Πεζοπορία στα Λευκά Όρη της Κρήτης, 6 - 13 Οκτωβρίου 2024

Πεζοπορία στα Λευκά Όρη της Κρήτης, 6 - 13 Οκτωβρίου 2024

Η πεζοπορία στα Λευκά Όρη της Κρήτης είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορίες στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μάιος - Ιούλιος & Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
Προγραμματισμένη αναχώρηση: 6 - 13 Οκτωβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
4
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
8 ημέρες
Πεζοπορία στα Λευκά Όρη της Κρήτης, 6 - 13 Οκτωβρίου 2024
Τιμή από €1190
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1190 - ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σύνοψη

Το ταξίδι μας για πεζοπορία στα λευκά βουνά της Κρήτης ξεκινά από τα Χανιά, την πιο γοητευτική ίσως πόλη της Κρήτης. Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς τα Λευκά Όρη. Πήραν το όνομά τους από τους λαμπερούς λευκούς ασβεστολιθικούς βράχους και την πλούσια χιονοκάλυψη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα θα πεζοπορήσουμε σε ένα δίκτυο αρχαίων μονοπατιών και μονοπατιών βοσκών. Θα ακολουθήσουμε την εκπληκτική νότια ακτογραμμή, θα σκαρφαλώσουμε σε επιβλητικές κορυφές, θα μπούμε στα βάθη μερικών από τα πιο όμορφα φαράγγια του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του πιο διάσημου από όλα - του θρυλικού φαραγγιού της Σαμαριάς. Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, η κατηφορική πορεία προς την είσοδο ενός κρητικού φαραγγιού είναι μια ιδανική πεζοπορία. Θα πεζοπορήσουμε υπό σκιά, προστατευμένοι από τον καλοκαιρινό ήλιο, προσβλέποντας σε ένα δροσιστικό μπάνιο στο τέλος ως ανταμοιβή.

Δείτε τον χάρτη του προγράμματος εδώ.

Ημέρα 1η
Άφιξη στα Χανιά
Ημέρα 2η
Από τα Χανιά στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και στο οροπέδιο του Ομαλού
Ημέρα 3η
Ανάβαση στην κορυφή του όρους Γκίγκιλος
Ημέρα 4η
Διάβαση φαραγγιού Σαμαριάς
Ημέρα 5η
Αγία Ρουμέλη προς Μαρμαρά και προς Λουτρό
Ημέρα 6η
Ελεύθερη ημέρα Λουτρό ή προαιρετική βόλτα στο Μαρμαρά & Αραντένα
Ημέρα 7η
Λουτρό - Σφακιά και επιστροφή στα Χανιά
Ημέρα 8η
Ημέρα αναχώρησης

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στα Χανιά

Αγαπάμε τα Χανιά και πιστεύουμε ότι θα τα αγαπήσετε κι εσείς. Το τέλειο σκηνικό του με φόντο τα Λευκά Όρη, το ζωντανό λιμάνι, τα ιστορικά μνημεία, την πολυσύχναστη αγορά και τις κοντινές παραλίες το καθιστούν ιδανικό μέρος. Το απόγευμα ο τοπικός μας εκπρόσωπος θα σας συναντήσει στο ξενοδοχείο σας και θα σας ενημερώσει για τις πεζοπορίες που θα συνοδεύονται από ένα φυλλάδιο και χάρτες.

Η ημέρα περιλαμβάνει: Δείπνο

Διανυκτέρευση στα Χανιά.

Από τα Χανιά στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και στο οροπέδιο του Ομαλού

Σήμερα ξυπνάμε και ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στα Λευκά Όρη μέσα από το στενό φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Περιοχές με υγρασία και σκιά συντηρούν μια ποικιλία φυτών και γιγάντια αρχαία πλατάνια κοσμούν ένα μεγάλο ξέφωτο στα μισά του δρόμου. Η πεζοπορία μας καταλήγει στο χωριό Αγία Ειρήνη και από εκεί θα μεταφερθούμε στο οροπέδιο του Ομαλού. Στην καρδιά του Ομαλού, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, απολαύστε το βραδινό αεράκι ακούγοντας το κουδούνισμα του καμπαναριού της κατσίκας που ακούγεται περιστασιακά.

