Σαφάρι Κένυα-Τανζανία Open dates

Σαφάρι Κένυα-Τανζανία Open dates

7 ήμερο σαφάρι στα πάρκα Maasai Mara, Serengeti & Ngorongoro

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
open dates 2024 ως Semi-Guide
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
7 ημέρες
Σαφάρι Κένυα-Τανζανία Open dates
Τιμή από €2805
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2805 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η Κένυα και η Τανζανία φιλοξενούν μερικά από τα πιο διάσημα καταφύγια άγριας ζωής του πλανήτη, έχοντας θεσπίσει ένα καθεστώς νομικής προστασίας των άγριων ζώων και έχοντας αναπτύξει μια νέα οικονομική δραστηριότητα που στηρίζεται στα τουριστικά προγράμματα παρατήρησης της άγριας ζωής. Στο παρελθόν, τόσο οι αυτόχθονες κτηνοτρόφοι Μασάι που ζούσαν και κυνηγούσαν στους ίδιους βιότοπους με τα άγρια ζώα, όσο και η διοργάνωση πρώιμων σαφάρι με σκοπό το κυνήγι άγριων ζώων επηρέαζαν σημαντικά τους αριθμούς των ζώων. 

Σήμερα εφαρμόζεται ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας που στηρίζεται στον τουρισμό και τα υψηλά τέλη που χρεώνονται τόσο στους επισκέπτες προκειμένου να εισέλθουν στα εθνικά πάρκα, όσο και στα καταλύματα που έχουν εγκατασταθεί μέσα ή γύρο από τα πάρκα.

Το αποτέλεσμα πλέον είναι ορατό σε καταπληκτικό βαθμό, ένα τεράστιο open air ζωολογικό πάρκο, με τεράστιους αριθμούς άγριων ζώων να περιπλανώνται ελεύθερα στις σαβάνες, ακολουθώντας τις κλιματικές διακυμάνσεις και την περίοδο των βροχών.

Το τίμημα αυτής της πολιτικής είναι ότι το κόστος συμμετοχής σε ένα σαφάρι είναι αρκετά έως πολύ υψηλό, όμως το αποτέλεσμα είναι πέρα από κάθε προσδοκία.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επισκεπτόμαστε τρία από τα σημαντικότερα εθνικά πάρκα της Αφρικής, αφιερώνοντας 1 ή 2 μέρες στο μοναδικό Maasai Mara, 1 ή 2 ημέρες στο ασυναγώνιστο Serengeti και ολοκληρώνοντας με το μαγικό Ngorongoro, την ζωντανή κιβωτό του Νώε.

Μια αέναη μετανάστευση παρατηρείται ανάμεσα στα τρία αυτά πάρκα, αρχίζει με τις ζέβρες τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, όταν αρχίζει και η περίοδος τοκετού, και ακολουθούν οι γαζέλες και τα γκνου τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο. Ιδιαίτερα οι διαβάσεις των ποταμών Grumeti & Mara που ξεκινούν τον Ιούλιο, αποτελούν ένα φημισμένο αξιοθέατο καθώς οι κροκόδειλοι και άλλοι θηρευτές περιμένουν τα ζώα στις διαβάσεις.

 

Το πρόγραμμα προσφέρεται τόσο ως semi guide για 2 ή περισσότερα άτομα, όσο και ως guided για μικρά ή μεγαλύτερα γκρουπ, σε ανοιχτές ημερομηνίες. Προσφέρεται επίσης είτε ως 6ήμερο, είτε ως 8ήμερο σαφάρι

