Νότια Κρήτη: Ήσυχες παραλίες, ορεινά χωριά και πεζοπορίες στις ακτές

Νότια Κρήτη: Ήσυχες παραλίες, ορεινά χωριά και πεζοπορίες στις ακτές

Εξερευνήστε το άγριο κρητικό τοπίο και θαλασσινούς παραδείσους του Νότου

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μάιος - Νοέμβριος
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
7 νύχτες
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
4
Νότια Κρήτη: Ήσυχες παραλίες, ορεινά χωριά και πεζοπορίες στις ακτές
Τιμή από €612
ΤΙΜΗ ΑΠΟ € 612 - ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σύνοψη

Τα Χανιά είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθούν όσοι αγαπούν την πεζοπορία και το κολύμπι σε όμορφα φυσικά τοπία. Με εκπληκτικά βουνά, απέραντη θέα στη θάλασσα και γραφικά ψαροχώρια, η περιοχή προσφέρει ένα τέλειο μείγμα περιπέτειας και χαλάρωσης.

Αυτό το ταξίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχετε άπλετο χρόνο για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τις παραλίες, όπως την εκπληκτική παραλία Μαρμαρά, ενώ παράλληλα βελτιστοποιείτε τον αριθμό των ημερών που θα περάσετε πεζοπορώντας και βυθίζεστε πλήρως στην εμπειρία.

Χαλαρώστε σε μικρά λιμάνια που είναι απρόσιτα οδικώς, παρέχοντας ένα μοναδικό και ήσυχο περιβάλλον, περπατήστε σε πευκοδάση και μείνετε σε μία όμορφη εξοχική κατοικία, όπου μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την καταπληκτική κρητική κουζίνα.

Ημέρα 1η
Χανιά, ένα χωνευτήρι πολιτισμών
Ημέρα 2η
H “Βασιλική Στράτα”
Ημέρα 3η
Φαράγγι Σαμαριάς και το Φρούριο της Αγίας Ρουμέλης
Ημέρα 4η
Οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου και το δασικό χωριό του Αγίου Ιωάννη
Ημέρα 5η
Το καλντερίμι προς το γραφικό Λουτρό
Ημέρα 6η
Η επιβλητική παραλία Μάρμαρα
Ημέρα 7η
Στο δρόμο για τα Γλυκά Νερά
Ημέρα 8η
Τέλος ταξιδιού

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

Χανιά, ένα χωνευτήρι πολιτισμών

Περπατήστε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και θαυμάστε τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές αναφορές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Ενετοκρατία αλλά και τα όμορφα σπίτια της εβραϊκής συνοικίας. Ανάλογα με την ώρα άφιξής σας, μπορείτε να περπατήσετε ως τον Φάρο για υπέροχες πανοραμικές φωτογραφίες, να συνεχίσετε στο Κουμ Καπί, την αγαπημένη γειτονιά των ντόπιων, και ακόμη πιο πέρα στα όμορφα διατηρημένα παλιά βυρσοδεψεία της Χαλέπας, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και ως κινηματογραφικό σκηνικό. 

Το απόγευμα, θα συναντήσετε τον τοπικό συνοδό της Trekking Hellas, ο οποίος θα σας ενημερώσει για τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού σας.

 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο των Χανίων ***

H “Βασιλική Στράτα”

Η πεζοπορία ξεκινάει από ένα παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι που ονομάζεται "Βασιλική Στράτα", το οποίο κάποτε ήταν η μόνη σύνδεση μεταξύ της ορεινής πεδιάδας του Ομαλού και των χωριών που βρίσκονται από κάτω, πριν κατασκευαστούν οι δρόμοι. Η διαδρομή περνά μέσα από μια περιοχή με δάση και πεύκα, αλλά και σημεία με εκπληκτική θέα στον κόλπο Χανίων - Κολυμπαρίου. Σε ορισμένα σημεία της διαδρομής φωλιάζουν γύπες! Η πεζοπορία καταλήγει στο χωριό Αγία Ειρήνη, απ' όπου θα μεταφερθείτε στο λιμάνι της Σούγιας για να πάρετε το απογευματινό πλοίο για την Αγία Ρουμέλη.