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό, lunch box, βραδινό

Απόσταση πεζοπορίας: 7χλμ / Διάρκεια πεζοπορίας: 3ω30λ, Υψομετρική αύξηση: +900μ.
Απόσταση οδήγησης: Χανιά έως την είσοδο του φαραγγιού 7χλμ, 1ω30λ

Διανυκτέρευση στον Ομαλό.

Ανάβαση στην κορυφή του όρους Γκίγκιλος

Πάρτε μια βαθιά ανάσα από τον καθαρό αέρα του βουνού και ετοιμαστείτε για τη σημερινή υψηλή ανάβαση. Σήμερα θα ανεβείτε στο όρος Γκίγκιλος, τη θρυλική κορυφή που δεσπόζει πάνω από τη Σαμάρεια με την κορυφή της ύψους 2080μ. Η βόρεια όψη του, μια σχεδόν κάθετη πλαγιά από συμπαγή βράχο θα προσπαθήσει να μας τρομάξει, αλλά θα την ξεγελάσουμε ακολουθώντας το μονοπάτι γύρω από την πλάτη για να φτάσουμε στην κορυφή με λίγη μόνο αναρρίχηση. Οι γυπαετοί, τα μεγαλύτερα πουλιά της Ευρώπης, από το φαράγγι της Σαμαριάς, περνούν τόσο συχνά από αυτή την κορυφή του βράχου το μεσημέρι στις εξορμήσεις τους για αναζήτηση τροφής, που αξίζει να τους προσέχετε.

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό, βραδινό

Απόσταση πεζοπορίας: 9χλμ / Διάρκεια πεζοπορίας: 6ω, Υψομετρική αύξηση: +900μ.

Διανυκτέρευση στον Ομαλό.

 

Διάσχιση φαραγγιού Σαμαριάς

"Καλημέρα!" Τι θα λέγατε για μια βουτιά στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της νότιας ακτής;

Ναι! Αλλά πρώτα πρέπει να διασχίσουμε τη Σαμαριά, το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης που μας οδηγεί στον στόχο μας πάνω από ρυάκια που τρέχουν, μέσα από δάση με αρωματικά πεύκα και τις "Σιδηρές Πύλες", το στενότερο σημείο όπου οι βράχοι εκατέρωθεν έχουν ύψος 600 μέτρα. Μετά από μια κατάβαση 16 χιλιομέτρων θα φτάσουμε στο φιλόξενο θέρετρο της Αγίας Ρουμέλης, με την πολυσυζητημένη παραλία με το ψιλό βότσαλο και τη λαμπερή θάλασσα.

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό, βραδινό

Απόσταση πεζοπορίας: 16χλμ / Διάρκεια πεζοπορίας: 6ω30λ, Υψομετρική απώλεια: -1000μ.

Διανυκτέρευση στην Αγία Ρουμέλη.

Αγία Ρουμέλη προς Μαρμαρά και προς Λουτρό

Ένας υπέροχος παράκτιος περίπατος. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί και περπατάμε στην άμμο και τα βότσαλα δίπλα στη θάλασσα μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, που λέγεται ότι σηματοδοτεί το σημείο όπου ο Άγιος Παύλος αποβιβάστηκε στην Κρήτη. Δίπλα στο εκκλησάκι υπάρχει μια πηγή γλυκού νερού που βγαίνει από τη βοτσαλωτή παραλία. Κάνουμε μια σύντομη στάση για κολύμπι. Επόμενη στάση μας είναι η παραλία Μαρμαρά, όπου μπορούμε να δροσιστούμε με άλλο ένα μπάνιο και υπέροχο γεύμα στην ταβέρνα με θέα την καταγάλανη θάλασσα.

Από εδώ θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Λουτρό ή ένα θαλάσσιο ταξί θα σας μεταφέρει στον οικισμό Λουτρό (το κόστος του ταξί δεν περιλαμβάνεται).

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό, βραδινό

Απόσταση πεζοπορίας:11χλμ / Διάρκεια πεζοπορίας:4,5ω,Υψομετρική Αύξηση:+400μ

Διανυκτέρευση στο Λουτρό.

