Κιλιμάντζαρο (Machame route) και σαφάρι

Κιλιμάντζαρο (Machame route) και σαφάρι

Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής 5.895 μ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
05 - 16 Αυγούστου 2023
Κάθε χρόνο 20 Δεκεμβρίου – μέσα Μαρτίου & Ιούνιο - Οκτώβριο (Open dates semi guide)*
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 ημέρες
Κιλιμάντζαρο (Machame route) και σαφάρι
Τιμή από €2460
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 2460 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Το Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής και προορισμός πολλών ορειβατών από όλο τον κόσμο. Η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο μπορεί να γίνει από διαφορετικές διαδρομές, σύντομες ή μεγάλες, εύκολες ή δύσκολες. Μόνο μια από τις διαδρομές, η Marangu Route, έχει διαμονή σε καταφύγια, όλες οι υπόλοιπες γίνονται με διαμονή σε αντίσκηνα.

Στην συγκεκριμένη ανάβαση επιλέξαμε την διαδρομή Machame, για μια ανάβαση 7 ημερών η οποία δίνει τις μέγιστες δυνατότητες εγκλιματισμού, έτσι ώστε να αυξήσουμε κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχούς ανάβασης Ελλήνων ορειβατών που δεν έχουν εξοικείωση με μεγάλα υψόμετρα.

Η διαμονή στην διάρκεια της ανάβασης θα γίνει σε αντίσκηνα 2 ατόμων, διασφαλίζοντας έτσι την ελάχιστη δυνατόν επαφή με άλλους ορειβάτες που θα κινούνται στην ίδια διαδρομή.

Σε όλη την ανάβαση παρέχουμε πλήρη υποστήριξη με μεταφορά αποσκευών, οδηγούς βουνού και μάγειρα έτσι ώστε να μην χρειάζεται τίποτε άλλο από τους συμμετέχοντες, παρά μόνο η προσήλωσή τους στην ανάβαση και τον εγκλιματισμό τους.

Επίσης το ταξίδι περιλαμβάνει και δυο ημέρες σαφάρι σε δυο από τα ομορφότερα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας, το Tarangire και το Ngorongoro.

 

Highlights

 • Ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής, σε υψόμετρο 5.895 μ
 • Πεζοπορία στην τροπική ζούγκλα των παρυφών του βουνού
 • Τα εξωτικά ενδημικά δέντρα του βουνού, η Λομπέλια και η Δενδροσενέκια
 • Διαδρομή που διασχίζει εντυπωσιακά ηφαιστειακά τοπία λάβας μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και κρατήρες
 • Παρατήρηση από απόσταση αναπνοής των φημισμένων λειψάνων παγετώνων, μοναδικοί στην Αφρική, που με τον ρυθμό συρρίκνωσής τους εκτιμάται ότι θα εξαφανιστούν μέχρι το 2060
 • Παρατήρηση της πανέμορφης ανατολής του ηλίου την ημέρα της κορυφής
 • Πορείες σε υψόμετρα που μας φέρνουν πάνω από τα σύννεφα
 • Ο μοναδικός διαυγής έναστρος ουρανός στις κατασκηνώσεις υψομέτρου, απαλλαγμένου από κάθε ρύπανση φωτιστική ή άλλη
 • Καλό πρόγραμμα εγκλιματισμού με πρόγραμμα ανάβασης 7 ημερών, σημαντικό στοιχείο επιτυχούς ανάβασης ιδιαίτερα για όσους δεν διαθέτουν εμπειρία μεγάλων υψομέτρων
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Tarangire, το πάρκο με την μεγαλύτερη συγκέντρωση ελεφάντων στην Αφρική και τα δέντρα baobab
 • Η παρατήρηση της άγριας ζωής μέσα στην ασφάλεια ενός αυτοκινήτου 4WD με ανοιχτή οροφή
 • Σαφάρι στο Ngorongoro, που εκτείνεται στον πυθμένα ενός αρχαίου ηφαιστείου με διάμετρο 20 χλμ. και φιλοξενεί σχεδόν όλα τα είδη άγριων ζώων της Αφρικής, και διαθέτει την μεγαλύτερη συγκέντρωση άγριας ζωής του πλανήτη, μια σύγχρονη φυσική «Κιβωτό του Νώε»
Ημέρα 1η
Πτήση Αθήνα - Κιλιμάντζαρο
Ημέρα 2η
Ανάβαση στο Machame Camp
Ημέρα 3η
Ανάβαση στο Shira Camp
Ημέρα 4η
Ανάβαση στο Lava Tower και το Barranco Camp
Ημέρα 5η
Ανάβαση στο Karanga Camp
Ημέρα 6η
Ανάβαση στο Barafu Camp
Ημέρα 7η
Ανάβαση στην κορυφή Uhuru και κατάβαση στο Millennium Camp
Ημέρα 8η
Κατάβαση στην Mweka Gate - Arusha
Ημέρα 9η
Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Tarangire
Ημέρα 10η
Σαφάρι στο Ngorongoro / πτήση για Αθήνα
Ημέρα 11η
Άφιξη στην Αθήνα

