Νεπάλ (Kanchenjunga Basecamp) Τrekking Semi Guided

Νεπάλ (Kanchenjunga Basecamp) Τrekking Semi Guided

Στο Βόρειο και Νότιο B.C. του Kanchenjunga

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ανοιχτές Ημερομηνίες: Κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
4
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
22 ημέρες
Νεπάλ (Kanchenjunga Basecamp) Τrekking Semi Guided
Τιμή από €1810
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 1810 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Δεν είναι τυχαίο που το Νεπάλ χαρακτηρίζεται ως η Μέκκα του πεζοπορικού και ορειβατικού τουρισμού. Οι 8 από τις συνολικά 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων του κόσμου, βρίσκονται εδώ, ενώ υπάρχουν ακόμη χιλιάδες χαμηλότερες κορυφές, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν βαθιές χαράδρες, ορμητικά ποτάμια, και αναρίθμητα χωριά.

Η έκταση της χώρας είναι λίγο μεγαλύτερη από την Ελλάδα, διαθέτει όμως τριπλάσιο πληθυσμό και εκτός της Κατμαντού έχει ελάχιστες άλλες μεγάλες πόλεις, οπότε ο συντριπτικός όγκος του πληθυσμού εξακολουθεί να ζει στα χωριά.

Το δραματικό ανάγλυφο σε συνδυασμό με την καθυστερημένη πορεία ανάπτυξης, έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ περιορισμένο οδικό δίκτυο και αντίστοιχα ένα τεράστιο δίκτυο μονοπατιών, τόσο εκτεταμένο που ούτε οι Νεπαλέζοι δεν γνωρίζουν πλήρως.

Ορισμένες από τις διαδρομές έχουν γίνει γνωστές εδώ και δεκαετίες, όταν άρχισε να αναπτύσσεται ο πεζοπορικός τουρισμός και ορισμένες από τις πλέον δημοφιλείς έχουν γίνει τόσο πολυσύχναστες που χαρακτηρίζονται πλέον από πεζοπορικό trafficking.

Το συγκεκριμένο trekking ωστόσο αποτελεί μια από τις πιο αυθεντικές και παρθένες περιπέτειες πεζοπορίας του Νεπάλ. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ταξίδι στο ανατολικό τριεθνές όριο του Νεπάλ, με το Θιβέτ και το Σικίμ, αλλά και ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα περιπλανηθούμε σε ένα Νεπάλ περασμένων  δεκαετιών, σε χωριά με ελάχιστες υποδομές και τοπία άγριας ομορφιάς όπου κυκλοφορούν πολύ λίγοι δυτικοί πεζοπόροι, και θα φτάσουμε τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο base camp του γίγαντα Kanchenjunga, και επίσης στο base camp του πανέμορφου Jannu.

Θα βρεθούμε σε υψόμετρα πάνω από 5.200 μέτρα, θα διασχίσουμε πανέμορφες κοιλάδες, θα περάσουμε από ορεινά διάσελα με πανοραμική θέα, θα διασχίσουμε ποτάμια από κρεμαστές γέφυρες τύπου Ιμαλαΐων, θα δούμε τα σπάνια γαλάζια πρόβατα και αν είμαστε τυχεροί ίσως δούμε κάπου φευγαλέα την φημισμένη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα κόκκινο πάντα, ή μια μαύρη αρκούδα Ιμαλαΐων.