Highlights

 • Σαφάρι σε τρία από τα πλουσιότερα φυσικά πάρκα άγριας ζωής του πλανήτη
 • Δυνατότητα να δούμε από πολύ κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον τα BIG FIVE (Αφρικανικό ελέφαντα, ρινόκερο, λιοντάρι, λεοπάρδαλη και Αφρικανικό βούβαλο)
 • Να παρατηρήσουμε live την μεγάλη μετανάστευση και τις μοναδικές εικόνες που την συνοδεύουν
 • Να παρατηρήσουμε θηρευτές να κυνηγούν σε απόσταση αναπνοής
 • Επίσκεψη στο φαράγγι Olduvai και το μουσείο του, ίσως τη σημαντικότερη παλαιοανθρωπολογική τοποθεσία στον κόσμο, όπου βρέθηκε το κρανίο του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη γη πριν από περίπου 3 εκατ. χρόνια
 • Κατάδυση στον πυθμένα του κρατήρα Ngorongoro, την ζωντανή Κιβωτό του Νώε.
Ημέρα 1η
Άφιξη στο Nairobi
Ημέρα 2η
Nairobi – Maasai Mara National Reserve
Ημέρα 3η
σαφάρι στο Maasai Mara
Ημέρα 4η
Maasai Mara – Serengeti
Ημέρα 5η
Σαφάρι στο Serengeti
Ημέρα 6η
Serengeti – Ngorongoro
Ημέρα 7η
Σαφάρι στο Ngorongoro - Arusha

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση στο Nairobi

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού με διάφορες επιλογές αεροπορικών εταιρειών. Ανάλογα με την ώρα άφιξης στο Ναϊρόμπι, είτε αναχωρούμε αμέσως για το σαφάρι (αν η άφιξη γίνει νωρίς το πρωί), είτε μεταφερόμαστε για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος, προσφέρονται 4 κατηγορίες διαμονής, standard, comfort, exclusive και premium, οι οποίες μεταφράζονται και σε αντίστοιχες χρεώσεις, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Nairobi – Maasai Mara National Reserve

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με το ειδικό αυτοκίνητο, για το Εθνικό πάρκο άγριας ζωής Maasai Mara. Το αυτοκίνητο είναι ειδικά διαμορφωμένο με ανοιγόμενη pop up οροφή, που επιτρέπει την ανεμπόδιστη παρατήρηση της άγριας ζωής.

Το πάρκο είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη που έχουν απομείνει στη γη όπου η άγρια ζωή εξακολουθεί να ζει σχετικά ανενόχλητη, σε αριθμούς που ανέκαθεν βρισκόταν εκεί και περιπλανιόταν στις πεδιάδες και τα δάση της Αφρικής. Ως το βόρειο άκρο του άλλου τεράστιου οικοσυστήματος της Σερενγκέτι, το Mara φιλοξενεί την εντυπωσιακή εποχική μετανάστευση πολλών χιλιάδων γκνου και ζεβρών με τα συνοδά αρπακτικά τους. Φτάνουμε μετά από 5 ώρες οδήγησης, εγκαίρως για το μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια ακολουθεί ένα απογευματινό σαφάρι με το αυτοκίνητο. Επιστροφή το βράδυ στην κατασκήνωση ή το lodge για βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

Σαφάρι στο Maasai Mara

Ημέρα αφιερωμένη στο Maasai Mara με ευέλικτο πρόγραμμα και απεριόριστα χιλιόμετρα. Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια ολοήμερη περιπλάνηση παίρνοντας μαζί μας το μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο. Το πάρκο είναι γνωστό για τη φιλοξενία του μαύρου λιονταριού, καθώς και για την άφθονη άγρια ζωή του και είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορείτε να δείτε τη μεγάλη πεντάδα (αφρικανικός ελέφαντας, λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος και αφρικανικός βούβαλος) κατά τη διάρκεια ενός μόνο πρωινού παιχνιδιού.

Πολλά από τα τσιτάχ είναι τόσο ήμερα που αναζητούν καταφύγιο από τον καυτό ήλιο κάτω από το όχημά κάποιου και αρκετά σκαρφαλώνουν ακόμη και στην οροφή για να έχουν καλύτερη θέαση των υποψήφιων θηραμάτων. Για τους λάτρεις των πουλιών, έχουν καταγραφεί σχεδόν 500 είδη: μεταξύ αυτών των 16 ειδών αετού, συν πολλά γεράκια και γεράκια, 6 είδη γυπαετών, 8 είδη πελαργών, 4 πτηνών (συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ιπτάμενου πουλιού στον κόσμο, του Kori) και 9 είδη ηλιόπουλων. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ίδιο κατάλυμα.

