Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα

Ταξίδι στη χώρα του απόλυτου Ζεν

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
10 βράδια, 11 ημέρες
Σρι Λάνκα
Τιμή από €2400
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2400 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Νότια της Ινδίας, η Σρι Λάνκα μοιάζει με παράδεισο όπου ο χρόνος έχει σταματήσει. Αρχαίες πόλεις και καταπράσινες φυτείες τσαγιού, οργιαστική βλάστηση και άγρια ζώα, απάτητα βουνά και άγριες οροσειρές, ιερά μοναστήρια και φυσικά οι πιο μαγευτικές παραλίες που έχεις ποτέ ονειρευτεί. Ξεκινώντας από το κεντρικό τμήμα της χώρας στη Sigiriya, θα περιηγηθούμε σε πανάρχαιους οικισμούς και θα σκαρφαλώσουμε τον ομώνυμο βράχο πριν κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα, γνωστή και ως hill country. Εκεί θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα σε τροπικά δάση και ορμητικούς καταρράκτες στην οροσειρά Knuckles και θα διασχίσουμε με τρένο εκτάσεις ανείπωτης ομορφιάς, ανάμεσα σε φυτείες τσαγιού, από το Kandy στην Ella.  Στο νότο, θα δούμε από κοντά άγρια ζώα στη Yala και θα κολυμπήσουμε στους πιο συναρπαστικούς βυθούς του Ινδικού ωκεανού, χαλαρώνοντας με τις αρχαίες πρακτικές της θεραπείας “αγιουρβέδα”.  To διαμάντι του Ινδικού Ωκεανού έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε κάθε είδος ταξιδιώτη και χαρίσει μία αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει αρμονικά πολιτιστικά στοιχεία με τη συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες και εξορμήσεις που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου, ακόμη και μακριά από την πολυκοσμία των κλασικών διαδρομών. Ένα γεμάτο πρόγραμμα στο "δάκρυ του Ινδικού Ωκεανού" που απευθύνεται σε ανθρώπους «νέους στην ψυχή» που αγαπούν τη φύση και τον πολιτισμό αλλά κυρίως την παρέα και τη διάθεση για εξερεύνηση.

Hμέρα 1η , 02 Φεβρουαρίου
Αναχώρηση για Σρι Λάνκα
Hμέρα 2η , 03 Φεβρουαρίου
Άφιξη στο Colombo - Sigiriya
Hμέρα 3η , 04 Φεβρουαρίου
Αρχαία πόλη Polonnaruwa – Σαφάρι στον εθνικό δρυμό Minneriya
Hμέρα 4η , 05 Φεβρουαρίου
Sigiriya - Εθνικός δρυμός Knuckles
Hμέρα 5η , 06 Φεβρουαρίου
Πεζοπορία στην οροσειρά Knuckles
Hμέρα 6η, 07 Φεβρουαρίου
Διαδρομή Kandy - Ella με τρένο
Hμέρα 7η, 08 Φεβρουαρίου
Πεζοπορία στην κορυφή του Ella Rock
Hμέρα 8η, 09 Φεβρουαρίου
Kαταρράκτες Diyaluma - Yala
Hμέρα 9η , 10 Φεβρουαρίου
Σαφάρι στον εθνικό δρυμό Yala - Weligama
Hμέρα 10η , 11 Φεβρουαρίου
Welligama - Galle
Hμέρα 11η , 12 Φεβρουαρίου
Αναχώρηση για Ελλάδα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Αναχώρηση για Sri Lanka

Σήμερα πετάμε για την εξωτική Σρι Λάνκα με ενδιάμεση στάση στη Κωνσταντινούπολη.

Άφιξη στο Colombo - Sigiriya

Σήμερα φτάνουμε στη πρωτεύουσα της χώρας, το πολύβουο Colombo και αναχωρούμε οδικώς για τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού στην ενδοχώρα, την Sigiriya (3 ώρες από το Colombo). Στη διαδρομή, θα επισκεφτούμε την Dambulla και τον εντυπωσιακό Χρυσό ναό ο οποίος δημιουργήθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ από τον βασιλιά Valagamba. Στον ναό, ο οποίος είναι χτισμένος κατά μήκος πέντε σπηλιών, θα απολαύσουμε αρχαία γλυπτά και τοιχογραφίες του Βούδα, σχεδιασμένες με αρχαίες Κεϊλάνικες τεχνικές. Στη συνέχεια θα πάμε για ξεκούραση στο κατάλυμα μας, το οποίο είναι μοναδικά ενταγμένο στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και θα μας προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειαζόμαστε, βάζοντάς μαςσε mood χαλάρωσης! Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στο ξενοδοχείο 3* Oak Ray σε deluxe δίκλινα δωμάτια.
Colombo – Dambulla – Sigiriya : 180 χλμ / 3 ώρες

