Island Hopping στα Δωδεκάνησα

Island Hopping στα Δωδεκάνησα

7 ημέρες, 4 νησιά, μια μοναδική πεζοπορική εμπειρία

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Απρίλιος - Μάιος & Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
7 ημέρες
Island Hopping στα Δωδεκάνησα
Τιμή από €1530
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1530 - ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σύνοψη

Απολαύστε στο έπακρο τα Δωδεκάνησα με αυτή την ειδυλλιακή περιήγηση από νησί σε νησί. Ανακαλύψτε την κοσμοπολίτικη Ρόδο, απολαύστε τη μαγευτική θέα και εξερευνήστε τα πιο ανέγγιχτα και μη ανεπτυγμένα νησιά Τήλο, Χάλκη και Αλιμιά.

Το Island Hopping στα Δωδεκάνησα ξεκινά και καταλήγει στο κοσμοπολίτικο νησί της Ρόδου. Από εδώ ξεκινάμε ένα σύντομο ταξίδι με ένα μικρό τοπικό πλοίο για το μικροσκοπικό νησί της Τήλου. Με βάση το γοητευτικό ξενοδοχείο Ilidi Rock, επισκεπτόμαστε απομακρυσμένα χωριά "φαντάσματα", μοναστήρια και μεσαιωνικά κάστρα. Πεζοπορούμε κατά μήκος της ακτογραμμής, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα στη θάλασσα και υπέροχα μπάνια σε μοναδικές, απομονωμένες παραλίες. Επόμενος προορισμός μας είναι η πολύχρωμη Χάλκη, το μικρότερο κατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως το νησί της Ειρήνης και της Φιλίας. Αφού εξερευνήσουμε τα μονοπάτια της Χάλκης και μαγευτούμε από την καταπληκτική θέα των γύρω νησιών, ξεκινάμε για να ανακαλύψουμε το ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς πριν επιστρέψουμε στη Ρόδο.

Ημέρα 1η
Άφιξη στη Ρόδο
Ημέρα 2η
Πεζοπορία Λιβάδια - παραλία Λεθρά - Μικρό Χωριό - Λιβάδια
Ημέρα 3η
Πεζοπορία Λιβάδια - Γέρα - Λιβάδια
Ημέρα 4η
Πεζοπορία Αγ. Παντελεήμονας - Άγιος Αντώνιος - Μεγάλο Χωριό
Ημέρα 5η
Πεζοπορία Νημποριό - Χωριό - Παραλία Πόνταμος - Νημποριό
Ημέρα 6η
Εκδρομή μισής ημέρας και πεζοπορία στην Αλιμιά
Ημέρα 7η
Χάλκη - Ρόδος

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στη Ρόδο

Το Island Hopping στα Δωδεκάνησα περιλαμβάνει την άφιξή σας στη Ρόδο και τη μεταφορά σας στο λιμάνι. Αφού συναντήσετε έναν επαγγελματία συνοδό της Trekking Hellas, επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για την Τήλο! Βαφτίζουμε την αρχή της συναρπαστικής μας περιπέτειας απολαμβάνοντας ένα νόστιμο δείπνο καλωσορίσματος.

Διανυκτέρευση στην Τήλο.

Πεζοπορία Λιβάδια - παραλία Λεθρά - Μικρό Χωριό - Λιβάδια

Σήμερα ξεκινάμε από το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Λιβάδια και το μονοπάτι μας οδηγεί κατά μήκος της ακτογραμμής σε υπέροχες παραλίες, συμπεριλαμβανομένης μιας κόκκινης παραλίας - λόγω του χρώματος της άμμου της. Στη συνέχεια, έχοντας φτάσει στην παραλία Λεθρά, έναν καταπράσινο δεντροφυτεμένο παράδεισο, ξεκινάμε την ανάβαση προς το Μικρό Χωριό. Κάποτε ήταν ένα πυκνοκατοικημένο χωριό, αλλά τώρα είναι έρημο. Τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και παραμένουν μαζί με τα στενά σοκάκια, τις πράσινες αυλές και τους λίγους σημερινούς κατοίκους του - τις κατσίκες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί εδώ ένα μπαρ στο οποίο οι πελάτες μπορούν να κάνουν βόλτα σε αυτό το μοναδικό χωριό "φάντασμα". Όσο γραφικό κι αν είναι, είμαστε αναγκασμένοι να το αφήσουμε πίσω μας, προκειμένου να ξεκινήσουμε την κάθοδό μας πίσω προς το σημείο αφετηρίας μας, τα Λιβάδια.

