Μια διασκεδαστική βόλτα που ενθαρρύνει την περιέργεια και τη δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα δημιουργεί αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή! Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία για εξερεύνηση και εκπαίδευση στη φύση μαζί με τα παιδιά σας.
Επόμενες προγραμματισμένες πεζοπορίες:
📅 Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025
Μια πανέμορφη, κλασική διαδρομή με εναλλαγές τοπίου που υπόσχεται αξέχαστες οικογενειακές αναμνήσεις και μοναδικές φωτογραφίες.
Ξεκινάμε από το καταφύγιο Μπάφι και πεζοπορούμε προς το πυροφυλάκιο, ακολουθώντας μια εύκολη και απολαυστική διαδρομή που ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους. Στην πορεία ανακαλύπτουμε μερικά από τα «μυστικά» της Πάρνηθας, απολαμβάνοντας την ηρεμία του δάσους και τη φυσική ομορφιά που το περιβάλλει. Φτάνοντας στο πυροφυλάκιο, κάνουμε μια στάση για να θαυμάσουμε τη θέα και να απολαύσουμε ζεστό τσάι του βουνού ή σπιτική βυσσινάδα. Επιστρέφουμε στο καταφύγιο γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και πλατιά χαμόγελα!
Τεχνικές Πληροφορίες
- Διαδρομή: Καταφύγιο Μπάφι - Πυροφυλάκιο Σκίπιζας
- Βαθμός Δυσκολίας (1 εύκολο – 5 δύσκολο): 2
- Απόσταση πεζοπορίας: 5 χλμ
- Υψομετρική διαφορά: 200μ
Σε κάθε πεζοπορία/δράση σεβόμαστε τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας: https://bit.ly/3Iwr062
*Η κλίμακα δυσκολίας κυμαίνεται από 1 (εύκολο) έως 5 (πολύ δύσκολο).