Camp Περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα

Camp Περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα

Ένα camp περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα που συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα!

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α’: 30 Ιουνίου – 8 Ιουλίου - Sold out
Β’: 9 Ιουλίου - 17 Ιουλίου - Sold out
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
9 μέρες
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ηλικίες από 11-15 ετών
Camp Περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα
Τιμή από €840
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 840 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Ένα 9ήμερο Camp περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα που συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα!

Ορμητήριο για τις ορεινές μας περιπέτειες θα είναι ο ξενώνας «Casa Calda» στο χωριό Κρανιά, σε υψόμετρο 960 μέτρα. Το χωριό είναι εγκατεστημένο σε μια μικρή κοιλάδα με πολλές κρανιές, στον ορεινό όγκο της βόρειας Πίνδου και αποτελεί ένα από τα όρια του Εθνικού Δρυμού “Βάλια Κάλντα” που στα Βλάχικα σημαίνει «Ζεστή Κοιλάδα». Μην παρασυρθείτε από την ονομασία, πρόκειται για μια από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας! Σε αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό, με τα πυκνά δάση, τους απότομους γκρεμούς και τους ορμητικούς χειμάρρους θα περιηγηθούμε, εξερευνήσουμε, μάθουμε, γνωρίσουμε, αγαπήσουμε την πανέμορφη φύση μας! Νέες εμπειρίες στη φύση με πεζοπορίαορειβασίαcanoe kayak, αναρρίχηση, raftingflying fox και πολλές άλλες συναρπαστικές δραστηριότητες μας περιμένουν για 6 αξέχαστες μέρες, πριν… κατεβούμε υψόμετρο και πάμε στα παραθαλάσσια Σύβοτα με τις μαγευτικές αμμώδεις παραλίες και τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Βόλτα με καΐκι, βουτιές στα καταγάλανα νερά, θαλάσσιες περιηγήσεις με sea kayak θα αφήσουν μια αξέχαστη «αλμυρή» γεύση και μοναδικές θαλασσινές εμπειρίες.

Στο επίκεντρο του Camp περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα βρίσκεται η περιπέτεια, η εξερεύνηση και η βιωματική μάθηση των παιδιών. Η γνωριμία με νέους φίλους, η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος καθώς και η προσωπική ενδυνάμωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Όλες μας οι δραστηριότητες με ειδικά εκπαιδευμένους οδηγούς/εμψυχωτές της Trekking Hellas και τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας! Τα κατασκηνωτικά προγράμματα στελεχώνονται με εκπαιδευμένους συνοδούς ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και το είδος της δραστηριότητας.

Ημέρα 1η
Αθήνα – Καλαμπάκα – άφιξη στη Κρανιά Γρεβενών, βόλτα στο πευκόδασος ( συνολικά 410χλμ, 5 ώρες οδήγηση )
Ημέρα 2η
Canoe-Kayak στη λίμνη Αωού, επίσκεψη στους καταρράχτες «Μπουλουβάρου»
Ημέρα 3η
Ανάβαση στην κορυφή Μπάλτσες, αναρρίχηση σε πίστα
Ημέρα 4η
Αναρρίχηση βράχου, τοξοβολία, περπάτημα στο φαράγγι της Πορτίτσας
Ημέρα 5η
Διάσχιση φαράγγι του «Κλέφτη»
Ημέρα 6η
Rafting, Flying Fox
Ημέρα 7η
Κρανιά – Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – βόλτα με καΐκι & snorkelling – Σύβοτα / Καραβοστάσι
Ημέρα 8η
Sea Kayak, πεζοπορία αρχαιολογικό χώρο Δυμόκαστρου, Water Sports, Καραβοστάσι/ Κρανιά
Ημέρα 9η
Κρανιά - τοξοβολία, παιχνίδια δεξιοτήτων - Καλαμπάκα / Αθήνα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

1η μέρα

7.00 Αναχώρηση από την Αθήνα από το σημείο συνάντησης για το χωριό Κρανιά Γρεβενών, με ενδιάμεση στάση στη Καλαμπάκα. Συνολική απόσταση 410χλμ (5ώρες οδήγηση).