Αρχαία πόλη Polonnaruwa - Σαφάρι ελεφάντων στον εθνικό δρυμό Minneriya

Σήμερα θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον 11ο αιώνα μ.Χ. όπου θα εξερευνήσουμε την Polonnaruwa, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Chola. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας, όπως το αρχαίο παλάτι με τη βασιλική λίμνη και ο ιερός ναός με τα 4 χρυσά αγάλματα αφιερωμένα στο Βούδα. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε σε τετρακίνητα οχήματα jeep για σαφάρι στον εθνικό δρυμό Μinneriya. Εδώ ζουν ελεύθεροι άγριοι ελέφαντες απολαμβάνοντας την αφθονία τροφής και νερού που τους παρέχουν οι άφθονες πηγές της περιοχής. Η διαμονή μας σήμερα θα γίνει στο ξενοδοχείο 3* Oak Ray σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Π).
Sigiriya – Polonnaruwa : 60 χλμ / 1 & ½ ώρα. Sigiriya – Minneriya : 35 χλμ / 1 ώρα.

Sigiriya - Εθνικός δρυμός Knuckles

Σήμερα νωρίς θα εξερευνήσουμε το σημαντικότερο αξιοθέατο και σήμα κατατεθέν της χώρας : τον επιβλητικό βράχο Sigiriya . Πρόκειται για ένα αρχαίο φρούριο, χτισμένο στην κορυφή του ομώνυμου βράχου το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 477 – 495 μ.χ από τον βασιλιά Kashyapa, ο οποίος εκθρόνισε τον πατέρα του βασιλιά Dhatusena και δημιούργησε το φρούριο φοβούμενος εκδίκηση από τους οπαδούς του. Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο του μνημείου αποτελούν τα γιγάντια πόδια λιονταριού που έχουν λαξευτεί στην είσοδο του φρουρίου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε προς τον εθνικό δρυμό Knuckles ενταγμένος στη λίστα μνημείων της UNESCO. Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή της χώρας, μακριά από τα τουριστικά βλέμματα, με απίστευτες εναλλαγές τοπίων. Άγριες κορυφές, τροπικά δάση, φυτείες τσαγιού και αμέτρητοι καταρράκτες με φυσικές λίμνες συνθέτουν ένα αξέχαστο τοπίο. Διαμονή στο Wild Glamping Knuckles στην καρδιά του εθνικού δρυμού για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα από τις δίκλινες «σκηνές» μας ενώ περιλαμβάνεται και δείπνο (Π,Δ). Στο glamping δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα παρά μόνο για λίγες ώρες μέσω γεννήτριας.
Sigiriya – δρυμός Knuckles : 120 χλμ / 4 ώρες.

Πεζοπορία στην οροσειρά Knuckles

Σήμερα θα χαθούμε στη κυριολεξία στην άγρια χλωρίδα του εθνικού δρυμού Knuckles με δύο διαφορετικές πεζοπορίες αναλόγως φυσικής κατάστασης. Για τους πιο έμπειρους, θα γίνει  πεζοπορική ανάβαση στη 2η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς. Η διαδρομή, με μέτριο προς δύσκολο χαρακτήρα, γνωστή και ως High Knuckles Trek, ξεκινάει από τα 1100 μέτρα και ανεβοκατεβαίνει συνεχώς μέσα από τροπικά δάση και φυτείες τσαγιού μέχρι τα 1900 μέτρα (12 χιλιόμετρα / περίπου 4 ώρες) πνιγμένη στην κυριολεξία στην άγρια χλωρίδα & πανίδα της περιοχής. Για όσους δεν ακολουθήσουν στην ανάβαση, υπάρχει εναλλακτική πεζοπορική διαδρομή στο κοντινό χωριό Heeloya. Το απόγευμα επιστρέφουμε και πάλι στο Wild Camping Knuckles για ξεκούραση και δείπνο (Π,Δ).

Πεζοπορία στην κορυφή των Knuckles : 23 χιλιόμετρα / 9 ώρες. Ελάχιστο υψόμετρο 1100 μέτρα, Μέγιστο Υψόμετρο 1900 μέτρα.

