Σαχάρα- Tassili N’Ajjer 9 – 22 Δεκεμβρίου 2023

Σαχάρα- Tassili N’Ajjer 9 – 22 Δεκεμβρίου 2023

Trekking στο μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
9 – 22 Δεκεμβρίου 2023
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
14 ημέρες
Σαχάρα- Tassili N’Ajjer 9 – 22 Δεκεμβρίου 2023
Τιμή από €2870
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2870 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Σαχάρα είναι η μεγαλύτερη έρημος στην γη. Καλύπτει σχεδόν όλο το βόρειο τμήμα της Αφρικής και εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα σε μια έκταση 8,6 εκατ. τ.χλμ. Όλοι φαντάζονται την έρημο ως μια απέραντη έκταση με αμμόλοφους, όμως στην πραγματικότητα η επιφάνεια της ερήμου είναι κυρίως χώμα και πέτρες, ενώ οι αμμόλοφοι καταλαμβάνουν έκταση μόνο 20%.

Στην ιστορία της έχει περάσει από διάφορες κλιματικές καταστάσεις, άλλοτε πολύ πιο στεγνή σε σχέση με σήμερα και άλλοτε πράσινη και γεμάτη με ζώα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύσσεται κυρίως στο Εθνικό Πάρκο Tassili N’Ajjer, ενώ συνεχίζει με αυτοκίνητα 4Χ4 και στο ανατολικότερο άκρο της Αλγερίας μέχρι τους αμμόλοφους Tin Merzounga στα σύνορα με την Λιβύη.

Το Tassili N’Ajjer είναι ένα σεληνιακό τοπίο 80.000 τ.χλμ. καλυμμένο από σιωπηλά φαράγγια και ένα εντυπωσιακό σκηνικό με πέτρινους πύργους, όλα γεμάτα με σπηλιές και περίπου 5.000 προϊστορικές τρωγλοδυτικές κατοικίες και περισσότερες από 15.000 βραχογραφίες και πετρογλυφικά, ηλικίας έως 12.000 ετών.

Η θεματολογία ορισμένων εικόνων έχει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, βγαλμένο από ένα σχεδόν εξωγήινο κόσμο με παράξενους χαρακτήρες με κράνη και ιπτάμενες συσκευές που παραπέμπουν σε κοσμοναύτες, ανθρώπων με μοντέρνα ρούχα, κλπ. Συγκαταλέγονται στις παλαιότερες και πιο αινιγματικές εικόνες ζωγραφικής στον κόσμο. Ονομάζεται και 8ο θαύμα ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο και περιλαμβάνεται στην λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982.

Την περιοχή αυτή που είναι απροσπέλαστη με αυτοκίνητο, θα εξερευνήσουμε κάνοντας ένα 5ήμερο trekking με την υποστήριξη γαϊδουριών που θα μεταφέρουν τις αποσκευές μας, ενώ άλλες 5 ημέρες θα περιπλανηθούμε στους αμμόλοφους του Tadrart.

Ημέρα 1η
Πτήση Αλγέρι – Djanet
Ημέρα 2η
Έναρξη 5ήμερου trekking στο Tassili N’Ajjer
Ημέρα 3η
Trekking στα Tin Nezen, Tamalet – Tan Ζoumaltek
Ημέρα 4η
Trekking στο Sefar Black
Ημέρα 5η
Trekking στα Sefar White – Tin Aboteka
Ημέρα 6η
Trekking στο Wantouhani
Ημέρα 7η
Ολοκλήρωση trekking, επιστροφή στη Djanet
Ημέρα 8η
Έναρξη 5ήμερου jeep tour στο Tadrart- In Djarren – Moul n’Aga
Ημέρα 9η
Φαράγγια και βραχοσπηλιές στην Tin Tetak
Ημέρα 10η
Πορεία στους πυροκόκκινους αμμόλοφους της Tin Merzouga
Ημέρα 11η
Διάσχιση του Wadi Taffassaset
Ημέρα 12η
Επίσκεψη στην «Κλαίουσα Αγελάδα», επιστροφή στην Djanet
Ημέρα 13η
Πτήση στο Αλγέρι και επίσκεψη
Ημέρα 14η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση Αλγέρι - Djanet

