Μογγολία

Μογγολία

Οδοιπορικό στην μογγολική παράδοση και την έρημο Gobi

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ανοιχτές Ημερομηνίες από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
12 ημέρες
Μογγολία
Τιμή από €3200
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 3200 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Η λέξη Mongol αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε κινέζικα γραπτά τον 9ο αιώνα και περιγράφει τα «άτομα που ακολουθούν τις ουρές των αλόγων τους» καθώς αυτά ακολουθούσαν την πορεία ανάπτυξης και μαρασμού του γρασιδιού.

Η ιστορία της ως έθνος ξεκινάει το 1206 όταν ήρθε στην εξουσία ο Temujin (Τεμουζίν) γνωστός αργότερα ως  Chingis Khan (Τζένκις Χαν) και κατάφερε να ενώσει τις μέχρι τότε νομαδικές φυλές που πολεμούσαν μεταξύ τους, σε ένα έθνος και να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της ιστορίας, φτάνοντας μέχρι την Τουρκία και την Πολωνία.  

Η σημερινή Μογγολία είναι μια περίκλειστη χώρα που συνορεύει μόνο με την Ρωσία και την Κίνα. Εξαιρετικά αραιοκατοικημένη, διαθέτει εντυπωσιακά τοπία, με απέραντες στέπες, απόκρημνα βουνά, καθαρές λίμνες, ερήμους, φαράγγια και άφθονη άγρια ζωή. Οι προστατευόμενες περιοχές καλύπτουν σχεδόν το ένα πέμπτο της χώρας και η κυβέρνηση προσπαθεί να τις αυξήσει.

Η νομαδική κουλτούρα της είναι φημισμένη με τους βοσκούς να ανοίγουν απλόχερα  τα παραδοσιακά γιουρτ για να προσφέρουν φιλοξενία, και πάντα ο επισκέπτης πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποδώσει με κάποια δώρα για τα παιδάκια.

Πίσω από απέραντες ακατοίκητες εκτάσεις κρύβονται απίστευτες εικόνες με άλογα, γαζέλες και καμήλες, Καζάκους κυνηγούς, νομάδες, έναν εκρηκτικό έναστρο ουρανό και μια απίστευτη προϊστορία, με στοιχεία ανθρωπογενούς πολιτισμού ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων ετών και λείψανα αρχαϊκής ζωής εκατομμυρίων ετών

Με το ταξίδι αυτό, εκτός από την γνωριμία μας με Καζάκους κυνηγούς και την αρχαία τεχνική του κυνηγιού με χρυσαετούς (παίρνοντας μάλιστα μέρος στο φημισμένο ετήσιο φεστιβάλ Golden Eagle Festival), θε περιπλανηθούμε την χώρα διασχίζοντάς την σε μια διαδρομή 2.600 χλμ, μέσα απο κοιλάδες, στέπες, φαράγγια και ερήμους.

Το ταξίδι απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια, δεν επιλέγουν ταξίδι με κριτήριο να κοιμούνται σε πεντάστερα και θέλουν να γνωρίσουν μια από τις τελευταίες αυθεντικές γωνιές του πλανήτη μας.

Ημέρα 1η
Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης
Ημέρα 2η
Άφιξη στο Ulaanbaatar και ξενάγηση
Ημέρα 3η
Πτήση στο Olgii, Καζάκος κυνηγός
Ημέρα 4η
Λίμνη Tolbo – Golden Eagle Festival
Ημέρα 5η
Οδήγηση στ5ην πόλη Altai
Ημέρα 6η
Οδήγηση στο Bayankhongor
Ημέρα 7η
Khatansuudal
Ημέρα 8η
Πετρογλυφικά στο Bichigt - όαση Zulganai
Ημέρα 9η
Αμμόλοφοι “Khongoriin Els Sand ”
Ημέρα 10η
Flaming Red Cliffs (Bayanzag)
Ημέρα 11η
Επιστροφή στο Ulaanbaatar
Ημέρα 12η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης για Μογγολία, με ώρα αναχώρησης 15:40.

