Trekking Hellas logo

Παιδική κατασκήνωση στο Καρπενήσι

Παιδική κατασκήνωση στο Καρπενήσι

Ένα μοναδικό κατασκηνωτικό κέντρο, ψηλά στο βουνό Καλιακούδα, στα όρια της αλπικής ζώνης

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α: 1 – 15 Ιουλίου 2022
Β: 15 – 29 Ιουλίου 2022
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
15 μέρες
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ηλικίες από 7 έως 16 ετών
Παιδική κατασκήνωση στο Καρπενήσι
Τιμή από €890
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 890 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Υπό τη σκιά της επιβλητικής κορυφής της Καλιακούδας, στα όρια της αλπικής ζώνης και σε υψόμετρο 1.400μ, βρίσκεται η Παιδική κατασκήνωση περιπέτειας στο Καρπενήσι της Trekking Hellas. Σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά μυούνται στη ζωή κοντά στη φύση. Μαθαίνουν να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Αναπτύσσουν πνευματικές, σωματικές και κοινωνικές δεξιότητες και διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Αποκτούν αυτονομία, ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους, δοκιμάζουν τα όριά τους, μαθαίνουν να μοιράζονται, να βασίζονται, να εμπιστεύονται. Δημιουργούν φιλίες, διασκεδάζουν, ονειρεύονται! Εμείς εδώ, στην Trekking Hellas στόχο έχουμε να εμφυσήσουμε στους κατασκηνωτές μας την αγάπη για τη φύση, δείχνοντάς τους ταυτόχρονα το δρόμο προς μια πιο δραστήρια ζωή!

Πεζοπορίες σε πανέμορφα ορεινά μονοπάτια. Συναρπαστικές διαδρομές με mountain bike σε δασικούς δρόμους. Flying fox, τοξοβολία, και αναρρίχηση πίστας. Rafting σε ορμητικά ποτάμια. Canyoning σε πανέμορφα επιβλητικά φαράγγια. Via Ferrata στη Μαύρη Σπηλιά. Και φυσικά περιβαλλοντικές δράσεις, εικαστικά και ομαδικά αθλήματα εμπλουτίζουν το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών! Η κατασκήνωση στο Καρπενήσι χαρίζει στα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες ζωής!

 • Το κατασκηνωτικό μας κέντρο απέχει 10 χλμ από το Μεγάλο Χωριό (περίπου 30-40′) και 25 χλμ. από το Καρπενήσι (περίπου 50-60′).
 • Όλες μας οι δραστηριότητες υλοποιούνται με ειδικά εκπαιδευμένους οδηγούς/συνοδούς και τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας!
Ημέρα 1η
Άφιξη - Τακτοποίηση
Ημέρα 2η
Ομαδικά Παιχνίδια
Ημέρα 3η
Ποδηλασία
Ημέρα 4η
Μικρό Flying Fox 70μ
Ημέρα 5η
Πεζοπορία στην Αετόβρυση
Ημέρα 6η
Αναρρίχηση σε βράχια
Ημέρα 7η
Πεζοπορία στα Πινακάκια
Ημέρα 8η
Ιππασία & Πισίνα
Ημέρα 9η
Μονοήμερη στη Μαύρη Σπηλιά
Ημέρα 10η
Rafting στον Tαυρωπό ή Τρικεριώτη
Ημέρα 11η
Ιππασία & Πισίνα
Ημέρα 12η
Βραδινή Πεζοπορία Ανιάδα
Ημέρα 13η
Ανάβαση στην κορυφή Βελούχι
Ημέρα 14η
Διήμερο στον Τόρνο
Ημέρα 15η
Αναχώρηση

Οργάνωση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
15 μέρες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α: 1 – 15 Ιουλίου 2022
Β: 15 – 29 Ιουλίου 2022
ΤΙΜΗ

890€

Υποδομές

 • Αρχηγείο
 • Κουζίνα-Τραπεζαρία
 • Καλλιτεχνικό εργαστήρι
 • Ιατρείο-Νοσηλευτήριο
 • Γήπεδο volley
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου
 • Πίστα αναρρίχησης
 • 4 WC και 3 ντους για κορίτσια
 • 4 WC και 3 ντους για αγόρια
 • 2 τραπέζια πινγκ-πονγκ

Διαμονή

Οι κατασκηνωτές διαμένουν σε σκηνές τύπου igloo, χωρητικότητας 2 έως 3 παιδιών του ίδιου φύλου και κοινής ηλικιακής ομάδας.