15.00 Άφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα Casa Calda που θα μας φιλοξενήσει.  Περίπατο στο πευκόδασος του Προφήτη Ηλία περιμετρικά του χωριού. 20.30 Βραδινό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

2η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό. 9.30 αναχώρηση για την πρωινή δραστηριότητα.

10.30 Μετάβαση στην νότιο ανατολική όχθη της τεχνητής λίμνης πηγών Αώου για να βρούμε τον εξοπλισμό μας και να των ετοιμάσουμε έτσι ώστε να διασχίσουμε με τα διθέσια και τριθέσια Canoe - Kayak μας. Ο προορισμός θα είναι οι βορειοανατολικές πηγές της λίμνης. Εκεί υπάρχει το νησάκι που θα το προσεγγίσουμε και θα το κατακτήσουμε. Προς το τέλος της διαδρομής μπορούμε να αφήσουμε την κωπηλασία και κάνουμε μερικές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης.

14.30 μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

16.30 απογευματινή επίσκεψη στους επιβλητικούς καταρράχτες « Μπουλουβάρου» χωμένοι στο δάσος με τα πανύψηλα μαύρα πεύκα στην περιφερειακή ζώνη του εθνικού δρυμού Βάλια Κάλντα , ακριβώς στα σύνορα της Δ. Μακεδονίας με την Ήπειρο. Βουτιές και κολύμπι στα δροσερά νερά του ρέματος.

20.30 Βραδινό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

3η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό . 9.30 αναχώρηση για την πρωινή δραστηριότητα.

10.30 Σήμερα θα κάνουμε την ανάβαση στην κορυφή Μπάλτσες (Κακοπλεύρι) 2.159μ μια από τις κορυφές του Εθνικού Δρυμού Β.Πίνδου Βάλια Κάλντα και επίσκεψη των ρεμάτων που δημιουργούν φυσικούς μαιάνδρους ή κύκλες ή βερλίγκες γεμάτο με αλπικούς τρίτωνες, γνωστούς και ως δρακάκια της Πίνδου. 14.30 μεσημεριανό φαγητό γύρο από τη φυσική πηγή στους πρόποδες του βουνού 2.034μ. Στο σημείο αυτό υπάρχει και το μοναδικό δάσος συστάδα και όχι διάσπαρτα όπως συνηθίζεται με Λευκόδερμα Πέυκα- Ρόμπολα στην Ευρώπη


18.00 Το απόγευμα θα αναρριχηθούμε στην τεχνητή πίστα 5μ στο χώρο του καμπ και θα γνωρίσουμε τον βασικό εξοπλισμό ( ζώνες , σχοινιά κλειδιά κτλ ) .

20.30 Βραδινό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

4η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό . 9.30 αναχώρηση για την πρωινή δραστηριότητα.

10.30 Το χωριό Σπήλαιο θα μας φιλοξενήσει για τις σημερινές δραστηριότητες. Στα κάθετα βράχια στην είσοδο του χωριό θα δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας στην Αναρρίχηση βράχου. Σίγουρα και η καταρρίχηση θα είναι πολύ διασκεδαστική!! Στο πάρκο του χωριού θα ρίξουμε βολές με το τόξο για να μαζέψουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε. 14.30 μεσημεριανό φαγητό στην ταβέρνα «Πέρδικα» του χωριού Σπηλαίου.

17.00 Από την πλατεία του χωριού θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας και στο ομώνυμο πέτρινο γεφύρι που ενώνει τις δυο όχθες. Θα διεισδύσουμε μέχρι τη μέση του φαραγγιού για να θαυμάσουμε το ύψος των κάθετων βράχων.

19.30 Στήσιμο των σκηνών (ανά τρια άτομα ) στη κοίτη του ποταμού με εκπληκτική θέα το επιβλητικό φαράγγι και προετοιμασία για την διανυκτέρευση. Μαζεύουμε ξύλα και ανάβουμε φωτιά για να απολαύσουμε το (20.30) βραδινό φαγητό μας.