Ημέρα 1η
Άφιξη στην Κατμαντού, επίσκεψη αξιοθέατων
Ημέρα 2η
Πτήση για Bhardrapur και jeep στο Taplejung (υψ. 1.820μ)
Ημέρα 3η
Πορεία στο Amjilosa (υψ. 2.500 μ.)
Ημέρα 4η
Πορεία στο Gyabla (υψ. 2.730 μ)
Ημέρα 5η
Πορεία στο Ghunsa (3.415 μ)
Ημέρα 6η
Ημέρα εγκλιματισμού στο Ghunsa
Ημέρα 7η
Πορεία στο Khangpachen (4.145m)
Ημέρα 8η
Ημέρα εγκλιματισμού με πορεία στο Jannu BC (4.650 μ)
Ημέρα 9η
Πορεία στο Lhonak (4.790 μ)
Ημέρα 10η
Πορεία στο Pangpema (5.143 m) και επιστροφή
Ημέρα 11η
Πορεία στο Ghunsa (3.415 μ)
Ημέρα 12η
Sele Camp (4.200 μ)
Ημέρα 13η
Πορεία στο Selela Pass (4.640 μ), Mirgin La (4.840 μ), Tseram (3.870 μ)
Ημέρα 14η
Πορεία στο Ramche (4.610 μ)
Ημέρα 15η
Πορεία στο Oktang (4.780 μ) και επιστροφή στο Tseram (3.870 μ)
Ημέρα 16η
Πορεία στο Tortong (2.980 μ)
Ημέρα 17η
Πορεία στο Hellok (1.740 μ) ή στο Sekathum (1.570 μ)
Ημέρα 18η
Jeep μέχρι το Taplejung (2.420 μ)
Ημέρα 19η
Jeep μέχρι το Bhadrapur (100 μ)
Ημέρα 20η
Πτήση Κατμαντού
Ημέρα 21η
Κατμαντού
Ημέρα 22η
Πτήση επιστροφής

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Άφιξη στην Κατμαντού και επίσκεψη αξιοθέατων

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατμαντού πρωινή ώρα. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις του αεροδρομίου, μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Επίσκεψη σε ορισμένα από τα αξιοθέατα της Κατμαντού Swayambhunath, Kathmandu Durbar Square και Patan.

Διαμονή στο ξενοδοχείο Hotel Arts 3* ή άλλο παρόμοιο, σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο και πρωινό.

Πτήση για Bhardrapur και jeep στο Taplejung (υψ. 1.820μ)

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στην πόλη Bhardrapur στο Νοτιοανατολικό άκρο του Νεπάλ, ακριβώς δίπλα από τα σύνορα με την Ινδία. Άμεση αναχώρηση με αυτοκίνητο τύπου jeep για το χωριό Taplejung, μια διαδρομή 240 χλμ και διάρκειας περίπου 7-8 ωρών. Ανάλογα με την περίοδο που θα γίνει η πτήση από Κατμαντού και την κατάσταση του καιρού, υπάρχουν και απευθείας πτήσεις στο μικρό αεροδρόμιο Suketar πάνω από το χωριό.

Το Taplejung είναι η πρωτεύουσα της περιοχής με πλακόστρωτα δρομάκια, κυβερνητικά κτίρια, πολλά καταστήματα και ένα μικρό νοσοκομείο.

Διαμονή σε lodge στο χωριό

Σημείωση: Σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέπει την πτήση, θα εξετάσουμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις, όπως να πετάξουμε σε άλλο κοντινό αεροδρόμιο που οι συνθήκες το επιτρέπουν και να συνεχίσουμε με αυτοκίνητο τύπου jeep

Πορεία στο Amjilosa (υψ. 2.500 μ.)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί πάλι με αυτοκίνητο τύπου jeep για το χωριό Sekathum (υψόμετρο 1570 μ), μια διαδρομή περίπου 50 χλμ πολύ κακού χωματόδρομου, που διαρκεί 4 με 5 ώρες. Από εδώ αρχίζει η θέα προς τα ψηλά βουνά, με το Jannu να ξεχωρίζει καιρού επιτρέποντος, πάνω από την κοιλάδα Ghunsa.

Ξεκίνημα της πορείας διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα και ανεβαίνοντας το απότομο και στενό κατά τόπους μονοπάτι που κινείται μέσα σε ένα δραματικό φαράγγι. Στο επάνω μέρος του φαραγγιού, και αφού χρειαστεί μια κατάβαση 160 μ άφιξη στον οικισμό Amjilosa, όπου θα γίνει διανυκτέρευση σε lodge του χωριού.