Οι σκηνές είναι αδιάβροχες με διπλά καλύμματα και ειδικό στρώμα για τον ύπνο.

Οι ομαδάρχες μένουν και εκείνοι σε σκηνές κοντά στα παιδιά για την ασφάλεια και την επίβλεψη τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Τοποθεσία

Το κατασκηνωτικό μας κέντρο απέχει 10 χλμ από το Μεγάλο Χωριό (περίπου 30-40′) και 25 χλμ. από το Καρπενήσι (περίπου 50-60′).

 

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και να ανταποκρίνονται στις ηλικίες τους. Η επιβεβλημένη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων με βάση την ηλικία, αφορά στο βαθμό δυσκολίας και το είδος της δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, το πρόγραμμα των παιδιών ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το δυναμικό της ομάδας.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

 • Τοξοβολία: Η τοξοβολία γίνεται στο χώρο της κατασκήνωσης και διαρκεί ένα πρωί ή ένα απόγευμα. (2 φορές/περίοδο)
 • Αναρρίχηση πίστας: Η αναρρίχηση λαμβάνει χώρα σε πίστα 10 μέτρων στο χώρο της κατασκήνωσης και διαρκεί ένα πρωί ή ένα απόγευμα.                          (2 φορές/περίοδο)
 • Ποδηλασία: Η ποδηλασία για τα παιδιά μέχρι και 11 ετών γίνεται έξω και γύρω από την κατασκήνωση σε εύκολο χωματόδρομο. Η διάρκεια της μπορεί να είναι 2 ώρες με στάσεις ξεκούρασης.        Η ποδηλασία για τα παιδιά από 12 ετών και άνω, γίνεται στην Αετόβρυση ή στην Ανιάδα. Η διάρκεια της είναι 3-4 ώρες μαζί με στάσεις ξεκούρασης, σε χωματόδρομο. Καλύπτει ένα πρωινό.      (2 φορές/περίοδο)
 • Μικρό Flying Fox 70μ: Υλοποιείται στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. (2 φορές/περίοδο)
 • Περιβαλλοντική Ξενάγηση: Γίνεται στο χώρο γύρω από την κατασκήνωση και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα.       (1 φορά/περίοδο)
 • Ομαδικά Παιχνίδια: Πραγματοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο της κατασκήνωσης. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συμμετέχουν σε μια σειρά παιχνιδιών, όπου η συνεργασία, η ομαδικότητα, η στρατηγική και η ταχύτητα είναι αυτά που θα κρίνουν τον νικητή. Καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. (1-2 φορές/περίοδο)
 • Πεζοπορία στα Πινακάκια: Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια, με στόχο την αντικρινή κορυφή. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 2 – 3 ώρες. Γίνεται την 2η ημέρα της κατασκήνωσης.
 • Πεζοπορία στην Αετόβρυση: Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια, με στόχο την Αετόβρυση. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 2 – 3 ώρες. Γίνεται την 2η ημέρα της κατασκήνωσης.
 • Βραδινή Πεζοπορία Ανιάδα: Γύρω στις 18.00 φεύγουμε από την κατασκήνωση και πεζοπορούμε μέχρι το χωριό Ανιάδα. Από εκεί ξεκινούμε για την επιστροφή στην κατασκήνωση στις 21.30 το βράδυ και φτάνουμε στις 23.30.
 • Rafting στον Tαυρωπό ή Τρικεριώτη: Φεύγουμε το πρωί με το λεωφορείο από την κατασκήνωση για το ποτάμι (1 ώρα διαδρομή). Η κατάβαση στο ποτάμι διαρκεί 1,30 ώρα περίπου. Επιστροφή στην κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Καρπενήσι ή στο Μεγάλο  Χωριό.  Τα παιδιά έως και 11 ετών κάνουν μικρή διαδρομή 45 λεπτά περίπου.                 (1 φορά/περίοδο)                 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το rafting θα γίνεται εφόσον η στάθμη του νερού είναι κατάλληλη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.
 • Ποδόσφαιρο, Volley, Ping – Pong Ρακέτες, Σκάκι: Κατά την διάρκεια της περιόδου θα γίνονται πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, volley, αναρρίχησης, σκακιού και Ping – Pong, στα οποία συμμετέχουν όλοι οι κατασκηνωτές.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ