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

1η μέρα, πτήση Αθήνα – Κιλιμάντζαρο

Πτήση για Κιλιμάντζαρο με άφιξη το βράδυ. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις εισόδου στη χώρα, μεταφορά στο Moshi για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

2η μέρα, ανάβαση στο Machame Camp

Νωρίς το πρωί στο ξενοδοχείο ενημέρωση των μελών της ανάβασης από τον τοπικό επικεφαλής οδηγό βουνού, γύρο από την ανάβαση και τις απαιτήσεις της και θα ελέγξει πιθανές ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Αμέσως μετά, μεταφορά στην πύλη εισόδου Machame Gate, στο Εθνικό Πάρκο του Κιλιμάντζαρο, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1800μ. Μετά από τις διαδικασίες εισόδου (άδεια ανάβασης και εγγραφή στις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης), πορεία μέχρι το Machame Camp, σε υψόμετρο 3010 μ.

Η διαδρομή ακολουθεί ένα τροπικό δάσος (όπου είναι πολύ πιθανές οι τροπικές βροχές) και απαιτείται κατάλληλος εξοπλισμό προστασίας.

3η μέρα, ανάβαση στο Shira Camp

Μετά το πρωινό ξεκινάει η ανάβαση με προορισμό τον επόμενο σταθμό, το Shira Camp (3,845 μ). Βγαίνοντας από το τροπικό δάσος για πρώτη φορά βλέπουμε την εκπληκτική θέα του οροπεδίου Shira που απλώνεται μπροστά μας. Η πεζοπορία δεν είναι πολύ δύσκολη, ο σωστός ρυθμός ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικός για καλή πεζοπορία. Φτάνοντας στην κατασκήνωση ακολουθεί μεσημεριανό φαγητό και μετά από μια σύντομη ξεκούραση θα γίνει ανάβαση εγκλιματισμού με κατεύθυνση προς τον Πύργο της Λάβας (Lava Tower), 300 μέτρα ψηλότερα από την κατασκήνωση.

Επιστροφή στο Shira Camp για βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η πορεία εγκλιματισμού είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία κατά την ανάβαση σε μεγάλα υψόμετρα. Η γενική αρχή «κινήσου ψηλά, κοιμήσου χαμηλά» βοηθά καθοριστικά στο να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχούς ανάβασης στην κορυφή. Ακόμη και αν υπάρχει αίσθηση κούρασης, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί αυτή η ανάβαση.

4η μέρα, ανάβαση στο Lava Tower και το Barranco Camp

Μετά το πρωινό αρχίζει η ανάβαση με προορισμό το σημείο κλειδί της διαδρομής, τον Lava Tower (4.630 μ.). Αυτό το τμήμα της διαδρομής έχει πολλές αναβάσεις και καταβάσεις μέχρι το σημείο της επόμενης στάσης σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 4.600 μέτρα. Πιθανόν εδώ θα κυριαρχεί μια αίσθηση αδιαθεσίας και δυσφορίας, όμως θα πρέπει εδώ να παραμείνουμε 1-2 ώρες ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός. Τον χρόνο αυτό τον αξιοποιούμε παίρνοντας το μεσημεριανό μας φαγητό πικ νικ. 

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στο Barranco Camp (3.960 μ.) όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Εδώ θα δούμε από πάνω μας το φημισμένο τείχος Barranco, εντυπωσιακό τόσο για το τεράστιο μέγεθος όσο και για την απότομη κλίση του! Την επόμενη μέρα θα το ανεβούμε, όμως μην ανησυχείται, κάπου εκεί υπάρχει ένα πολύ απλό μονοπάτι πεζοπορίας.