Πορεία 8 χλμ, 4 ώρες, Υ.Δ. +965 μ, -160 μ.

Πορεία στο Gyabla (2.730 μ)

Μετά από μια σύντομη ανάβαση το μονοπάτι βγαίνει σε μια ράχη την οποία ακολουθεί μέσα από ένα καταπράσινο δάσος από μπαμπού, βελανιδιές και ροδόδενδρα. Το μονοπάτι συνεχίζει ανεβοκατεβαίνοντας και μετά από ένα τελικό απότομο ανέβασμα καταλήγει στον οικισμό Gyabla όπου θα γίνει διανυκτέρευση σε lodge του χωριού.

Πορεία 10 χλμ, 4-5 ωρών, Υ.Δ. +750 μ, -450 μ

Πορεία στο Ghunsa (3.415 μ)

Η κοιλάδα πλέον ανοίγει και το μονοπάτι είναι πιο εύκολο. Τα δέντρα που κυριαρχούν εδώ είναι τα ροδόδενδρα και οι βαλανιδιές. Στην διαδρομή θα γίνει επίσκεψη σε ένα γυναικείο μοναστήρι όπου πιθανό να δούμε κάποιες μοναχές να υφαίνουν. Άφιξη στο χωριό Ghunsa, που είναι το μοναδικό πλήρες χωριό της διαδρομής με διάφορες υπηρεσίες. Διαμονή σε lodge.

Πορεία 12,5 χλμ, 5 ώρες, Υ.Δ. +910μ, -220 μ

Ημέρα εγκλιματισμού στο Ghunsa

Πορεία εγκλιματισμού προς το σημείο θέας Tongya σε υψόμετρο 3.916 μ με πανοραμική θέα προς το χωριό, την κοιλάδα και τις γύρο κορυφές. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Επιστρέφοντας θα γίνει και επίσκεψη στο παλαιό μοναστήρι δίπλα στο ποτάμι

Πορεία 2 - 3 ωρών, Υ.Δ. +500 μ, - 500 μ

Πορεία στο Khangpachen (4.145m)

Συνέχεια της πορείας ανάβασης διασχίζοντας δάση με πεύκα και ροδόδενδρα περνώντας σταδιακά σε ένα όλο και πιο εντυπωσιακό τοπίο αλπικό τοπίο από τα 4.900 μ και πάνω. Η βόρεια του Jannu δεσπόζει πάνω και στη συνέχεια κατηφορίζοντας λιγάκι, άφιξη στον Θιβετιάνικο οικισμό Khangpachen στον πυθμένα μιας πράσινης κοιλάδας γεμάτη από γιάκ να βόσκουν γύρο. Διαμονή σε lodge.

Πορεία 11 χλμ, 6 ώρες, Υ.Δ. +810 μ, -170 μ

Ημέρα εγκλιματισμού με πορεία στο Jannu BC (4.650 μ)

Παραμονή για δυο νύχτες στον οικισμό Khangpachen για λόγους εγκλιματισμού και την σημερινή ημέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάβαση στην κατασκήνωση βάσης του Zannu, φτάνοντας σε όσο μεγαλύτερο υψόμετρο σταθεί δυνατόν. Το Jannu με υψόμετρο 7.710 μ είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά των Ιμαλαΐων και θα φτάσουμε πολύ κοντά του

Πορεία 10 χλμ, 5-6 ώρες, Υ.Δ.  +500 μ, - 500 μ

Πορεία στο Lhonak (4.790 μ)

Το μονοπάτι συνεχίζει ακολουθώντας το πλάι της μορένας, παράλληλα με τον παγετώνα που κατεβαίνει από το Kanchenjunga. Σε κάποια σημεία επίσης χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση για πιθανές λιθοπτώσεις, με την θέα προς διάφορες κορυφές γύρω να είναι εντυπωσιακή. Διανυκτέρευση σε lodge

