Angels Landing, η Επική Πεζοπορία της Γιούτα

  • Πέμ 28 Σεπ 2023
    • Ιστορία & πολιτισμός

Μια από τις πιο διάσημες πεζοπορίες στο κόσμο, βρίσκεται στο Zion National Park στην Γιούτα. Πρόκειται για μια επική ανάβαση στην κορυφή Angels Landing, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν «Ναός του Αίολου». 

👣 Ισορροπώντας Στο Κενό

Φανταστείτε να διασχίζετε ένα μονοπάτι που ακροβατεί ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, όπου αισθάνεστε σαν να βαδίζετε στην άκρη του ίδιου του κόσμου. Το μονοπάτι ξεδιπλώνεται κατά μήκος μιας στενής και εκτεθειμένης κορυφογραμμής βράχων, που πλαισιώνεται από κάθετα τοιχώματα και στις δύο πλευρές. Η διαδορμή έχει μερικά σκαλιστά σκαλοπάτια στον βράχο και πρόσφατα έχει εφοδιαστεί με αλυσίδες ασφαλείας για όσους το χρησιμοποιούν.

🌌 Μια Γεωλογική Χρονομηχανή

Η καταπληκτική θέα από την κορυφή του Angels Landing είναι σαν μια πύλη στο παρελθόν, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη πίσω στην Τριασική περίοδο. Τα στρώματα βράχων του φαραγγιού ηλικίας 270 εκατομμυρίων ετών θα σας μεταφέρουν πίσω σε μια εποχή όπου όλο αυτό το τμήμα του οροπεδίου του Κολοράντο ήταν μόνο μια επίπεδη λεκάνη στο ύψος της θάλασσας.

🚶‍♀️ Η Ιστορία του Μονοπατιού

Το Angels Landing δεν είναι απλώς μια συναρπαστική πεζοπορία, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας. Το χτιστό μονοπάτι κατασκευάστηκε το 1926 και εκτείνεται σε μήκος περίπου 4 χιλιομέτρων. Κατά μήκος της διαδρομής, ακολουθεί την ελικοειδή πορεία του ποταμού Virgin River, κερδίζοντας σταδιακά υψόμετρο. Το ταξίδι κορυφώνεται στο δύσκολο Walter's Wiggles, μια σειρά από 21 πέταλα που οδηγούν στο Scout Lookout, το σημείο ορόσημο όπου ξεκινάει το angels Landing.

🙌 Η "Τυχερή" Κορυφή

Η στενότητα του μονοπατιού και η αυξανόμενη δημοτικότητά του σταδιακά δημιούργησαν συνθήκες συνωστισμού στο στενό τμήμα του μονοπατιού, αλλά και μια σειρά από θανατηφόρες πτώσεις. Μεταξύ του 2000 και του 2021, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Γι'αυτό, το 2020, οι διαχειριστές του φαραγγιού θέσπισαν ένα σύστημα κλήρωσης. Μόνο οι λίγοι "τυχεροί" έχουν πρόσβαση στο εκτεθειμένο τμήμα του μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή. 

🌟 Επιλογές για Όλους

Αν η τύχη δεν είναι με το μέρος σας ή αν δεν αγαπάτε τα ύψη, μπορείτε να επιλέξετε να τερματίσετε την ανάβασή σας στο Scout Lookout, ή να συνεχίσετε ψηλότερα ανεβαίνοντας από το εξίσου εντυπωσιακό αλλά ευκολότερο West Rim Trail.

Θέλεις να δεις από κοντά το Angels Landing, σε ένα ταξίδι στα εθνικά πάρκα του far west στην Αμερική; Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου εδώ.

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.