Ελεύθερη ημέρα Λουτρό ή προαιρετική βόλτα στο Μαρμαρά & Αραντένα

Περάστε μια μέρα στο Λουτρό, ένα μικροσκοπικό ψαροχώρι που είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα ή από μονοπάτια πεζοπορίας. Μπορείτε είτε να περάσετε μια ημέρα αναψυχής είτε να πεζοπορήσετε μέσω του Φοίνικα στην παραλία Μαρμαρά, όπου βρίσκεται η είσοδος του φαραγγιού της Αράδαινας. Η πεζοπορία προς κάθε κατεύθυνση είναι περίπου 2 ώρες, οπότε μπορείτε είτε να πάτε και να επιστρέψετε πεζοπορώντας είτε να κανονίσετε θαλάσσιο ταξί για να σας φέρει πίσω στο Λουτρό.

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό, βραδινό

Απόσταση πεζοπορίας από την παραλία Μαρμαρά:4,8 χλμ/ Διάρκεια πεζοπορίας: 2,5 ώρες ανά διαδρομή

Φαράγγι Αράδαινας απόσταση πεζοπορίας: 6 χλμ. ανά διαδρομή / Διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες ανά διαδρομή

Διανυκτέρευση στο Λουτρό.

Λουτρό προς Σφακιά και επιστροφή στα Χανιά.

Ακολουθούμε το παραλιακό μονοπάτι προς τη Χώρα Σφακίων σήμερα το πρωί, σταματώντας για μπάνιο στην παραλία Γλυκά Νερά. Αυτή η 3ωρη διαδρομή έχει κάποια ωραία μονοπάτια σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Από τη Χώρα Σφακίων μεταφερόμαστε στην πόλη των Χανίων.

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό

Απόσταση πεζοπορίας: 6,6χλμ / Διάρκεια πεζοπορίας: 3ω30λ

Απόσταση οδήγησης: Χώρα Σφακίων προς Χανιά 70χλμ, 2ω

Διανυκτέρευση στα Χανιά.

Ημέρα αναχώρησης

Μετά από ένα δυνατό μεσογειακό πρωινό και έναν καφέ, ήρθε η ώρα να πούμε "αντίο"!

Η ημέρα περιλαμβάνει: Πρωινό

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Highlights

- Περιπλανηθείτε στην ιστορική πόλη των Χανίων, μια από τις μακροβιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο.

- Περπατήστε στη Σαμαριά, το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης και η "must-do" εμπειρία της Κρήτης

- Ανεβείτε στο όρος Γκίγκιλος, τη θρυλική κορυφή που δεσπόζει πάνω από τη Σαμαριά με ύψος 2080μ.

- Απολαύστε την εκπληκτική θέα στο δραματικό, βραχώδες θαλάσσιο τοπίο, ενώ αναπνέετε τον φρέσκο, αλμυρό αέρα των απομακρυσμένων και παρθένων παραλιών

Προκαθορισμένες ημερομηνίες αναχώρησης

2024

 • 19-26 Μαΐου (Fully Booked)
 • 09-16 Ιουνίου (Fully Booked)
 • 15-22 Σεπτεμβρίου (Fully Booked)
 • 06-13 Οκτωβρίου

Κόστος

Τιμή για καθορισμένες ημερομηνίες αναχώρησης: 1600€ ανά άτομο

Τιμή ανά άτομο:

 • 8 συμμετέχοντες: 1190
 • 7 συμμετέχοντες: 1215
 • 6 συμμετέχοντες: 1325
 • 5 συμμετέχοντες: 1415
 • 4 συμμετέχοντες: 1600
 • 3 συμμετέχοντες: 1825
 • 2 συμμετέχοντες: 2285

Επιβάρυνση μονόκλινου: 175€/ανά άτομο

Γενικές Πληροφορίες

Αυτό το επίπεδο διαδρομής είναι, μέτριο έως απαιτητικό. Η διαδρομή περιλαμβάνει περιπάτους σε πόλεις και χωριά, και πέντε ημέρες με μέτριες πεζοπορίες 3-7 ωρών, συμπεριλαμβανομένης μιας πεζοπορίας κορυφής με υψομετρικά κέρδη και απώλειες έως και 1000μ.