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 12:40 μέσω Ρώμης για το Αλγέρι, όπου φτάνουμε στις 16:55. Βόλτα στο Αλγέρι μέχρι να έρθει η ώρα της νυχτερινής μας πτήσης με προορισμό την Djanet, όπου φτάνουμε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Μεταφορά σε ξενοδοχείο για διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό

Τrekking στο Tassili N’Ajjer - Tamrit

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε με αυτοκίνητα 4Χ4 στην περιοχή Akba Tafilalet, όπου συναντούμε τον οδηγό μας με τα γαϊδουράκια που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό μας κατά το 5ήμερο trekking στην καρδιά του εντυπωσιακού Εθνικού Πάρκου που αποτελεί και μνημείο UNESCO. Αφού προετοιμαστούμε για την πεζοπορία, ξεκινάμε την ανάβασή μας προς το οροπέδιο του Tassili N’Ajjer, σε ένα τεράστιο σεληνιακό τοπίο με μεγάλο γεωλογικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Η κλιμακωτή  ανάβαση από πλαγιές και φαράγγια, διαρκεί περίπου 5  ώρες και περνώντας ανάμεσα από μεγαλόπρεπους βράχους θα εισέλθουμε στον μαγεμένο κόσμο του Tassili. Φτάνουμε στο Tamrit όπου θα κατασκηνώσουμε για να περάσουμε την πρώτη μας νύχτα. Με την βοήθεια του προσωπικού στήνουμε όλοι μαζί τις σκηνές μας και τακτοποιούμε τα πράγματά μας στις σκηνές. Ενώ ο μάγειρας ξεκινάει την προετοιμασία του βραδινού φαγητού, εμείς μπορούμε να απλωθούμε στην γύρω περιοχή συλλέγοντας εικόνες του μοναδικού αυτού τοπίου (Π, Μ, Β).

Tin Nezen, Tamalet – Tan Ζoumaltek

Εξερεύνηση των περιοχών Tamrit, Tin Nezen, και Tamalet, αναζητώντας βραχογραφίες σε σπηλιές και περπατώντας ανάμεσα από γιγάντιους μονόλιθους που υψώνονται στους ουρανό. Ενδιάμεσα από τους βράχους, ο αέρας της ερήμου κατά τόπους έχει μεταφέρει άμμο αν και κυριαρχεί τα βράχια από ψαμμίτη που σχηματίζουν ένα απόκοσμο σκηνικό.

Εξερεύνηση της περιοχής Tan Zoumaitak, μια βραχώδης περιοχή γεμάτη με βραχογραφίες και πετρογλυφικά. Στην περιοχή αυτή συναντούμε επάλληλες μορφές στρογγυλοκέφαλων ανθρώπων, τις οποίες ο Έριχ Φον Ντένικεν χαρακτήρισε ως «αρειανός».  Πρόκειται για ένα στυλ που περιορίζεται σε αυτή την περιοχή και είναι πολύ καλά διατηρημένες με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι καλύπτουν μια περίοδο από το 4.000 έως το 6.000 ΠΚΧ.

Επιστρέφοντας ακολουθούμε ένα φαράγγι στο πυθμένα του οποίου ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα έχει διατηρήσει ορισμένα από τα αρχαιότερα κυπαρίσσια του κόσμου με ηλικία χιλιάδων ετών, από την περίοδο που η βλάστηση είχε απλωθεί ως εδώ από τις ακτές της μεσογείου.

Βραδινή κατασκήνωση στην περιοχή του Initilen (Π, Μ, Β).