Σημείωση: Εάν ένας ή περισσότεροι συμμετέχοντες αισθάνονται αδιαθεσία λόγω υψομέτρου, μπορούν να αποφύγουν την ανάβαση μέχρι τον Lava Tower και να ακολουθήσουν το χαμηλό μονοπάτι που οδηγεί στο Barranco Camp, και το οποίο ακολουθούν οι αχθοφόροι αφού φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο τα 4.400 μ.

5η μέρα, ανάβαση στο Karanga Camp

Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό, αρχίζει η ανάβαση για να ξεπεράσουμε το Τείχος Barranco. Η ανάβαση του τείχους διαρκεί περίπου 1 ώρα και από την κορυφή του προσφέρει πανοραμική θέα προς τον κρατήρα Kibo. Στη συνέχεια η πορεία με προορισμό το Karanga Camp παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες καθώς χρειάζεται διαρκείς αναβάσεις και καταβάσεις οι οποίες κουράζουν μεν, βοηθούν ωστόσο στον εγκλιματισμό. Φτάνοντας στην κατασκήνωση θα προσφερθεί ζεστό μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια θα γίνει μια ακόμη πορεία εγκλιματισμού ανεβαίνοντας άλλα 200 μέτρα υψομετρικής διαφοράς πριν επιστρέψουμε ξανά στην κατασκήνωση για διανυκτέρευση.

6η μέρα, ανάβαση στο Barafu Camp

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η ανάβαση με προορισμό το Barafu Camp (4.640 μ.), την τελευταία κατασκήνωση πριν την ανάβασή μας στην κορυφή. Φτάνοντας στην κατασκήνωση θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε για λίγο στις σκηνές, πριν κάνουμε μια ακόμη ανάβαση εγκλιματισμού μέχρι το Kosovo Camp σε υψόμετρο 4.800 μ. Επιστροφή κατασκήνωση για ζεστό βραδινό και ξεκούραση.

7η μέρα, ανάβαση στην κορυφή Uhuru και κατάβαση στο Millennium Camp

Αναχώρηση από την κατασκήνωση για την κορυφή Uhuru, γύρο στα μεσάνυχτα. Τεχνικά η ανάβαση είναι σχετικά απλή, η μοναδική δυσκολία εντοπίζεται στο μεγάλο υψόμετρο. Το γεγονός ότι δεν θα έχουμε φως για ένα σημαντικό σκέλος της διαδρομής δυσκολεύει στον τομέα της ψυχολογίας την ανάβασή μας, όμως ο συνοδός μας και οι τοπικοί οδηγοί που υποστηρίζουν την ανάβαση θα είναι εκεί για να προσφέρουν όση ψυχολογική και πρακτική βοήθεια χρειαστείτε ώστε να φτάσετε στην κορυφή με επιτυχία. Το πρώτο φως της ημέρας μας βρίσκει κοντά στο χείλος του κρατήρα της κορυφής, και θα χρειαστεί μια μικρή πορεία επάνω στο χείλος μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή Uhuru σε υψόμετρο 5.895 μ. Μετά τις φωτογραφίες κορυφής, έχουμε τη δυνατότητα να πλησιάσουμε κάποιον από τους παγετώνες της κορυφής, τους τελευταίους της Αφρικής, πριν αρχίσει η κατάβαση μας προς το Barafu Camp. Ξεκούραση 2 ωρών και συνέχιση της κατάβασης προς το Millennium Camp (3.820 μ.), χαμηλά στο τροπικό δάσος.

Σημείωση: Τα περισσότερα ατυχήματα σε οποιοδήποτε βουνό γίνονται κατά την διάρκεια της κατάβασης από την κορυφή, καθώς πάντοτε αυτή η ημέρα κορυφής περιέχει πολύωρη πορεία  με πολύ κούραση. Απαιτείται συνετή κατάβαση χωρίς βιασύνη και χρήση μπαστουνιών πεζοπορίας που βοηθάνε στην ισορροπία, ενώ θα πρέπει να σφίξετε καλά και τα κορδόνια από τα παπούτσια σας για να αποφύγετε το μαύρισμα των νυχιών.