Αν και τα μονοπάτια είναι αρκετά καλά διατηρημένα, το έδαφος τείνει συχνά να είναι πολύ πετρώδες και βραχώδες, κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σε φαράγγια. Θα περπατήσετε κυρίως σε μονοπάτια, ορεινά μονοπάτια και σε μερικούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μερικά πιο απότομα, εκτεθειμένα και βραχώδη περάσματα.

Αλλαγές προγράμματος

Ενημερώνουμε συνεχώς τα μοναδικά μας δρομολόγια με βάση τις νέες πληροφορίες και τις διαθέσιμες εμπειρίες. Οι περίπατοι, τα καταλύματα και οι επισκέψεις που αναφέρονται ενδέχεται να προσαρμοστούν. Τα δρομολόγια που παρουσιάζονται υπόκεινται σε τροποποιήσεις και αλλαγές από την Trekking Hellas Crete. Διατηρούμε το δικαίωμα, χωρίς ποινή, να κάνουμε αλλαγές στο δημοσιευμένο πρόγραμμα όποτε, κατά την κρίση μας, οι συνθήκες το δικαιολογούν, ή αν κρίνουμε απαραίτητο για την άνεση, την ευκολία ή την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Εξοπλισμός

Θα βρείτε παρακάτω έναν προτεινόμενο κατάλογο πραγμάτων. Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε αντικείμενα ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Η Ελλάδα έχει εύκρατο κλίμα. Όταν ετοιμάζετε τα ρούχα για το ταξίδι σας, μπορείτε να βασιστείτε στο δημοφιλές σύστημα "layering ". Αν κάνει ζέστη μπορείτε να "αφαιρείτε" στρώσεις, αν είναι πιο δροσερά και φυσάει μπορείτε γρήγορα να "προσθέσετε" στρώσεις.

Αποσκευές

Εξωτερικά ενδύματα

Ρούχα

Αξεσουάρ ένδυσης

Υποδήματα

Αξεσουάρ

Προαιρετικά αξεσουάρ

Όσο πιο ελαφριά ταξιδεύετε, τόσο πιο εύκολα ταξιδεύετε! Χρησιμοποιήστε την κρίση σας και πακετάρετε όσο το δυνατόν ελαφρύτερα πράγματα. Θα εκτιμήσετε τις ελαφριές αποσκευές προς το τέλος του ταξιδιού σας.

Κριτικές

Πεζοπορία στα Λευκά Όρη της Κρήτης, 6 - 13 Οκτωβρίου 2024

Η πεζοπορία στα Λευκά Όρη της Κρήτης είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορίες στην Ελλάδα

Κόστος από €1190

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

 • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Ποιο είναι το σημείο & η ώρα συνάντησης;

Σημείο Συνάντησης: Το ξενοδοχείο σας

Ώρα Συνάντησης: Προς επιβεβαίωση

Πότε είναι διαθέσιμη η δραστηριότητα;

Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Τι καιρικές συνθήκες αναμένονται;

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, υπάρχει πιθανότητα βροχής, γι' αυτό συνιστάται να έχετε μαζί σας αδιάβροχο μπουφάν ή  πόντσο. Κατά τη θερινή περίοδο, οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 30 και 40 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι είδους καταλύματα περιλαμβάνονται;

Περιλαμβάνονται ξενοδοχεία 3 αστέρων με δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικά μπάνια.

Πώς περιγράφονται τα γεύματα εάν περιλαμβάνονται;

Εάν περιλαμβάνονται γεύματα, αυτά σερβίρονται family style. Προσφέρονται γεύματα για χορτοφάγους, εάν ζητηθεί.

Παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες, όπως μεταφορές ή πρόσθετες διαμονές;

Μεταφορές από/προς αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς και επιπλέον διαμονή, παρέχονται κατόπιν αιτήματος.

Είναι η δραστηριότητα κατάλληλη για παιδιά/οικογένειες ή/και ηλικιωμένους;

Η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 14 ετών.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.