Maasai Mara – Serengeti

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την έξοδο από το πάρκο, ενώ ταυτόχρονα αναζητούμε ζώα να κινούνται ή να αλληλεπιδρούν, καθώς το πάρκο δεν έχει σύνορα.

Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις μπαίνουμε στην Τανζανία και κατευθυνόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία. Θα είναι μια κουραστική μέρα οδήγησης 6 ωρών, αλλά το παιχνίδι μέσα και έξω από τα πάρκα μπορεί να είναι εκπληκτικά απίστευτο. Άφιξη στο Σερενγκέτι και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση ή lodge.

Σαφάρι στο Serengeti

Ημέρα αφιερωμένη στο Serengeti με ευέλικτο πρόγραμμα και απεριόριστα χιλιόμετρα. Σερενγκέτι στα Σουαχίλι σημαίνει «ατελείωτες πεδιάδες», μια εικόνα που παρατηρείται καλά από την κορυφή του λόφου Νααμπί (ή ακόμη καλύτερα πετώντας με ένα αερόστατο), μέχρι εκεί που βλέπουν τα μάτια μας.

Το πάρκο που έχει έκταση 18.000 τετ. χλμ. κατοικείται από περισσότερα από 2 εκατομμύρια μεγάλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από ένα εκατομμύριο γκνου, εκατοντάδες χιλιάδες ζέβρες και γαζέλες. Μεγάλα αρπακτικά, όπως λιοντάρια, τσιτάχ και ύαινες, ελκύονται στην περιοχή από αυτή την αφθονία θηραμάτων που μεταναστεύει σε όλο το πάρκο. Πολλά μικρότερα ζώα όπως το κουνέλι των βράχων, οι αλεπούδες με αυτιά νυχτερίδας, η μαγκούστα, ο ασβός, τα τσακάλια, οι πίθηκοι, οι μπαμπουίνοι και οι αφρικανικοί λαγοί κατοικούν επίσης στην περιοχή μαζί με σχεδόν 500 είδη πουλιών.

Στο δρόμο θα γίνει μια στάση στο διάσημο φαράγγι Olduvai, όπου ο Dr Louis και η Mary Leakey ανακάλυψαν τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη γη πριν από 3 εκατ. χρόνια, και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες παλαιοανθρωπολογικές τοποθεσίες στον κόσμο. Αφού παρακολουθήσετε μια σύντομη διάλεξη που περιγράφει τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τη γεωλογία του φαραγγιού, θα έχετε χρόνο να επισκεφτείτε το μικρό μουσείο. Απογευματινό παιχνίδι οδήγηση στη διαδρομή προς το κάμπινγκ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ίδιο ή παρόμοιο άλλο κατάλυμα.

Serengeti – Ngorongoro

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει με ένα πολύ πρωινό ξύπνημα για ένα σαφάρι πριν από το πρωινό φαγητό, προκειμένου να παρατηρήσουμε τα ζώα όταν είναι πιο δραστήρια πριν ζεστάνει η μέρα και επίσης να παρατηρήσουμε μια φανταστική ανατολή μπροστά σας. Η ανατολή του ηλίου στην αφρικανική σαβάνα είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί να έχει κανείς. Μετά την οδήγηση του παιχνιδιού, επιστρέψτε στην κατασκήνωση για κολατσιό. Το απόγευμα, οδική μεταφορά 4 ωρών στο Ngorongoro, το 8ο φυσικό θαύμα του κόσμου. Με κρατήρα ύψους 700 μ. και δάπεδο που εκτείνεται για 264 τετρ. χλμ. ο κρατήρας είναι μια εικονική Κιβωτός του Νώε, που κατοικείται από σχεδόν όλα τα είδη άγριας ζωής της στην Ανατολικής Αφρικής, συμπεριλαμβανομένου του σπάνιου μαύρου ρινόκερου.