Πεζοπορία στο χωριό Ηeel Oya : 12 χιλιόμετρα / 4 ώρες. Ελάχιστο Υψόμετρο 600 μέτρα, Μέγιστο 1200 μέτρα

Διαδρομή Kandy - Ella με τρένο

Ετοιμάστε τις κάμερες γιατί σήμερα θα κάνουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο παγκοσμίως! Το ταξίδι έξι ωρών Kandy - Ella διασχίζει την καρδιά των ατελείωτων φυτειών τσαγιού και είναι μία από τις εμπειρίες ζωής που θα σας μείνουν αξέχαστες. Η Ella είναι μια μικρή, καταπράσινη πόλη στην καρδιά του tea country και αποτελεί παράδεισο υπαίθριων δραστηριοτήτων. Αφού φτάσουμε και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, που είναι μοναδικά ενταγμένο στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, θα βγούμε για μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα και φαγητό στην ομώνυμη πόλη. Διαμονή στο ξενοδοχείο 3* Ella Flower Garden, σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Π).
Knucles – Kandy : 50 χλμ / 1 & ½ ώρα. Kandy – Ella : 6 – 8 ώρες.

Πεζοπορία στην κορυφή του Ella Rock

Η μέρα μας ξεκινάει με μια πεζοπορία μέτριας δυσκολίας 4 ωρών για τη κορυφή του Ella rock μέσα από φυτείες τσαγιού και άγρια χλωρίδα. Αργότερα, συνεχίζουμε με τη γνωστή τοξωτή σιδηροδρομική γέφυρα και με επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού για να μάθουμε περισσότερα γύρω από την ιστορία και τις τεχνικές συγκομιδής και παραγωγής του Κεϊλάνικου τσαγιού, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για χαλάρωση και βόλτα στην Ella. Διαμονή στο ξενοδοχείο 3* Ella Flower Garden, σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Π).
Πεζοπορία 11 χιλιόμετρα / 4 ώρες.

Ελάχιστο υψόμετρο 1000 μέτρα, Μέγιστο Υψόμετρο 1400 μέτρα.

Kαταρράκτης Diyaluma - Yala

Σήμερα ταξιδεύουμε νότια προς το Ινδικό ωκεανό και συγκεκριμένα τον εθνικό δρυμό Yala, γνωστό για την πληθώρα άγριων ζώων που κατοικούν στο εσωτερικό του. Πρώτα όμως θα κάνουμε μια στάση στο καταρράκτη Diyaluma, το 2ο μεγαλύτερο της χώρας τον οποίο θα προσεγγίσουμε μετά από πεζοπορία μίας ώρας. Αναλόγως εποχής και αν το νερό δεν είναι πολύ ορμητικό, ίσως είμαστε τυχεροί και καταφέρουμε να κολυμπήσουμε στις “κολυμπήθρες” που δημιουργούνται σε συγκεκριμένα σημεία, μία μοναδική εμπειρία! Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στη Yala για χαλάρωση και ξεκούραση. Ξενοδοχείο 3* Kitthala Resort, deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Π).

Πεζοπορία 4 χλμ, + 300 μέτρα ΥΔ.

Ella - Diyaluma - Yala : 120 χλμ / 3 ώρες

Σαφάρι στον εθνικό δρυμό Yala - Weligama

Σήμερα θα εξερευνήσουμε με safari τον εθνικό δρυμό Yala. Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους δρυμούς της χώρας ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο καταφύγιο άγριας ζωής από το 1900 με πάνω από 900 χλμ έκτασης. Εδώ ζουν πάνω από 45 είδη άγριων θηλαστικών και 200 είδη πτηνών, ανάμεσά τους λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και κροκόδειλοι. Αργότερα θα ταξιδέψουμε νότια, προς τον Ινδικό Ωκεανό, γνωστό για τις ατελείωτες εξωτικές παραλίες και τον συναρπαστικό βυθό του. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για χαλάρωση στην παραλία. Το βράδυ θα βγούμε για βόλτα και φαγητό στη παραλία της Weligama ή στη Mirissa ενώ η διαμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο 3* 22 Weligama Bay σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Π).
Yala – Weligama : 150 χλμ, 2 ώρες.

Weligama - Galle

Η ημέρα είναι ελεύθερη για να απολαύσουμε τις εξωτικές παραλίες της περιοχής. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετέχουν σε προαιρετική εκδρομή δύο ωρών με θαλάσσιο καγιάκ. Το απόγευμα θα πάμε για βόλτα στο γραφικό Galle, μία μικρή πόλη με έντονα τα αποικιοκρατικά στοιχεία των Πορτογάλων εποίκων. Διαμονή στο στο ξενοδοχείο 3* 22 Weligama Bay σε deluxe δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Π).