 • Ζωγραφική & Χειροτεχνία: Γίνεται στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. (2 φορές/περίοδο)
 • Ιππασία & Πισίνα: Το πρωί αναχωρούμε με το λεωφορείο για το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας SALOON. Εκεί γίνεται η ιππασία διάρκειας 10 λεπτών και με συνοδεία εκπαιδευτή. Στη συνέχεια μπαίνουμε στο τρενάκι, κάτω από τα πλατάνια. Κατόπιν μεταφερόμαστε δίπλα στην πισίνα του KASMIR για μπάνιο. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με το λεωφορείο.                 (1 φορά/περίοδο)
 • Μονοήμερη στη Μαύρη Σπηλιά: Φεύγουμε το πρωί με το λεωφορείο με προορισμό το χωριό Προυσός, στο οποίο φτάνουμε μετά από 1 ώρα. Πεζοπορούμε στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Διάρκεια πεζοπορίας 1.30-2 ώρες.
 • Διήμερο στον Τόρνο: Φεύγουμε από την κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα με προορισμό το χωριό Τόρνος (διαδρομή 1.30 ώρας). Το απόγευμα κάνουμε μικρή πεζοπορία 1 ώρας γύρω από το χωριό. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη μέρα το πρωί κατευθυνόμαστε με το λεωφορείο στη θέση Διπόταμα, όπου κάνουμε rappel 25 μέτρων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην κατασκήνωση, με ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Χωριό
 • Διήμερο στην Καλλιθέα: Αναχωρούμε για το χωριό Καλλιθέα στο οποίο φτάνουμε μετά από 1.15 λεπτά. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη ημέρα κάνουμε πεζοπορία 1.30 ώρα μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Εκεί βλέπουμε το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη και το εκτροφείο πέστροφας. Μετά κάνουμε στάση στο Καρπενήσι και επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με το λεωφορείο. (1 φορά/περίοδο)

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

 • Προσανατολισμός: Γίνεται στον γύρω χώρο της κατασκήνωσης. Τα παιδιά μαθαίνουν τη χρήση χάρτη και πυξίδας. Στη συνέχεια χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να βρουν τα σημεία που είναι σημασμένα στο χάρτη, καθώς επίσης να λύσουν γρίφους. Καλύπτει ένα πρωινό ή ένα απόγευμα. (1 φορά/περίοδο)
 • Αναρρίχηση σε βράχια: Πεζοπορούμε για μισή ώρα μέχρι το αναρριχητικό πεδίο, όπου αναρριχόμαστε. Καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. (1-2 φορές/περίοδο)
 • Ανάβαση στην κορυφή Βελούχι: Φεύγουμε το πρωί με λεωφορείο για το Χιονοδρομικό Κέντρο (διαδρομή 1.30 ώρας). Ανάβαση στην κορυφή Βελούχι 2.315μ, η υψηλότερη της Ευρυτανίας. Η διάρκεια της ανάβασης/κατάβασης είναι 2.30 ώρες. Επιστροφή στην κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Καρπενήσι ή στο Μεγάλο Χωριό. (1 φορά/περίοδο)
 • Διήμερο στον Τόρνο: Φεύγουμε από την κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα και μετά από 1.30 ώρα φτάνουμε στο χωριό Τόρνος. Το απόγευμα κάνουμε μικρή πεζοπορία 1 ώρας γύρω από το χωριό. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη μέρα το πρωί πάμε με το λεωφορείο στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς και κάνουμε Canyoning σε 2 καταρράκτες 8 μέτρων και έναν καταρράκτη 20 μέτρων (διάρκεια 3 ώρες). Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση με το λεωφορείο, το μεσημέρι.
 • Διήμερο στο Πάντα Βρέχει: Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια για το χωριό Δολιανά (διαδρομή 3 ωρών). Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες. Το άλλο πρωί πεζοπορούμε 1 ώρα με προορισμό το Πάντα Βρέχει. Από εκεί φεύγουμε το μεσημέρι με το λεωφορείο.
 • Ανάβαση στην Καλιακούδα:  Ανεβαίνουμε στην κορυφή της Καλιακούδας. Συμμετοχή προαιρετική.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 14 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ/ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ(3 ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ)