Ulaanbaatar

Άφιξη το πρωί στις 07:10 στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ulaanbaatar. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Best Western που δεν απέχει πολύ από την κεντρική πλατεία της πόλης. Συνοδευόμενοι από ξεναγό επισκεπτόμαστε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Τζένγκις Χαν και το Εθνικό Μουσείο που παρουσιάζει την ιστορία της Μογγολίας από τους πρώτους ανθρώπους έως τη σύγχρονη εποχή. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη και βραδινό δείπνο καλωσορίσματος, με τον συνοδό μας στο οδοιπορικό των επόμενων ημερών.

Πτήση Olgii, Kazakh falconer

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση προς την πόλη Olgii στη Δυτική Μογγολία, όπου κατοικούν ορεσίβιοι μουσουλμάνοι Καζάκοι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια εξερεύνηση αυτής της μικρής πρωτεύουσας της επαρχίας, όπου κυριαρχούν τα χαμηλά πήλινα κτίρια και περιστασιακές στέγες τζαμιών που φαίνονται εδώ κι εκεί.

Το κυνήγι με χρυσαετούς είναι μια αρχαία παράδοση που διατηρούν οι Καζάκοι στην δυτική Μογγολία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο σπίτι ενός διάσημου κυνηγού, ώστε να μάθουμε για την τέχνη του και τους χρυσαετούς. Εδώ θα βιώσουμε και τις υπόλοιπες σπιτικές δουλειές των Καζάκων, όπως τη φροντίδα ζώων, μαγείρεμα κ.λπ.

Στο τέλος της ημέρας, επιστροφή στο Olgii για δείπνο και διανυκτέρευση.

Λίμνη Tolbo – γιορτή χρυσαετών

Η λίμνη Tolbo βρίσκεται σε υψόμετρο 2.080 μ και δίπλα στη λίμνη θα γίνουν εκδηλώσεις ενταγμένες στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ετήσιου φεστιβάλ κυνηγιού με χρυσαετούς. Καζάκοι κυνηγοί επιδεικνύουν την τέχνη τους ενώ επιδίδονται σε αγώνες τοξοβολίας και ιππασίας δίπλα στη λίμνη.

Διανυκτέρευση σε μεγάλες παραδοσιακές σκηνές τύπου γιούρτ.

Το βράδυ αναμένεται κρύο με τη θερμοκρασία να πλησιάζει στους μηδέν βαθμούς και χρειάζεται ο κατάλληλος ρουχισμός.

Διαδρομή ημέρας 80 χλμ, 1 ½  ώρες.

Οδήγηση Khovd - Altai Town

Με αυτοκίνητα Toyota Land Cruiser το ταξίδι συνεχίζεται νοτιοανατολικά με προορισμό ημέρας το Altai τοπική πρωτεύουσα στο μέσο μιας ορεινής στέπας. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος εκτείνεται κατά μήκος της οροσειράς Αλτάι που περιλαμβάνει μερικές εντυπωσιακές χιονισμένες κορυφές. Στην διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στο σπήλαιο Khoid Tsenkher όπου βρίσκονται προϊστορικές βραχογραφίες που χρονολογούνται πριν από 40 χιλιάδες χρόνια. Άφιξη στο Altai για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και βραδινό φαγητό.

Διαδρομή ημέρας 590 χλμ, 7-8 ώρες.

Bayankhongor

Συνεχίζουμε ανατολικά πλησιάζοντας την οροσειρά Khangai, η οποία είναι πιο υγρή και δίνει περιστασιακές βροχές οι οποίες υποστηρίζουν μέτρια λιβάδια. Από την οροσειρά αυτή τροφοδοτούνται επίσης μερικά ποτάμια που ρέουν στους πρόποδες και σχηματίζουν λίμνες χωρίς απορροή.