Στην πραγματικότητα, ο κρατήρας έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση άγριας ζωής στον πλανήτη. Περιέχει ένα ποτάμι, αρκετούς βάλτους, μια αλκαλική λίμνη που, από την κορυφή του κρατήρα μοιάζει με ομίχλη, γεμάτη φλαμίνγκο, δάσος και ανοιχτές πεδιάδες. Οι μεγάλοι ελέφαντες που κατοικούν εδώ έχουν έναν εξαιρετικά μεγάλο χαυλιόδοντα, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία του ηφαιστειακού εδάφους και των χόρτων του. Είναι οι πιο απίστευτοι ελέφαντες που θα δεις ποτέ στη ζωή σου.

Σαφάρι στο Ngorongoro - Arusha

Θα ξεκινήσουμε τη μέρα πολύ νωρίς και θα κατέβουμε στον πυθμένα του κρατήρα για ένα απίστευτο πρωινό σαφάρι παρατήρησης άγριας ζωής σε ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στη Γη. Μετά το παιχνίδι παρατήρησης και φωτογράφισης, θα υπάρχει χρόνος για μεσημεριανό πικνίκ κοντά στην όμορφη λίμνη των ιπποπόταμων. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα έχουμε χρόνο για μια σύντομη διαδρομή παιχνιδιού και στη συνέχεια ανεβαίνουμε στον κρατήρα και βγαίνουμε από την περιοχή διατήρησης Ngorongoro προς την Αρούσα.

Η οδήγηση διαρκεί 4 ώρες με αναμενόμενη ώρα άφιξης στην Αρούσα περίπου στις 5 το απόγευμα, υπάρχει όμως η ευελιξία σε περίπτωση που πρέπει να προλάβουμε κάποια πτήση, να επισπεύσουμε τον χρόνο άφιξης. Τέλος προγράμματος.

Αν η πτήση έχει ώρα αναχώρησης το πρωί της επόμενης ημέρας, τότε η διανυκτέρευση μπορεί να γίνει σε ένα από τα παρακάτω.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • Περίοδος υλοποίησης: open dates όλο το χρόνο ως Semi-Guide

Περίοδοι υλοποίησης

Το ταξίδι μπορεί να υλοποιηθεί όλο το χρόνο, η κάθε εποχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Καθώς η ετήσια μετανάστευση  των ζώων ακολουθεί μια κυκλική τροχιά ανάμεσα στα τρία πάρκα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει παρατήρηση ζώων όλες τις εποχές. Η φημισμένη μεγάλη μαζική μετανάστευση παρατηρείται καλύτερα στο Maasai Mara από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, ιδιαίτερα οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θεωρούνται οι καλύτεροι. Ωστόσο μια περιορισμένη μετανάστευση παρατηρείται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο που συμπίπτει με την αναπαραγωγική περίοδο. Η περίοδοι των βροχών είναι οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και από Νοέμβριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Low Season: Απρίλιος και Μάιος

Mid Season: Μάρτιος, Ιούνιος, Νοέμβριος και 1 έως 15 Δεκεμβρίου

High Season: Οκτώβριος, 15 Δεκεμβρίου έως και Φεβρουάριο

Peak Season: Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο

Τιμές semi guide ανά άτομο

Οι τιμές του ταξιδιού εξαρτώνται από τις 4 διαφορετικές περιόδους υλοποίησης, τα 4 διαφορετικά επίπεδα διαμονής και τον αριθμό των συμμετεχόντων

Αναφέρουμε εδώ μόνο μερικές ενδεικτικές τιμές από τα άκρα των τιμών. Για να έχετε ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις διαφορετικές κατηγορίες τιμών, ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα όπου αναφέρονται λεπτομερώς.