Sefar Black

Διασχίζουμε το πλατό Titarasneliesse με προορισμό το Sefar, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του αυτού του μαγικού ταξιδιού μας στον χρόνο. Εδώ βρίσκονται ορισμένες από τις σημαντικότερες και περισσότερο φημισμένες βραχογραφίες, μια πολιτισμική πανδαισία εικόνων της προϊστορίας που αποτελούν την μεγαλύτερη προϊστορική γκαλερί τέχνης στον κόσμο. Γεωλογικά η περιοχή μοιάζει με ένα πέτρινο δάσος, ίσως η πιο εντυπωσιακή στο Tassili. Είναι γεμάτη με ψηλούς βράχινους πυλώνες από ψαμίτη και ανάμεσά τους μερικές βράχινες αψίδες για ποικιλία που δίνουν την εντύπωση ότι περπατάς στους δρόμους και τις λεωφόρους μια πόλης με ουρανοξύστες.

Φτάνουμε το μεσημέρι και αφιερώνουμε το απόγευμα αναζητώντας ασταμάτητα εικόνες πίσω από κάθε γωνιά, μέσα σε κάθε σπηλιά, πάνω σε κάθε βράχο, του Sefar Black, το οποίο ονομάστηκε έτσι καθώς περιέχει μια ομάδα μεγάλων μαύρων μορφών από την περίοδο των στρογγυλοκέφαλων. Κατασκηνώνουμε στην περιοχή (Π, Μ, Β).

Sefar White – Tin Aboteka

Το πρωί εξερευνούμε το Sefar White περιπλανώμενοι σε έναν λαβύρινθο από βράχους, αναζητώντας βραχογραφίες, ορισμένες από τις οποίες είναι τόσο ιδιαίτερες που έχουν εξάψει την φαντασία των λιγοστών επισκεπτών, αφού παραπέμπουν σε μορφές εξωγήινων με τις ιπτάμενες συσκευές τους. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται και ο «μεγάλος θεός» μια μεγάλη μορφή σχεδιασμένη στην οροφή μιας σπηλιάς.

Συνεχίζουμε αργότερα προς Tin Tazarift & Tin Aboteka όπου μεταξύ άλλων μορφών που θα δούμε περιλαμβάνεται η διάσημη φιγούρα ενός μεγάλου τοξότη και μια σκηνή με άρμα.

Περνάμε τη νύχτα μας σε κατασκήνωση (Π, Μ, Β).

Wantouhani

Κάνοντας μια κυκλική διαδρομή επισκεπτόμαστε την περιοχή Wantouhani και ολοκληρώνουμε το απόγευμα την ημέρα μας επιστρέφοντας πίσω στο Tamrit για διανυκτέρευση (Π, Μ, Β).

Επιστροφή στη Djanet

Ημέρα κατάβασης από το οροπέδιο πίσω στο σημείο που μας περιμένουν τα αυτοκίνητα για να επιστρέψουμε στην Djanet.

Η Djanet είναι μια πόλη περίπου 15.000 κατοίκων που ιδρύθηκε τον μεσαίωνα. Κατοικείται από Τουαρέγκ και τελευταία αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό της Αλγερινής Σαχάρας. Φτάνοντας θα πάμε στο ξενοδοχείο μας και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας για ένα καλό μπάνιο και χαλάρωση. Το απόγευμα θα βγούμε βόλτα στην πόλη της Djanet και την αγορά της, όπου θα μπορέσουμε να βρούμε μια σχετικά ικανοποιητική ποικιλία αναμνηστικών και χρηστικών αντικειμένων για shopping.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο (Π, Μ, Β).

In Djarren – Moul n’Aga

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού μας, στην περιοχή του Tadrart. Η περιοχή αυτή θεωρείται από τις πλέον εντυπωσιακές ολόκληρης της απέραντης Σαχάρας με καταπληκτικά τοπία πυροκόκκινων αμμόλοφων πλαισιωμένα με βραχώδη φαράγγια και ποικιλόμορφους βράχους από ψαμμίτη. 