 • Canyoning στο Βόθωνα: Canyoning στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βόθωνα. Συμμετέχουν ΜΟΝΟ παλιοί κατασκηνωτές (3 χρόνια τουλάχιστον στην κατασκήνωση) και ηλικίας 14 ετών και άνω. Η συμμετοχή ή μη στη δραστηριότητα αυτή επαφίεται στην κρίση του αρχηγού της κατασκήνωσης.

Οργανωτική δομή – Προσωπικό

Αρχηγός κατασκήνωσης: Σταλίκας Δημήτρης, υπεύθυνος της Trekking Hellas Ευρυτανίας

Με δυναμική ενασχόληση στον τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων (κατάβαση rafting, αναρρίχηση, πεζοπορίες, canyoning, σκι), μέλος της Ομάδας Διάσωσης Καρπενησίου και γνώστης παροχής Πρώτων Βοηθειών. Έχει πολυετή πείρα στον χώρο των κατασκηνώσεων, με σημαντικές γνώσεις για το περιβάλλον και όρεξη να μεταδώσει στα παιδιά το σεβασμό στη φύση.  Είναι υπεύθυνος για το  πρόγραμμα της κατασκήνωσης και έχει τη συνολική ευθύνη για  την  ομαλή διεξαγωγή του.

Ομαδάρχης: Κατευθύνει την  ομάδα του, καθοδηγεί, βοηθάει, εμπνέει, προστατεύει. Πρωτεύων στόχος του είναι να γνωρίσει σε βάθος τα παιδιά, το χαρακτήρα και τις προτιμήσεις τους στο φαγητό, τη μουσική και τις δραστηριότητες. Οι  ομαδάρχες έχουν  παρακολουθήσει έναν υποχρεωτικό κύκλο σεμιναρίων, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές γνώσεις, όσο  και  εκπαίδευση στην οργάνωση των  παιχνιδιών και  των δραστηριοτήτων του  προγράμματος, καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Βοηθοί ομαδαρχών: Είναι παλαιοί κατασκηνωτές (16-18 ετών), οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τη φιλοσοφία της κατασκήνωσης. Γνωρίζουν τις δραστηριότητες και αποτελούν τους μελλοντικούς  ομαδάρχες. Πάντοτε με την επίβλεψη του υπεύθυνου της κατασκήνωσης και του ομαδάρχη δίνουν το στίγμα και τον ρυθμό της  ομάδας.

Συνοδοί δραστηριοτήτων: Οι συνοδοί των δραστηριοτήτων είναι ειδικά καταρτισμένοι στο  αντικείμενό τους,  σχεδιάζουν και  συντονίζουν τις αντίστοιχες  δραστηριότητες για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ιατρός / Νοσηλευτής: Φροντίζει για την υγεία και υγιεινή των κατασκηνωτών και μεταφέρει τις γνώσεις του σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Βρίσκεται ανελλιπώς στην κατασκήνωση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας έως και την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου. Ο γιατρός/νοσηλευτής της κατασκήνωσης έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συμμετοχή ή μη (για ιατρικούς λόγους) των κατασκηνωτών στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Σε απόσταση 35’ από το κατασκηνωτικό κέντρο βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο του Καρπενησίου.

Μετακίνηση/Μεταφορά

Αναχώρηση παιδιών:

 • Σημείο συνάντησης: Είσοδος Κέντρου Αντισφαίρισης ΟΑΚΑ, στον χάρτη, εδώ.
 • Ώρα αναχώρησης7.30πμ – παρακαλούμε να είστε εκεί τουλάχιστον 15 νωρίτερα. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30πμ ακριβώς και δεν θα υπάρξει δυνατότητα αναμονής καθυστερημένων αφίξεων.