Απόσταση: 7 χλμ.

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες.

Διανυκτέρευση στην Τήλο

Πεζοπορία Λιβάδια - Γέρα - Λιβάδια

Σήμερα ξεκινάμε από το χωριό Λιβάδια και ακολουθούμε και πάλι την ακτογραμμή, περπατώντας δίπλα στην παραλία, προς το τέλος του κόλπου του λιμανιού της Τήλου.

Το μονοπάτι ήταν κάποτε χτισμένο στην κορυφογραμμή μιας πλαγιάς του βουνού και συνέδεε το λιμάνι με το εγκαταλελειμμένο πλέον χωριό Γέρα. Εδώ, μόνο μερικά σπίτια και μερικά αλώνια έχουν απομείνει, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος που εκτείνεται όσο το μάτι φτάνει. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας και ξεκινάμε την ανάβαση μέσα από μια όχθη του ποταμού γεμάτη δέντρα για να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο της πεζοπορίας μας. Με υπέροχη θέα στα κοντινά νησιά, στη συνέχεια κατηφορίζουμε ξανά προς τα Λιβάδια.

Απόσταση: 8.5 χλμ

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 4 ώρες

Διανυκτέρευση στην Τήλο

Πεζοπορία Αγ. Παντελεήμονας - Άγιος Αντώνιος - Μεγάλο Χωριό

Σήμερα η πεζοπορική μας περιήγηση θα μας οδηγήσει στον Άγιο Παντελεήμονα, ένα μοναστήρι που χτίστηκε το 1531 μ.Χ. από έναν ναυτικό, ο οποίος επέζησε από ένα ναυάγιο και είδε στον ύπνο του τον Άγιο Παντελεήμονα. Ως αποτέλεσμα αποφάσισε να χτίσει το μοναστήρι για να τιμήσει τον Άγιο που τον είχε σώσει. Και, όπως λέει ο μύθος, ανακάλυψε μια φυσική πηγή στο σημείο όπου αποφάσισε να χτίσει το μοναστήρι! Σήμερα, ο Άγιος Παντελεήμονας στέκεται επιβλητικά σε μια βουνοπλαγιά, περιτριγυρισμένος από πλατάνια και κυπαρρίσια, δημιουργώντας μια αντίθεση με το άγριο περιβάλλον του και ένα σπάνιο θέαμα για νησί. Το μονοπάτι ξεκινά από τα περίχωρα της Μονής και οδηγεί στον Άγιο Αντώνιο - το δεύτερο λιμάνι του νησιού, προσφέροντας φανταστική θέα προς τη Νίσυρο.

Φτάνουμε στον Άγιο Αντώνιο και στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο Μεγάλο Χωριό. Το Μεγάλο Χωριό είναι σήμερα η πρωτεύουσα της Τήλου. Χτισμένο υπό την προστασία ενός μεσαιωνικού κάστρου, το Μεγάλο Χωριό, δεσπόζει περήφανα πάνω από την Έριστο, τη μεγαλύτερη και πιο διάσημη παραλία του νησιού.

Απόσταση: 7.5χλμ

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες.

Το απόγευμα παίρνουμε το πλοίο για τη Χάλκη και απολαμβάνουμε μερικά αξιοθέατα στην κεντρική πόλη.