Η 5ήμερη περιπλάνησή μας θα γίνει τώρα με αυτοκίνητα Land Cruiser ή High Lux καλύπτοντας σχετικά μεγάλες διαδρομές αλλάζοντας συχνά τοπία και φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Λιβύη, σε μια συνολική διαδρομή περίπου 600 χλμ, από τα οποία τα μισά είναι στην έρημο.

Αρχικά ακολουθούμε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο ο οποίος κινείτε ΝΑ από τη Djanet που πηγαίνει προς το Νίγηρα και τη Λιβύη. Στη συνέχεια αφήνουμε τον δρόμο και ακολουθούμε μια «πίστα», δηλαδή διαδρομή στην έρημο όπου κινούμαστε εκτός δρόμου ακολουθώντας μόνο ίχνη προηγούμενων διελεύσεων στις κοίτες αποξηραμένων ποταμών ή αμμόλοφους

Διανυκτέρευση στην περιοχή Moul n’ Aga (Π, Μ, Β).

Tin Tetak

Συνεχίζουμε ακολουθώντας διάφορα Ουέντ και κάνοντας στάσεις σε διάφορες σπηλαιώδεις κοιλότητες με πετρογλυφικά και βραχογραφίες.

Τα ανοιχτά φαράγγια που διασχίζουμε πλαισιώνονται από εντυπωσιακά βράχια, σε πολλά σημεία των οποίων δημιουργούνται φυσικές αψίδες με εντυπωσιακότερη όλων την Cathedral.

Στην διαδρομή θα κάνουμε σύντομες ή μεγαλύτερες πορείες σε κάθε ευκαιρία

Διανυκτέρευση στην περιοχή Tin Tetak (Π, Μ, Β).

Tin Merzouga

Η διάσχιση συνεχίζει με τους έμπειρους οδηγούς να κινούνται σε ανοιχτά φαράγγια γεμάτα με σπηλιές αλλά και περιοχές με αμμόλοφους. Αφήνουμε πίσω μας το Tadrart φτάνοντας στην περιοχή Tin Merzouga, μια περιοχή με φλεγόμενους κόκκινους αμμόλοφους, ίσως οι πιο εντυπωσιακές αμμοθίνες ολόκληρης της Σαχάρας.

Αφιερώνουμε το απόγευμα στην ανάβασή μας στις μεγάλες κορυφές των αμμολόφων που φτάνουν σε ύψος μεγαλύτερο των 100 μέτρων, με τα θερμά χρώματα να παίρνουν μια απόκοσμη ένταση όσο πλησιάζει το ηλιοβασίλεμα.

Στην βραδινή κατασκήνωση οι τουαρέγκ οδηγοί μας θα μας ψήσουν ψωμί στην καυτή άμμο ανάβοντας επάνω της φωτιά, μια παραδοσιακή διαδικασία αιώνων, ενώ το τσάι της ερήμου θα προσφέρεται χωρίς όριο σε όσους το επιθυμούν (Π, Μ, Β).

Wadi Taffassaset

Ξεκινάμε την ημέρα μας περνώντας από έναν βράχο που ονομάζεται Coup d’ Afrique, έχοντας ένα σχήμα κυπέλου, πριν φτάσουμε στο στενό φαράγγι Afazo για εξερεύνηση.

Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μας ακολουθώντας την κοίτη ενός ουέντ. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής κατασκηνώνουμε για την τελευταία μας νύχτα στην έρημο (Π, Μ, Β).

Weeping Cow, Djanet

Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας επιστρέφοντας προς την Djanet. Πριν φτάσουμε, θα κάνουμε μια παράκαμψη για να δούμε από κοντά ένα από τα πλέον περίτεχνα πετρογλυφικά της ερήμου. Η καταπληκτική τεχνοτροπία των μορφών, καθώς μάλιστα είχαν δημιουργηθεί την ύστερη περίοδο της προϊστορικής κατοίκησης όταν η καλλιτεχνική δημιουργία είχα φτάσει σε ανώτερα επίπεδα, απεικονίζει μορφές αγελάδων να κλαίνε, με τον καλλιτέχνη της εποχής να μας στέλνει το μήνυμα του πόσο οδυνηρή είχε γίνει πλέον η ζωή ανθρώπων και ζώων από την εξάπλωση της ερήμου και τον περιορισμό της βλάστησης και των νερών.

