Ταξιδεύοντας βιώσιμα με την Trekking Hellas: Λιτόχωρο και Όλυμπος

  • Τετ 25 Ιαν 2023
    • Βιώσιμο ταξίδι

🍃 Μπορεί η εμπειρία ενός eco-friendly ταξιδιού να είναι απολαυστική, περιπετειώδης και ουσιαστική;

Η φετινή ετήσια συνάντηση της Trekking Hellas στην πανέμορφη περιοχή του Λιτόχωρου και του Ολύμπου απέδειξε ακριβώς αυτό! Με την ευγενική υποστήριξη και φιλοξενία της Trekking Hellas Mt. Olympus, περάσαμε υπέροχα με την ομάδα μας, εξερευνώντας νέες τοποθεσίες και προωθώντας την αειφορία. 🧑🏽‍🤝‍🧑🏻 Απολαύσαμε για τρεις ημέρες τη φυσική ομορφιά της περιοχής, μάθαμε για την ιστορία της και ήρθαμε σε επαφή με τους ντόπιους.

 

Η πρώτη μας πεζοπορία ξεκίνησε από το Λιτόχωρο, ακολουθώντας παλιά σοκάκια και περνώντας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι με μαγευτική θέα στο Λιτόχωρο και τη θάλασσα, και είδαμε τις ψηλές κορυφές του Μύτικα και το Στεφάνι από το άνοιγμα του φαραγγιού του Ενιπέα. Μια άλλη ομάδα επέλεξε την 7ωρη πεζοπορία στον Όλυμπο, στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα (1940μ.). Κάναμε την ανάβαση από το κλασικό μονοπάτι, μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς και αιωνόβια ρομπόλα. Όλοι μας επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες!

🌲🚂 Προσπαθήσαμε να κάνουμε το ταξίδι μας όσο πιο «πράσινο» γίνεται, αποφεύγοντας τη χρήση των μεταφορικών μέσων. Το κύριο μέσο μεταφοράς μας ήταν το τρένο και όλες μας οι διαδρομές ήταν σχεδιασμένες για να κινούμαστε με τα πόδια. 💡 Κάνοντας τον eco υπολογισμό, εξοικονομήσαμε πάνω από 1000 κιλά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μόνο από το ταξίδι μας με το τρένο!

Τα 22 άτομα που ταξίδεψαν Αθήνα-Λιτόχωρο-Αθήνα διανύοντας περίπου 1000 χλμ, θα είχαν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 6 αυτοκίνητα = τουλάχιστον 400 λίτρα κατανάλωσης diesel. Δεδομένου ότι για κάθε λίτρο diesel εκπέμπονται 2,6 kg CO2, εξοικονομήσαμε πάνω από έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα (για την ακρίβεια 1200 kg) σε τρεις ημέρες!

Η ετήσια συνάντησή μας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την αναγνώριση των… κρυφών ταλέντων της ομάδας μας! Στον διαγωνισμό "Καλύτερη outdoor φωτογραφία" ένας τυχερός κέρδισε το "μεγάλο" βραβείο, αλλά όλοι λάβαμε προϊόντα με ευγενική μερική χορηγία της POLO Center.

💚 Στην Trekking Hellas, καταλαβαίνουμε ότι οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο και ελπίζουμε να εμπνεύσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κλείσετε τη δική σας βιώσιμη ταξιδιωτική περιπέτεια!

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.