8η μέρα, κατάβαση στην Mweka Gate - Arusha

Μετά από το ζεστό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς την έξοδο του πάρκου, την Mweka Gate (1.650 μ). Παραλαβή των διπλωμάτων ανάβασης και αποχαιρετισμός το προσωπικό μας, οδηγούς βουνού, μάγειρα, βοηθούς και αχθοφόρους. Μεταφορά στην Arusha για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

9η μέρα, Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Tarangire

Αναχώρηση μετά το πρωινό το Εθνικό Πάρκο Tarangire, όπου φτάνουμε μετά από 2 ώρες οδήγηση. Το πάρκο φημίζεται για την ποικιλία του τοπίου του με εννέα διαφορετικές ζώνες βλάστησης. Είναι επίσης γνωστό για τα πολλά αρχαία δέντρα Baobab που κάνουν τα ζώα να μοιάζουν νάνοι δίπλα τους. Ο ποταμός του πάρκου είναι γεμάτος από άγρια ζώα όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ελέφαντες, κλπ. Ιδιαίτερα οι ελέφαντες, εδώ παρουσιάζουν την μεγαλύτερη συγκέντρωση στη χώρα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες να παρατηρήσετε την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών τους. Το απόγευμα μεταφορά σε ξενοδοχείο ή lodge της περιοχής του Ngorongoro για διανυκτέρευση

Σημείωση: Όποιος δεν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στο διήμερο σαφάρι, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την σημερινή ημέρα με την μεταφορά του στο αεροδρόμιο.

10η μέρα, σαφάρι στο Ngorongoro / πτήση για Αθήνα

Εξερεύνηση του πάρκου Ngorongoro, που θεωρείται το 8ο φυσικό θαύμα του κόσμου. Ένα μεγάλο τοίχος απόκρημνων πλαγιών ύψους 600 μέτρων πάνω από τον πυθμένα περιβάλλει τον κρατήρα, δημιουργώντας στο εσωτερικό μια αναπαράσταση της  κιβωτού του Νώε, που κατοικείται από σχεδόν κάθε είδους ενδημικής άγριας ζωής από όσα ζούνε στην Ανατολική Αφρική, όπως για παράδειγμα ο σπάνιος μαύρος ρινόκερος. Ο κρατήρας διαθέτει την μεγαλύτερη συγκέντρωση άγριας ζωής στον πλανήτη, περιέχει ένα ποτάμι, αρκετούς βάλτους, μικρές λίμνες γεμάτες φλαμίνγκο, ένα δάσος και ανοιχτές πεδιάδες. Εδώ ζουν μεγάλοι ελέφαντες με εξαιρετικά μεγάλους χαυλιόδοντες εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητας του ηφαιστειακού εδάφους σε ανόργανα άλατα. Με το αυτοκίνητο θα κατέβουμε στον πυθμένα του κρατήρα, και θα περάσουμε μια αξέχαστη ημέρα εξερευνώντας την άγρια ζωή του, ενώ θα κάνουμε και ένα όμορφο πικνίκ πριν ανηφορίσουμε ξανά για να βγούμε από τον κρατήρα. Το απόγευμα  αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την βραδινή πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Ανάλογα με τις διαθέσιμες πτήσεις της συγκεκριμένης ημέρας πιθανόν απαιτηθεί μια επιπλέον διανυκτέρευση στην Arusha, που δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.

11η μέρα, άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα, τέλος προγράμματος.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
947.303 τ. χλμ. (το 1/3 της έκτασης είναι Εθνικά Πάρκα)
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
51,56 εκατομμύρια (2016)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
GMT+3 (ίδια ώρα με την Ελλάδα)

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 28 Ιανουαρίου – 06 Φεβρουαρίου 2023 (semi guided)

 • 05 - 16 Αυγούστου 2023

* Το ταξίδι, εκτός από τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί για έτοιμες ομάδες τουλάχιστον 8 ατόμων με Έλληνα συνοδό, ή μεμονωμένων ατόμων και μικρών γκρουπ χωρίς Έλληνα συνοδό, οποιαδήποτε ημερομηνία την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου μέχρι μέσα Μαρτίου και από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. (Open dates semi guided)