Πορεία 10,5 χλμ, 5-6 ώρες, Υ.Δ. +820 μ, -150 μ

Πορεία στο Pangpema (5.143 m) και επιστροφή

Ακολουθώντας την μορένα του παγετώνα και ένα μονοπάτι δύσβατο κατά τόπους, ανάβαση μέχρι το βόρειο BC στην περιοχή Pangpema, όπου βρίσκεται ένα μικρό tea shop για ξεκούραση. Από εδώ η θέα της βόρειας ορθοπλαγιάς του Kanchenjunga είναι εντυπωσιακή, ενώ γύρο μας μπορούμε να δούμε μπλε πρόβατα και ίχνη της τίγρης του χιονιού που κυκλοφορεί εδώ. Στην διάρκεια αυτής της ημέρας θα έχει αρκετό κρύο και απαιτείται σωστή προετοιμασία. Στη συνέχεια επιστροφή πάλι στο Lonak για διανυκτέρευση

Πορεία 18 χλμ, 8 ώρες, Υ.Δ. +500 μ, -500 μ

Πορεία στο Ghunsa (3.415 μ)

Ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με την ανάβαση, επιστροφή στο χωριό Ghunsa. Διανυκτέρευση σε lodge.

Πορεία 22 χλμ, 7-8 hrs, Υ.Δ. +500 μ -1.600 μ

Sele Camp (4.200 μ)

Η ημέρα ξεκινάει με μια παρατεταμένη ανάβαση μέχρι μια κορυφογραμμή με εντυπωσιακή θέα και στη συνέχεια μια πιο ομαλή πορεία χωρίς μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις, μέχρι το Selela Camp σε υψόμετρο 4.200 μ. σε μια υπήνεμη ορεινή κοιλάδα, με το Makalu να φαίνεται στο βάθος. Διανυκτέρευση σε lodge.

Πορεία 7,5 χλμ, 7-8 hrs, Υ.Δ. +880 μ, - 100μ

Πορεία στο Selela Pass (4.640 μ), Mirgin La (4.840 μ), Tseram (3.870 μ)

Η πορεία της ημέρας περιλαμβάνει πέρασμα μιας σειράς από ορεινές λίμνες και διάσελα, σε καθένα από τα οποία η θέα εντυπωσιάζει. Περνάμε από τα διάσελα Selela (4.640 μ.)  Sinion La (4.400 μ), Mirgin La (4.480 μ) και μετά από μια απότομη ανάβαση περνάμε και το διάσελο Sinelapche La (4.840 μ) πριν κατηφορίσουμε για μια ώρα από ένα απότομο μονοπάτι μέχρι τον οικισμό Cheram για διανυκτέρευση σε lodge

Πορεία 11 χλμ, 7-8 ώρες Υ.Δ. +570 μ, -870 μ

Πορεία στο Ramche (4.610 μ)

Πορεία δίπλα από τον παγετώνα Yalung, έχοντας στα ανατολικά μια σειρά από κορφές που αποτελούν τα φυσικά σύνορα του Νεπάλ με την Ινδία. Η διαδρομή καταλήγει στο ορεινό οικισμό Ramche, σε ένα λιβάδι δίπλα σε λίμνη, για διανυκτέρευση σε lodge.

Πορεία 7 χλμ, 4-5 ώρες.

Πορεία στο Oktang (4.780 μ) και επιστροφή στο Tseram (3.870 μ)

Πορεία ανάβασης μέχρι το Oktang (4.780 μ), απ’ όπου βλέπουμε τη νότια πλευρά του Kanchenjunga, με τις τρεις κύριες κορυφές του, όλες πάνω από 8.400 μ. Εδώ μπορούμε να δούμε και την διαδρομή που σκαρφάλωσαν για πρώτη φορά οι Joe Brown και George Band το 1955. Αν έχουμε διάθεση μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι την νότια κατασκήνωση βάσης του Kanchenjunga, την Yalung Bace Camp. Επιστροφή στο Ramche και συνεχίζοντας την κατάβαση, άφιξη στο χωριό Tseram για διανυκτέρευση σε lodge.