Στις νότιες παρυφές της οροσειράς, καταλήγουμε στο Bayankhongor, μια μικρή πόλη που αποτελεί και πρωτεύουσα της τοπικής επαρχίας, μεγάλο μέρος της οποίας περιλαμβάνει γειτονιές που αποτελούνται από σκηνές γιούρτ.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

Διαδρομή ημέρας 290 χλμ, 4 ώρες.

Khatansuudal

Ακολουθούμε νότια τον ποταμό Tuin, έναν από τους λίγους ποταμούς της ερήμου που ρέουν από την οροσειρά Khangai και καταλήγει στην λίμνη Orog, μια λίμνη μέσα στην έρημο χωρίς αποστράγγιση.

Επισκεπτόμαστε το Tsagaan Agui (Λευκό Σπήλαιο), μια τοποθεσία όπου έχουν εντοπιστεί άφθονο αρχαιολογικό υλικό ανθρώπινης εγκατάστασης και εργαλείων από την εποχή του λίθου ηλικίας 700 χιλιάδων ετών. 

Το απόγευμα η διαδρομή καταλήγει στο χωριό Khatansuudal με την διαμονή να γίνεται σε ένα τουριστικό κάμπ και σε παραδοσιακές Μογγολικές σκηνές τύπου γιούρτ. Οι σκηνές αυτού του τύπου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Μογγολικής κουλτούρας για χιλιάδες χρόνια, και ακόμη και σήμερα ο μισός πληθυσμός της Μογγολίας συνεχίζει να ζει σε τέτοιες σκηνές. Οι σκηνές αυτού του τύπου στα τουριστικά camp προσφέρουν σχετικές ανέσεις και σε μερικές περιοχές αποτελούν την μοναδική επιλογή καταλύματος όταν ο στόχος είναι η εξερεύνηση της Μογγολικής φύσης.

Διαδρομή ημέρας 310 χλμ, 7-8 ώρες.

Πετρογλυφικά στο Bichigt - Όαση Zulganai

Το ταξίδι συνεχίζει πλέον προς το νότο, με προορισμό την έρημο Gobi. Ακολουθούμε χωματόδρομους διασχίζοντας μεγάλες ερημικές εκτάσεις και μόνο περιστασιακά μπορεί να συναντήσουμε κάποιο κοπάδι από γαζέλες να προσπαθεί να εξαφανιστεί στην ομίχλη των αντικατοπτρισμών που χορεύουν στον ορίζοντα.

Η πρώτη μας στάση είναι το Bichigt, μια περιοχή με εντυπωσιακές προϊστορικές βραχογραφίες που απεικονίζουν άγρια πρόβατα, αγριοκάτσικα, ελάφια, λύκους και λεοπαρδάλεις του χιονιού. Δεύτερος προορισμός είναι το Bugiin Tsav, μια σειρά από διαβρωμένες κοιλάδες που φιλοξενούν λείψανα δεινοσαύρων και άλλης προϊστορικής ζωής. Ήλιος, άνεμος και νερό έχουν δημιουργήσει εδώ υπερφυσικά τοπία και θα περπατήσουμε για να εξερευνήσουμε.

Τέλος, επισκεπτόμαστε την όαση Zulganai, μια ενιαία έκταση από άγρια βλάστηση ανάμεσα σε τεράστιες αμμοθίνες. Μια υπόγεια πηγή τροφοδοτεί τα φυτά και χρησιμεύει ως σημείο πόσιμου νερού για τα άγρια ζώα στα σημεία όπου τελικά βγαίνει στην επιφάνεια. Συνεχίζουμε για το χωριό Γκουρβάντες για διανυκτέρευση σε σκηνές τύπου yurt ή ger.

Διαδρομή ημέρας 180 χλμ, 7 ώρες.

Αμμόλοφοι “Khongoriin Els Sand ”

Ταξιδεύουμε ανατολικά διασχίζοντας μεγάλες εκτάσεις της ερήμου Gobi, προς την οροσειρά Gurvan Saikhan και φτάνουμε στους αμμόλοφοι Khongoriin Els Sand.