5η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό . 9.30 αναχώρηση για την πρωινή δραστηριότητα.

10.30 Σήμερα θα διασχίσουμε το στενό φαράγγι του «Κλέφτη» με του επιβλητικούς κάθετους βράχους. Θα διανύσουμε περίπου ένα χιλιόμετρο μέσα στο νερό του ποταμού άλλες φορές περπατώντας από βράχο σε βράχο και άλλοτε κολυμπώντας. Φυσικά και δεν θα λείψουν και οι βουτιές στα πιο βαθιά σημεία! 14.30 μεσημεριανό φαγητό στην ταβέρνα «Πέρδικα» του χωριού Σπηλαίου.

17.30 Επιστροφή στο καμπ μας και ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι και ξεκούραση.
20.30 Βραδινό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

6η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό. 9.30 αναχώρηση για την πρωινή δραστηριότητα.

10.30 Σήμερα θα κάνουμε την rafting κατάβαση ποταμού στον ποταμό Αλιάκμονα. Μια ήσυχη καλοκαιρινή διαδρομή σ ένα από τα κύρια ποτάμια της Β.Ελλάδος. Κολύμπι και βουτιές θα συμπληρώσουν τις δραστηριότητες στο ποτάμι. 14.30 μεσημεριανό φαγητό στο εξωτερικό χώρο της βάσης rafting της εταιρείας.

17.00 Μετάβαση σε μια ιδιαίτερη περιοχή φυσικής ομορφιάς που τη διαμορφώνουν ο ποταμός Βενέτικος και οι όχθες με τα κροκαλογεννή πετρώματα. Σχηματίζει μια ιδιαίτερη φυσική πισίνα που μπορούμε να κολυμπήσουμε αλλά και να κάνουμε ένα εναέριο πέρασμα (flying fox) πάνω από τα βράχια και τον ποταμό από όχθη σε όχθη.

19.30 Σε απόσταση 10’ από την κεντρική πλατεία της πόλης των Γρεβενών αξίζει μια στάση για βιολογικό παραδοσιακό παγωτό μηχανής . 21.00 Βραδινό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

7η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό. 9.30 Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την αναχώρηση της πρωινής δραστηριότητας.

11.30 Σήμερα θα μεταφερθούμε στη θάλασσα κοντά στην περιοχή των Συβώτων. Θα αφιερώσουμε δυο μέρες κοντά σε θάλασσα με υπέροχες δραστηριότητες. Η πρώτη στάση μας θα είναι στον αρχαιολογική χώρο της Δωδώνης για μια υπέροχη ξενάγηση. 13.30 το καΐκι μας θα είναι δεμένο στο λιμάνι και θα μας περιμένει για να μας περιηγήσει στα όμορφα νησιά. Τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών τα τελευταία χρόνια. Θα επισκεφτούμε ωραίες παραλίες για βουτιές, μεγάλες και μικρές σπηλιές και θα παρατηρήσουμε το βυθό με τον κατάλληλο εξοπλισμό (snorkeling). 15.30 μεσημεριανό φαγητό σε ταχυφαγείο στα Σύβοτα!

17.00 Με το λεωφορείο μας θα μεταβούμε στην παραλία Καραβοστάσι. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι.

Στις 19.30 Sea Kayak! θα ετοιμάσουμε για να πάρουμε μαζί μας τα πιο απαραίτητα προσωπικά μας αντικείμενα και τον υπνόσακο, θα επιβιβαστούμε στα διπλά - τριπλά καγιάκ και θα κωπηλατήσουμε ως την απομονωμένη και ερημική παραλία Πράπα Μάλη όπου και θα διανυκτερεύσουμε μόνο με τους υπνόσακους. 21.00 Βραδινό φαγητό στο χώρο της διανυκτέρευσης.

8η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό.

