μιας πολύ δροσιστικής βουτιάς στα κρυστάλλινα νερά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Η πεζοπορία ολοκληρώνεται στο χωριό Βίκος, μετά από ανάβαση μίας ώρας από τις πηγές Βοϊδομάτη.

 • Διάρκεια: 7 ώρες
 • Επίπεδο δυσκολίας: 3
 • Απόσταση: 12,5 χλμ.
 • Υψόμετρο: 825 μ
 • Έδαφος: καλντερίμι, μονοπάτι

Διανυκτέρευση στο Ζαγόρι (Μονοδένδρι ή Βίτσα).

Rafting και ταξίδι στον επόμενο προορισμό

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στο Ζαγόρι με μια χαλαρωτική κατάβαση με ράφτινγκ στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βίκου - Αώου. 

Ο ποταμός Βοϊδομάτης πηγάζει από το φαράγγι του Βίκου και ακολουθεί μια εντυπωσιακή υδάτινη διαδρομή, στεφανωμένη με αιωνόβια πλατάνια που πλαισιώνουν την κοίτη του και παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια πάνω από τα νερά. Ο Βοϊδομάτης ποταμός ενώνει τα κρυστάλλινα νερά του με αυτά του Αώου ποταμού, στον κάμπο της Κόνιτσας.

 • Διάρκεια: 3 ώρες
 • Επίπεδο δυσκολίας: 2
 • Βαθμός: 2/6 WW
 • Απόσταση: 6,7 χλμ.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
930 euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Highlights

 • Οι μαγευτικές βραχώδεις κορυφές των Μετεώρων με τα μοναστήρια στην κορυφή, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Το φαράγγι του Βίκου με τα εντυπωσιακά τείχη ύψους έως και 1 χλμ. και τη μαγευτική ομορφιά του μήκους 20 χλμ.
 • Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, είναι ένας τόπος θεϊκής ομορφιάς, ευλογημένος από τους αρχαίους Έλληνες θεούς και επιλεγμένος από τον Δία για να φιλοξενήσει το σπίτι τους.

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

2024

 • 09 -16 Ιουνίου (Fully booked)

 • 07-14 Ιουλίου (Fully booked)

 • 25 Αυγούστου-01 Σεπτεμβρίου

 • 22-29 Σεπτεμβρίου (Fully booked)

 • 13-20 Οκτωβρίου (Fully booked)

Κόστος

Τιμή προκαθορισμένης αναχώρησης: 2.000€/ανά άτομο

ΕΠΙΛΟΓΗ FULLY GUIDED

 • Για 4-6 συμμετέχοντες: 2000€/ανά άτομο σε απλούς ξενώνες - 2430€/ανά άτομο σε μπουτίκ ξενοδοχεία
 • Για 2-3 συμμετέχοντες: 3110€/ανά άτομο σε απλούς ξενώνες - 3710€/ανά άτομο σε μπουτίκ ξενοδοχεία

ΕΠΙΛΟΓΗ SEMI GUIDED - Μετακίνηση με το δικό σας αυτοκίνητο:

 • Για 4-6 συμμετέχοντες: 940€/ανά άτομο σε απλούς ξενώνες - 1240€/ανά άτομο σε μπουτίκ ξενοδοχεία
 • Για 2-3 συμμετέχοντες: 1090€/ανά άτομο σε απλούς ξενώνες - 1390€/ανά άτομο σε μπουτίκ ξενοδοχεία

Επιβάρυνση μονόκλινου: 260€/άτομο (ξενώνες)/480€/άτομο (μπουτίκ ξενοδοχεία)

Γενικές πληροφορίες

Η Trekking Hellas προσφέρει μια σειρά από πεζοπορίες και δραστήριες εμπειρίες σε όλη την Ελλάδα. Η ομάδα μας δημιουργεί επίσης εξατομικευμένες εκδρομές και δραστηριότητες, οπότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν οι προτιμήσεις και οι ανάγκες σας δεν καλύπτονται από τα προγράμματά μας. Θα σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τις τέλειες διακοπές για εσάς! 

Εξοπλισμός

 • Μικρό σακίδιο πλάτης 30lt
 • Παπούτσια για τρέξιμο ή πεζοπορία
 • Ρούχα πεζοπορίας κατάλληλα για την εποχή (μακρύ και μακρύ παντελόνι, μπλουζάκια, fleece κ.λπ.)
 • Αδιάβροχο μπουφάν/μεμβράνη (για τις βροχερές ημέρες)
 • Καπέλο ή σκούφος, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
 • Σνακ (ξηροί καρποί / αποξηραμένα φρούτα / ενεργειακή μπάρα)
 • Το δικό σας προσωπικό παγούρι νερό. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής και δράσης, δεσμευόμαστε να εξαλείψουμε τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού.
 • Φακός (φακός κεφαλής αν έχετε)
 • Νεσεσέρ και απλό κουτί πρώτων βοηθειών (έμπλαστρα ή σετ για φουσκάλες, ασπιρίνη ή παρόμοιο, αντισηπτικό)

Κριτικές

Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα - Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Αύγουστος 2024

Ανάβαση στον Όλυμπο, Πεζοπορία στα Μετέωρα, Rafting στο Ζαγόρι και πολλές ακόμα δραστηριότητες στον ορεινό παράδεισο της Ελλάδας

Κόστος από €940

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

 • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Ποιο είναι το σημείο & η ώρα συνάντησης;

Σημείο Συνάντησης: Γραφεία Trekking Hellas Mt.Olympus βρείτε την τοποθεσία εδώ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

trekking icon

Rafting στον Βοϊδομάτη - Ζαγόρι

3 ώρες

€40
trekking icon

Jeep tour στα Ζαγοροχώρια

7 ώρες

€90

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.