Διανυκτέρευση στην Αγία Ρουμέλη.

 • Απόσταση: 4,3 χλμ.
 • Διάρκεια πεζοπορίας: 2 ώρες
 • ΒΔ: 1/5

Φαράγγι Σαμαριάς και το Φρούριο της Αγίας Ρουμέλης

Πάρτε ένα υγιεινό πρωινό και ετοιμαστείτε να περπατήσετε μέσα στο διάσημο και αναμφισβήτητα όμορφο φαράγγι της Σαμαριάς. Θα πάμε από την άλλη πλευρά και "τον τεμπέλικο δρόμο", από την έξοδο δηλαδή προς τις εντυπωσιακές Σιδερένιες Πύλες, όπου τα τοιχώματα του φαραγγιού κλείνουν, αφήνοντας χώρο μόλις τεσσάρων μέτρων για τους πεζοπόρους. Φυσικά, μπορείτε πάντα να πάτε λίγο πιο πέρα και να επιστρέψετε στην έξοδο της Αγίας Ρουμέλης. Το απόγευμα, περιμένοντας να φύγει ο κόσμος, μπορείτε να επισκεφθείτε το παλιό εγκαταλελειμμένο χωριό και το φρούριο της Αγίας Ρουμέλης. Μετά την αναχώρηση του τελευταίου καραβιού, θα απολαύσετε στο έπακρο την ήρεμη ομορφιά του χωριού.

Διανυκτέρευση στην Αγία Ρουμέλη.

 • Απόσταση: 3χλμ
 • Διάρκεια: 1 ώρα
 • ΒΔ: 1/5

Οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου και το δασικό χωριό του Αγίου Ιωάννη

Μετά τη χθεσινή χαλαρή μέρα, προετοιμαστείτε για μια μεγαλύτερη πεζοπορία που οδηγεί μετά από 1 ½ ώρα στις μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις της παραλίας του Αγίου Παύλου και τη βυζαντινή εκκλησία, και 1 ώρα μετά στο καταπράσινο χωριό του Αγίου Ιωάννη, περνώντας από μερικά από τα σπουδαιότερα σημεία θέας προς το Λιβυκό Πέλαγος και το φαράγγι της Σαμαριάς. Επειδή το τελευταίο σκέλος της πεζοπορίας είναι ανηφορικό μέσα από πευκοδάσος, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα καραβάκι για τα Σφακιά και να μεταφερθείτε στο χωριό.

Διανυκτέρευση και δείπνο στον Άγιο Ιωάννη.

 • Απόσταση: 5,5χλμ
 • Διάρκεια: 2,5 ώρες
 • ΒΔ: 2/5

Το καλντερίμι προς το γραφικό Λουτρό

Το παλιό πέτρινο καλντερίμι ξεκινά από την πλατεία του χωριού Ανώπολη, το οποίο συνδέεται με τον Άγιο Ιωάννη με τη σιδερένια γέφυρα της Αράδαινας, ένα δημοφιλές μέρος για τους λάτρεις του bungee jumping. Στη συνέχεια το μονοπάτι κατηφορίζει μια πλαγιά 600 μέτρων προς το Λουτρό. Θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη στα αρχαία ερείπια της Ανώπολης, που βρίσκονται σε ένα λόφο δυτικά της Αγίας Αικατερίνης, για να απολαύσουμε την αξέχαστη θέα. Μετά από 1.30 ώρα φτάνουμε στο γραφικό και χωρίς αυτοκίνητα Λουτρό, ένα ψαροχώρι στο οποίο μπορείτε να φτάσετε μόνο με τα πόδια ή από θαλάσσης.

Διανυκτέρευση στο Λουτρό.