9.00 Θα επιστρέψουμε στην παραλία – βάση από όπου πήραμε την προηγούμενη μέρα τα καγιάκ για την εξόρμηση. Μια υπέροχη διαδρομή στην ακτογραμμή της Θεσπρωτίας στα γαλαζοπράσινα νερά και στους απότομους βράχους. Σίγουρα δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία για μερικές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά. 10.30 Επιστροφή στο αρχικό σημείο από όπου ξεκινήσαμε. 11.45 Μια μικρή πεζοπορία θα μας δώσει την ευκαιρία να επισκεφθούμε το αρχαιολογικό χώρο του Δυμόκαστρου (αρχαία Ελίνα) με φανταστική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. 14.00 μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου karavostasi beach hotel. Ξεκούραση κατά τις μεσημεριανές ώρες.

16.00 Το απόγευμα μας θα είναι ξεχωριστώ γιατί θα διασκεδάσουμε με παιχνίδια θαλάσσης, water sports. Μπορεί να επιλέξει ο καθένας μια διαδρομή με διαφορετικά παιχνίδια (φουσκωτά έλκηθρα) είτε με «καναπέ 6 ατόμων » και είτε μια διαδρομή με τις μονοθέσιες «κουλούρες» ή «slides» . Αναχώρηση και επιστροφή στο καμπ μας στο χωριό Κρανιά
21.00 Βραδινό φαγητό σε ταβέρνα «Μπάλτσες» στην πλατεία του χωριού.

9η μέρα

8.00 πρωινό ξύπνημα και προσωπική υγιεινή. 8.30 πρωινό φαγητό. 10.00 Σήμερα θα ετοιμάσουμε να πράγματα μας για την επιστροφή μας.

10.30 Παράλληλα βέβαια θα εξασκηθούμε στην τοξοβολία και θα συμμετάσχουμε σε ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων στο χώρου του καμπ μας.

13.00 Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την επιστροφή. Στάση στην πόλη της Καλαμπάκας για μεσημεριανό φαγητό.

18.30 Άφιξη στην Αθήνα

Οργάνωση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
9 μέρες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α’: 30 Ιουνίου – 8 Ιουλίου - Sold out
Β’: 9 Ιουλίου - 17 Ιουλίου - Sold out
ΤΙΜΗ

840€ /ανά άτομο

Ελάχιστη συμμετοχή, 17 παιδιά.
 Μέγιστη συμμετοχή,  21 παιδιά.

Δήλωση Συμμετοχής

Για την ολοκλήρωση της κράτησης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής. Η δήλωση είναι ατομική και αφορά σε κάθε παιδί ξεχωριστά.

Υποδομές

Βάλια Κάλντα

O ξενώνας Casa Calda είναι ένας μικρός οικογενειακός παραδοσιακός ξενώνας με μια πολύ ωραία αυλή. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στα ανακαινισμένα και ειδικά διαμορφωμένα ισόγεια δωμάτια του ξενώνα. Κάθε δωμάτιο θα φιλοξενεί 6 παιδιά σε κρεβάτια κουκέτες, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του τουαλέτα. Ακριβώς δίπλα από τα δωμάτια, σε υπόστεγο χώρο, βρίσκεται η μικρή υπαίθρια τραπεζαρία μας με  μοναστηριακά τύπου τραπέζια. 

Διαμονή

Βάλια Κάλντα

Η διαμονή των κατασκηνωτών γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του ξενώνα Casa Calda στη Κρανιά Γρεβενών. O ξενώνας Casa Calda είναι ένας μικρός, απλός ξενώνας, με πολύ ωραία αυλή. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα ισόγεια δωμάτια του ξενώνα. Κάθε δωμάτιο θα φιλοξενεί 6 παιδιά σε κρεβάτια κουκέτες, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του τουαλέτα. Ακριβώς δίπλα από τα δωμάτια, σε υπόστεγο χώρο, βρίσκεται η μικρή υπαίθρια τραπεζαρία μας με  μοναστηριακά τύπου τραπέζια. Ο ξενώνας διατίθεται αποκλειστικά για το camp και δεν θα έχει άλλους διαμένοντες επισκέπτες.

Κάμπινγκ

Μία διανυκτέρευση στο επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας. Στήσιμο των σκηνών (ανά τρια άτομα ) στη κοίτη του ποταμού με εκπληκτική θέα το επιβλητικό φαράγγι.