Πορεία 14 χλμ, 5 - 6 ώρες με την επιστροφή, +290 μ, - 910 μ.

Πορεία στο Tortong (2.980 μ)

Η κατάβαση συνεχίζεται κατά μήκος του ποταμού Simbuwa Khola μπαίνοντας πάλι σε δάση με ροδόδενδρα μέχρι να φτάσουμε στον οικισμό Tortong, ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή παράλληλα με το ποτάμι. Διανυκτέρευση σε lodge

Πορεία 16 ½ χλμ, 5 ώρες, Υ.Δ. +75μ, -1.520μ

Πορεία στο Hellok (1.740 μ) ή στο Sekathum (1.570 μ)

Η τελευταία ημέρα του trekking, ακολουθεί μια από τις ομορφότερες πεζοπορίες του ταξιδιού, σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του Νεπάλ. Συνεχίζοντας την χαράδρα του ποταμού Simbuwa Khola, το μονοπάτι διασχίζει δάση οργιαστικής βλάστησης και βιότοπο του red panda, σε μερικά σημεία δύσβατο και στενό, μέχρι να βγει στο χωριό Hellok, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση σε ένα υποτυπώδες lodge. Εναλλακτικά για καλύτερο lodge, η πορεία πρέπει να συνεχίσει για άλλη μια ώρα μέχρι το χωριό Sekathum

Πορεία 15 χλμ, 8-10 ώρες, Υ.Δ. +120μ, -1.380 μ

Jeep μέχρι το Taplejung (2.420 μ)

Από το χωριό  Hellok ή Sekathum, με jeep γίνεται η επιστροφή πίσω στο Taplejung  όπου φτάνουμε μετά από 5-6 ώρες οδήγηση. Διαμονή σε lodge.

Jeep μέχρι το Bhadrapur (100 μ)

 

Οδήγηση με jeep ακολουθώντας την ίδια διαδρομή της πρώτης ημέρας, μέχρι την πόλη Bhadrapur  για διαμονή κοντά στο αεροδρόμιο.

Η διαδρομή διαρκεί 7-8 ώρες

Πτήση Κατμαντού

Πτήση επιστροφής στην Κατμαντού και επίσκεψη ορισμένων ακόμη από τα αξιοθέατα της κοιλάδας, όπως το Pashupatinath, η μεσαιωνική Bhaktapur και η μεγάλη στούπα Boudhanath

Κατμαντού

Ελεύθερη ημέρα στην Κατμαντού.

Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΕΚΤΑΣΗ
147.181 τ.χλμ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
30.378.000
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ρουπία Νεπάλ (ισοτιμία 1€ = ~ 135 NPR)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
-3ω45’ θερινή ώρα

Highlights

 • Πεζοπορία σε μια ανέγγιχτη φύση, εκεί όπου ελάχιστοι δυτικοί ταξιδεύουν, ενώ είναι και το πρώτο πρόγραμμα Ελληνικού γραφείου
 • Το πρόγραμμα φτάνει τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο base camp του βουνού, καθώς επίσης και στο base camp του εντυπωσιακού Jannu
 • Το ψηλότερο σημείο θέασης φτάνει σε υψόμετρο 5.065μ (Pangpema) και το μεγαλύτερο υψόμετρο της διαδρομής μέχρι τα 5.280 μ
 • Το οδοιπορικό ξεκινάει από τις υποτροπικές κοιλάδες των Terai, περνάει από την ζώνη των ροδόδενδρων και φτάνει μέχρι τα αλπικά λιβάδια και τους παγετώνες στις βάσεις των βουνών.
 • Διάσχιση ενός εντυπωσιακού ορεινού περιβάλλοντος, με δεκάδες κορυφές, από την 3η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Kanchenjunga (8.586 μ), το Jannu, το Khabru, το Rathong και άλλες
 • Ταξίδι στην καθημερινή ζωή του Νεπάλ περασμένων εποχών και στην κουλτούρα των Limbu και των Rai
 • Η άγρια ζωή της περιοχής που περιλαμβάνει το κόκκινο πάντα, την μαύρη αρκούδα των Ιμαλαΐων, το μπλε πρόβατο και την σπάνια λεοπάρδαλη του χιονιού
 • Ο εξαιρετικός εγκλιματισμός του προγράμματος, απαραίτητος στους Έλληνες με τα χαμηλά διαθέσιμα υψόμετρα προετοιμασίας