 • Απόσταση:4χλμ
 • Διάρκεια: 2 ώρες
 • ΒΔ: 2/5

Η επιβλητική παραλία Μάρμαρα

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, κατευθυνόμαστε προς τα Λιβανιανά. Η κάθοδος προς την κοίτη της ρεματιάς είναι λίγο απότομη, αλλά η θέα κατά μήκος της διαδρομής κόβει την ανάσα. Μόλις φτάσετε στον πυθμένα της ρεματιάς, θα εισέλθετε στο φαράγγι της Αράδενας, ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό τμήμα της πεζοπορίας. Οι πανύψηλοι βράχοι και τα κρυστάλλινα νερά αποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία.

Αφού βγείτε από το φαράγγι, θα φτάσετε στην παραλία Μάρμαρα, από τις πιο όμορφες και απομονωμένες παραλίες του νησιού. Εδώ, μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Για να επιστρέψετε στο Λουτρό, μπορείτε να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί ή να περπατήσετε κατά μήκος της ακτής για μια επιπλέον ώρα.

 • Απόσταση: 4χλμ
 • Διάρκεια: 2 ώρες
 • ΒΔ: 2/5

Στο δρόμο για τα Γλυκά Νερά

Κατευθυνόμαστε προς έναν κρυμμένο θησαυρό του άγριου Νότου, τα μαγευτικά Γλυκά Νερά, όπου συναντάμε υπόγεια ποτάμια που ενώνονται με τη θάλασσα. ο γλυκό νερό, που είναι ελαφρύτερο από το αλμυρό νερό, επιπλέει πάνω σε αυτό καθώς ρέει στον ωκεανό. 

Αφού φτάσουμε στη Χώρα Σφακίων, θα επισκεφτούμε ένα τοπικό φούρνο για τοπικά προϊόντα και θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στα Χανιά.

Σημείωση: αν και το μονοπάτι είναι γενικά ασφαλές, άτομα με ίλιγγο μπορεί να βρουν ορισμένα σημεία δύσκολα, παρά το ότι έχει πλάτος 1,5μ.

Διανυκτέρευση στα Χανιά.

 • Απόσταση: 6χλμ
 • Διάρκεια: 3 ώρες
 • ΒΔ: 2/5

Τέλος του ταξιδιού

Σημαντικές Πληροφορίες

Με μια ματιά

ΝΟΜΙΣΜΑ
euro (€)
ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ
UTC+02:00 (EET)

Highlights

 • Απόλυτη χαλάρωση στο γραφικό Λουτρό

 • Ήπιες πεζοπορίες ανάμεσα σε θάλασσα και βουνό

 • Το δασικό χωριό του Αγίου Ιωάννη

Κόστος

Τιμή ανά άτομο:

Fully-guided:

 • 4-5 συμμετέχοντες: 1.240€
 • 6-7 συμμετέχοντες: 1.050€
 • 8 συμμετέχοντες: 875€

Self-Guided:

 • 4-5 συμμετέχοντες: 725€
 • 6-7 συμμετέχοντες: 650€
 • 8 συμμετέχοντες: 612€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 250€/ανά άτομο

Προϋποθέσεις συμμετοχής

 • 16 ετών κ άνω
 • Στοιχειώδης φυσική κατάσταση
 • Έλλειψη ακροφοβίας

Εξοπλισμός

Νότια Κρήτη: Ήσυχες παραλίες, ορεινά χωριά και πεζοπορίες στις ακτές

Εξερευνήστε το άγριο κρητικό τοπίο και θαλασσινούς παραδείσους του Νότου

Κόστος από €612

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

FAQs

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

 • ό,τι αναγράφεται παραπάνω στην ενότητα "Εξοπλισμός"

Ποιο είναι το σημείο & η ώρα συνάντησης;

Σημείο Συνάντησης: Το ξενοδοχείο σας

Ώρα Συνάντησης: Προς επιβεβαίωση

Είναι η δραστηριότητα κατάλληλη για παιδιά/οικογένειες ή/και ηλικιωμένους;

Η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.