Μια διανυκτέρευση στα Σύβοτα στην απομονωμένη και ερημική παραλία Πράπα Μάλη όπου και θα διανυκτερεύσουμε μόνο με τους υπνόσακους. 

 

Δραστηριότητες

 • Canoe-Kayak στη λίμνη Αωού, επίσκεψη στους καταρράχτες «Μπουλουβάρου»
 • Ανάβαση στην κορυφή Μπάλτσες, αναρρίχηση σε πίστα
 • Αναρρίχηση βράχου, τοξοβολία, περπάτημα στο φαράγγι της Πορτίτσας
 • Διάσχιση φαράγγι του «Κλέφτη»
 • Rafting, Flying Fox
 • Βόλτα με καΐκι & snorkeling 
 • Sea Kayak, Water Sports
 • Τοξοβολία, παιχνίδια δεξιοτήτων 

Οργανωτική δομή – Προσωπικό

 • Υπεύθυνος προγράμματος: Γιώργος Τόττας

Μετακίνηση/ Μεταφορά

Καμία αλλαγή από την πλευρά των γονέων ως προς την παραλαβή/αποβίβαση του παιδιού δεν θα ισχύει, εάν δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση 24 ώρες πριν και επιβεβαίωση από το Τμήμα Κρατήσεων στην Αθήνα, τηλ. 210 3310323

Επισκεπτήριο

Λόγω της σύντομης διάρκειας του προγράμματος δεν προβλέπεται ημέρα επισκεπτηρίου. Ο υπεύθυνος του προγράμματος, καθώς και το τμήμα κρατήσεων, είναι πάντα διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με το πρόγραμμα και την συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτό.

Διατροφολόγιο

Το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις διατροφικές τους ανάγκες καθώς και τις επιθυμίες τους. Περιλαμβάνει 5 γεύματα ημερησίως και είναι προσαρμοσμένο στις δραστηριότητες που ακολουθούν τα παιδιά, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός κατασκήνωσης.

ΗΜΕΡΑ

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΒΡΑΔΙΝΟ
Ημέρα 1η  

Τυρόπιτα Κουρού

Μακαρόνια με κιμά

Ημέρα 2η

Κοτοσουβλάκι με πατάτες

Φρούτο (Μπανάνα)

Πίτσα σπιτική

Ημέρα 3η

Χωριάτικη πίτα (χόρτα)

Φρούτο (Καρπούζι)

Ρύζι με κοτόπουλο

Ημέρα 4η

Όσπρια: Γίγαντες στο φούρνο

Μπάρα δημητριακών

Φαλάφελ με αραβική πίτα

Ημέρα 5η Μπιφτέκια με πατάτες

Ρυζόγαλο

Ομελέτα με τυρί

Ημέρα 6η BBQ Παραδοσιακό παγωτό Γρεβενών

Τραχανάς ξινός με τυρί φέτα και μανιτάρια 

Ημέρα 7η Γύρος πίτα

Μπάρα δημητριακών

Φασολάκια 

Ημέρα 8η Μακαρόνια καρμπονάρα

Κρουασάν

BBQ αποχαιρετισμού

Ημέρα 9η Κοτομπουκιές

 

 
 • Πρωινό: Γάλα Πλήρες / Τσάι βουνού, ψωμί ζυμωτό ολικής άλεσης με βούτυρο και μαρμελάδα/ μέλι, γάλα με δημητριακά, αυγά, κέικ, φρούτα εποχής  // Σερβίρεται μεταξύ 08:15 – 09:15
 • Δεκατιανό: Τσουρέκι / κέικ,  φρούτο, φυσικός χυμός , τυρόπιττα // Μοιράζεται στις 11:00
 •  Μεσημεριανό: Σερβίρεται μεταξύ 13:30 – 14:30
 •  Απογευματινό: Μοιράζεται στις 17:30
 •  Βραδινό: Σερβίρεται μεταξύ 20:30 – 21:30

* Όλα τα γεύματα συνοδεύονται με σαλάτα, τυρί (φέτα) ή αλοιφή, ψωμί.

