Ανακάλυψε τους μύθους των βουνών της Ελλάδας

  • Τρί 16 Μαΐ 2023
    • Ιστορία & πολιτισμός

Εσύ πόσα γνωρίζεις για την ελληνική ορεινή μυθολογία; Ας εξερευνήσουμε μαζί τους αρχαίους θρύλους των ελληνικών βουνών, καθώς ανακαλύπτουμε τη συναρπαστική ιστορία του Ολύμπου, των Λευκών Ορέων της Κρήτης και του Παρνασσού!

🔱 Όλυμπος: Η Οικία των Θεών

Ο Όλυμπος, η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, είναι ανέκαθεν συνδεδεμένος με τους θεούς και τις θεές της ελληνικής μυθολογίας. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, το επιβλητικό βουνό ήταν η κατοικία τους. Οι μύθοι του Ολύμπου ταξιδεύουν από γενιά σε γενιά και είναι γεμάτοι με ιστορίες θεϊκών μαχών, ρομαντικών περιπετειών και επικών ηρωικών κατορθωμάτων!

🏔️ Λευκά Όρη Κρήτης: Η Γενέτειρα του Δία

Τα Λευκά Όρη της Κρήτης έχουν μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική μυθολογία. Λέγεται ότι αυτά τα μεγαλοπρεπή βουνά σχηματίστηκαν από τα απολιθωμένα σώματα των γιγάντων που προκάλεσαν τους θεούς και ηττήθηκαν από αυτούς. Ενώ οι κορυφές και οι κοιλάδες των Λευκών Ορέων λέγεται ότι στοιχειώνονται από πνεύματα και νύμφες! Οι τοπικοί θρύλοι είναι πλούσιοι σε ιστορίες αρχαίων μαχών, υπερφυσικών συναντήσεων και κρυμμένων θησαυρών που περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

🌄 Παρνασσός: Το καταφύγιο του Απόλλωνα

Ο Παρνασσός είναι γεμάτος από μύθους και συμβολισμούς. Κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν ο τόπος κατοικίας των Νυμφών, κόρες του θεού Απόλλωνα, και λεγόταν ότι και οι τρεις είχαν μαντικές ικανότητες. Οι πλαγιές του Παρνασσού θεωρούνταν επίσης το σπίτι του Μαντείου των Δελφών, που παρέδιδε προφητείες και σοφία σε όσους αναζητούσαν καθοδήγηση. Οι θρύλοι γύρω από τον Παρνασσό είναι γεμάτοι με ιστορίες θεϊκής έμπνευσης, μυστικιστικών συναντήσεων και αναζήτησης της γνώσης.

Στην Trekking Hellas, πιστεύουμε ότι οι ιστορίες και η λαογραφία των ελληνικών βουνών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού της Ελλάδας. Μην χάσεις την  ευκαιρία να ανακαλύψεις τη μαγεία τους, κλείσε την επόμενη περιπέτειά σου σήμερα!

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν

trekking icon

Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού

4 ώρες

€25

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.