Διανυκτέρευση στη Χάλκη

Πεζοπορία Νημποριό - Χωριό - Παραλία Πόνταμος - Νημποριό

Η πέμπτη ημέρα του Island Hopping στα Δωδεκάνησα ξεκινά από την πρωτεύουσα της Χάλκης, το Νημποριό, που είναι επίσης το κύριο χωριό και λιμάνι του νησιού. Από εδώ περπατάμε σταδιακά ανηφορικά μέσα από μια εύφορη κοιλάδα που οδηγεί μέχρι το Μεσαιωνικό Κάστρο του Χωριού. Το Χωριό, στα δυτικά της Χάλκης, ήταν κάποτε ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Είναι χτισμένο γύρω από το λόφο πάνω στον οποίο βρίσκεται το φρούριο, με το παραδοσιακό στυλ των πέτρινων σπιτιών του. Το Χωριό εγκαταλείφθηκε σιγά σιγά και σήμερα είναι έρημο. Η θέα από το Κάστρο είναι μαγευτική και σε μια καθαρή μέρα, η Ρόδος, η Νίσυρος, η Κάρπαθος και η Τήλος είναι ορατές, όλες περιτριγυρισμένες από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στην επιστροφή, θα σταματήσουμε στην παραλία Πόνταμος για ένα δροσιστικό μπάνιο και ένα θρεπτικό σπιτικό γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα.

Απόσταση: 6,5 χλμ.

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες

Διανυκτέρευση στη Χάλκη

Εκδρομή μισής ημέρας και πεζοπορία στην Αλιμιά

Σήμερα θα εξερευνήσουμε ένα ακατοίκητο νησί, την Αλιμιά. Ξεκινάμε από το λιμάνι της Χάλκης και πλέουμε μέχρι να φτάσουμε στον πρώτο μεγάλο κόλπο της, όπου κάποτε βρισκόταν ο κεντρικός οικισμός. Το χωριό αυτό ανακηρύχθηκε ως προστατευόμενο το 1978. Εκεί, θα αποβιβαστούμε για να περπατήσουμε ανάμεσα στους ανέγγιχτους θησαυρούς του. Θα περιπλανηθούμε σε ξεχασμένα μονοπάτια, καθώς το νησί είναι ακατοίκητο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, η Αλιμιά χρησιμοποιούνταν ως σημείο αγκυροβολίου και παρατηρητήριο για τον στόλο της Ρόδου. Εκείνη την εποχή κατασκευάστηκε ένας πύργος στην υψηλότερη κορυφή του νησιού, στην ανατολική πλευρά του, ο οποίος σώζεται μέχρι σήμερα. Μέρος αυτού του ελληνιστικού πύργου χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός μεσαιωνικού κάστρου το 1475 από τους ιππότες του Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι είχαν κατακτήσει τα Δωδεκάνησα εκείνη την εποχή. Μόλις φτάσουμε στον δεύτερο σημαντικό κόλπο του νησιού, έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα γαλάζια νερά του και στη συνέχεια να απολαύσουμε ένα μπάρμπεκιου στην παραλία. Νωρίς το απόγευμα, σαλπάρουμε πίσω στη Χάλκη.

Απόσταση: 6 χλμ.

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 2,5 ώρες

Διανυκτέρευση στη Χάλκη

Χάλκη - Ρόδος

Την τελευταία ημέρα αφήνουμε τη γραφική Χάλκη και επιστρέφουμε με το πλοίο στη Ρόδο, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Αυτό είναι το τέλος του αξέχαστου ταξιδιού μας στα πανέμορφα Δωδεκάνησα.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Highlights

 • Τέσσερις πεζοπορίες (συμπεριλαμβανομένων δύο παράκτιων πεζοποριών στην Τήλο και την Αλιμιά)
 • Μεσαιωνικά κάστρα
 • Ερημικά χωριά
 • Εκδρομή σε ακατοίκητο νησί

Προκαθορισμένες ημερομηνίες αναχώρησης 2023

 • 08 - 14 Απριλίου

 • 15 - 21 Απριλίου

 • 14 - 20 Οκτωβρίου

Κόστος ανά άτομο : 1530 ευρώ

*ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4

Κόστος ανά άτομο

 • 1530€ για 6-7 συμμετέχοντες

 • 1715€ για 4-5 συμμετέχοντες

 • 2305€ για 2-3 συμμετέχοντες

*Ισχύει για όλες τις άλλες διαθέσιμες ημέρες εκτός από τις σταθερές αναχωρήσεις.