Καταλήγοντας στην Djanet θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για μπάνιο και χαλάρωση (Π, Μ, Β).

Πτήση στο Αλγέρι και επίσκεψη

Νυχτερινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αλγέρι, με ώρα αναχώρησης 04:05 και άφιξης 06:35

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο αναχωρούμε για επίσκεψη της πόλης και ορισμένων από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, μεταξύ των οποίων και το Casbah Αλγερίου, μια ολόκληρη περιοχή με σπίτια φρουριακού τύπου και στενά σουκ, ενταγμένο στη λίστα μνημείων της UNESCO.

Αργότερα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο Lamaraz Hotels 4* για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και να χαλαρώσουμε. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πόλη και ιδιαίτερα στην Πλατεία Μαρτύρων που βρίσκεται στο Κάτω Casbah.

Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα (τέλος υπηρεσιών συνοδού), με την ITA Airways μέσω Ρώμης με ώρα αναχώρησης 12:05 και άφιξης στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 18:40 (Π)

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
2.381.741 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
45.400.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Δηνάριο Αλγερίας (ισοτιμία 1€ = 153 DZD)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
-1 ώρα από Ελλάδα

Highlights

 • Trekking στο μεγαλύτερο open air μουσείο του κόσμου, στο Tassili N’Ajjer
 • Εξερεύνηση ορισμένων από τις 5.000 προϊστορικές τρωγλοδυτικές κατοικίες του Εθνικού Πάρκου που ονομάζεται και ως 8ο θαύμα του κόσμου
 • Κυνήγι προϊστορικών εικόνων με βραχογραφίες και πετρογλυφικά, η θεματολογία των οποίων είναι πολύ ιδιαίτερη με παράξενους χαρακτήρες και ιπτάμενες συσκευές που παραπέμπουν σε εξωγήινους
 • Πολλές από τις εικόνες συγκαταλέγονται στις παλαιότερες και πιο αινιγματικές εικόνες ζωγραφικής στον κόσμο
 • Εξερεύνηση του Tadrart, μια περιοχή στο ανατολικότερο άκρο της Αλγερίας, γεμάτο με βραχώδεις σχηματισμούς και αμμόλοφους
 • Πορεία στους πυροκόκκινους αμμόλοφους της Tin Merzuga και διανυκτέρευση στην βάση τους

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 9 – 22 Δεκεμβρίου 2023

Τιμές

 • 2.870 € / άτομο (για 8-12 άτομα)

Σημείωση 1: Η κάθε έτοιμη παρέα 2+ ατόμων, μπορεί να ζητήσει και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία αναχώρησης ως semi guide ή με συνοδό του γραφείου μας

Σημείωση 2: Η συμμετοχή στο ταξίδι θα πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν είναι η προθεσμία επιβεβαίωσης και πληρωμής τους. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής μετά από αυτή την ημερομηνία, συνεπάγεται την απώλεια του κόστους του αεροπορικού εισιτηρίου.

Βαθμός Δυσκολίας

 • 3/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την Δήλωση Συμμετοχής στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Ένα άλλο ποσό 500 € θα πρέπει να πληρωθεί έως 30 Σεπτεμβρίου. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων πριν τις 30 Σεπτεμβρίου, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Η προκαταβολή και η εξόφληση να σταλεί στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE.

Κατά την διαδικασία μεταφοράς ή κατάθεσης χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και το όνομα του ταξιδιού TREKKING ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με αυτοκίνητα 4Χ4 Land Cruiser ή Hi Lux με 3 ή 4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο. Οι ντόπιοι οδηγοί έχουν μεγάλη γνώση της ερήμου και της οδήγησης σε τέτοια πεδία. Στην διάρκεια του trekking η μεταφορά των αποσκευών και του εξοπλισμού θα γίνει με γαϊδουράκια.

