Πεζοπορία στην Τήνο (Self-Guided)

Πεζοπορία στην Τήνο (Self-Guided)

Ανακαλύψτε τις πιο όμορφες γωνίες του Κυκλαδίτικου νησιού.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Όλο το χρόνο (εκτός Ιουλίου-Αυγούστου)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
5 ημέρες
Πεζοπορία στην Τήνο (Self-Guided)
Τιμή από €830
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 830 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Απολαύστε μια self-guided πεζοπορία στην Τήνο. Το γραφικό νησί των Κυκλάδων προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες πεζοπορίας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η Τήνος είναι ένα από τα λίγα ελληνικά νησιά που έχουν "ζωή" ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα! Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια λειτουργούν όλο το χρόνο και οι ντόπιοι θα σας καλωσορίσουν με τη ζεστή φιλοξενία τους.

Στην Τήνο ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά γραφικά χωριά της, οι παραδοσιακοί περιστεριώνες και οι ανεμόμυλοι. Η Τήνος είναι σήμερα ακριβώς ό,τι ήταν η Δήλος για τους προσκυνητές στην αρχαιότητα. Δύο φορές το χρόνο, στις 25 Μαρτίου και στις 15 Αυγούστου, οι πιστοί κατακλύζουν το νησί για να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου ή Παναγία της Τήνου. Πολλοί προσκυνητές φτάνουν στην εκκλησία, 800 μέτρα από την αποβάθρα του πλοίου, με τα χέρια και τα γόνατα ως ένδειξη αφοσίωσης.

Εκτός από τη Χώρα, επισκεπτόμαστε πολλά χωριά που βρίσκονται στο εσωτερικό του νησιού. Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο Πύργος, το χωριό της μαρμαροτεχνίας. Το χωριό Βώλακας από την άλλη πλευρά εκπλήσσει τους ταξιδιώτες με την εξαιρετική σεληνιακή του εμφάνιση! Και ο Τριπόταμος, είναι το χωριό των τοπικών εθίμων. Η Τήνος διαθέτει επίσης πολυάριθμες υπέροχες αμμώδεις παραλίες και μια άκρως νόστιμη τοπική κουζίνα.

Η συγκεκριμένη πεζοπορική περιήγησή στην Τήνο είναι self guided, ωστόσο μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε έναν συνοδό της Trekking Hellas.

Ημέρα 1η
Από την Αθήνα στην Τήνο
Ημέρα 2η
Οι τρεις πρωτεύουσες της Τήνου
Ημέρα 3η
Η πεζοπορία του Ποσειδώνα
Ημέρα 4η
Τα μαρμάρινα χωριά
Ημέρα 5η
Αναχώρηση από την Τήνο

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Από την Αθήνα στην Τήνο

Σας μεταφέρουμε από το αεροδρόμιο της Αθήνας ή το κέντρο της Αθήνας στο λιμάνι της Τήνου για την επιβίβασή σας στο πλοίο προς το νησί της Τήνου. Το ταξίδι διαρκεί μεταξύ 2 -2,5 ώρες ανάλογα με το πλοίο. Κατά την άφιξή σας στην Τήνο θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο Onar, που βρίσκεται στη Χώρα. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες θα σας καλωσορίσουν και θα σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαμονή σας στην Τήνο και θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας! Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για βόλτα στην όμορφη πρωτεύουσα της Τήνου.

Διανυκτέρευση στην Τήνο.

Οι τρεις πρωτεύουσες της Τήνου

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στο νησί με μια επίσκεψη στο χωριό Φαλατάδος, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Εδώ είναι η αρχή της πεζοπορίας μας μέσα από το διάσημο οροπέδιο των γρανιτικών σχηματισμών της Τήνου. Κατεβαίνουμε με τα πόδια στο χωριό Βωλάξ, έναν απομονωμένο, λευκό οικισμό στη μέση του οροπεδίου. Από εκεί, ανεβαίνουμε με πεζοπορία προς τον Κούμαρο, ένα άλλο μικροσκοπικό χωριό γνωστό για το self-service καφενείο του. Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας προς το Ξώμπουργο, τη μεσαιωνική ακρόπολη της Τήνου. Χτισμένο σε μια πολύ στρατηγική θέση στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του νησιού, η κορυφή του Κάστρου προσφέρει μια από τις πιο εντυπωσιακές πανοραμικές απόψεις στο Αιγαίο Πέλαγος. Αφού ξεκουραστούμε στην κορυφή, ξεκινάμε την κατηφορική μας πεζοπορία, περνώντας από τα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας στους πρόποδες του Ξώμπουργου και μέσα από το κύριο λιθόστρωτο μονοπάτι του νησιού, που οδηγεί πίσω στη θάλασσα και τη Χώρα, τη σύγχρονη πρωτεύουσα της Τήνου.