Προκαθορισμένες Ημερομηνίες

 

 • Open dates / semi guide κάθε άνοιξη και φθινόπωρο

Κόστος συμμετοχής

 • 1.810 € / άτ.  για 6+ άτομα
 • 1.930 € / άτ. για 2-5 άτομα*
 • 520 € διαφορά μονόκλινου

Σημείωση 1: Το συγκεκριμένο trekking υλοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.

Σημείωση 2: Οι παραπάνω τιμές υπολογίστηκαν με ισοτιμία ευρώ / δολαρίου 1 € = 1,10 $. Αλλαγή αυτής της ισοτιμίας, πιθανόν θα επηρεάσει και την τιμή του ταξιδιού.

Γενικές πληροφορίες

Μετακινήσεις

Οι εσωτερικές πτήσεις από Κατμαντού προς Bhadrapur με επιστροφή, περιλαμβάνονται στην τιμή. Οι μετακινήσεις από Bhadrapur μέχρι την αρχή του μονοπατιού και κατά την επιστροφή μετά το τέλος του trekking γίνονται με προσωπικό αυτοκίνητο τύπου jeep 4Χ4 που χωράνε μέχρι 7 άτομα, με τα 3 άτομα στην πίσω σειρά καθισμάτων να έχουν περιορισμένο χώρο. Αν είσαστε περισσότεροι από 4 άτομα και επιθυμείτε περισσότερη άνεση μπορούμε να ζητήσουμε τη χρήση ενός επιπλέον αυτοκινήτου αναλαμβάνοντας και το σχετικό κόστος, μια συνεννόηση που μπορεί να γίνει λίγες μόλις ημέρες πριν το ταξίδι.

Στην διάρκεια του trekking, ο καθένας μπορεί να παραδώσει 10 κιλά αποσκευής για μεταφορά από τους αχθοφόρους. Η αποσκευή αυτή πρέπει να είναι ένα duffel bag αδιάβροχο (παρέχεται).

Διαμονή

Η διαμονή στην Κατμαντού γίνεται σε δίκλινα δωμάτια, σε ξενοδοχείο 3* στην περιοχή Thamel, στην καρδιά της Κατμαντού. Η διαμονή στην διάρκεια του trekking γίνεται σε lodge στο κάθε σημείο διανυκτέρευσης. Τα lodge αυτά προσφέρουν βασικές υπηρεσίες ύπνου και δεν διαθέτουν θέρμανση. Σχεδόν παντού η διαμονή γίνεται σε δωμάτια με 2 κρεβάτια που διαθέτουν δικό τους στρώμα, δεν αποκλείεται όμως σε κάποιο lodge η διαμονή να γίνει σε κάποιον ενιαίο χώρο μαζί με άλλους πεζοπόρους, ανάλογα με την διαθεσιμότητα κρεβατιών. Όσο ανεβαίνουμε σε υψόμετρο, τόσο χαμηλότερες θερμοκρασίες αντιμετωπίζουμε την διάρκεια της νύχτας, και ο κάθε συμμετέχον θα πρέπει να φέρει τον δικό του υπνόσακο. Οι τουαλέτες είναι υποτυπώδεις και εκτός από το χωριό Ghunsa (που είναι το μοναδικό πλήρες χωριό της διαδρομής), στα άλλα μέρη βρίσκονται έξω από το κύριο κτίριο. Το ζεστό μπάνιο είναι εφικτό σε υποτυπώδεις συνθήκες, καθώς προσφέρεται (με έξτρα χρέωση) μια συγκεκριμένη ποσότητα ζεστού νερού και δεν υπάρχει διαθέσιμο σε απεριόριστες ποσότητες.