Διαμονή

Στο Αλγέρι η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Στις πόλεις της ερήμου ο ύπνος γίνεται σε απλά ξενοδοχεία, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό, ανάλογα με τις διαθέσιμες επιλογές.

Στην έρημο οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε καινούργια αχρησιμοποίητα αντίσκηνα, τα οποία θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απόλυτη αίσθηση καθαριότητας. Για την άνεση του ύπνου θα διατεθούν επίσης ένα καινούργιο φουσκωτό στρώμα και ένα φουσκωτό μαξιλάρι. Όλος αυτός ο εξοπλισμός (αντίσκηνο, στρώμα και μαξιλάρι) θα παραμείνουν στην κατοχή του κάθε συμμετέχοντα μετά το ταξίδι. Ο καθένας θα χρειαστεί να έχει μόνο τον δικό του υπνόσακο, 2–3 εποχών.

 Γεύματα

Ένας μάγειρας με τον βοηθό του μας συνοδεύει όλες τις ημέρες περιήγησης στην έρημο ή τα βουνά. Ετοιμάζει όλα τα γεύματα που απαιτούνται από πρωινό (καφέ, τσάι, ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα, κέικ, κλπ), κρύο μεσημεριανό (σαλάτες λαχανικών, ρύζι, αυγά, τυρί, φρούτα, κλπ) και ζεστό βραδινό (σούπες shorba, μαγειρευτά, κουσκους, καθώς και το διάσημο ψωμί taghella, μαγειρεμένο κάτω από την καυτή άμμο και στάχτες της βραδινής φωτιάς. Το τσάι της ερήμου προσφέρεται σε κάθε γεύμα και επαναλαμβανόμενα σε όση ποσότητα θέλει ο καθένας.

Κλίμα

ΟΙ κατάλληλοι μήνες για ταξίδι στην Σαχάρα είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο. Στην διάρκεια της ημέρας υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές, με τις θερμοκρασίες στην διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τον μήνα φτάνει τους 20 έως 30ο C, ενώ τη νύχτα από 5 έως 10ο ενώ στα υψόμετρα μπορεί να πέσει και στο μηδέν. Σε αυτούς τους μήνες οι βροχές είναι εξαιρετικά σπάνιες, και μόνο στα βουνά.

Χρήματα

Αλλαγή σε τοπικό νόμισμα μπορεί να γίνει στο αεροδρόμιο ή στο ξενοδοχείο. Το ευρώ ωστόσο είναι αποδεκτό παντού, θα σας δοθούν όμως ρέστα σε τοπικό νόμισμα.

Εάν εισέλθετε στη χώρα με περισσότερα από 1.000 €, θα πρέπει να το δηλώσετε στο τελωνείο εισόδου.

Βίζα

Για την είσοδο στην Αλγερία απαιτείται βίζα, μια διαδικασία που αναλαμβάνει το γραφείο μας. Είναι όμως απαραίτητο να έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ένα μήνα πριν την αναχώρηση ώστε έγκαιρα να εκδοθεί η βίζα. Γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατη οποιαδήποτε συμμετοχή της τελευταίας στιγμής.

Συμβουλές για φωτογράφους

Στην έρημο η ένταση του φωτός είναι μεγάλη. Προτιμήστε λήψεις με χαμηλές ευαισθησίες 50-100 ASA. Έχετε μαζί σας αρκετές κάρτες μνήμης καθώς είναι εύκολο να παρασυρθείτε από την ποικιλομορφία των τοπίων. Το απογευματινό ή πρωινό φως προσφέρει πολύ ζεστά χρώματα και είναι απολαυστικά. Έχετε μαζί σας ένα τρίποδο για να αποθανατίσετε την μαγεία του έναστρου νυχτερινού ουρανού, με ιδιαίτερη λαμπρότητα αστεριών καθώς απουσιάζει εντελώς η φωτορύπανση. Προστατέψτε τους φακούς σας με φίλτρα UV και θυμηθείτε ότι ο άνεμος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για τον εξοπλισμό σας, αφού μπορεί να μεταφέρει άμμο που θα εισχωρήσει σε κάθε κενό των φακών και ενδεχομένως θα σταματήσουν και να λειτουργούν. Να έχετε μαζί σας πλαστικές σακούλες για προστασία του εξοπλισμού σας.