Διανυκτέρευση στην Τήνο.

Πεζοπορία: Φαλατάδος - Βωλάξ - Κούμαρος - Ξώμπουργο - Χώρα

Απόσταση: 11.3 χλμ / Διάρκεια: 5 ώρες
Υψομετρική αύξηση: 450μ / Υψομετρική απώλεια: 790μ

Η πεζοπορία του Ποσειδώνα

Σήμερα ανακαλύπτουμε τους γραφικούς περιστεριώνες της Τήνου! Ακολουθώντας το εντυπωσιακό μεσαιωνικό καλντερίμι, επισκεπτόμαστε το παλιό χωριό Κτικάδος, την καρδιά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των περιστεριών. Το μονοπάτι διασχίζει γεωργικές και ποιμενικές εκτάσεις, διαμορφωμένες σε απόκρημνο έδαφος με ατέλειωτες πέτρινες πεζούλες, οι οποίες έχουν δώσει στην Τήνο το προσωνύμιο "το χειροποίητο νησί".

Κατηφορίζοντας ένα λιθόστρωτο μονοπάτι με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, φτάνουμε στα Κιόνια, όπου βρίσκονται τα ερείπια του μοναδικού αρχαίου ναού αφιερωμένου στο θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα. Η παραλία Κιόνια είναι ιδανική για ξεκούραση και κολύμπι, οπότε φέρτε μαζί σας το μαγιό σας και μια πετσέτα!  Η επιστροφή στη Χώρα πραγματοποιείται με μια σύντομη πεζοπορία 20 λεπτών ή με ταξί. 

Διανυκτέρευση στην Τήνο.

Πεζοπορία:Χώρα - Κτικάδος - Κιόνια - Χώρα

Απόσταση: 7.7 χλμ / Διάρκεια: 3.5 ώρες
Υψομετρική αύξηση: 300μ / Υψομετρική απώλεια: 300μ

Τα μαρμάρινα χωριά

Η τρίτη πεζοπορία μας μας οδηγεί στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο είναι παγκοσμίως διάσημο για τα υψηλής ποιότητας μάρμαρα και τη μακρά παράδοση της γλυπτικής τέχνης. Μεταφερόμαστε στο χωριό Πύργος, πρωτεύουσα του Βορρά και έδρα του Τμήματος Γλυπτικής της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών. Ξεκινάμε με μια βόλτα στα πάλλευκα σπίτια του χωριού, καλυμμένα από μαρμάρινα έργα τέχνης και φτάνουμε στο Μουσείο Μαρμαρογλυπτικής, στην άκρη του χωριού. Μετά από μια προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο, ξεκινάμε μια ανηφορική πεζοπορία μέσα από ένα λιθόστρωτο μονοπάτι, προς το λοφώδες πέρασμα με τους εμβληματικούς ανεμόμυλους, που προσφέρει θέα τόσο προς το Βόρειο όσο και προς το Νότιο Αιγαίο. Στη συνέχεια φτάνουμε στα Ιστέρνια, ένα λευκό χωριό που μοιάζει σαν να γαντζώνεται ψηλά στους απότομους λόφους, με θέα το αρχιπέλαγος. Η πεζοπορία συνεχίζεται μέσα από μια διαδρομή με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, προς ένα ακόμη γραφικό χωριό, την Καρδιανή. Από εκεί, κατεβαίνουμε τελικά προς την παραλία στον κόλπο του Γιαννάκη. Μετά από προαιρετική ξεκούραση και κολύμπι, μεταφερόμαστε πίσω στο ξενοδοχείο μας στη Χώρα. 

Διανυκτέρευση στην Τήνο.

Πεζοπορία: Πύργος - Υστέρνια - Καρδιανή - Όρμος Γιαννάκη

Απόσταση: 9,7 χιλιόμετρα / Διάρκεια: 5 ώρες
Υψομετρική αύξηση: 460μ / Υψομετρική απώλεια: 550μ


Αναχώρηση από την Τήνο

Ώρα να επιστρέψετε στην Αθήνα (ή να συνεχίσετε το ταξίδι σας σε κάποιο άλλο ελληνικό νησί!). Μετά το νόστιμο φρεσκομαγειρεμένο πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο λιμάνι για να πάρουμε το πλοίο για την Αθήνα. Κατά την άφιξή σας, θα μεταφερθείτε στο κέντρο της Αθήνας ή στο αεροδρόμιο της Αθήνας, γεμάτοι αναμνήσεις και εικόνες.