 

Γενικές πληροφορίες

Η Trekking Hellas προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων και περιηγήσεων στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στο πρόγραμμά σας, σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.  Αν σας αρέσει η πεζοπορία σε λιγότερο γνωστά και πιο παραδοσιακά αυθεντικά νησιά, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Πεζοπορικό Ταξίδι στην Κάρπαθο ή το ταξίδι Ιστιοπλοΐα & Πεζοπορία στα Δωδεκάνησα, αν θέλετε να εξερευνήσετε τα νησιά μέσα από τα μάτια ενός ναυτικού!

Εξοπλισμός

Θα βρείτε παρακάτω έναν προτεινόμενο κατάλογο εξοπλισμού. Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε αντικείμενα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όταν ετοιμάζετε τα ρούχα για το ταξίδι σας, μπορείτε να βασιστείτε στο δημοφιλές σύστημα "layering ". Αν κάνει ζέστη μπορείτε να "αφαιρείτε" στρώσεις, αν είναι πιο δροσερά και φυσάει μπορείτε γρήγορα να "προσθέσετε" στρώσεις.

Αποσκευές

 • Τσάντα ή αποσκευές με ροδάκια
 • Σακίδιο ημέρας για να μεταφέρετε φωτογραφική μηχανή, παγούρι νερό, σνακ κ.λπ.
 • Κλειδαριές και tags αποσκευών

Εξωτερικά ενδύματα

 • Φλις πουλόβερ μεσαίου βάρους
 • Αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι ή πόντσο

Ρούχα

 • Σορτς πεζοπορίας
 • Casual ρούχα από ελαφριά υφάσματα
 • Μπλουζάκια με κοντό και μακρύ μανίκι
 • Παντελόνι πεζοπορίας, φαρδύ και άνετο
 • Εσώρουχα
 • Μαγιό

Αξεσουάρ ένδυσης

 • Καπέλο

Υποδήματα

 • Παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος και να προστατεύουν τον αστράγαλο
 • Σανδάλια παραλίας
 • Casual, άνετα παπούτσια για το βράδυ

Αξεσουάρ

 • Αντηλιακό και προστασία για τα χείλη
 • Γυαλιά ηλίου και ιμάντας συγκράτησης
 • Πετσέτα παραλίας

Προαιρετικά αξεσουάρ

  • Θήκη ασφαλείας ή ζώνη χρημάτων
  • Μπατόν ή μπαστούνι πεζοπορίας
  • Φωτογραφική μηχανή, μνήμη και μπαταρίες
  • Μαξιλάρι ταξιδιού
  • Φάρμακα για τη ναυτία της κίνησης
  • Προσωπικό κουτί πρώτων βοηθειών
  • Εντομοαπωθητικό (χαμηλού κινδύνου)
  • Παγούρι για νερό. Σύμφωνα με την εταιρική μας πολιτική δεσμευόμαστε να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών μίας χρήσεως

Όσο πιο ελαφριά ταξιδεύετε, τόσο πιο εύκολα ταξιδεύετε! Χρησιμοποιήστε την κρίση σας και πακετάρετε όσο το δυνατόν ελαφρύτερα πράγματα. Θα εκτιμήσετε τις ελαφριές αποσκευές προς το τέλος του ταξιδιού σας.

Island Hopping στα Δωδεκάνησα

7 ημέρες, 4 νησιά, μια μοναδική πεζοπορική εμπειρία

Κόστος από €1530

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

 • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Ποιο είναι το σημείο συνάντησης;

Σημείο συνάντησης: Αεροδρόμιο ή Λιμάνι

Ώρα αναχώρησης: Κατόπιν συνεννόησης

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.