Η φόρτιση μπαταριών μπορεί να γίνεται από την πρίζα των αυτοκινήτων, και θα πρέπει να φέρετε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό ταχείας φόρτισης.

Στις πόλεις ή κάποιον καταυλισμό νομάδων, πριν φωτογραφίσετε κάποιο άτομο επιβάλλεται να ζητήσετε την άδειά του.

Η φωτογράφιση των βραχογραφιών και πετρογλυφικών, δεν απαιτούν την χρήση φλας.

Προσοχή!!! Ο ογκώδης επαγγελματικός φωτογραφικός εξοπλισμός (ογκώδεις φακοί και μεγάλα τρίποδα), πιθανόν θα παρακρατηθεί στο τελωνείο άφιξης και θα σας παραδοθεί την ημέρα αναχώρησης. Τα drone και τα κιάλια απαγορεύονται στην Αλγερία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Υγεία

Δεν απαιτούνται εμβόλια για την επίσκεψη στην έρημο. Δεν υπάρχουν κουνούπια και επικίνδυνα ζώα.

Αλλαγή προγράμματος

Ο συνοδός του γραφείου μας ή ο τοπικός οδηγός έχουν την ευχέρεια να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν οι καιρικές ή άλλες τοπικές συνθήκες (απεργίες, πολιτικές αναταραχές, κ.ά.) το επιβάλουν, με κύριο κριτήριο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος  και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Οποιαδήποτε κόστος προκύψει από τέτοιου είδους αλλαγές καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία συνήθως παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Ωστόσο μια τέτοια ουσιαστική επιβράβευση τόσο προς τον συνοδό του γραφείου, όσο και (πολύ περισσότερο) προς τους ανθρώπους του τοπικού γραφείου που θα μοχθήσουν να περάσουμε καλά, αποτελεί όχι μόνο ένα έμπρακτο ευχαριστώ, αλλά και μια ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους που δεν έχουν πολλά έσοδα.

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία σε υψόμετρο έως 3.000 μ, ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € συμπεριλαμβανομένης ακύρωσης λόγω covid-19.

Η κάλυψη που περιλαμβάνεται αφορά ηλικίες έως 70 ετών, ενώ για ηλικίες από 70 έως 80 ετών απαιτείται ένα πρόσθετο ποσό, ζητείστε μας πληροφορίες.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Εξοπλισμός

 • Σακίδιο ημέρας 20-30 λίτρων
 • Υπνόσακο για 0ο έως -5ο  C
 • Παπούτσια trekking ή αθλητικά
 • Παγούρι 1λιτ
 • Γυαλιά ηλίου
 • Καπέλο για τον ήλιο
 • Μπαφ
 • Μικρή πετσέτα μικροϊνών
 • Υγρά μαντηλάκια
 • Χαρτί υγείας και αναπτήρα (για να το κάψετε μετά τη χρήση)
 • Φακό κεφαλής
 • Αντηλιακό
 • Ενυδατική κρέμα
 • Βάλσαμο για τα χείλη
 • Ασπιρίνη ή παρακεταμόλη
 • Αντιδιαρροϊκά
 • Οφθαλμικές σταγόνες
 • Αντίσκηνο (παρέχεται)
 • Φουσκωτό στρώμα ύπνου (παρέχεται)
 • Φουσκωτό μαξιλάρι (παρέχεται
 • Ταξιδιωτικός σάκος μεταφοράς εξοπλισμού τύπου duffel bag 90 λίτρων (παρέχεται)

Σαχάρα- Tassili N’Ajjer 9 – 22 Δεκεμβρίου 2023

Trekking στο μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου

Κόστος από €2870

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.