Ενδεικτικό κόστος συμμετοχής

Ενδεικτικές τιμές με συνοδό του γραφείου μας την συγκεκριμένη αναχώρηση

Κιλιμάντζαρο & σαφάρι:

 • 3.200 € / άτομο για 16+ άτομα
 • 3.500 € / άτομο για 11-15 άτομα
 • 3.810 € / άτομο για 8-10 άτομα

Κιλιμάντζαρο χωρίς σαφάρι

 • 2.500 € / άτομο για 15+ άτομα
 • 2.740 € / άτομο για 11-15 άτομα
 • 2.860 € / άτομο για 8-10 άτομα

 

Ενδεικτικές τιμές semi guide (με τοπικό συνοδό) σε ανοιχτές ημερομηνίες

Κιλιμάντζαρο & σαφάρι:

 • 3.440 € / άτομο για 4+ άτομο
 • 3.740 € / άτομο για 2-3 άτομα

Κιλιμάντζαρο χωρίς σαφάρι

 • 2.560 € / άτομο για 4+ άτομα           
 • 2.670 € / άτομο για 2-3 άτομα

 

Σημείωση 1: Σε περίπτωση απώλειας λήψης κάποιων υπηρεσιών (π.χ. καθυστέρηση άφιξης στην χώρα λόγω ματαίωσης μιας διεθνούς πτήσης), δεν επιστρέφονται χρήματα για την απολεσθείσα υπηρεσία.

Σημείωση 2: Οι παραπάνω τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία 1 € = 1 USD. Οποιαδήποτε αλλαγή της ισοτιμίας επηρεάζει και τις τιμές.

Σημείωση 3: Κάθε έτοιμη ομάδα ενδιαφερομένων, μπορεί να ζητήσει και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία αναχώρησης, καθώς και συγκεκριμένο επίπεδο υπηρεσιών διαμονής στα ξενοδοχεία, ώστε ανάλογα να διαμορφωθεί και η τελική τιμή του πακέτου

Σημείωση 4: Η έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων υπόκεινται στην διαθεσιμότητα και τις τιμές που ισχύουν την στιγμή της έκδοσής τους. Ο πολύ έγκαιρος προγραμματισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξασφάλιση θέσεων και καλής τιμής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

• Καλή φυσική κατάσταση
• Κατάλληλος εξοπλισμός

Γενικές πληροφορίες

Έκδοση βίζας
Για την είσοδο στην Τανζανία απαιτείται βίζα η οποία κοστίζει 50 δολάρια. Το διαβατήριό πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά το τέλος του ταξιδιού.

Φαγητό - ποτά
Όλα τα φαγητά του προγράμματος στην ανάβαση του βουνού περιλαμβάνονται στην τιμή και παρασκευάζονται από το προσωπικό του τοπικού μας συνεργάτη με φροντίδα στην υγιεινή των επισκεπτών. Ποτέ μην πιείτε νερό πηγής ή τρεχούμενο στο βουνό χωρίς την ανάλογη επεξεργασία με χαπάκια ή κατάλληλα φίλτρα. Στην διάρκεια της ανάβασης το τοπικό γραφείο μας παρέχει πόσιμο νερό καθημερινά, το οποίο είναι αρκετό για την διάρκεια της πορείας μας. Στην κάθε κατασκήνωση συμπληρώνουμε υγρά με ζεστό τσάι και σούπες. Πάρτε υπόψη σας ότι στην ανάβαση, και όσο πιο ψηλά στην κορυφή ανεβαίνουμε, τόσα περισσότερα υγρά είναι αναγκαία στον οργανισμό μας. Γενικά συστήνουμε να μην δοκιμάζετε φαγητά που δεν είναι μαγειρεμένα, και ωμές σαλάτες, εκτός όσων προετοιμάζει το προσωπικό μας ή σερβίρονται στα ξενοδοχεία της διαμονής μας.

Υγιεινή – Ασφάλεια - Ασφάλιση

Πριν το ταξίδι καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σας, και για το ταξίδι καλό να ενημερωθείτε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τμήμα ταξιδιωτικής ιατρικής.

Στη διάρκεια της τελικής ανάβασης στην κορυφή, επιδιώκοντας να προσφέρουμε την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους συμμετέχοντες, διαθέτουμε ικανό αριθμό οδηγών, έτσι ώστε να υπάρχει ευελιξία να μοιραστεί η ομάδα σε μικρότερες υποομάδες, ακόμη και αν χρειαστεί κάποιοι να αποφασίσουν να επιστρέψουν.