Για 2 άτομα, στο standard επίπεδο διαμονής, την low season: 3.595 € / άτομο

Για 5 άτομα, στο standard επίπεδο διαμονής, την low season: 2.805 € / άτομο

Για 2 άτομα, στο premium επίπεδο διαμονής, την Peak Season: 5.430 € / άτομο

Για 5 άτομα, στο premium επίπεδο διαμονής, την Peak season: 7.220 € / άτομο

* οι τιμές αφορούν σε διαμονή σε δίκλινα δωμάτια

Σημείωση 1: Οι τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία 1 € = 1,05 $. Σημαντική αλλαγή αυτής της σχέσης, ίσως επηρεάσει την τιμή πώλησης

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους κράτησης και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Μετά την συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής και σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να στείλετε προκαταβολή το 20% του κόστους του ταξιδιού. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι δυο μήνες πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν.

Σημειώστε ότι η διαθεσιμότητα των καταλυμάτων μέσα στα εθνικά πάρκα είναι περιορισμένη και προκειμένου να βρεθούν δωμάτια η κράτηση του ταξιδιού θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 6 μήνες πριν την αναχώρηση. Ορισμένα δε καταλύματα απαιτούν κράτηση ακόμη και ένα χρόνο πριν.

Η προκαταβολή και η εξόφληση να σταλεί στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE.

Κατά την διαδικασία μεταφοράς ή κατάθεσης χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και το όνομα του ταξιδιού.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Τα αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούμαστε για το σαφάρι είναι 4WD δυο τύπων, minivan ή Land Cruiser. Έχουν ανοιγόμενη pop up οροφή που επιτρέπει την παρατήρηση της άγριας ζωής χωρίς εμπόδια και με πλήρη ασφάλεια και προστασία σε περίπτωση βροχής. Στο πάρκο Μασάι Μάρα κατά κανόνα χρησιμοποιούνται minivan και στα πάρκα της Τανζανία Land Cruiser

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο ή άλλα καταλύματα, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό σε καταλύματα που κατατάσσονται σε τέσσερα επίπεδα παροχών και τιμών.

Τα επίπεδα αυτά είναι τα: Standard, Comfort, Exclusive & Premium. Στο αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε τα ονόματα και τα λινκ των ξενοδοχείων κάθε κατηγορίας

 Διατροφή

Το φαγητό στην διάρκεια του σαφάρι περιλαμβάνεται στην τιμή. Το πρωινό και το βραδινό φαγητό παρέχεται στα καταλύματα διαμονής, ενώ το μεσημεριανό το παίρνουμε μαζί μας σε πακέτο, έτσι ώστε να έχουμε απολύτως ελεύθερο πρόγραμμα στην διάρκεια της ημέρας, αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο μας για παρατήρηση της άγριας ζωής.

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως απρόοπτα υγείας, απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € συμπεριλαμβανομένης ακύρωσης λόγω covid-19

Η κάλυψη που περιλαμβάνεται αφορά ηλικίες έως 70 ετών, ενώ για ηλικίες από 70 έως 80 ετών απαιτείται ένα πρόσθετο ποσό, ζητείστε μας πληροφορίες.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Ακύρωση συμμετοχής

Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού, ισχύουν πρόσθετοι όροι πέρα των όρων κράτησης των υπόλοιπων ταξιδιών μας. Οι όροι ακυρώσεων που ισχύουν για το συγκεκριμένο ταξίδι είναι

 • Ακύρωση οποιαδήποτε στιγμή και έως 60 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση του 10% του συνολικού ποσού.
 • Ακύρωση από 60 έως 30 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση του 20% του συνολικού ποσού
 • Ακύρωση από 29 έως 15 ημέρες πριν την αναχώρηση: παρακράτηση του 50% του συνολικού ποσού
 • Ακύρωση από 14 έως 7 ημέρες πριν την αναχώρηση: παρακράτηση του 75% του συνολικού ποσού
 • Ακύρωση εντός των τελευταίων 7 ημερών: παρακράτηση του 100% του συνολικού ποσού

 

Εξοπλισμός

Σαφάρι Κένυα-Τανζανία Open dates

7 ήμερο σαφάρι στα πάρκα Maasai Mara, Serengeti & Ngorongoro

Κόστος από €2805

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.