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Κόστος

Κόστος/άτομο

 • 830€ για 4-6 συμμετέχοντες
 • 1.030€ για 2-3 συμμετέχοντες

Επιβάρυνση μονόκλινου: 250€/άτομο

Γενικές Πληροφορίες

Πεζοπορία στην Τήνο με ατομική ξενάγηση. Μια εξερεύνηση ενός λιγότερο γνωστού, αλλά πραγματικά αυθεντικού και εξαιρετικά πολύχρωμου ελληνικού νησιού, το οποίο προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες πεζοπορίας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η Τήνος είναι ένα από τα λίγα ελληνικά νησιά που έχουν "ζωή" ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια λειτουργούν όλο το χρόνο και οι ντόπιοι θα σας καλωσορίσουν με τη ζεστή φιλοξενία τους!

Εξοπλισμός

Προσπαθήστε να ταξιδεύετε όσο το δυνατόν πιο ελαφρά. Παρακάτω θα βρείτε τις προτάσεις μας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για τη δική σας λίστα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Αποσκευές

 • Τσάντα ή αποσκευές με ροδάκια
 • Σακίδιο ημέρας για να μεταφέρετε φωτογραφική μηχανή, παγούρι νερό, σνακ κ.λπ.
 • Κλειδαριές και tags αποσκευών

Εξωτερικά ενδύματα

 • Φλις πουλόβερ μεσαίου βάρους
 • Αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι ή πόντσο

Ρούχα

 • Σορτς πεζοπορίας
 • Casual ρούχα από ελαφριά υφάσματα
 • Μπλουζάκια με κοντό και μακρύ μανίκι
 • Παντελόνι πεζοπορίας, φαρδύ και άνετο
 • Εσώρουχα
 • Μαγιό

Αξεσουάρ ένδυσης

 • Καπέλο

Υποδήματα

 • Παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος και να προστατεύουν τον αστράγαλο (που θα βραχούν)
 • Σανδάλια παραλίας
 • Casual, άνετα παπούτσια για το βράδυ

Αξεσουάρ

 • Αντηλιακό και προστασία για τα χείλη
 • Γυαλιά ηλίου και ιμάντας συγκράτησης
 • Πετσέτα παραλίας

Προαιρετικά αξεσουάρ

 • Θήκη ασφαλείας ή ζώνη χρημάτων
 • Μπατόν ή μπαστούνι πεζοπορίας
 • Φωτογραφική μηχανή, μνήμη και μπαταρίες
 • Υλικό ανάγνωσης και γραφής
 • Ρολόι με ξυπνητήρι ή ξυπνητήρι ταξιδιού
 • Μαξιλάρι ταξιδιού
 • Φάρμακα για τη ναυτία της κίνησης
 • Προσωπικό κουτί πρώτων βοηθειών
 • Εντομοαπωθητικό (χαμηλού κινδύνου)
 • Ηλεκτρικός προσαρμογέας/μετατροπέας
 • Παγούρι με νερό. Σύμφωνα με την εταιρική μας πολιτική δεσμευόμαστε να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών μίας χρήσεως

Όσο πιο ελαφριά ταξιδεύετε, τόσο πιο εύκολα ταξιδεύετε! Χρησιμοποιήστε την κρίση σας και πακετάρετε όσο το δυνατόν ελαφρύτερα πράγματα. Θα εκτιμήσετε τις ελαφριές αποσκευές προς το τέλος του ταξιδιού σας.

Πεζοπορία στην Τήνο (Self-Guided)

Ανακαλύψτε τις πιο όμορφες γωνίες του Κυκλαδίτικου νησιού.

Κόστος από €830

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

 • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Ποιο είναι το σημείο & η ώρα συνάντησης;

Σημείο Συνάντησης & Ώρα Συνάντησης: Προς επιβεβαίωση

Πότε είναι διαθέσιμη η δραστηριότητα;

Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (εκτός Ιουλίου και Αυγούστου). 

Τι καιρικές συνθήκες αναμένονται;

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, υπάρχει πιθανότητα βροχής, γι' αυτό συνιστάται να έχετε μαζί σας αδιάβροχο μπουφάν ή  πόντσο. Κατά τη θερινή περίοδο, οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 30 και 40 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι είδους καταλύματα περιλαμβάνονται;

Περιλαμβάνονται ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων με δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικά μπάνια.

Πώς περιγράφονται τα γεύματα εάν περιλαμβάνονται;

Εάν περιλαμβάνονται γεύματα, αυτά σερβίρονται family style. Προσφέρονται γεύματα για χορτοφάγους, εάν ζητηθεί.

Παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες, όπως μεταφορές ή πρόσθετες διαμονές;

Μεταφορές από/προς αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς και επιπλέον διαμονή, παρέχονται κατόπιν αιτήματος.

Είναι η δραστηριότητα κατάλληλη για παιδιά/οικογένειες ή/και ηλικιωμένους;

Η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.