Στο πρόγραμμά μας έχουμε προβλέψει επιπλέον καθημερινές πορείες εγκλιματισμού. Όσοι ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα δεν θα χρειαστούν απαραίτητα χημική υποβοήθηση εκτός ίσως από κάποια ασπιρίνη για πιθανό πονοκέφαλο ή acetazolamide, αφού πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Απαιτείται ωστόσο η κατανάλωση πολλών υγρών σε όλη την διάρκεια της ανάβασης. Στην ζώνη του δάσους στο Κιλιμάντζαρο, και στα εθνικά πάρκα  χρειάζεται προσοχή και προστασία για τσιμπήματα κουνουπιών και πιθανή ελονοσία. Φοράτε μακρυμάνικα και χρησιμοποιείστε εντομοαπωθητικά όλες τις ώρες της ημέρας.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω και επειδή σε ένα βουνό σαν το Κιλιμάντζαρο πάντα υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί κάποιο απρόοπτο, όπως η ασθένεια του υψομέτρου ή ένα ατύχημα, το πρόγραμμα στην διάρκεια της ανάβασης περιλαμβάνει και ασφάλεια διάσωσης, η οποία περιλαμβάνεται στο πακέτο του ταξιδιού. Με την ασφάλεια αυτή, σε περίπτωση ανάγκης (ατύχημα, ασθένεια υψομέτρου, κλπ) η ομάδα διάσωσης θα κατεβάσει τον  συμμετέχοντα από το βουνό και θα τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Ωστόσο αυτή η ασφάλεια δεν καλύπτει ιατροφαρμακευτικά έξοδα και νοσηλεία, και με δεδομένο ότι κάθε ταξίδι περιέχει και άλλους πιθανούς λόγους να χάσετε την συμμετοχή σας, συμπεριλάβαμε στο κόστος του ταξιδιού και ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία προφυλάξει τόσο από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον covid-19, όσο και άλλα απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό), ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για κάποια από τις καλυπτόμενες καλύψεις, περιλαμβανομένης της ασθένειας από covid πριν την αναχώρηση και την αναγκαστική ακύρωση του ταξιδιού.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις καλύψεις του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις του προγράμματος BASIC, Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

-Σημείωση 1: Η περιλαμβανόμενη  ασφάλιση δεν καλύπτει περιστατικά που θα συμβούν από υψόμετρο 3.000 μ και πάνω.  Για τέτοιες περιπτώσεις, η Trekking Hellas συνεργάζεται με την εταιρεία Global Rescue, με κάλυψη υπηρεσιών διάσωσης σε υψόμετρα έως 7.500 μ. Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να αγοράσετε την ασφάλεια διάσωσης Global Rescue & Trekking Hellas , για τις ημέρες που διαρκεί η ανάβαση στο βουνό.

Φιλοδώρημα
Τα φιλοδωρήματα προς τους οδηγούς, τον μάγειρα και τους αχθοφόρους στο Κιλιμάντζαρο, δεν είναι μια απλή προαιρετική υποχρέωση. Οι αμοιβές των τοπικών γραφείων είναι στην λογική και των γενικών αμοιβών στη χώρα, και το προσωπικό υπολογίζει σημαντικά στο φιλοδώρημα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να υπολογίσουμε ένα ποσό 100 - 200 € / άτομο, το οποίο θα διατεθεί για φιλοδωρήματα στο προσωπικό, οδηγούς, μάγειρα και αχθοφόρους και οδηγούς αυτοκινήτων.

Μεταφορά αποσκευών
Ο σάκος που θα έχετε για την μεταφορά του εξοπλισμού σας στο βουνό από τους αχθοφόρους, θα πρέπει να είναι μαλακός και αδιάβροχος. Αν δεν είναι αδιάβροχος, θα συσκευάσετε όλα σας τα ρούχα σε χωριστές πλαστικές σακούλες ή drybag. Καλό είναι επίσης να κλειδώνουν τα φερμουάρ του. Τα προσωπικά σας αντικείμενα (παγούρι, φωτογραφική μηχανή, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, μπουφάν, αντηλιακό, κλπ) και το lunch pack, τα μεταφέρετε μόνοι σας με ένα άνετο σακίδιο ημέρας 30-35 λίτρων. Αυτό το σακίδιο θα το έχετε και ως χειραποσκευή στο αεροπλάνο.
Σημειώστε ότι το μέγιστο βάρος εξοπλισμού που μπορούμε να δώσουμε στους αχθοφόρους του βουνού, είναι 20 κιλά ο καθένας, όμως είναι καλό να κρατήσουμε την αποσκευή μας ελαφρύτερη.


