Αρκαδία, η καρδιά της Πελοποννήσου

  • Τετ 13 Μαρ 2024
  • 4'
    • Ελλάδα

Προικισμένη με αιώνες ιστορίας, πλούσια παράδοση, εξαιρετική τοπική κουζίνα και μια φύση απαράμιλλης ομορφιάς, η Αρκαδία δεν σταματά να μας συναρπάζει! Παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριά, ιστορικές μονές σκαρφαλωμένες σε απότομα βράχια, ορμητικά ποτάμια και επιβλητικά φαράγγια, την καθιστούν αγαπημένο προορισμό! Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης δε, αποτελεί ένα ιδανικό πεδίο δράσης, με διαδρομές rafting, river trekking και παντός είδους πεζοπορίες!

Το Φαράγγι του Λούσιου 🌳

Αποκαλείται και "Άγιο Όρος" της Πελοποννήσου χάρη στις ιστορικές μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου που κρέμονται στα βράχια πάνω τον ομώνυμο ποταμό, τις εκκλησιές, τα ασκηταριά και τα ερημητήρια. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι μια μοναδική περιπατητική εμπειρία, καθώς οι διαδρομές περνάνε μέσα από τα αναπλασμένα μονοπάτια απαράμιλλου κάλλους που καταλήγουν στην Αρχαία Γόρτυνα. Το φαράγγι έχει κηρυχθεί χώρος αρχαιολογικός και υψηλής οικολογικής προστασίας.

Το Εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας ⛪

Έξω από το χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης, το εκκλησάκι προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που σπεύδουν να θαυμάσουν τα 17 πλατάνια που ξεπροβάλλουν από τη σκεπή του μικροσκοπικού ναού. Οι ρίζες των δέντρων περνώντας μέσα από τους τοίχους καταλήγουν στο έδαφος, ενώ οι κορμοί και τα κλαδιά αναρριχώνται και βρίσκουν διέξοδο από τη στέγη. Πιστοί προσκυνητές αποδίδουν το φυσικό αυτό φαινόμενο σε θαύμα!

Το θρυλικό Μονοπάτι του Μαινάλου 🚶‍♀️

Αποτελεί το 1ο Πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα από την ERA. Η διαδρομή ξετυλίγεται μέσα από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου Όρους, την κοιλάδα του ποταμού Μυλάοντα και τα Γορτυνιακά Όρη. Το Μονοπάτι του Μαινάλου εκτείνεται σε μήκος 80 χλμ. και περνάει μέσα από τα χωριά της Στεμνίτσας, Δημητσάνας, Ζιγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια.

Λούσιος & Αλφειός, μυθικά ποτάμια💦

Μικρός σε μέγεθος, μόλις 23 χιλιόμετρα, ο Λούσιος αποτελεί εν τούτοις έναν πραγματικό θησαυρό! Τα ορμητικά του νερά διασχίζουν το ομώνυμο φαράγγι, μέσα από πυκνή βλάστηση και άγρια βράχια. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ έλουσαν οι νύμφες τον Δία όταν γεννήθηκε, εξ ου και το όνομά του. Στην πορεία του ενώνεται με τον μυθικό Αλφειό, έναν από τους θεοποιημένους ποταμούς της αρχαιότητας! Στα αρκαδικά ποτάμια μπορεί κανείς να απολαύσει συναρπαστικές διαδρομές Rafting καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Τι θα κάνεις στην Αρκαδία

trekking icon

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Λούσιου

4 ώρες

€50
trekking icon

Rafting σε Λούσιο - Αλφειό

4 ώρες

€60

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.