Αυτή η απομακρυσμένη περιοχή είναι αδυσώπητη και μόνο με υποστήριξη έμπειρων οδηγών και πλήρη αποθέματα φαγητού, νερού και καυσίμων είναι προσβάσιμη.

Οι αμμόλοφοι εκτείνονται για σχεδόν 100 χιλιόμετρα με τον ψηλότερο αμμόλοφο να φτάνει τα 200 μέτρα ύψος. Οι ντόπιοι μερικές φορές τους αναφέρουν ως αμμόλοφους που τραγουδούν λόγω ενός παράξενου βουητού που ακούγεται συχνά τις μέρες με αέρα. Λεπτή άμμος συσσωρεύεται σταδιακά στις κορυφές των θινών και τελικά καταρρέει παράγοντας τον περίεργο ήχο. Τακτοποιούμαστε σε ένα άνετο ger camp δίπλα στους μεγαλοπρεπείς αμμόλοφους και κάνουμε μια πορεία ανάβασης στον ψηλότερο αμμόλοφο της περιοχής.

Διαδρομή ημέρας 250 χλμ, 5-6 ώρες.

Flaming Red Cliffs (Bayanzag)

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα φτάσουμε Flaming Red Cliffs, μια παγκοσμίου φήμης τοποθεσία απολιθωμάτων δεινοσαύρων όπου τη δεκαετία του 1920, σε μια σειρά αποστολών, οι Αμερικανοί ανακάλυψαν τις πρώτες φωλιές αυγών δεινοσαύρων, νέα είδη δεινοσαύρων και τα απολιθώματα πρώιμων θηλαστικών που συνυπήρχαν με τα πρώιμα ερπετά. Φτάνοντας στα βράχια που αντιθέτως ξεχωρίζουν από την απέραντη άνυδρη πεδιάδα, εξερευνούμε τα βράχια με τα πόδια και συνεχίζουμε για διανυκτέρευση σε ένα φιλόξενο ger camp μέσα σε μια απέραντη έρημο.

Διαδρομή ημέρας 210 χλμ, 5-6 ώρες.

Επιστροφή στο Ulaanbaatar

Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στην πρωτεύουσα Ulaanbaatar, ακολουθώντας μια αναπόφευκτη διαδρομή με σύντομες στάσεις ξεκούρασης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Διαδρομή ημέρας 680 χλμ, 9 ώρες.

Πτήση επιστροφής

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπο-λης, με ώρα αναχώρησης 08:40 και άφιξης στην Αθήνα στις 20:15.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
1.564.116 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
3.409.939
ΝΟΜΙΣΜΑ
Τουγκρικ (ΜΝΤ) με ισοτιμία 1€ = 3.788 ΜΝΤ
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
Ulaanbaatar +6 ώρες χειμερινή ώρα, + 7 ώρες καλοκαιρινή

Highlights

 • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του φημισμένου Golden Eagle Festival της Μογγολίας
 • Γνωριμία με την καθημερινή ζωή και την κυνηγητική τέχνη ενός φημισμένου Καζάκου κυνηγού
 • Επίσκεψη σε περιοχές με δείγματα προϊστορικής τέχνης και αρχαϊκού πολιτισμού όπως πετρογλυφικά και βραχογραφίες, που φτάνουν σε βάθος 700.000 ετών
 • Διάσχιση της αδυσώπητης ερήμου Gobi και πορεία εξερεύνησης των γιγάντιων αμμόλοφων
 • Πορείες εξερεύνησης σε κοιλάδες με απολιθώματα δεινοσαύρων, θαλάσσιων χελωνών και άλλων ζώων, ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών.
 • Διαμονή σε παραδοσιακές μογγολικές σκηνές τύπου ger και yurt

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 • 13 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

 • Open dates ως semi-guided  από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

Κόστος συμμετοχής

 • 3.490 €/ άτομο (για 8-9 άτομα)

 • 3.200 € / άτομο (για 10-12 άτομα)

Σημείωση 1: Οι τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία 1 € = 1,05 $. Αλλαγής αυτής της σχέσης, ίσως επηρεάσει την τιμή πώλησης.