Επιστροφή παιδιών:

 • Σημείο συνάντησης: Είσοδος Κέντρου Αντισφαίρισης ΟΑΚΑ, στον χάρτη, εδώ.
 • Ώρα επιστροφής: Για την ακριβή ώρα άφιξης των παιδιών από το Καρπενήσι θα ενημερωθείτε από το Τμήμα Κρατήσεων. Τα παιδιά επιστρέφουν το απόγευμα μεταξύ 17.00-20.00

 

Καμία αλλαγή από την πλευρά των γονέων ως προς την παραλαβή/αποβίβαση του παιδιού δεν ισχύει, εάν δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση και επιβεβαίωση από το Τμήμα Κρατήσεων στην Αθήνα, τηλ 2103310323.

Επισκεπτήριο

Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποίηση ή μη του επισκεπτηρίου πιο κοντά στις κατασκηνωτικές ημερομηνίες.

Διατροφολόγιο

Το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις διατροφικές τους ανάγκες καθώς και τις επιθυμίες τους. Περιλαμβάνει 5 γεύματα ημερησίως και είναι προσαρμοσμένο στις δραστηριότητες που ακολουθούν τα παιδιά, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός κατασκήνωσης.

 • Πρωινό – 08:15 – 09:15: Φρέσκο γάλα/τσάι, ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι, γάλα με δημητριακά
 • Δεκατιανό – 11:00 : Μπισκότα ή κρουασάν ή σοκολάτα
 • Μεσημεριανό – 13:30 – 14:30
 • Απογευματινό – 17:30: Λουκουμάδες, τηγανίτες, ψωμί με μερέντα, ρυζόγαλο
 • Βραδινό – 20:30 – 21:30

Παρακάτω παραθέτουμε τα ενδεικτικά γεύματα ανά ημέρα:

Ημέρα Μεσημεριανό Βραδινό
Ημέρα 1η Μακαρόνια με κιμά Λουκάνικα και πατατοσαλάτα
Ημέρα 2η Ψάρι με ρύζι Σουβλάκια
Ημέρα 3η Μπριζόλες με πατάτες Φασολάκια
Ημέρα 4η Παστίτσιο Ψαρόσουπα
Ημέρα 5η Κοτόπουλο με ρύζι Γεμιστά
Ημέρα 6η Κοτόσουπα Σουβλάκια
Ημέρα 7η Κρέας με πατάτες Ψάρι με ρύζι
Ημέρα 8η Φακές Σουβλάκια
Ημέρα 9η Μακαρόνια με κιμά Λουκάνικα με χυλοπίτες
Ημέρα 10η Μπριζόλες με πατάτες Κοτόσουπα
Ημέρα 11η Γιουβέτσι Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
Ημέρα 12η Κοτόπουλο με πατάτες Ψάρι με ρύζι
Ημέρα 13η Μπριάμ Μπιφτέκια
Ημέρα 14η Κρέας με πατάτες Σουβλάκια
Ημέρα 15η Καρμπονάρα Λήξη προγράμματος
 • Όλα τα γεύματα συνοδεύονται με σαλάτα, τυρί, ψωμί και φρούτο εποχής.
 • Όταν οι ομάδες βρίσκονται σε δραστηριότητες εκτός κατασκήνωσης  το μεσημεριανό αποτελείται από sandwich με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και βούτυρο και συνοδεύεται με χυμό.

Εξοπλισμός

Παρακαλούμε τους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον ορθό εξοπλισμό των παιδιών, όπως ακριβώς αναγράφεται στην παρακάτω λίστα. Οι ιδιαίτερες και συναρπαστικές δραστηριότητες τις κατασκήνωσης απαιτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να είναι ευχάριστες και όχι κουραστικές για τα παιδιά. Σακίδια και παπούτσια τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα για ορεινές δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμούς.