 Διατροφή

Σε όλη την διάρκεια του trekking το φαγητό δεν περιλαμβάνεται στην τιμή. Σε όλα τα καταλύματα ωστόσο λειτουργεί κουζίνα και ο καθένας μπορεί να παραγγέλνει ότι θέλει.

Η ποικιλία των επιλογών είναι περιορισμένη και συνήθως περιλαμβάνει ρύζι μαγειρεμένο με πολλούς τρόπους, πατάτες, αυγά, περιορισμένες επιλογές σε κρέας ή κοτόπουλο, spring rolls, momo, ζυμαρικά, κλπ

Καιρός

Οι καιρικές συνθήκες σε μια μεγάλη οροσειρά όπως τα Ιμαλάια είναι απρόβλεπτες, ακόμη και τους ιδανικούς μήνες για υλοποίηση του ταξιδιού. Οι καλύτεροι μήνες υλοποίησης είναι από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, Οκτώβριος και Νοέμβριος. Ακόμη και τότε όμως ο καιρός είναι αστάθμητος και είναι πιθανό να συναντήσουμε χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές ή ακόμη και χιονόπτωση. Οι καιρικές συνθήκες επιπλέον, είναι πιθανό να καθυστερήσουν την εσωτερική πτήση για μερικές ώρες, ή ακόμη και να ακυρωθεί η πτήση κάποιας ημέρας. Για τον λόγο αυτό αφήσαμε στο τέλος του ταξιδιού 1 ελεύθερη ημέρα έτσι ώστε να μας δίνει ασφάλεια πριν την διεθνή πτήση της επιστροφής μας.

Δυσκολία διαδρομής

Το trekking της Kanchenjunga είναι ένα από τα δυσκολότερα trek του Νεπάλ, με μεγάλη διάρκεια και σε ένα δύσκολο περιβάλλον με στοιχειώδεις υποδομές. Έχει μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις και σε μερικά τμήματα τα μονοπάτια είναι δύσβατα και στενά, ενώ υπάρχουν πολύωρα τμήματα διαδρομών χωρίς καμία υποδομή διατροφής, ή έστω μια κατοικία. Για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο trekking απευθύνεται σε όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση και προηγούμενη εμπειρία δύσκολων διασχίσεων.

Ο εγκλιματισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας και για τον λόγο αυτό κατά την φάση της ανάβασης βάλαμε δυο διανυκτερεύσεις σε δυο από τα χωριά, έτσι ώστε να δώσουμε στον οργανισμό την δυνατότητα να προσαρμοστεί. Φυσικά, αν κάποιος διαθέτει ήδη εγκλιματισμό από πρόσφατες αναβάσεις υψομέτρου, μπορεί να μας ζητήσει να αφαιρέσουμε αυτές τις ημέρες εγκλιματισμού μειώνοντας έτσι την διάρκεια και το κόστος του προγράμματος. Αν όμως δεν έχετε πρόβλημα χρονικής διάρκειας, αξίζουν.

Αλλαγή προγράμματος

Παίρνοντας υπόψη μας ότι το trekking πραγματοποιείται σε μια περιοχή με ελάχιστες υποδομές και υπηρεσίες, ο τοπικός οδηγός στο trekking έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει οποιοδήποτε μέρος του δρομολογίου, αν το κρίνει απαραίτητο για λόγους ασφαλείας, όπως απροσδόκητες φυσικές καιρικές συνθήκες ή φυσικές καταστροφές, συνθήκες υγείας ενός ή περισσότερων μελών της ομάδας, ακυρώσεις πτήσεων, κ.ά. Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια φυσικά ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτό.