Σημείωση 2: Η κάθε έτοιμη ομάδα 2+ ατόμων, μπορεί να ζητήσει και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία αναχώρησης ως semi-guide, με ίδιο ή διαφορετικό επίπεδο ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα και άλλων υπηρεσιών, ώστε ανάλογα να διαμορφωθεί και η τελική τιμή του πακέτου.

Σημείωση 3: Η έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων υπόκεινται στην διαθεσιμότητα και τις τιμές που ισχύουν την στιγμή της έκδοσής τους. Ο πολύ έγκαιρος προγραμματισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξασφάλιση θέσεων και καλής τιμής. Διαφορετικά, ενδεχομένως δεν θα είναι διαθέσιμες οι πτήσεις πάνω στις οποίες σχεδιάστηκε το ταξίδι και ίσως χρειαστεί να μετατοπιστεί η αναχώρηση, η επιστροφή και ίσως η διάρκεια του ταξιδιού.

Βαθμός Δυσκολίας

 • 3/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα για την επεξήγηση βαθμών δυσκολίας.

Κράτηση θέσης

Για την κράτηση θέσης θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην Φόρμα Συμμετοχής, και εφόσον τους αποδέχεστε, μετά να συμπληρώσετε την φόρμα στο λινκ https://forms.gle/JYY58M7Evr3Cwx4c8

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας και σε διάστημα 3 ημερών θα πρέπει να στείλετε μια προκαταβολή 500 €. Η εξόφληση του ταξιδιού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια στην περίπτωση που την έκδοσή τους αναλάβει το γραφείο μας, θα πρέπει να προπληρωθούν. Τυχόν ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων, υπόκειται στους όρους και περιορισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας και δεν καλύπτονται από τους όρους ακύρωσης του υπόλοιπου πακέτου.

Η προκαταβολή και η εξόφληση να σταλεί στον λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK με αριθμό IBAN: GR1001407960796002002013550, στην επωνυμία OUTDOORS TRAINING IKE.

Κατά την διαδικασία μεταφοράς ή κατάθεσης χρημάτων, σημειώστε στο πεδίο ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ το όνομά σας και την ένδειξη ΜΟΓΓΟΛΙΑ.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι τοπικές μετακινήσεις γίνονται με αυτοκίνητα Toyota Land Cruiser 4X4, όπου θα επιβαίνουν 3-4 άτομα ανά όχημα. Εκτός από τους οδηγούς των αυτοκινήτων θα υπάρχει μαζί και ένας τοπικός αγγλόφωνος οδηγός πεδίου.

 

Διαμονή 

Οι διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα θα γίνουν σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό. Στις μικρότερες πόλεις τα ξενοδοχεία είναι τύπου hostel με βασικές μόνο υπηρεσίες και υποδομές.

Από τις 4 διανυκτερεύσεις που θα γίνουν σε ger camps, οι δύο γίνονται σε σκηνές με κλινοσκεπάσματα, ενώ στα άλλα δυο camp οι υποδομές είναι υποτυπώδεις και θα πρέπει να έχουμε μαζί μας υπνόσακο.

 

Διατροφή 

Η διατροφή περιλαμβάνεται σε όλη την διάρκεια παραμονής στην Μογγολία, έχοντας έτσι την δυνατότητα να γνωρίσουμε την τοπική κουζίνα και γεύσεις της χώρας.

Στην διάρκεια των μετακινήσεων κάθε ημέρας, το μεσημεριανό φαγητό θα είναι σε πακέτο.