Αποσκευές:

 • Μεγάλο σακίδιο ή sac de voyage (όχι βαλίτσα)
 • Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 35-45 Lt για τις δραστηριότητες (όχι σχολικές τσάντες)

Προτείνουμε τα παιδιά να μην έχουν στη κατοχή τους πάνω από μία μεγάλη αποσκευή λόγω του περιορισμένου χώρου στις σκηνές.

Για τον ύπνο:

 • Υπνόσακος (Χειμερινός – Όχι παραλίας , τουλάχιστον Comfort : +8° Limit : +3°)
 • Φακός με εφεδρική μπαταρία
 • 2 σεντόνια μονά και μαξιλαροθήκες (Αντί για μαξιλάρι συνιστούμε μια μαξιλαροθήκη, την οποία την γεμίζουν τα παιδιά με ρούχα).

Ρουχισμός:

 • 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
 • 1 ζευγάρι μποτάκια πεζοπορίας για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις πεζοπορίες
 • 1 ζευγάρι παπούτσια για το ποτάμι ή πέδιλα τύπου Τeva ή αθλητικά παπούτσια (ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα Crocs και οι σαγιονάρες)
 • Αθλητικά ρούχα (κοντομάνικα μπλουζάκια, σορτσάκια, μακρύ παντελόνι φόρμας και φούτερ)
 • Εσώρουχα, κάλτσες βαμβακερές,  πιτζάμες
 • Fleece ή ζεστό πουλόβερ
 • Μπουφάν αδιάβροχο και αντιανεμικό
 • 2 Self-Test

Εξορμήσεις:

 • Καπέλο
 • Γυαλιά ηλίου
 • Παγούρι (1 Lt.)
 • Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (προσώπου, σώματος)
 • Μαγιό

Άλλα:

 • Είδη ατομικής υγιεινής (πετσέτα x 2), οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, Liposan για τα χείλη)
 • Σάκος για τα άπλυτα
 • Μουσικά όργανα (προαιρετικά)

Απαγορεύεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους :

 • Κινητό τηλέφωνο
 • Φωτογραφική μηχανή
 • Αντικείμενα μεγάλης αξίας
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
 • Αιχμηρά κι επικίνδυνα αντικείμενα (π.χ. μαχαίρια, σουγιάδες, αναπτήρες)
 • Μεγάλα χρηματικά ποσά (συνιστούμε όχι πάνω από 30€)
 • Γλυκά και τρόφιμα που  μπορεί να  αλλοιωθούν

Επικοινωνία

Επικοινωνία

O υπεύθυνος  του προγράμματος, καθώς και το Τμήμα Κρατήσεων, είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία έχετε σχετικά με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και την συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτό. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος και να επιτευχθεί ο στόχος του, έχουν οριστεί συγκεκριμένες ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα παιδιά σας. Αυτές είναι κάθε απόγευμα από τις 14:30-17:00 στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τηλέφωνα κατασκήνωσης:  

 • 6988 294299
 • 6988 294322
 • 6988 294325
 • 6982 096521
 • 6989 683009
 • 6986 994969
 • 6988 294319
 • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: Σταλίκας Δημήτρης 6978 187863

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία :

 • Τηλέφωνο Κρατήσεων:   210 3310323 (Δευτέρα – Παρασκευή  από τις 09:00  έως   τις 17:00)

Η συχνή επικοινωνία με  τα  παιδιά σας  θα  δυσκολέψει την  ομαλή και  γρήγορη προσαρμογή τους. Τα παιδιά έχουν καθημερινά πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Στην κατασκήνωση δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων. 

Οι άνθρωποί μας

Δημήτρης Σταλίκας

Υπεύθυνος Δραστηριοτήτων

Παιδική κατασκήνωση στο Καρπενήσι

Ένα μοναδικό κατασκηνωτικό κέντρο, ψηλά στο βουνό Καλιακούδα, στα όρια της αλπικής ζώνης

Κόστος από €890

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Βάση

Trekking Hellas Ευρυτανίας

Καρπενήσι

Τηλέφωνο: (+30)22370 25940

Σταλίκας Δημήτρης (+30) 6978 187863

Email: evritania@trekking.gr

Διεύθυνση: 3ο χλμ Περ/κης Οδού Καρπενησίου-Λαμίας TK 36100, Καρπενήσι

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.