Ασθένεια υψομέτρου

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να έχουμε επαρκή χρόνο εγκλιματισμού, πολύ σημαντική παράμετρος για Έλληνες πεζοπόρους που δεν έχουμε ψηλά βουνά και δυνατότητα προσαρμογής πριν το ταξίδι μας. Για τον λόγο αυτό την 7η & 9η ημέρα παραμένουμε στο ίδιο κατάλυμα, κάνοντας πορείες εγκλιματισμού, ώστε να δώσουμε τον χρόνο που απαιτείται στον οργανισμό μας να προσαρμοστεί. Για προληπτικούς λόγους προτείνουμε να προμηθευτείτε Ακεταζολαμίδη η λήψη οποίας βοηθάει τον οργανισμό να προσαρμοστεί. Ωστόσο πρόκειται για ένα φάρμακο και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την προμηθευτείτε (απαιτείται και ιατρική συνταγή). 

Ασφάλεια / ασφάλιση

Στο κόστος του ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια Basic, η οποία καλύπτει διάφορες απρόοπτες καταστάσεις όπως απρόοπτα υγείας (π.χ. τραυματισμό σε κάποια πορεία σε υψόμετρο έως 3.000 μ, ο οποίος απαιτήσει μεταφορά και νοσηλεία), απώλεια κάποιας πτήσης και άλλες περιπτώσεις, ακόμη και κάλυψη ολικής ακύρωσης του ταξιδιού για ποσό έως 5.000 € συμπεριλαμβανομένης ακύρωσης λόγω covid-19

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τις παροχές του προγράμματος και να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για να λύσει τις απορίες σας σχετικά με τις καλύψεις Ταξιδιωτική Ασφάλιση από την Trekking Hellas

Ωστόσο η περιλαμβανόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν καλύπτει εκκένωση με ελικόπτερο σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων. Και με δεδομένο ότι το ταξίδι πραγματοποιείται σε μια περιοχή με ελάχιστες υποδομές, κρίνεται αναγκαία μια πρόσθετη κάλυψη ασφάλισης εκκένωσης και διάσωσης.

Η Trekking Hellas συνεργάζεται με την εταιρεία Global Rescue η οποία καλύπτει συμβάντα σε υψόμετρα έως 7.500 μ με υπηρεσίες εκκένωσης με ελικόπτερο, μια υπηρεσία που αν χρειαστεί να ζητηθεί στο Νεπάλ θα έχει πολύ υψηλό κόστος λόγω αποστάσεων. Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να αγοράσετε την ασφάλεια διάσωσης Global Rescue & Trekking Hellas

Φόρτιση μπαταριών, πρίζες

Οι πρίζες στο Νεπάλ είναι τύπου C & D. Στην διάρκεια του trekking υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα φόρτισης, κάποια καταλύματα διαθέτουν φωτοβολταϊκά ή άλλες πηγές ρεύματος, με έξτρα χρέωση. Για ασφάλεια προμηθευτείτε εφεδρικές μπαταρίες ή power bank.

Βίζα

Την έκδοση της βίζας αναλαμβάνει το γραφείο μας και η έκδοσή της περιλαμβάνεται στην τιμή. Θα πρέπει το διαβατήριό σας να ισχύει για έξι επιπλέον μήνες μετά το τέλος του ταξιδιού. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες.

Φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα προς τον Νεπαλέζο οδηγό και τους τοπικούς αχθοφόρους που θα μεταφέρει τις αποσκευές μας, είναι μια κίνηση που αναμένουν. Ο κάθε συμμετέχον πρέπει να υπολογίσει ένα ποσό 20-40 ευρώ ή δολαρίων για αυτή την προσφορά.

Σημειώστε επίσης ότι πάντοτε είναι ευπρόσδεκτα και διάφορα είδη ρουχισμού, παπούτσια ή άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον, καθώς και γραφική ύλη, τετράδια, κλπ, για τα παιδάκια που θα συναντούμε στα χωριά της διαδρομής.

Εξοπλισμός

Ατομικό φαρμακείο

Νεπάλ (Kanchenjunga Basecamp) Τrekking Semi Guided

Στο Βόρειο και Νότιο B.C. του Kanchenjunga

Κόστος από €1810

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.