Εξοπλισμός

Παρακαλούμε τους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον ορθό εξοπλισμό των παιδιών, όπως ακριβώς αναγράφεται στην παρακάτω λίστα. Οι ιδιαίτερες και συναρπαστικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης απαιτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να είναι ευχάριστες και όχι κουραστικές για τα παιδιά. Σακίδια και παπούτσια τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα για ορεινές δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμούς.

Αποσκευές:

 • Μεγάλο σακίδιο ή sac voyage (όχι βαλίτσα)
 • Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 35-45 Lt για τις δραστηριότητες (όχι σχολικές τσάντες)

Προτείνουμε τα παιδιά να μην έχουν στη κατοχή τους πάνω από μία μεγάλη αποσκευή γιατί δεν θα χωρέσουν στις σκηνές.

Για τον ύπνο:

 • Υπνόσακος Comfort: +8°  Limit: +3° 
 • Φακός με εφεδρική μπαταρία
 • 2 σεντόνια μονά και 2 μαξιλαροθήκες (αν υπάρχει κι ένα μικρό μαξιλάρι για τη διαμονή στη σκηνή)

Ρουχισμός:

 • 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
 • 1 ζευγάρι μποτάκια πεζοπορίας για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις πεζοπορίες
 • 1 ζευγάρι παπούτσια για το ποτάμι ή πέδιλα τύπου Teva ή παλιά αθλητικά παπούτσια που θα βραχούν
 • Σαγιονάρες για τους χώρους διαμονής
 • Αθλητικά ρούχα (κοντομάνικα μπλουζάκια, σορτσάκια, μακρύ παντελόνι φόρμας και φούτερ)
 • Εσώρουχα, κάλτσες βαμβακερές, πιτζάμες
 • Fleece ή ζεστό πουλόβερ
 • Μπουφάν αδιάβροχο και αντιανεμικό

Εξορμήσεις:

 • Καπέλο
 • Παγούρι (1 Lt.)
 • Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (προσώπου, σώματος)
 • Μαγιό & πετσέτα θαλάσσης

Ατομική Υγιεινή:

 • Είδη ατομικής υγιεινής (πετσέτα χ 2), πετσέτα θαλάσσης, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, κτένα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, Liposan για τα χείλη
 • Σάκος για τα άπλυτα

Προαιρετικά:

 • Γυαλιά ηλίου
 • Μουσικά όργανα (προαιρετικά)

Απαγορεύεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους :

 • Κινητό τηλέφωνο
 • Φωτογραφική μηχανή
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
 • Αντικείμενα μεγάλης αξίας
 • Αιχμηρά κι επικίνδυνα αντικείμενα (π.χ. μαχαίρια, σουγιάδες, αναπτήρες)
 • Μεγάλα χρηματικά ποσά (συνιστούμε όχι πάνω από 30€)
 • Γλυκά και τρόφιμα

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία όμως με τα παιδιά σας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος και να επιτευχθεί ο στόχος του, έχουν οριστεί συγκεκριμένες ώρες τηλεφωνικής συνομιλίας. Η συχνή επικοινωνία με τα παιδιά σας θα δυσκολέψει την ομαλή και γρήγορη προσαρμογή τους. Τα παιδιά έχουν κάθε μέρα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

 • Υπεύθυνος προγράμματος: Γιώργος Τόττας
 • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977 010060 & 6981878794
 • Ώρες επικοινωνίας: 20.00 – 21.30 μμ
 • Τηλέφωνο κρατήσεων (Αθήνα):  210 3310323  (Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00)

Ιατρική Κάλυψη

Το camp μας συνεργάζεται με εξωτερικό ιατρό παθολόγο στα Γρεβενά, ο οποίος είναι διαθέσιμος για τους κατασκηνωτές μας ανά πάσα στιγμή.

Οι άνθρωποί μας

Γιώργος Τόττας

Υπεύθυνος Δραστηριοτήτων

Camp Περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα

Ένα camp περιπέτειας στη Βάλια Κάλντα & τα Σύβοτα που συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα!

Κόστος από €840

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.