Κρατήσεις
Για να οριστικοποιηθεί η κράτησή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής και να μας στείλετε άμεσα μια προκαταβολή 500 €. Μπορείτε να πληρώσετε και όλο το ποσό με κάρτα, σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας την πληρωμή νωρίτερα ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν την αναχώρηση. Το αεροπορικό εισιτήριο μπορείτε να το αναλάβετε και μόνοι σας. Αν όμως το αναλάβουμε εμείς τότε η προκαταβολή θα πρέπει να είναι 1.500€. Η εξόφληση πρέπει να γίνει σταδιακά μέχρι 45 ημέρες πριν την αναχώρηση.
Η προκαταβολή και η εξόφληση να σταλεί στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE.

Φύση και Εθνικά Πάρκα

Οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στις κλιματικές συνθήκες της κάθε ζώνης του βουνού δημιουργούν μεγάλη ποικιλία χλωρίδας, έτσι που σε μια μόνο ανάβαση μπορεί να παρατηρήσει κανείς και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου. Στην χαμηλότερη ζώνη κυριαρχούν τα δάση και οι καλλιέργειες, και είναι αυτή που δέχεται τις περισσότερες βροχοπτώσεις, περίπου 2.300 χιλ το χρόνο. Στην υποαλπική ζώνη ξεχωρίζει το πιο χαρακτηριστικό δέντρο του βουνού, δεντροσενέκια ή δέντρο groundsel, καθώς και ένα είδος ενδημικής lobelia.

Στην Τανζανία τεράστιες εκτάσεις έχουν χαρακτηριστεί ως Εθνικά Πάρκα, όπου οι δραστηριότητες των επισκεπτών υπόκεινται σε περιορισμούς, και για τον λόγο αυτό είναι αδύνατον να εισέλθει κανείς χωρίς την συνοδεία τοπικών γραφείων και οδηγών. Η είσοδος στα Εθνικά Πάρκα απαιτεί άδεια, το κόστος της οποίας κυμαίνεται από 40 έως 100 δολάρια την ημέρα για κάθε επισκέπτη, ενώ οι χρεώσεις για κάθε αυτοκίνητο που εισέρχεται για σαφάρι σε κάποιο εθνικό πάρκο είναι από 150 μέχρι 300 δολάρια την ημέρα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος των αυξημένων χρεώσεων των προγραμμάτων αυτών, ωστόσο τα χρήματα αυτά αξιοποιούνται σωστά με τακτική συντήρηση των μονοπατιών, των καταφυγίων, των χώρων κατασκήνωσης και καθαριότητας. Στα Εθνικά Πάρκα όπου γίνονται τα φωτογραφικά σαφάρι τα χρήματα των αδειών εισόδου χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και την αλλαγή της νοοτροπίας των αυτόχθονων φυλών ώστε να σταματήσουν να κυνηγούν άγρια ζώα. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της πολιτικής είναι εκπληκτικό.

Τα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας είναι από τα πλουσιότερα του πλανήτη, και η παρατήρηση της άγριας ζωής προσφέρει στον επισκέπτη ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Εξοπλισμός

Εξοπλισμός για το βουνό

 

Σημείωση: Αν δεν έχετε μποτάκια ορειβασίας για την ημέρα της κορυφής και σκοπεύετε να αγοράσετε, μην το κάνετε την τελευταία στιγμή. Αγοράστε τα έγκαιρα και χρησιμοποιήστε τις μερικές φορές πριν την ανάβαση στο βουνό, για να αποκτήσουν την φόρμα του ποδιού σας και να μην σας τραυματίσουν στην διάρκεια της ανάβασης.

Κιλιμάντζαρο (Machame route) και σαφάρι

Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής 5.895 μ

Κόστος από €2460

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.