Αναχώρηση για Ελλάδα

Αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί για το Colombo για τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα την επόμενη μέρα με ενδιάμεση στάση.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
65.000 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
22 εκατομμύρια
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ρουπία LKR (ισοτιμία Αύγουστος 2023 1 € = 320 LKR)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT + 5.30 (διαφορά με την Ελλάδα + 2.5 ώρες)

Κόστος Συμμετοχής κατ΄ άτομο

Κατ ‘ άτομο τιμές

2950 € για 8 – 10 άτομα

2600 € για 11 – 13 άτομα

2400 € για 14 άτομα και άνω (μέγιστο 20)

Διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο : + 550 €

Προαιρετικές Εκδρομές

Θαλάσσιο καγιάκ (Συνολική διάρκεια 2 - 3 ώρες) : 50 €

To ταξίδι θα συνδιοργανωθεί μαζί με την ταξιδιωτική παρέα των LOCAS BOTAS. Ισχύουν πολιτικές συμμετοχής της Outdoors Training IKE (Trekking Hellas)

https://trekking.gr/el/info/oroi-kratisis

Βαθμός Δυσκολίας

  • 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Kράτηση Θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8 και να στείλετε μια προκαταβολή 500 € εντός 2 ημερών.

Προκαταβολή: € 500

2η Δόση: € 1000 (μέχρι 1-11-2023)

Εξόφληση: μέχρι 20-12-2023

Σε περίπτωση ακύρωσης, για οποιοδήποτε λόγο, ισχύουν τα εξής:

  • Ακύρωση έως και 91 ημέρες πριν από την εκδρομή: η Εταιρεία θα επιστρέψει το καταβληθέν ποσό
  • Ακύρωση 90-65 ημέρες πριν την εκδρομή: η Εταιρεία διατηρεί το 50% της προκαταβολής
  • Ακύρωση 64-0 ημέρες πριν την εκδρομή: η Εταιρεία διατηρεί το 30% του καταβληθέντος ποσού.

To ταξίδι θα συνδιοργανωθεί μαζί με την ταξιδιωτική παρέα των LOCAS BOTAS https://www.locasbotas.gr/ .

Ισχύουν πολιτικές συμμετοχής της Outdoors Training IKE (Trekking Hellas)

https://trekking.gr/el/info/oroi-kratisis

Tραπεζικός Λογαριασμός

ALPHA BANK

Δικαιούχος : Outdoors Training IKE

Aριθμός Λογαριασμού: 796-00-2002-013550

IBAN: GR1001407960796002002013550

Swift: CRBAGRAA

Γενικές Πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι πτήσεις περιλαμβάνονται στην τιμή και οι τοπικές μετακινήσεις θα γίνουν με ιδιωτικό πούλμαν για τις εκδρομές ενώ θα πάρουμε και το εθνικό τρένο για τη διαδρομή Kandy - Ella  (με κρατημένες θέσεις).

Διαμονή

Η διαμονή στις πόλεις θα γίνεται σε ξενοδοχεία  3* σε δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και πρωινό (περιλαμβάνονται 2 δείπνα στα Knucles) . Στην οροσειρά Knuckles, η διαμονή θα γίνει σε δίκλινα δωμάτια τύπου glamping στο δάσος.

Διατροφή

Η διατροφή στις πόλεις περιλαμβάνει μόνο το πρωινό που προσφέρεται στα ξενοδοχεία & 2 δείπνα στα Knuckles. Τα υπόλοιπα γεύματα θα τα παίρνουμε σε τοπικά εστιατόρια με παραδοσιακά πιάτα.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Στις αβέβαιες εποχές που διανύουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα σας προφυλάξει από απρόοπτες καταστάσεις (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις. Ρωτήστε μας για την προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ενδεικτικές Πτήσεις

Αναχώρηση

Αθήνα ATH - IST Κων/πολη/ 15:20 μ.μ. – 17:55 , Turkish Airlines 1850

IST Κων/πολη - CMB Κολόμπο  / 19:25 μ.μ. – 06:10 π.μ +1 Turkish Airlines 0730

Επιστροφή

 

CMB Κολόμπο - IST Κων/πολη / 07:40 π.μ. - 14:05 μ.μ.+1, Turkish Airlines 0731

IST Κων/πολη  - ATH Αθήνα / 02:00 π.μ. - 02:30 π.μ., Turkish Airlines 1841

Εξοπλισμός

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.