4+1 Λόγοι Να Αγαπήσεις την Κρήτη

  • Τρί 25 Ιουν 2024
    • Ελλάδα

Η Κρήτη μαγεύει τους επισκέπτες της με την ιστορία, την ομορφιά, την κουζίνα και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Τόσα  πολλά «πρόσωπα» και μυστικά διαθέτει το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που όσες φορές κι αν το επισκεφθείς, πάντα θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλη μια όψη του. Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου τους 4+1 βασικούς λόγους που θα σε κάνουν να αγαπήσεις την Κρήτη… και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη!

  1. Πολιτισμός: Λίγα νησιά διαθέτουν τόσο μεγάλη και πλούσια ιστορία! Η Κρήτη είναι λίκνο του Μινωικού πολιτισμού, ενός από τους πρώτους ανεπτυγμένους πολιτισμούς της Ευρώπης. Εξερευνήστε τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου, τους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Γόρτυνας, Ελεύθερνας, Λύττου, Απτέρας, Φαλάσαρνας, Σπιναλόγκας και τα ενετικά λιμάνια των Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.
  2. Γαστρονομία: Η κρητική κουζίνα αποτελεί από μόνη της έναν λόγο για να επισκεφθεί κανείς το νησί. Βασισμένη στα φρέσκα τοπικά προϊόντα, τα βότανα και το ελαιόλαδο, αποτελεί μια από τις πιο γευστικές κουζίνες του κόσμου. Δοκιμάστε παραδοσιακές λιχουδιές όπως χοχλιούς μπουμπουριστούς, απάκι, καλτσούνια, σφακιανές πίτες και αντικριστό, και συνοδεύστε το γεύμα με ρακή, όπως οι ντόπιοι!
  3. Παλιές πόλεις και παραδοσιακά χωριά: Για μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής! Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια των Χανίων και του Ρεθύμνου και θαυμάστε την ενετική και οθωμανική αρχιτεκτονική. Ή ανακαλύψτε την αυθεντική κρητική κουλτούρα στα ορεινά χωριά, όπως οι Αρχάνες, ο Ζαρός και οι Ασίτες στο Ηράκλειο, ο Βάμος και η Χώρα Σφακίων στα Χανιά, τα Ανώγεια, ο Αξός και οι Μαργαρίτες στο Ρέθυμνο, ο Μακρύγιαλος και η Κριτσά στο Λασίθι.
  4. Φύση και παραλίες: Εξερευνήστε τα επιβλητικά βουνά, τα εντυπωσιακά φαράγγια της Σαμαριάς και του Ίμπρου, τα σπήλαια, τις λίμνες Κουρνά και Πρέβελη και τα οροπέδια Λασιθίου και Νίδας. Κολυμπήστε στα μαγευτικά νερά και χαλαρώστε στην απαλή άμμο των αμέτρητων παραλιών της Κρήτης, όπως ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, η Αμμουδάρα και η Ελούντα.

+1. Τα προγράμματά μας: Ζήστε την Κρήτη με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από τα οργανωμένα προγράμματά μας που συνδυάζουν πεζοπορίες, γαστρονομία, εξερεύνηση και χαλάρωση.

  • Κυνήγι τρούφας με σκύλο: Μια πρωτότυπη εμπειρία στη φύση που συνδυάζει την αναζήτηση τρούφας με την πεζοπορία.
  • Νυχτερινή ανάβαση στον Ψηλορείτη: Ζήστε μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας υπό το φως των αστεριών.
  • Πεζοπορία σε φιορδ και οινογευσία στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας: Ανακαλύψτε τη φυσική ομορφιά της περιοχής και απολαύστε τα τοπικά κρασιά.
  • Chania Food Tour: Το Κολατσιό του Πεζοπόρου: Γνωρίστε τα Χανιά μέσα από τις γεύσεις τους και ετοιμαστείτε για πεζοπορικές περιπέτειες.
  • Private Tour στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Εξερευνήστε ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα φαράγγια της Ευρώπης με έναν έμπειρο οδηγό.
  • Πολυήμερες πεζοπορικές εκδρομές: Επιλέξτε ανάμεσα σε διαφορετικές διαδρομές που συνδυάζουν πεζοπορία, εξερεύνηση και χαλάρωση.
"Χιλιώ λογιώ οι ομορφιές σε τούτο τον πλανήτη μα όλες μαζί δεν κάνουνε ένα ψιχάλι Κρήτη"

Ανυπομονείς να ανακαλύψεις την πιο αυθεντική πλευράς της Κρήτης; Ξεκίνα εδώ:

trekking icon

Private Tour στο Φαράγγι της Σαμαριάς

12 ώρες

€92

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.