 

Αλλαγή προγράμματος

Το ταξίδι περιλαμβάνει διασχίσεις απομονωμένων περιοχών χωρίς υποδομές και σε περίπτωση κάποιου απροόπτου που θα χρειαστεί χρόνο να διευθετηθεί, πιθανόν να παραστεί ανάγκη αλλαγής του προγράμματος με κύριο κριτήριο την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους συμμετέχοντες.

 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού περιλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλιση Silver με δυνατότητα ακύρωσης που καλύπτει ποσά έως 3.500 € ώστε να καλύπτει το κόστος του ταξιδιού μας. Σημειώστε ότι η ασφάλιση που συμπεριλάβαμε καλύπτει άτομα με ηλικία έως 55 ετών. Για όσους είναι μεγαλύτεροι, θα πρέπει να πληρώσουν ένα έξτρα ποσό όπως φαίνεται παρακάτω. Στο λινκ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να σας ενημερώσει σωστά για τις παροχές και τις εξαιρέσεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Έξτρα ποσά ασφάλισης για τους άνω των 55 ετών

Ηλικίες 56-64 ετών: έξτρα 27 €

Ηλικίες 65-70 ετών: έξτρα 82 €

Ηλικίες 71-85 ετών: έξτρα 136 €

 

Κλίμα

Η χώρα απλώνεται σε μια τεράστια έκταση από τα βουνά Αλτάι στα δυτικά, μέχρι την έρημο Gobi στο νότο και τα δάση της Σιβηρίας στον βορά. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό με 4 εποχές, αν και μερικές φορές οι 4 εποχές μπορεί να εμφανιστούν σε μια μέρα. Η κάθε περιοχή έχει το δικό της κλίμα, με τις θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες να είναι σχεδόν παντού κάτω του μηδενός και το καλοκαίρι σε μερικές περιοχές να φτάσει και τους 40 βαθμούς. Οι βροχές στις νότιες περιοχές είναι ελάχιστες, και μόνο στις ορεινές περιοχές στα δυτικά και βόρεια είναι αισθητές.

Την περίοδο του ταξιδιού οι μέσες θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές που θα κινηθούμε κυμαίνονται από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου, με μικρές πιθανότητες βροχής, ωστόσο με πιθανούς ανέμους.

Φόρτιση μπαταριών

Για τις ώρες και ημέρες που θα βρισκόμαστε στον δρόμο, η φόρτιση μπαταριών μπορεί να γίνεται στην πρίζα του αυτοκινήτου, πάρτε τον σχετικό εξοπλισμό.  Στα ξενοδοχεία, το σύστημα πριζών της Μογγολίας φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

Σημειώστε ότι αν έχετε μαζί σας στις πτήσεις μπαταρίες ή power bank, θα πρέπει να τις μεταφέρετε στην χειραποσκευή σας και όχι στην αποσκευή που θα παραδώσετε στις πτήσεις.

 

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι μια προαιρετική κίνηση η οποία μερικές φορές παραλείπεται ακόμη και από ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Προτείνουμε ωστόσο να το λάβετε υπόψη σας για να ευχαριστήσετε το τοπικό προσωπικό που συχνά στηρίζεται σημαντικά στο φιλοδώρημα για να επιστρέψει χαρούμενος στην οικογένειά του.

 

Εξοπλισμός

 • Ισοθερμικά μπλουζάκια σε διάφορα πάχη
 • Τζάκετ softshell
 • Παντελόνι πεζοπορίας
 • Μάλλινος ή θερμικός σκούφος
 • Γάντια
 • Καπέλο
 • Υπνόσακος
 • Παπούτσια πεζοπορίας
 • Αδιάβροχη μεμβράνη διαπνέουσα
 • Μπαφ για προστασία από αέρα
 • Σακίδιο ημέρας 20-30 λίτρων
 • Μαλακό σάκο μεταφοράς (παρέχεται από το γραφείο μας)
 • Φακό μικρό

Μογγολία

Οδοιπορικό στην μογγολική παράδοση και την έρημο Gobi

Κόστος από €3200

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.